nVidia lanceert Quad-SLI in maart

Videokaartenfabrikant nVidia zal op 22 maart haar Quad-SLI technologie lanceren. Met Quad-SLI zal het mogelijk zijn om 4 grafische cores samen te gebruiken om een beeld op te bouwen en dus zodoende de performance te verbeteren.

In januari demonstreerden Dell en nVidia al de technologie op de CES beurs, gelukkig voor de beter bedeelden onder ons blijft de technologie echter niet enkel beperkt tot de grote PC-bouwer. Vanaf de 22e zal men bij Dell en enkele andere systeembouwers (waaronder ongetwijfeld bedrijven als Alienware en VoodooPC) in beperkte oplage systemen kunnen bestellen gebruik makende van de Quad-SLI technologie. Samen met deze beschikbaarheid via systeembouwers zal nVidia het ook mogelijk maken voor mensen om zelf systemen uit te rusten met Quad-SLI.

Quad-SLI zal gebruik maken van 2 kaarten elk uitgerust met 2 grafische cores. Zoals je misschien wel zou verwachten zullen deze kaarten niet goedkoop zijn en zullen ze naar alle waarschijnlijkheid een prijs meekrijgen vanaf zo'n $800 (voor naar alle waarschijnlijkheid 2 7900GT cores op 1 kaart) en zal men dus $1600 moeten uitgeven voor de snelste grafische oplossing van dat moment.