[Gerucht]EA koopt Crytek?

Volgens de Duitse krant Die Welt zou Electronic Arts wel eens de Duitse developer Crytek, verantwoordelijk voor de first person shooter Far Cry, en de aankomende FPS Crysis die Electronic Arts zelf uit zal geven, kunnen kopen. Crytek zou hiermee de tweede Duitse developer in korte tijd worden die in de handen van Electronic Arts komt. Vorige week nam EA Phenomic open, de ontwikkelingsstudio achter Spellforce 2: Shadow Wars.

Volgens het artikel in Die Welt noemde EA's executive vice-president of international publishing, Gerhard Florin, een 'zeer, zeer goede kandidaat voor acquisitie'. Faruk Yerli, een van de mede-oprichters van het in Frankfurt gebaseerde Crytek bevestigde tegenover Die Welt gesprekken met Florin over een eventuele overname. Yerli deed daarentegen geen uitspraken over een op handen zijnde overname en merkte op dat Crytek ook dacht over beursgang.

Momenteel is Crytek bezig aan de first person shooter Crysis, welke volgens een artikel in Die Spiegel met een budget van zo'n 20 miljoen dollar duurder is dan de meeste Duitse filmproducties. Zou Electronic Arts het bedrijf overnemen dan zou het niet alleen de rechten op Crysis verkrijgen, maar eveneens de gebruikte CryEngine 2 voor de game. Deze engine zou volgens Crytek moeten gaan concurreren met andere populaire next-gen engines zoals Epics Unreal Engine 3.


Screenshot uit Crysis