Forza vergeleken met het echte racen

Forza Motorsport schijnt volgens Microsoft een zeer realistische race-simulator te worden. De makers van het Amerikaanse tijdschrift Popular Science hebben dit aan de tand gevoeld.

Het tijdschrift heeft twee echte coureurs laten racen. De coureurs streden niet tegen elkaar, maar tegen zichzelf. Dit betekent dat ze eerst een tijd neerzetten in het spel, en dan vervolgens met precies dezelfde auto en op precies hetzelfde circuit ook een tijd neerzetten. De twee coureurs die hieraan hebben meegeholpen zijn Gunnar Jeannette, een Amerikaanse LeMans coureur, en RJ DeVera, een race-veteraan.

Om het spel goed te testen hadden de twee coureurs een force feedback-stuur, een race-stoeltje en een 50-inch plasma-tv tot hun beschikking. Ze hebben zes van de meer dan 200 auto's in het spel getest. Van de Volkswagen Golf R32 tot aan de Porsche Carrera GT 8211. De rondjes die ze hebben gereden waren op het circuit van Atlanta.

"Forza Motorsport is an incredible driving simulation that we've been working on for more than three years and are extremely proud of," aldus Dan Greenawalt, hoofd-ontwerper van Forza Motorsport. "When Popular Science; a publication that prides itself on technology and innovation; came to us with the idea to put the physics and realism of Forza to the test, we jumped at the opportunity."

Op het einde bleek dat er heel veel gelijkenis zat tussen het echte racen en het spel. Rondetijden, schakel-punten en apexen op het circuit kwamen goed overeen met die in het spel. Er was alleen één factor die niet in het spel aanwezig was: de factor angst. Het enige verschil dat er aanwezig was waren de constant snellere rondetijden in het spel. De verklaring hiervoor is waarschijnlijk de factor angst. In het spel weet de coureur dat hij altijd weer opnieuw kan beginnen na een crash, maar in het echt veroorzaak je voor een hele hoop euro's aan schade.

Klik hier om een trailer te downloaden van Wortplaying. In deze trailer zie je een vergelijking tussen het echte rondje op een circuit en een rondje in het spel.

Op Wortplaying staan ook nog vijf nieuwe screenshots van de track Maple Valley: