Silicon Knights wil vervolg Eternal Darkness

Bijna was de wereld in eeuwige duisternis gehuld door de kwade Romein Pious Augustus. Gelukkig stak de blonde Alexandra Roivas daar een stokje voor en was de wereld niet zo lang donker als de titel Eternal Darkness (GameCube) doet vermoeden. De developer, Silicon Knights, die toentertijd nog exclusief voor Nintendo ontwikkelde, was erg trots op deze horror-game. Helaas voor hen is het spel nooit een groot succes geworden en kregen ze van Nintendo vervolgens de opdracht om een remake te maken van Metal Gear Solid. Dit heeft ertoe geleid dat Silicon Knights niet langer meer exclusief voor Nintendo ontwikkelt.

De enige, voor ons bekende, titel waar Silicon Knights aan werkt is Too Human voor de Xbox 360. Van een eventueel vervolg op Eternal Darkness werd dan ook tijdenlang niets vernomen. Tot voor kort, want op de weblog van baas Dennis Dyack valt te lezen dat men wel degelijk aan de slag wil gaan met een vervolg.

"I am most often asked if we have sequels in mind for Eternal Darkness. The answer is absolutely yes. Although this may not be obvious to those outside of Silicon Knights, anyone inside the guild understands that there is really no other answer.”

Volgens Dyack zal er dus zeker weten een vervolg verschijnen op Eternal Darkness. Hoe, waarop, wanneer en in welk stadium het spel zich begeeft is echter nog niet bekend.