Solitaire op PC kost New York City medewerker baan

De burgemeester van New York City, Michael Bloomberg, heeft een zero-tolerance beleid op heel veel dingen. Eén daarvan is dat medewerkers geen ongeoorloofde dingen mogen doen op hun pc's.

Edward Greenwood was wat papierwerk aan het doen toen Bloomberg langs kwam lopen met een fotograaf naast hem. Bloomberg groette medewerkers en poseerde voor foto's. Toen de burgervader naar Greenwood toe kwam, stond hij op en werd er een foto gemaakt. Opeens zag Bloomberg het spel Solitaire op de desktop staan. Hij zei niets maar gebood later om Greenwood te ontslaan.

"De werkvloer is geen plaats voor games," sprak Bloomberg. " Dit is een plaats waar je je werk moet doen waar voor je betaald wordt."

Greenwood verdiende ongeveer $27000 per jaar en werkte al zes jaar voor de burgemeester. In een telefonisch interview verklaarde hij alleen tijdens de pauze of even heel kort na intensief werk wat Solitaire te spelen. De gemeente verklaarde dat Greenwood in 2004 de nieuwe policy, die ongeoorloofde werkzaamheden op de computer niet toestaat, heeft gezien.

Greenwood is niet kwaad op de burgemeester, maar had liever een reprimande gehad dan meteen ontslagen te worden.