FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 augustus 2006

Uitslag Tri-Nations speelronde 7

De eerste van drie wedstrijden in Zuid-Afrika in het kader van het Tri-Nations rugbytoernooi werd vandaag afgewerkt. Nieuw-Zeeland was te gast op het Loftus Versfeld in Pretoria.

Verrassend kwamen de gastheren op voorsprong. Na penalties van Dan Carter en Percy Montgomery was het Fourie du Preez die de eerste try op de borden zette. Neemia Tialata werd echter nog voor rust door Carter en Rico Gear in stelling gebracht voor de eerste try van de All Blacks, waarna Carter zelf de moeilijke conversie voor zijn rekening kwam. Nieuw-Zeeland stond hiermee op voorsprong en keek niet meer om. Vanaf 62 meter plantte Carter het ovaal nog eens tussen de palen voor een 11-16 ruststand.

De Springboks kwamen snel uit de startblokken aan het begin van de tweede helft, maar opnieuw Carter duwde de wedstrijd nog verder buiten het bereik van de Zuid-Afrikanen. Een fout van Akona Ndungane leidde vervolgens nog een nachtmerrie in. Luke McAlister breidde de Nieuw-Zeelandse voorsprong uit met een try, gevolgd door Sitiveni Sivivatu en Mils Muliaina. De 21 punten in een tijdsbestek van enkele minuten waren de genadeklap voor het thuisteam, dat onder luid boegeroep het laatste half uur moest spelen. Twee tries van Jacques Fourie brachten nog wel wat vuur in de ploeg, maar het laatste woord was aan Nieuw-Zeelander Gear, die de eindstand op een afgetekende 26-45 bepaalde.

Het was de eerste Nieuw-Zeelandse overwinning in Zuid-Afrika sinds 2003. Volgende week staat een herhaling op het programma, dan in het Royal Bafokeng Stadion in Rustenburg.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland522500215991
2.Australië511230311797
3.Zuid-Afrika41040161149

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt

cptmarco aan de racekak

Op zaterdag 26 augustus 2006 21:48 schreef cptmarco het volgende:

al wel eerder terug van vakantie (wat niet gepland was, ik had nu op een camping ergens in het midden van het land moeten zitten voor een familieweekend ). Laatste avond in Turkye waarschijnlijk nog even snel een voedselvergiftiging opgelopen... Sinds gisterochtend komt alles wat ik eet er al weer heel snel vloeibaar uit Ik voel me niet echt fit en kan nog niet de moed op brengen om leuke blogs te bedenken....

ik heb trouwens best wel een mooie wc....

Zielig hè, maar gelukkig heeft cpt er een mooi fotoverslag van gemaakt...

Programma tweede ronde KNVB Beker

Vandaag werd de eerste ronde gespeeld van de KNVB-beker. De winnaars plaatsten zich voor de tweede ronde, waarin de betaald voetbal clubs instromen. Hieronder het programma voor de tweede ronde, die op 19, 20 en 21 september zal worden gespeeld.

Programma tweede ronde

Veendam - Feyenoord
Jong RKC Waalwijk - Ajax
DOTO - FC Twente
Argon - Vitesse
FC Groningen- TOP Oss
Kozakken Boys - PSV

SC Heerenveen- Roda JC
Bennekom - AZ
Ter Leede - Stormvogels/Telstar
ONS Sneek - Jong AZ
Flevo Boys - Willem II

HHC Hardenberg - MVV
FC Utrecht - AGOVV
Türkiyemspor - ADO Den Haag
De Graafschap - VVV Venlo
ASWH - Cambuur

SC Genemuiden - FC Omniworld
RKC Waalwijk - FC Dordrecht
FC Eindhoven - Heracles
IJsselmeervogels - NAC Breda
FC Emmen - FC Zwolle

HSC '21 - FC Den Bosch
Achilles '29 - FC Volendam
RBC Roosendaal - Helmond Sport
Sparta Nijkerk - Haarlem
sv Meerssen - WHC

EVV - NEC
Schijndel - Excelsior
De Treffers/Kegro - Sparta
Be Quick '28 - VVOG
Rijnsburgse Boys - Fortuna Sittard

Uitslagen eerste Ronde KNVB Beker

Vandaag werd er gespeeld in de eerste ronde van de KNVB-beker. Enkel de amateurploegen kwamen vandaag in actie. Hieronder vind je alle uitslagen.

FC Zutphen - Achilles'29* 0-4
Sparta Nijkerk* - Elinkwijk 2-1
HSC'21/Brein* - Spijkenisse 3-0
ONS Sneek* - Appingedam 4-0
FC Lisse - EVV wns* 2-2

WHC* - Gemert 2-0
Oisterwijk - HHC* 0-2
Turkiyemspor* - Spakenburg 5-1
UDI'19/Beter Bed - SC Genemuiden* 0-1
Babberich - Rijnsburgse Boys wns* 1-1

Bennekom* - ADO'20 1-0
ASWH* - WSV 5-1
Excelsior'31* - Geldrop/AEK 3-1
IJsselmeervogels* - JVC Cuijk 3-0
Schijndel* - ACV 2-0

De Treffers/Kegro* - Katwijk 3-2
DOTO* - GVVV 1-0
Caesar/Vos Holding - VVOG* wns 0-0
Ter Leede* - Omniworld (amateurs) 4-2
Harkemase Boys - Argon* 0-4

Alkmaarsche Boys - Flevo Boys* 0-1
Kozakken Boys* - Roda Boys 3-0
SV Meerssen* wns - Quick Boys 1-1
Tonegido/Haagse Bluf - Be Quick'28* 0-5

* = door naar tweede ronde

Zalm noemde Verdonk "takkewijf"

Icoon BinnenlandsMinister Zalm van Financiën heeft minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie een 'takkewijf' genoemd nadat zij in een brief had geschreven dat Hirsi Ali nooit de Nederlandse nationaliteit had mogen krijgen. Afgelopen donderdag heeft minister Zalm zijn excuses daarvoor aangeboden. Dit heeft minister Zalm zaterdagavond in een verklaring laten weten.

In zijn verklaring schrijft minister Zalm: "In besloten kring is - in de emotie van de discussie rond het Nederlanderschap van Ayaan Hirsi Ali - kennelijk een formulering gebruikt die ronduit ongepast was. Ongepast, omdat het geen recht doet aan de waardering voor collega-minister Rita Verdonk, aan de verstandhoudingen in de VVD, en omdat dit taalgebruik niet past bij het ambt van minister." Minister Verdonk heeft de excuses van minister Zalm geaccepteerd.

Prolongatie NK-titel met recordbommetje

Icoon BinnenlandsMet een recordbommetje heeft Richard de Groot zijn titel verdedigd tijdens het Nederlands kampioenschap bommetje in Bergschenhoek. De Capellenaar veroorzaakte met zijn sprong een waterzuil van 9,15 meter, voldoende om nummer 2 Tom van Brakel (9,10 meter) achter zich te laten.

Het evenement vond voor de derde keer plaats. Toen De Groot in 2005 aan de haal ging met de titel, reikte zijn waterzuil tot 9,10 meter. Bij de kinderen tot en met twaalf jaar produceerde Mike van Staveren uit Hillegom het beste bommetje. Met een waterzuil van zes 6 bleef hij Dicky Kotting met dertig centimeter voor.

In totaal kwamen bijna 2000 mensen op het kampioenschap af. Zij zagen 92 volwassenen en 90 kinderen van een drie meter hoge duikplank bommen produceren. De beste tien volwassen en kinderen mogen in december meedoen aan het wereldkampioenschap, dat in Nijmegen wordt gehouden.

Uitslagen Eredivisie 26/08/2006

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

SC Heerenveen - Willem II 5-0
2' Zuiverloon 1-0 (assist Pranjic)
12' Alves 2-0 (assist Hansson)
23' Nilsson 3-0
42' Alves 4-0 (assist Bosvelt)
47' Friend 5-0 (assist Nilsson)

Scheidrechter: Temmink.
Toeschouwers: 25.000
Bijzonderheden: In de 45e minuut mist Redan voor Willem II een penalty.

Opstellingen:

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, J.Drost, Bosvelt (Breuer/64), Alves, Prager (Bradley/74), Nilsson, Friend (Yildirim/64), Pranjic.

Willem II: Peersman, Wau (v.d. Struijk/46), Kargbo, Bælum, Valencia, Imschoot, El Hamdaoui, Assou-Ekotto, Hadouir (Wilmet/70), Redan (Messoudi/46), Bobson. ---------------------------------------------------
RKC Waalwijk - Excelsior 1-1
3' Teixeira 1-0 (assist Berger)
53' Slory 1-1 (assist Bruins)

Scheidrechter: V. Dongen.
Toeschouwers: 5.000.
Geel: v.d. Haar, v. Mosselveld (RKC), Zijm (Excelsior).

Opstellingen:

RKC: v.Dijk, v.Diemen, Donk, Teixeira, v.Mosselveld, Berger (v.d. Velden/71), Vicelich, Fuchs, Garcia (Remacle/60), v.d.Haar, Janssen (v.d. Bergh/46).

Excelsior: Zwarthoed, Bandjar, Gyan, v.Nieuwstadt, Zijm, Simr (Voskamp/87), v.Dieren, Guijo-Velasco, Slory, Bruins, Steur (Piqué/76).
---------------------------------------------------
FC Utrecht - Sparta 2-2
25' Caluwé 1-0 (assist Van der Gun)
37' Rose 1-1
45'+1Caluwé 2-1 (assist Fortuné)
84' Olfers 2-2 (assist Medunjanin)

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 19.000.
Nelisse (Utrecht), Gudde (Sparta)

Opstellingen:

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse, Pieters (v. Buuren/37), Caluwé, v.Dijk, Somers, v.d.Gun (Nelisse/85) , Fortuné, Kopteff (Douglas/73).

Sparta: Ponk, De Roover, Gudde (Olfers/58), Schenkel, Polak, Rose (Oost/81), Obodai, Medunjanin, Bouaouzan, Anastasiou (Emnes/83), v.Dijk.
---------------------------------------------------
Vitesse - AZ 1-3
20' Koevermans 0-1 (assist Arveladze)
57' Schaars 0-2
89' Lazovic 1-2 (assist Janssen)
90'+4 De Zeeuw 1-3 (assist Dembele)

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 20.000.
Blondelle, T. Janssen (Vitesse), Arveladze, Luirink, Meerdink, Opdam (allen AZ).

Opstellingen:

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Sansoni, Blondelle (Esajas/61), Hersi (Benson/84), v.d.Schaaf, T.Janssen, Due (Prijor/77), Lazovic, Junker.

AZ: Sinouh, Jaliens, Luirink, Opdam, De Cler, Meerdink (Mendes/82), De Zeeuw, Cziommer, Schaars (Martens/90), Koevermans (Dembele/64), Arveladze.

Veel fans op training Ajax na oproep

De training van Ajax is vandaag bezocht door honderden fans. Met hun komst gaven ze gehoor aan de oproep van de AFCA supportersclub.

Na de verloren wedstrijd tegen FC Kopenhagen van afgelopen woensdag wilde de fanclub de spelers van Ajax een hart onder de riem steken. Door de nederlaag liepen de Amsterdammers dit seizoen de Champions League mis. Wesley Sneijder kwam na afloop van de training als één van de eerste spelers weer het veld af. "Het doet je wel wat. Het geeft je een goed gevoel," aldus de speler.

Barreto niet tegen Groningen


NEC zal morgen wederom moeten aantreden zonder Edgar Barreto. Afgelopen maandag werd de Paraguayaan vader van een gezonde zoon, maar hij zal zondag pas terugkeren in Nijmegen.

De afspraak was dat hij zich afgelopen donderdag weer zou melden in Nijmegen, maar de middenvelder bleef echter langer als verwacht bij zijn familie, en zal hierdoor niet spelen tegen FC Groningen.

Barreto speelde ook al niet mee in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen PSV.

Burgemeester Nijmegen met drank op achter het stuur

Icoon BinnenlandsBij een alcoholcontrole vorige maand is de burgemeester van Nijmegen, Guusje ter Horst, aangehouden omdat ze een auto bestuurde terwijl ze teveel gedronken had. Ze heeft daarvoor een boete van 220 euro moeten betalen. Dit maakte Omroep Gelderland vandaag bekend.

Na het incident heeft Ter Horst de Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje, het college van B en W en alle fractievoorzitters in de Nijmeegse gemeenteraad op de hoogte gesteld van het gebeurde, waarna de fractievoorzitters besloten om het nieuws niet openbaar te maken.

Henin klaar voor US Open

De Belgische Justine Henin-Hardenne is klaar voor het US Open, die aankomende maandag van start gaat. De Belgische won zaterdag het tennistoernooi van New Haven, iets gemakkelijker dan ze had verwacht.

Haar tegenstandster in de finale, de Amerikaanse Lindsay Davenport, moest aan het begin van de tweede set opgeven. Henin had de eerste set toen met 6-0 gewonnen en stond in de tweede met 1-0 voor.

PC Gamer: Assassin's Creed ook naar PC

In de nieuwste uitgaver van PC Gamer UK vinden we verrassend genoeg een preview van Ubisofts aankomende middeleeuwse avontuur Assassin's Creed. Dit is opvallend omdat Ubisoft voorheen de game enkel aangekondigd heeft voor Sony's next-gen console, de PlayStation 3. Officiële bevestiging van een PC versie is er nog niet, maar het feit dat een redacteur van een PC-only blad de game mocht previewen bij Ubisoft is op zijn minst opvallend.


Screenshot van de PS3 versie

Massa dolgelukkig na eerste Pole

Voor het eerst in zijn Formule 1-loopbaan behaalde Felipe Massa, vanmiddag in Istanbul, pole-position. De Braziliaan was ruim drie tienden sneller dan teamgenoot Michael Schumacher, die voor een rode eerste startrij zorgde.

Massa was erg emotioneel over zijn behaalde succes vandaag. "Dit is een geweldige dag voor me! Mijn eerste pole-position is een emotioneel moment. Hier heb ik hard voor moeten vechten. Ik ben emotioneel en blij en ik hoop in de toekomst veel meer poles te behalen. Ik wil het team bedanken, maar ook mijn vader. Zonder hem was ik nu geen Formule 1-coureur. Morgen zal ik in de race denken aan het kampioenschap en de doelen van het team. We hebben een geweldig pakket en de Bridgestone-banden zijn erg constant, ook in lange runs."

Klokkenluider Bos wil parlement in

Icoon PolitiekKlokkenluider Ad Bos gaat een gooi doen naar een plek in de Tweede Kamer. Bos was klokkenluider in het bouwfraudeschandaal. Hij heeft zich bij de Kiesraad laten inschrijven met de partijnaam 'Ad Bos Collectief'. Hij gaat met drie hoofdpunten campagne voeren. In het Collectief zitten behalve de lijsttrekker nog vier leden.

Bos wil een betrouwbare overheid, aandacht voor bouwfraude, en hij wil de burger meer inspraak geven bij overheidsbeslissingen. De 58-jarige Ad Bos werkte bij bouwbedrijf Koop Tjuchem voordat hij met de schaduwboekhouding van dat bedrijf naar de media stapte. Uit die boekhouding bleek dat bouwondernemingen prijsafspraken maakten en grote projecten onderling verdeelden.

In 2002 volgde een parlementaire enquête naar misstanden in de bouwwereld. Die enquête leidde tot een serie rechtszaken tegen bouwbedrijven. Bos zelf werd ook aangeklaagd voor omkoping van een ambtenaar van Rijkswaterstaat. Hij werd schuldig bevonden, maar kreeg geen straf opgelegd omdat hij de fraude aan het licht had gebracht.

Re-integratieproject Antilliaanse jongeren stopgezet

Icoon BinnenlandsEen re-integratieproject dat de gemeente Tilburg wilde opzetten is al gestopt voordat het goed en wel begonnen was. Het project moest jonge werkeloze Antillianen op de Antillen aan het werk helpen. Dat heeft wethouder Gon Mevis zaterdag bevestigd.

Het commerciële re-integratiebureau Hudson was gevraagd om het project voor te bereiden en voor zaken als werk, begeleiding en zakgeld te zorgen, maar heeft tot op heden nog niets gedaan. Hierdoor kon de gemeente niet anders dan het vertrouwen in het bedrijf opzeggen en het project stopzetten.

De gemeente Tilburg laat het hier niet bij en zegt nu zelf aan de slag te gaan. Wethouder Mevis hoopt dat in het najaar de eerste Tilburgse Antillianen kunnen terugkeren.

Tweede zege Nederlandse hockeyheren

De Nederlandse hockeyheren hebben vanmiddag bij de Hamburg Masters ook de tweede wedstrijd winnend afgesloten. Nadat gisteren Spanje met 5-1 werd verslagen, was Oranje vandaag met 6-4 te sterk voor Pakistan.

Rob Reckers (twee), Rogier Hofman (twee), Jeroen Delmee en Matthijs Brouwer waren vanmiddag trefzeker voor Oranje. Voor Pakistan scoorde topschutter Sohail Abbas drie maal uit een strafcorner. Morgen sluit Oranje het vierlandentoernooi af met de wedstrijd tegen gastland Duitsland.

Over anderhalve week begint in Mönchengladbach het wereldkampioenschap.

Da Vinci Code-lezers vernielen kerkeigendommen

Icoon BuitenlandsIn de Sint Lucas-kerk in Hodnet zijn door De Da Vinci Code-lezers met beitels en hamers stukjes van een muur weggehakt. Aangenomen wordt dat de vernielers op zoek waren naar oplossingen van geheimen uit de bestseller van Dan Brown.

Sinds De Da Vinci Code een groot succes werd, hebben veel mensen een bezoek gebracht aan de kerk. Behalve in De Da Vinci Code, wordt de kerk ook genoemd op een website over de Heilige Graal. Vlakbij de muur waaraan de beschadigingen zijn toegebracht, is een gebrandschilderd raam met een afbeelding van een op een vrouw lijkende Johannes. Dit laatste speelt een belangrijke rol in het boek.

Met dank aan YubYub voor de submit.

[Upd] van Bommel naar Bayern München

Als het aan Bayern München ligt, zal Mark van Bommel zeer binnenkort de overstap maken van FC Barcelona naar de Duitse landskampioen.

Gisteravond, tijdens het duel om de Europese Supercup tegen Sevilla, kwam de middenvelder wederom niet in actie, en het lijkt erop dat hij op een zijspoor is beland. Volgens dagblad De Telegraaf zou Van Bommel al hebben gesproken met Bayern.

Update: 16:13

Mark van Bommel vertrekt definitief naar Bayern München. Bayern manager Uli Hoeness bevestigde aan Duitse media dat de komst van de middenvelder van Barcelona definitief is. Naar verluid bedraagt de transfersom ongeveer twaalf miljoen euro. Komende week volgt eerst nog een medische keuring waarna van Bommel een contract voor drie jaar zal tekenen.

PS3 als medische supercomputer

De processorsnelheid van zoveel mogelijk Playstation 3's zal, wanneer het apparaat niet voor het spelen van computerspellen gebruikt wordt, door wetenschappers worden gebruikt in de strijd tegen wereldwijd heersende ziektes zoals Alzheimer en Parkinson. Sony is een samenwerkingsverband aangegaan met Amerikaanse biologen die momenteel al een dergelijk project voor pc's hebben lopen, genaamd folding@home (FAH).

Volgens de wetenschappers van FAH is een netwerk van PS3's vergelijkbaar met een supercomputer. Wanneer er tienduizend apparaten aangesloten zouden zijn, onstaat er op die manier een systeem dat zo'n duizend triljoen berekeningen per seconde kan uitvoeren. Wanneer die snelheid bereikt wordt, is het systeem vier keer krachtiger dan de krachtigste supercomputer ter wereld.

Wie in de toekomst een Playstation 3 bezit en mee wil doen aan het project, dient een programmaatje te downloaden waarmee de spelcomputer verbonden wordt aan het netwerk van FAH.

Met dank aan Nebo en netto_m voor het melden van dit nieuws in de submit

Scarface release dichtbij

Van veel films zijn er al games gemaakt, en met Goldeneye voor de N64 als uitzondering op de regel zijn games verfilmingen niet vaak topgames. Ook van de film Scarface zal er een game uitkomen. Op 8 oktober zal de game in de winkels liggen in Amerika, en een Europese release zal als het goed is niet veel later volgen. De game word zal uitgegeven worden voor de Xbox, PS2 en PC. Een PSP strategy game gebaseerd op de film zal later in oktober het daglicht zien.

De game zal een iets ander verhaal volgen dan in de film. Het grootste verschil is dat in de game Tony Montana aan het einde niet de dood zal vinden. Daarnaast heeft Al Pacino wel toestemming gegeven voor het gebruiken van zijn gelijkenis in de game maar heeft hij niet de stem ingesproken voor zijn digitale evenbeeld.

Maradona weg bij Boca Juniors

Diego Maradona gooit het bijltje erbij neer, zijn functie als vicevoorzitter bij Boca Juniors zag hij niet meer zitten.
Pluisje is boos over de manier van handelen van de Argentijnse bond. "Dit zijn mafiapraktijken", aldus een verontwaardigde Maradona.

De voetbalbond had aan het begin van het voetbalseizoen ,tegen de zin van Maradona, Boca Juniors coach Alfio Basile aangesteld als bondscoach. "Je kunt niet zomaar als voetbalbond coaches bij de clubs weghalen. Daarmee wil ik niets te maken hebben."

Screenshots Halo 2

Hoewel de interesse van de Halo-liefhebbers grotendeels naar Halo 3 gaat, wordt er nog altijd gewerkt aan een PC port van Halo 2. Om de conversie van de populairste shooter op de Xbox wat interessanter te maken hebben de makers wat extraatjes toegevoegd in de vorm van Map Editor en nieuwe maps.

Gamers die Halo 2 op de PC willen gaan spelen moeten overigens wel hun besturingsysteem vernieuwen. De game is namelijk enkel speelbaar onder Windows Vista. Hieronder een aantal nieuwe screenshots.






PS3 in strijd tegen ziektes

Icoon WetenschapDe processorsnelheid van zoveel mogelijk Playstation 3's zal, wanneer het apparaat niet voor het spelen van computerspellen gebruikt wordt, door wetenschappers worden gebruikt in de strijd tegen wereldwijd heersende ziektes zoals Alzheimer en Parkinson. Sony is een samenwerkingsverband aangegaan met Amerikaanse biologen die momenteel al een dergelijk project voor pc's hebben lopen, genaamd folding@home (FAH).

Volgens de wetenschappers van FAH is een netwerk van PS3's vergelijkbaar met een supercomputer. Wanneer er tienduizend apparaten aangesloten zouden zijn, onstaat er op die manier een systeem dat zo'n duizend triljoen berekeningen per seconde kan uitvoeren. Wanneer die snelheid bereikt wordt, is het systeem vier keer krachtiger dan de krachtigste supercomputer ter wereld.

Wie in de toekomst een Playstation 3 bezit en mee wil doen aan het project, dient een programmaatje te downloaden waarmee de spelcomputer verbonden wordt aan het netwerk van FAH.

Rogério Ceni

Rogério Ceni, de keeper van São Paulo, heeft afgelopen weekend volgens de officiële tellingen van het IFFHS het record gebroken van meest scorende goalkeeper ter wereld. Hij staat nu op 64 treffers.

Volgens een andere telling brak hij met zijn doelpunt tegen Palmeiras op 3 mei al het record en staat de teller nu eigenlijk al op 66. Hoe dan ook: Hij heeft het record overgenomen van José Luis Chilavert, die tijdens zijn voetbalcarrière op 62 bleef steken. Chilavert is in 2003 gestopt met voetballen. Opmerkelijk: Rogério maakt vaker doelpunten uit vrije trappen dan uit penalties en hij verloor nog nooit een wedstrijd waarin hij scoorde.

Misschien dat Rogério morgen tegen Flamengo de kans krijgt om de score nog wat op te voeren. Hier is een clip van deze 'nieuwe' meest scorende keeper ter wereld.

Met dank aan natedanielz voor de submit.

Balkenende bezoekt Afghanistan

Icoon AlgemeenPremier Jan Peter Balkenende (CDA) brengt momenteel een verrassingsbezoek aan de Nederlandse militairen die in Uruzgan gestationeerd zijn. Daarnaast zal hij een ontmoeting hebben met de Afghaanse president Hamid Karzai. Het bezoek is uit veiligheidsoverwegingen tot op het laatste moment geheim gehouden. Dit meldde de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zaterdag.

Zaterdagochtend heeft de premier de militairen toegesproken. Zaterdagmiddag zal hij doorvliegen naar Kabul voor een gesprek met de Afghaanse president Karzai. Over het tijdstip van terugkeer van premier Balkenende of over de onderwerpen die de premier in het gesprek met president Karzai zal aansnijden, wil de RVD voorlopig nog niets kwijt.

Onrust tijdens training Feyenoord

Supporters van Feyenoord hebben vanmorgen, uit onvrede over het aankoopbeleid van de Rotterdammers, de hekken van het trainingsveld op slot gedaan. De A-selectie van Feyenoord was op dat moment aan het trainen.

De fans eisten dat voorzitter Jorien van den Herik naar ze toe kwam om helderheid te verschaffen. Uiteindelijk kwam Van den Herik ook opdagen, waarna een aantal supporters hem dringend verzochten op te stappen.

Ali Boussaboun lukte het uiteindelijk om het hek open te knippen.

[Gerucht]EA koopt Crytek?

Volgens de Duitse krant Die Welt zou Electronic Arts wel eens de Duitse developer Crytek, verantwoordelijk voor de first person shooter Far Cry, en de aankomende FPS Crysis die Electronic Arts zelf uit zal geven, kunnen kopen. Crytek zou hiermee de tweede Duitse developer in korte tijd worden die in de handen van Electronic Arts komt. Vorige week nam EA Phenomic open, de ontwikkelingsstudio achter Spellforce 2: Shadow Wars.

Volgens het artikel in Die Welt noemde EA's executive vice-president of international publishing, Gerhard Florin, een 'zeer, zeer goede kandidaat voor acquisitie'. Faruk Yerli, een van de mede-oprichters van het in Frankfurt gebaseerde Crytek bevestigde tegenover Die Welt gesprekken met Florin over een eventuele overname. Yerli deed daarentegen geen uitspraken over een op handen zijnde overname en merkte op dat Crytek ook dacht over beursgang.

Momenteel is Crytek bezig aan de first person shooter Crysis, welke volgens een artikel in Die Spiegel met een budget van zo'n 20 miljoen dollar duurder is dan de meeste Duitse filmproducties. Zou Electronic Arts het bedrijf overnemen dan zou het niet alleen de rechten op Crysis verkrijgen, maar eveneens de gebruikte CryEngine 2 voor de game. Deze engine zou volgens Crytek moeten gaan concurreren met andere populaire next-gen engines zoals Epics Unreal Engine 3.


Screenshot uit Crysis

Uitslag kwalificatie GP Turkije

Felipe Massa heeft vanmiddag de pole position in de Turkse Grand Prix voor zich opgeëist. De Braziliaan wist zijn Ferrari naast teamgenoot Michael Schumacher op de eerste rij te sturen. Fernando Alonso maakte de top 3 vol.

In de eerste sessie waren de reguliere langzaamsten opnieuw niet echt snel. Afgezien van één persoon dan: Christijan Albers. De Nederlander viel positief op door in de laatste minuut alsnog de tweede sessie te behalen, ten koste van David Coulthard. De Super Aguri's waren zoals gewoonlijk de allertraagsten, toch wist Sakon Yamamoto voor het eerst zijn teamgenoot Takuma Sato te verslaan.

In de tweede sessie deed ex-wereldkampioen Michael Schumacher van zich spreken. Het gehele weekend was er nog geen 1:26 gereden, en de Duitser zette prompt een 1:25.850 neer. Fernando Alonso was de enige die nog een beetje aan kon haken. Afvallers waren Albers, Rosberg, Barrichello, Trulli, De La Rosa en Klien. Hoewel de Midland-coureur zich naar een 16e tijd wist te rijden, zal hij morgen wel als laatste starten vanwege een motorwissel.

Zoals gewoonlijk begon de derde en laatste sessie met het verbranden van brandstof. Wereldkampioen Alonso was de eerste die een echte tijd neerzette, zo'n vijf minuten voor het eind. Felipe Massa pareerde die tijd al snel, met een 1:27.3, een halve seconde sneller dan Giancarlo Fisichella. Michael Schumacher, die pas laat een snelle tijd neer kon zetten vanwege een akkefietje naast de baan, pakte wel de tijd die op dat moment de poletijd was. Maar toch zou de pole niet naar de Duitser gaan. Massa wist in extremis zijn eerste pole position te behalen.

Uitslag kwalificatie GP Turkije:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:26.907
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari  1:27.284
3 Fernando AlonsoRenault F1  1:27.321
4 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:27.564
5 Ralf SchumacherToyota F1  1:27.569
6 Nick HeidfeldBMW Sauber F1  1:27.785
7 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:27.790
8 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  1:27.866
9 Robert KubicaBMW Sauber F1  1:28.167
10 Mark WebberWilliams F1  1:28.436

11 Christian KlienRed Bull Racing  1:27.852
12 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes  1:27.897
13 Jarno TrulliToyota F1  1:27.973
14 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:28.257
15 Nico RosbergWilliams F1  1:28.386
16 Christijan AlbersMidland F1  1:28.639

17 David CoulthardRed Bull Racing  1:29.136
18 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  1:29.158
19 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:29.250
20 Tiago MonteiroMidland F1  1:29.901
21 Sakon YamamotoSuper Aguri F1  1:30.607
22 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:30.850

Klöden naar Astana

Andreas Klöden vertrekt bij het T-Mobile Team. Vanaf komend seizoen zal de Duitser rijden voor Astana.

Klöden maakte het nieuws op zijn eigen website bekend. Hij zegt hierop dat zijn keuze bepaald werd door de sterkte van de ploeg."Met Alexandre Vinokourov en Andrey Kashechkin kan ik heel ver komen volgend seizoen", Aldus de kopman van T-Mobile.

Het contract van Klöden bij T-Mobile loopt aan het eind van dit seizoen af. Hij zal dan acht jaar voor het Duitse team hebben gereden.

Wereldtitel voor van Eupen

Roeister Marit van Eupen heeft haar wereldtitel in de lichte skiff met succes verdedigd. Ze versloeg met bijna anderhalve seconde de Duitse Berit Carow. Het brons was voor de Spaanse Mas de Xaxars.

Van Eupen startte rustig maar nam na 500 meter de leiding. Halverwege had ze al een voorsprong van twee bootlengtes. Op de tweede kilometer verdedigde ze vervolgens haar voorsprong met succes.

Abou Jahjah verhuist in 2007 naar Libanon

De leider van de omstreden Arabisch-Europese Liga (AEL) in België, Dyab Abou Jahjah, gaat begin volgend jaar definitief naar Libanon toe. In juli vertrok de geboren Libanees al naar zijn moederland om de wapens op te nemen tegen Israël. Hij zei toen bereid te zijn aan de zijde van Hezbollah als martelaar te sterven.

Na vier weken keerde Abou Jahjah vorige week weer terug naar Antwerpen. Daarover zegt hij nu: ''Dit is een voorlopige terugkeer in België. Ik moet hier zijn om de overgang binnen de AEL te garanderen en om aanwezig te zijn op de rechtszaak tegen de AEL dit najaar. We hopen dan een nieuwe gerechtelijke overwinning te boeken tegen het Belgische establishment dat onze beweging altijd heeft willen criminaliseren.''

De AEL-leider zegt in januari 2007 voorgoed naar Libanon te zullen afreizen. Hij wil overigens nog steeds niet zeggen wat hij de afgelopen maand in zijn moederland precies heeft gedaan: ''Over mijn verblijf in Libanon wil ik voorlopig niks kwijt, alles op zijn tijd. Eén iets staat vast, het Arabische volk in Libanon heeft de zionisten de moeilijkste les uit hun geschiedenis geleerd en we zijn bereid om het over te doen als ze denken om terug te komen.''

Met dank aan someone voor de submit.

Explosie nabij Nederlandse patrouille Afghanistan

Icoon AanslagIn het noorden van Afghanistan is zaterdagochtend een bom ontploft tussen twee gepantserde voertuigen van een Nederlandse patrouille. Niemand raakte daarbij gewond en zelfs de patrouillevoertuigen bleven onbeschadigd. Dat heeft het ministerie van Defensie vanochtend bekendgemaakt

In het gebied waar de explosie plaatsvond zijn ongeveer 180 militairen van de Koninklijke Marine gestationeerd. Het incident gebeurde toen de militairen van het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) ten zuiden van de stad Baghlan reden. Het PRT is al sinds oktober 2004 in Pol-e Khomri werkzaam.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Fatalities in Mortal Kombat: Armageddon trailer

Er is een trailer verschenen van het nieuwste deel uit de bloederige vecht-franchise Mortal Kombat, MK: Armageddon geheten. Vele oude rotten uit de serie zullen hun opwachting maken in dit deel. Daarnaast is het mogelijk je eigen vechtersbaas te maken en zelfs eigen fatalities (zware 'final moves' ) samen te stellen.

MK: Armageddon zal eind oktober verschijnen op de Playstation 2 en begin volgend jaar op de Nintendo Wii. Voor de Xbox-versie staat er voorlopig geen Europese release in de planning.

Download trailer hier

CD: The Dears - Gang Of Losers

Neem een band wiens naam begint met 'The', en grote kans dat het een rockend gitaarensemble is, dat veelal in de alternativebak geclassificeerd wordt door een gemiddelde brave platenboermedewerker in het even gemiddelde nieuwe-cd-sorteer-centrum. Het gaat althans op voor het Canadese The Dears. De titel van hun nieuwe album, ‘Gang of losers’ doet een bovendien een gebrek aan zelfvertrouwen suggereren. Onzekere hertjes dus. Dat klinkt bijna Art-&-Gartfunkel-lief.

Sepp Blatter gast tijdens voetbalgala

Aanstaande maandag zal het 25e Gala Voetballer van het Jaar plaats vinden. Speciale gast zal FIFA-voorzitter Sepp Blatter zijn.

De preses van de voetbalbond zal de huldiging van voormalige Gouden Schoenwinnaars voor zijn rekening nemen. De afgelopen 25 jaar hebben onder andere Martin Haar, Piet Schrijvers, Johan Cruyff, Danny Blind, Jaap Stam, Edwin van der Sar en Michael Mols de felbegeerde schoen gewonnen.

Tijdens het gala zullen prominenten uit de nationale en internationale voetbalwereld aanwezig zijn. Door de overweldigende belangstelling heeft de organisator de capaciteit al uit moeten breiden van 750 naar 900 personen.

Ronald Koeman polst Kluivert

PSV-trainer Ronald Koeman heeft telefonisch bij Patrick Kluivert geïnformeerd naar zijn situatie en of hij belangstelling heeft voor een terugkeer naar Nederland.

De voormalig international heeft aangegeven dat hij zeker interesse heeft in PSV, maar dat hij meerdere aanbiedingen op zak heeft.

Ondanks een doorlopend contract mag de spits transfervrij vertrekken bij het Spaanse Valencia. Door de komst van spits Fernando Morientes is er voor Kluivert geen toekomst meer bij Valencia.

Ronald Koeman heeft verder aangegeven dat de prioriteit van PSV bij het aantrekken van een spits ligt. De club uit Eindhoven hoopt een aanvaller aan te kunnen trekken die voetballend meer kan brengen dan de onlangs vertrokken Jan Vennegoor of Hesselink.

Mateja Kezman naar Turkije

Voormalig PSV'er Mateja Kezman houdt het bij het Atlético Madrid voor gezien. Na één jaar verlaat hij de Spaanse club voor Fenerbahce uit Turkije. Kezman zal bij de Turken een contract voor vier seizoenen gaan ondertekenen.

Door de verkoop van Nicolas Anelka aan Bolton Wanderers had 'Fener' weer voldoende financiële middelen om de selectie te versterken. Naast Kezman haalde de Turkse topclub ook Deivid Da Sousa van Sporting Lissabon.

Contract Danny Koevermans opengebroken

AZ en Danny Koevermans zijn tot overeenstemming gekomen over het openbreken en verlengen van het contract van de aanvaller. De overeenkomst is nu met één jaar verlengd tot medio 2010.

De 27-jarige Koevermans is aan een goede periode bij AZ bezig. In de voorbereiding was hij topscorer en hij maakte ook de eerste goal in het DSB-Stadion.

Voordat hij bij AZ kwam, was Koevermans vijf jaar in dienst van Sparta. Tot nu toe speelde 'De Koef' 132 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij 82 keer het net wist te vinden.

Uitslag 3e vrije training GP Turkije

Zojuist is de derde vrije training voor de GP van Turkije verreden. Michael Schumacher zette de eerste tijd neer. Fernando Alonso reed de tweede tijd, gevolgd door zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella en Robert Kubica.

Uitslag derde vrije training GP van Turkije:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 M. Schumacher Ferrari 1:27.20312
2 F. Alonso Renault 1:27.92416
3 G. Fisichella Renault 1:27.96317
4 R. Kubica BMW 1:27.96415
5 N. Heidfeld BMW 1:28.15114
6 J. Button Honda 1:28.19017
7 F. Massa Ferrari 1:28.26614
8 R. Barrichello Honda 1:28.35915
9 K. Räikkönen McLaren 1:28.36811
10 C. Klien Red Bull 1:28.8309
11 J. Trulli Toyota 1:28.86117
12 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:28.86114
13 P. de la Rosa McLaren 1:29.03412
14 M. Webber Williams 1:29.06910
15 N. Rosberg Williams 1:29.17613
16 D. Coulthard Red Bull 1:29.35712
17 R. Schumacher Toyota 1:29.37418
18 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:29.42619
19 C. Albers Midland F1 1:29.66819
20 S. Yamamoto Super Aguri 1:29.88117
21 T. Monteiro Midland F1 1:29.91517
22 T. Sato Super Aguri 1:30.15121

Lange mensen zijn slimmer

Icoon OpmerkelijkLangere mensen zijn slimmere mensen. Al eerder was duidelijk geworden dat lange mensen meer verdienen, maar dat komt dus niet geheel voort uit sociale discriminatie. Dit blijkt uit een pas gepubliceerd onderzoek.

"Al vanaf 3-jarige leeftijd presteren langere kinderen beter bij cognitieve tests," schrijven Anne Case en Christina Paxson van Princeton University in een artikel gepubliceerd door het National Bureau of Economic Research. De bevindingen werden voornamelijk gebaseerd op twee Britse onderzoeken waarin mensen gevolgd werden die in 1958 of 1970 geboren zijn. Uiteindelijk bleken langere mensen bijzonder vaak succesvoller te zijn dan hun kleinere leeftijdsgenoten en dat wordt volgens de onderzoekers niet alleen veroorzaakt door beeldvorming.

Het verschil in intelligentie zou voor het grootste gedeelte in de periode tussen een aantal maanden voor de geboorte en 3-jarige leeftijd veroorzaakt worden. Door goede voeding neemt volgens de onderzoekers niet alleen de lengte van het lichaam toe, maar ook de intelligentie. Omdat bij het onderzoek alleen gegevens van mensen uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gebruikt zijn, zouden de resultaten in principe alleen iets over de inwoners van die landen kunnen zeggen.

Davydenko en Calleri in finale New Haven

Nikolay Davydenko en Agustin Calleri spelen de finale van het ATP-toernooi in het Amerikaanse New Haven.

Calleri zag in de halve finales zijn Belgische tegenstander Xavier Malisse bij een 6-2 achterstand afhaken met een blessure aan zijn elleboog. De als tweede geplaatste Nikolay Davydenko versloeg de Zweed Robin Soderling.

Soderling en Davydenko maakten er een spannende wedstrijd van. In de eerste set trok Davydenko uiteindelijk in een tie break aan het langste eind en won de set met 7-6. Het verzet van de Zweed was in de tweede set gebroken en met 5-2 trok Davydenko de setwinst en de overwinning naar zich toe.

[CCWS] Champ Car in 2007 naar Assen

Vanaf 2007 is de Champ Car World Series, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1, vijf jaar lang te gast op het TT-circuit van Assen. De eerste race is volgend jaar op 16 september. Daarnaast zal de champcars ook in Duitsland en waarschijnlijk het Portugese Estoril gaan racen.

"De organisatie heeft ons contractueel toegezegd dat er minimaal 22 auto's aan de start staan", aldus Bart Rietbergen. Rietbergen is met zijn bedrijf Champ Car Europe BV de promotor van de Nederlandse race. Gisteren kwam hij met de Champcarbaas Kalkhoven tot overeenstemming. Rietbergen zal het Drentse circuit als een soort facilitair bedrijf in gaan huren, hierdoor is Assen niet de organisator van het evenement.

In De Drenthse plaats is men erg blij met de komst van de Amerikaanse formulewagens. "We hebben al autosportevenementen op ons circuit maar niet van dit kaliber. Tijdens de gesprekken met de heer Rietbergen kregen wij steeds meer interesse in Champ Car, waarna wij besloten volgend jaar het derde weekend van september voor hen in te ruimen, al is er nog een aantal details dat we moeten afronden. Daar zijn we met plezier mee bezig," aldus Jaap Timmer, woordvoerder van de Stichting Circuit van Drenthe.

[GP2] Uitslag kwalificatie Turkije

Nelson Piquet jr. heeft gisteren de pole gepakt in de kwalificatie voor de GP van Turkije. Hij bleef Jose Maria Lopez slechts vier duizenden voor. Derde werd oud F1-coureur Giorgio Pantano.

Uitslag kwalificatie GP2 Grand Prix van Turkije

PosCoureurTeamTijd
1 Nelson Piquet Jr. Piquet Sports 1:34.741
2 Jose Maria Lopez Super Nova International 1:34.745
3 Giorgio Pantano FMS International 1:35.068
4 Alexandre Premat ART Grand Prix 1:35.151
5 Lewis Hamilton ART Grand Prix 1:35.169
6 Adam Carroll Racing Engineering 1:35.579
7 Lucas di Grassi Durango 1:35.584
8 Ernesto Viso iSport International 1:35.672
9 Alexandre Negrao Piquet Sports 1:35.675
10 Timo Glock iSport International 1:35.824
11 Andreas ZuberTrident Racing 1:35.899
12Gianmaria Bruni Trident Racing 1:36.145
13 Clivio Piccione DPR 1:36.226
14 Frank Perera DAMS 1:36.259
15 Adrian Valles Campos Racing 1:36.364
16Ferdinando Monfardini DAMS 1:36.367
17 Hiroki Yoshimoto BCN Competicion 1:36.587
18 Michael Ammermüller Arden International 1:36.617
19Javier Villa Racing Engineering 1:36.733
20Sergio Hernandez Durango 1:36.776
21Nicolas LapierreArden International 1:36.800
22 Felix Porteiro Campos Racing1:37.111
23Luca Filippi BCN Competicion 1:37.313
24 Jason Tahinci FMS International 1:37.695
25 Fairuz Fauzy Super Nova International 1:37.878

Ahmadinejad opent zwaarwaterreactor

Icoon BuitenlandsDe Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft zaterdag een nieuw deel van de zwaarwaterreactor in Arak geopend. De reactor moet in 2009 helemaal klaar zijn. De internationale gemeenschap vreest dat Iran in de reactor probeert kernbommen te maken.

In een zwaarwaterreactor wordt onder meer plutonium gemaakt. Dat kan worden gebruikt om kernkoppen te produceren.

De openingshandeling van de president komt vijf dagen voordat een ultimatum van de VN-Veiligheidsraad verloopt. Die eist dat Iran de opwerking van uranium voor het eind van de maand staakt. Iran zegt laagverrijkt uranium nodig te hebben om kernenergie te kunnen opwekken. Met hoogverrijkt uranium kan een kernbom worden gemaakt.

Vennegoor wil ooit terug naar PSV

Jan Vennegoor of Hesselink heeft gezegd dat hij ooit wil terugkeren bij PSV. In zijn voorlopig laatste interview op de Herdgang zei de aanvaller dat hij ooit nog in het rood-witte shirt wilt spelen, maar dat je niets kunt plannen in de voetballerij.

"PSV is altijd een club geweest waar je je 'hobby' goed kon uitvoeren. Het is een grote famillie hier in Eindhoven," aldus Vennegoor, die deze week een akkoord bereikte over een driejarig contract met het Schotse Celtic.

Aan het einde van het interview richtte Vennegoor zich nog eenmaal tot de Eindhovense supporters. "Mensen van PSV, ik kom nog een keertje terug om officieel afscheid te nemen en ik heb ook nog wat dingen te zeggen. Ik heb hier een fantastische tijd gehad, genoten van jullie en ik hoop jullie ook een beetje van mij. Ik verlaat iets heel moois en ik hoop dat ik iets heel moois terug krijg. En ik wil jullie hartelijk bedanken voor alle mooie jaren die ik hier heb gehad."

Amerikaan neemt staaf dynamiet mee aan boord vliegtuig

Icoon OpmerkelijkOp het vliegveld van het Amerikaanse Houston is de 21-jarige student Howard McFarland Fish opgepakt, omdat hij tijdens zijn vlucht vanuit Buenos Aires met een Continental vlucht naar Houston een staaf dynamiet bij zich had. De Amerikaan had in Bolivia het explosief "als souvenir" meegenomen uit een mijn. Speurhonden roken het explosief.

Hoe McFarland Fish het explosief aan boord heeft gekregen is niet duidelijk. De student riskeert maximaal tien jaar gevangenisstraf en daar bovenop een boete van 250.000 dollar. Howard wordt maandag voorgeleid.

Met dank aan bolk en michael2- - voor de submit.

'Jongeren kiezen voor Bos en PvdA'

EnquêteUit een deze week gepubliceerde peiling van de Politieke Jongerenbarometer, van onderzoeksbureau YoungVotes, blijkt dat de PvdA met een straatlengte voorsprong de populairste partij onder jongeren is. Van de vijfhonderd ondervraagde jongeren tussen 13 en 29 jaar zeiden de meesten voor de partij van Wouter Bos te opteren.

De PvdA haalde in de peiling 41 zetels. Tweede werd de VVD met 27 zetels gevolgd door SP en CDA met 18. D66 mag bij de jongeren nog rekenen op 9 zetels en Geert Wilders op 4. De ondervraagde jongeren zeiden vooral onderwijs, kenniseconomie en sociale zekerheid belangrijk te vinden.

Bos
Wouter Bos is bij de jongeren ook de de populairste politicus met 36,3% van de stemmen. Vooral 'de looks' van de PvdA-leider spelen een belangrijke rol. Volgens het onderzoeksbureau zijn vooral meisjes van hem gecharmeerd. SP-politicus Jan Marijnissen wed tweede met 15,6% en CDA'er Jan Peter Balkenende haalde 13,4%.

De meest populaire politica werd GroenLinks-fractieleider Femke Halsema, met ruim 40% van de stemmen, gevolgd door minister voor Integratie Rita Verdonk (VVD) met 31,5%. Lousewies van der Laan van D66 werd derde met 6,9%.

Nieuw paspoort vandaag uitgegeven

Icoon BinnenlandsMinister voor Bestuurlijke Vernieuwing Atzo Nicolaï (VVD) neemt vandaag in Amstelveen als eerste het nieuwe paspoort in ontvangst. In het nieuwe paspoort zit een chip met daarop alle persoonlijke gegevens van de eigenaar. Hierdoor wordt het moeilijker om met een paspoort te frauderen. Het nieuwe paspoort kost weliswaar acht euro meer dan het huidige, maar de prijs wordt in ieder geval tot en met volgend jaar niet verhoogd.

Het nieuwe paspoort werd al op 24 april van dit jaar gepresenteerd door toenmalig minister voor Bestuurlijke Vernieuwing Alexander Pechtold (D66). Doordat het is uitgevoerd met een elektronische chip voldoet het momenteel aan alle eisen van de Europese Unie (EU). Later wordt het paspoort nog uitgebreid met een vingerafdruk, maar de EU is nu nog niet uitvergaderd over de exacte specificaties waaraan die vingerafdruk moet voldoen.

Davenport, Henin naar finale New Haven

Het lijkt erop dat de Amerikaanse Lindsay Davenport op tijd is voor de US Open. Davenport, die onlangs na een langdurige blessure terugkeerde op de WTA Tour, bereikte de finale van het toernooi in New Haven door in de halve finale de Australische Samantha Stosur met tweemaal 7-6 te verslaan.

In de finale moet Davenport het opnemen tegen Justine Henin-Hardenne. De eveneens na een blessure teruggekeerde Belgische versloeg met tweemaal 6-3 de als vijfde geplaatste Svetlana Kuznetsova.

Sevilla wint Europese Supercup

Sevilla heeft gisteravond de Europese Supercup gewonnen. De UEFA Cup-houder was in Monaco verrassend te sterk voor Champions League-winnaar FC Barcelona.

Vanaf het begin van de wedstrijd was Sevilla gretiger en doortastender dan de ploeg van Frank Rijkaard. Na zeven minuten kwam Sevilla op voorsprong via Renato, die alert reageerde op de rebound van Fabiano's kopbal.

Barcleona, met Van Bronckhorst en Van Bommel op de tribune, schrok na de treffer wakker, het overwicht wat de Catalanen creëerden leidde echter niet tot gevaar. Op slag van rust leidde een snelle uitbraak van Sevilla zelfs tot de 0-2 van Kanouté, die onzeker ingrijpen van doelman Valdes afstrafte met een achterwaartse kopbal.

Na rust bleeft Barca in een te laag tempo voetballen, en kreeg Sevilla de kansen. Een kopbal van Renato scheerde echter rakelings naast, en ook invallers Gudjohnsen en Iniesta mistten goede mogelijkheden. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het 0-3, toen Maresca een door Puerta versierde penalty onberispelijk binnenschoot.

Dief gepakt door aanbieden op internet

Domme criminelenEen 18-jarige Rotterdammer die enige weken terug een zeer zeldzame elektrische contrabas uit het Rotterdamse conservatorium heeft gestolen, is tegen de lamp gelopen doordat hij het object op internet te koop had gezet. De bestolen eigenaresse ontdekte dat haar instrument - waarvan er geen tweede in Nederland zou zijn - op een website te koop werd aangeboden en lichtte de politie in.

Agenten maakten een afspraak met de verkoper en rekenden zo de dief in. De jongen heeft inmiddels de diefstal bekend.


Met dank aan DarkGangster voor de submit.

IJsberengenitaliën steeds kleiner

Icoon OnderzoekDe ijskappen zijn niet de enige dingen die krimpen in het poolgebied. Ook de genitaliën van ijsberen in het oosten van Groenland worden door industriële vervuiling steeds kleiner. Hoe hoger de mate van vervuiling van het lichaam van de ijsbeer, des te kleiner zijn geslachtsorganen. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek.

Volgens de wetenschappers zou de afname van het formaat van de ijsberenpenis in het slechtste geval er toe kunnen leiden dat het seksleven van de gemiddelde ijsbeer een stuk minder prettig wordt, met als resultaat een terugloop in het aantal ijsberen.

Toxicoloog Christian Sonne van het National Environmental Research Institute of Denmark zegt dat het zou kunnen dat alle zoogdieren die in het poolgebied leven beïnvloed worden door de vervuiling, en dan vooral de poolvos, de orka en de griend.

Zoogdieren die in het poolgebied leven hebben veel lichaamsvet waarin makkelijk chemische stoffen terechtkomen. Omdat ijsberen zich vooral voeden met andere vette zoogdieren als zeehonden, lopen ze extra veel gevaar. De chemische vervuiling in het lichaamsvet kan werken als een bepaald hormoon met een negatieve invloed op de groei van het ijsberengeslachtsorgaan.

'Spyker betrokken bij overname Midland'

De Nederlandse autofabrikant Spyker steunt de plannen van Michiel Mol om Midland F1 over te nemen. Volgens het AD zal het sportautomerk waarschijnlijk mede-naamgever van het team worden als de overname doorgaat.

Alhoewel directeur Victor Muller van Spyker geen commentaar wil geven op de eventuele plannen, zouden bronnen rond Midland dit verhaal bevestigen. Ook teameigenaar Alex Shnaider wil geen commentaar meer geven op de overnameplannen, tot er meer duidelijkheid is.

Het Nederlandse consortium van bedrijven rond Michiel Mol wil in de breedte de Nederlandse autosport naar een hoger niveau tillen. Naast de entree in de Formule 1 door de overname van Midland, zouden ook de Le Mans-activiteiten van Spyker en deelname aan de DTM daartoe moeten bijdragen.

Ruim 20% overweegt stem rechtser dan VVD

VerkiezingenUit een onderzoek in opdracht van NOVA blijkt dat 21% van de kiezers in november wellicht van plan is om met de verkiezingen op een partij rechtser dan de VVD te gaan stemmen. Een ruime meerderheid (60%) zegt dat zeker niet te zullen doen.

Van alle rechtse politici is minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk van de VVD de meest populaire; 42% geeft aan haar de voorkeur. Geert Wilders (Partij voor de Vrijheid), volgt met 37%. Marco Pastors en Joost Eerdmans van de partij Eén NL scoren respectievelijk 8 en 4%. Matt Herben (LPF) is goed voor 7% en en Hilbrand Nawijn (Partij voor Nederland) sluit de rij met 3%.

Van de 21% die mogelijk rechtser dan de VVD gaat stemmen, heeft 55% de voorkeur voor de partij voor de Vrijheid van Wilders. Eén NL krijgt 15%; de LPF en de Partij voor Nederland moeten het met minder doen.

Xbox 360 Classics komen eraan

De Playstation 2 heeft de Platinum reeks, de GameCube heeft de Player's Choice games en de Xbox heeft een reeks Classic games; een aantal topgames voor een lage prijs, in een speciaal jasje.

Xbox 360 gamers krijgen na bijna een jaar ook hun eigen budget reeks met dezelfde naam als op de Xbox: Classics.

De eerste twee games waarvan bekend is dat ze Classic worden zijn Pefect Dark Zero en Kameo, beide zijn vanaf oktober te koop voor een prijs van € 29,99

Indiase mannen weer thuis

BuitenlandsDe twaalf Indiase mannen die woensdag voor ophef zorgden aan boord van een toestel van Northwest Airlines zijn zaterdag teruggekeerd in hun vaderland. De mannen verklaarden na aankomst in Mumbai (Bombay) niet slecht te zijn behandeld door de Nederlandse autoriteiten.

''Ja we wisselden van stoelen. We waren met een groep dus we wisselden onderling stoelen uit. Ze begrepen dat niet en dachten dat we iets met het toestel wilden doen. Ze hebben ons niet onder druk gezet of slecht behandeld terwijl ze met ons spraken. De zaak is opgehelderd'', aldus Mohammad Iqbal Batliwala.

''We zijn blij terug te zijn'', schreeuwde medepassagier Shaqeel Chottani toen hij zaterdag de terminal in Mumbai uit liep. ''Dank u media. Er is geen probleem meer.'' Beide mannen riepen de pers op de zaak ''verder te laten rusten''. Ze vrezen dat het incident anders hun zaken schade zou kunnen berokkenen.

Crytek: "Next-gen consoles niet krachtig genoeg voor Crysis"

De Duitse ontwikkelaar Crytek, die momenteel bezig is met een van de eerste games met DirectX10 ondersteuning, de first person shooter Crysis, was natuurlijk ook aanwezig op de games convention te Leipzig. Op deze games convention sprak het Duitse Heise.de met Bernd Diemer, senior game designer bij Crytek. Diemer ontkende nogmaals de ontwikkeling van een Xbox 360 en/of PlayStation 3 versie van Crysis en zei daarbij dat de consoles te zwak waren om de game te kunnen draaien.

Daarbij liet Diemer wel weten dat de engine die gebruikt wordt voor Crysis, de CryEngine 2, gebruikt kan worden voor games op de Xbox 360 en PlayStation 3. Ondenkbaar is het dus niet dat er een Crysis spin-off zal komen voor 360/PS3 zoals dat ook al gebeurde bij Far Cry (Instincts) op de Xbox.

Diemer benadrukte tevens nogmaals de voordelen van DirectX10 bij de game. Ondanks dat je dezelfde grafische kwaliteit zou kunnen bereiken met DirectX9 videokaarten, is deze kwaliteit met DirectX10 hardware met veel minder kracht te bereiken. Daarnaast zou het programmeren voor DirectX 10 de ontwikkelaar veel werk uit handen nemen.

Crysis moet ergens deze winter in de schappen liggen.

Beelden protest tegen Bully

Op videosite youtube vinden we filmopnamen van een protest tegen Rockstars nieuwe game Bully. In Bully ben je een pestkop die het opneemt tegen de kinderen op Bullworth academy die nerds en andere 'zwakkeren' pesten aldaar. Tevens zal je de leraren te slim af moeten zijn.

Het is niet de eerste keer dat de game onder kritiek ligt, al sinds de aankondiging heeft de game vanwege het thema een lading kritiek over zich heen gekregen. De game zou volgens mensen als Jack Thompson aanzetten tot pesten of zelfs een nieuwe Columbine.


CD: Broadcast - The Future Crayon

Nog geen drie uur geleden stond ik op het punt om het rariteitenkabinet The Future Crayon, gevuld met b-sides en een aantal nummers van diverse EP's, een middelmatige verzamelaar van een geweldige band te noemen. De afgelopen drie uur heeft er echter iets plaats gevonden dat mijn mening drastisch heeft veranderd. Moe van al het geruis en psychedelisch songs besloot ik maar wat uit het raam te gaan staren. Het stortregent, een vrouw met boodschappen rent snel naar huis. Voor de rest: helemaal niets. Totale leegte, op het kletteren van de regen na. De engelachtige stem van Trish Keenan klinkt op de achtergrond, enkel bijgestaan door wat simpele drums. Ik hoor het kwartje langzaam vallen.


KNMI: Augustus extreem nat

WeerHet aantal dagen met zware regen is deze zomer opgelopen tot een recordaantal van dertien. In het Zeeuwse Schoondijke viel vrijdagochtend 62 millimeter, waarmee het aantal zware regendagen (minstens 50 mm ergens in Nederland) op dertien kwam, aldus het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) vrijdag.

Deze maand is het niet alleen lokaal, maar ook gemiddeld over het land uitzonderlijk nat. Gemiddeld is over dertien KNMI-neerslagstations over de eerste 25 dagen 157 mm gevallen tegen 60 mm normaal. Daarmee is augustus landelijk gemeten de natste augustus sinds het begin van de metingen in 1906. Het vorige record (152,3 mm) dateert overigens van augustus 1969.

Deze maand kan volgens een woordvoerder van het KNMI nog een ander record worden gebroken: dat van de allernatste maand aller tijden in Nederland. Het huidige record uit september 2001 kent een landelijk gemiddelde van 190,8 mm.

Top 3
De top drie van de neerslag in augustus bestaat uit 1969 (152,3 mm), 1917 (150,7) en 2004 (150,3). Opmerkelijk noemt het KNMI de natte augustusmaanden van de laatste jaren. Behalve in 2004 was het ook in augustus 2002 (124,9 mm) en augustus 2001 (100,9 mm) zeer nat.

De brandweer Amsterdam en omstreken is vrijdag tussen 08.00 uur en 15.30 uur overspoeld met telefoontjes. Volgens een woordvoerster kwamen er ongeveer driehonderd meldingen van wateroverlast binnen. ''We konden helaas niet iedereen een helpende hand bieden. Mensen kunnen vaak ook beter een loodgieter bellen, wij helpen alleen in geval van nood.''

Op het terrein van dancefestival Mysteryland, dat dit weekeinde plaatsvindt in de Haarlemmermeer, moest een hoogwerker van de brandweer Hoofddorp eraan te pas komen om een enorme hoeveelheid water van een circustent te halen. Volgens de woordvoerster was daar sprake van instortingsgevaar.

Rondje Nederland: Het echte einde

Zo mensen!

Daar zijn we dan weer. Voor nu een korte samenvatting van de laatste uurtjes tot de finish.

Nadat we uit Roodeschool terug gekomen zijn in Groningen, hebben we afscheid genomen van Taraboemdijee. Bedankt voor de lekkere Grunninger-koek en het meereizen. Het was gezellig!

We pakken de IC richting Zwolle, en het gaat goed tot aan Staphorst (Meppel - Zwolle). We moeten zeker 5 minuten op hele lage snelheid doorrijden. Er blijkt een probleem te zijn. Hierdoor missen we de geplande Buffel van Zwolle naar Kampen.

Nadat we opnieuw
bier
hebben ingeslagen, komt Zug-Chef met het idee om de InterLiner naar Lelystad te pakken. We hadden immers het Kamperlijntje al eerder bereden. Zodoende lopen we slechts +15 op bij vertrek uit Lelystad met de trein.

Stralend mooi weer, dus mooi nog wat stationsbordjes schieten. Helaas ging het toch net fout bij binnenkomst in
Almere

Daarna rijden we door naar Utrecht en gaan we uiteraard de foto-opdracht nog even doen in
Houten Castellum

Toch :')

Daarna afgestempeld in
Utrecht Centraal

Op deze plek willen we alle Shore-Crew bij deze bedanken! Zonder jullie was dit gewoon niet gelukt! We hebben genoten van al het lekkers dat jullie ons gegeven hebben.

Tot zover maar even, morgen nog de afterparty... En iedereen is hier welkom om 14:00 bij Mick O'Connell's, Jansdam 3/17 Utrecht

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.