Gizmondo pre-ordercijfers en info

Gizmondo Europe Ltd, de europese tak van het bedrijf Tiger Telematics Inc uit Florida, heeft vandaag de pre-ordercijfers bevestigd die volgden na het uitzenden van de eerste tv-reclames in Europa. Sinds de opening van de nieuwe officiële website www.Gizmondo.com op 29 oktober zijn er al meer dan 560.000 pre-orders binnengekomen.

Niclas Hermansson van Ogilvy Interactive laat weten dat de activiteit op de website blijft stijgen. Er zijn gemiddeld 250.000 unieke sessies per week en soms wel 500.000 hits per dag. In de eerste twee minuten na het uitzenden van de eerste tv-reclame waren er zelfs 40.000 unieke sessies.

"[...]
This is a fantastic affirmation of interest in Gizmondo. We believe that realistically at least a half of these pre-orders will move to retail sales as availability in the stores ramps up in each territory. Nevertheless, these numbers bode extremely well for Gizmondo.
[...]"


Aldus Carl Freer, Managing Director van Gizmondo.

De Gizmondo en de spellen die uitkomen bij de launch staan gepland in het vierde kwart van 2004 voor de UK. De rest van Europa en Noord-Amerika zijn in het eerste kwart van 2005 aan de beurt. Het bedrijf kan nog niet vaststellen hoeveel orders ze maximaal gaan ontvangen voor het apparaat. Wel bekend is dat de nieuwe handheld voor 329 euro over de toonbank zal gaan.

De Gizmondo draait op een Microsoft Windows CE.net platform, bevat een 2,8 inch TFT kleurenscherm, een Samsung ARM9 400Mhz processor en een GoForce 3D 4500 Nvidia grafische accelerator. Met dit apparaat haal je een hoge kwaliteit gaminghandheld in huis die, naast gamen, ook mogelijkheden heeft tot multimedia messaging, afspelen van mp3 en Mpeg 4 filmpjes, digitale camera en een GPRS netwerkverbinding die het mogelijk maakt om zelfs op grotere afstand met elkaar te gamen. Daarnaast zit er ook een GPS in, zodat je altijd kan zien waar je bent, kun je gamen via Bluetooth en accepteert ie MMC card accessoires.