FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 december 2004

Uitslagen UEFA Cup (2/12/04)

In de UEFA Cup werd in vier poules wederom een ronde in de poulefase afgewerkt. Van de Nederlandse clubs kwamen AZ en sc Heerenveen in actie. Hierbij de uitslagen en standen.

Poule E
Partizan Belgrado - Villarreal (1-1)
Egaleo - Lazio Roma (2-2)

Pos.ClubAPV-T
1Middlesbrough +363-2
2Partizan Belgrado +357-3
3Villarreal +354-2
4Lazio Roma 435-7
5Egaleo312-7

Poule F
AZ - Glasgow Rangers (1-0)
AJ Auxerre - Amica Wronki (5-1)

Pos.ClubAPV-T
1AZ +396-1
2Glasgow Rangers368-1
3AJ Auxerre345-3
4Grazer AK 343-4
5Amica Wronki403-16

Poule G
Dinamo Zagreb - SC Heerenveen (2-2)
SK Beveren - Benfica (0-3)

Pos.ClubAPV-T
1Benfica +499-5
2VfB Stuttgart368-2
3Dinamo Zagreb348-4
4SC Heerenveen345-6
5SK Beveren 302-14

Poule H
Sevilla - AEK Athene (3-2)
Alemannia Achen - Zenit St. Petersburg (2-2)

Pos.ClubAPV-T
1Sevilla +376-3
2Lille +364-3
3Zenit St. Petersburg459-6
4Alemannia Aachen 343-4
5AEK Athene 304-10

+ geplaatst voor de knockout fase

Uitslagen UEFA Cup (2/12/04)

SubheaderIn de UEFA Cup werden in vier poules wedstrijden gespeeld. Van de Nederlandse clubs waren AZ en sc Heerenveen actief.

AZ startte wederom flitsend aan het duel, dit keer was Glasgow Rangers de klos. Waar eerder Auxerre binnen twintig minuten werd overspeeld, lukte dat met de Rangers niet. Denny Landzaat maakte wel een snelle openingstreffer. Een kenmerkende schuivende aanval met veel actie ging daaraan vooraf. Perez kreeg niet lang daarna de mogelijkheid de score te verdubbelen, hij liet dat na. Een fout van Barry Opdam luidde een gevaarlijke tegenstoot in. Keeper Henk Timmer redde bekwaam. Pas in de slotfase van de eerste helft luwde de AZ storm en kwam Rangers gevaarlijk door.
In de tweede helft kon AZ niet meer zo imponeren als daarvoor. De Schotten kregen een flink aantal corners, maar zagen geen kans tot scoren. Barry van Galen zag zijn dreigende kopbal door keeper Klos voor het doel worden weggeplukt. AZ wint met 1-0 en is daarmee door naar de volgende ronde.


Heerenveen speelde uit bij Dinamo Zagreb, dat het de Friezen flink lastig maakte. Op een slecht veld kwam de thuisploeg al na een kwartier op een voorsprong door Bosjnak na een vrije trap. Klaas Jan Huntelaar zorgde met een kopbal voor enig gevaar van Friese zijde. Yildirim schoot een vrije trap net naast.
Na rust kwam spits Georgi Samaras in de ploeg voor verdediger Said Bakkati. Het was echter weer Zagreb dat raak schoot. Pranjic schoot de 2-0 op het bord. In de slotfase ging het echter nog spoken. Eerst maakte Ugur Yildirim 2-1, waarna Huntelaar uit een strafschop de gelijkmaker liet aantekenen. In blessuretijd werd door Heerenveen nog op de lat geschoten. Het bleef bij 2-2. Heerenveen heeft nu aan een zege op Beveren voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.


E Partizan Belgrado - Villarreal (1-1)
E Egaleo - Lazio Roma (2-2)

F AZ - Glasgow Rangers (1-0)
F AJ Auxerre - Amica Wronki (5-1)

G Dinamo Zagreb - SC Heerenveen (2-2)
G SK Beveren - Benfica (0-3)

H Sevilla - AEK Athene (3-2)
H Alemannia Achen - Zenit St. Petersburg (2-2) Meijer 1x

De dikgedrukte ploegen zijn reeds zeker van het bereiken van de volgende ronde

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Uitslag Zagreb - sc Heerenveen

SC Heerenveen stond voor de opgave om Dynamo Zagreb in eigen stadion te verslaan. Alhoewel lang tegen een achterstand werd aangekeken, kwam het met 2-2 weg. De Friezen hebben daarmee kwalificatie voor de volgende ronde nog in eigen hand.

De ploeg uit Zagreb maakte het Heerenveen flink lastig. Op een slecht veld kwam de thuisploeg al na een kwartier op een voorsprong door Bosjnak na een vrije trap. Klaas Jan Huntelaar zorgde met een kopbal voor enig gevaar van Friese zijde. Yildirim schoot een vrije trap net naast.

Na de rust kwam spits Georgi Samaras in de ploeg voor verdediger Said Bakkati. Het was echter weer Zagreb dat raak schoot. Pranjic schoot uit een onmogelijke hoek de 2-0 op het bord. In de slotfase ging het echter nog spoken. Eerst maakte Ugur Yildirim 2-1, waarna Huntelaar uit een strafschop de gelijkmaker liet aantekenen. In blessuretijd werd door Heerenveen ook nog op de lat geschoten. Het bleef bij 2-2. Heerenveen heeft aan een zege op Beveren voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

Dinamo Zagreb - sc Heerenveen (2-2)
15' Bosnjak 1-0
57' Pranjic 2-0
84' Yildirim 2-1
87' Huntelaar 2-2 (pen)

Dinamo Zagreb: Vasilj, Buljat, Milinovic, Jese, Lucic, Agic, Bosnjak (Strok/70), Mujcin (Tomic/75), Pranjic, Da Silva, Karic (Zahora/82)

sc Heerenveen: Vandenbussche, Bakkati (Samaras/46), Hansson, Seip, Rzasa, Hestad, Breuer, Selakovic (Sikora/67), Yildirim, Huntelaar, Rose (Väyrynen/76)

Uitslag AZ - Glasgow Rangers

AZ mocht in de tweede thuiswedstrijd in de UEFA Cup tegen Glasgow Rangers aantreden. Opnieuw werd gestunt, al bleef het bij 1-0. AZ is nu zeker van deelname aan de volgende ronde.

AZ startte wederom flitsend aan het duel. Waar Auxerre binnen twintig minuten werd overspeeld, lukte dat met de Rangers niet. Denny Landzaat maakte wel een snelle openingstreffer. Een kenmerkende schuivende aanval met veel actie ging daaraan vooraf. Perez kreeg niet lang daarna de mogelijkheid de score te verdubbelen, hij liet dat na. Een fout van Barry Opdam luidde een gevaarlijke tegenstoot in. Keeper Henk Timmer redde bekwaam. Pas in de slotfase van de eerste helft luwde de AZ storm en kwam Rangers gevaarlijk door.

In de tweede helft kon AZ niet meer zo imponeren als daarvoor. De Schotten kregen een flink aantal corners, maar zagen geen kans tot scoren. Barry van Galen zag zijn dreigende kopbal door keeper Klos voor het doel worden weggeplukt. AZ wint met 1-0 en is daarmee door naar de volgende ronde.

AZ - Glasgow Rangers (1-0)
7' Landzaat 1-0

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Landzaat, Van Galen (Ramzi/83), Buskermolen (Lindenbergh/18), Meerdink, Huysegems (Nelisse/88), Perez

Glasgow Rangers: Klos, Chizanisjvili, Ball, Boumsong, Andrews, Malcolm (Hughes/73), Ricksen, Rae, Prso, Lovenkrands (Namouchi/46), Novo

Edwin Evers stopt Bernhard-imitatie

Radio 538 dj Edwin Evers stopt met het imiteren van prins Bernhard in zijn ochtendprogramma 'Evers Staat Op'. De Prins overleed gisteren. "Ik vind het niet chique om er nu nog mee door te gaan", aldus de presentator. "Toen ik hoorde dat hij ongeneeslijk ziek was, had ik al besloten ermee te stoppen."

Edwin Evers imiteert Bernhard al tien jaar lang in zijn radioprogramma's. "Het was iemand waar je heel veel mee kon. Vanwege zijn accent, maar ook vanwege zijn bewogen leven."

Win Nexus: The Jupiter Incident

Nexus: The Jupiter Incident is een nieuwe RTS gemaakt door de nieuwe Hongaarse developer Mithis Entertainment. In Nexus sta je aan het hoofd van een kleine groep ruimteschepen en doorloop je een filmisch gepresenteerde verhaallijn. Deze game beviel ons bij FOK!games zo goed dat hij een 8.8 kreeg. Nu geven wij 5 exemplaren van Nexus weg, lees op de volgende pagina snel wat je moet doen om te winnen!

Nexus: The Jupiter Incident

Het was enige weken geleden dat iemand me een linkje stuurde naar de trailer van een nieuwe, relatief onbekende RTS, Nexus: The Jupiter Incident. Ik verwachtte er eigenlijk vrij weinig van aangezien ik nog nooit van de titel had gehoord en het toch wel mijn genre is. Maar toen ik de trailer afspeelde viel mijn mond open van verbazing: de graphics waren wonderschoon, de gevechten zagen er hevig uit en het leek ook nog een redelijk verhaal te hebben. Toen ik het een tijdje geleden dus in handen kreeg kon ik niet wachten het te spelen. Beviel de game? Lees het in deze review!

Man komt onder de metro in Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsOp het metrostation Ganzenhoef in Amsterdam-Zuidoost is vanmiddag een man onder de metro terechtgekomen. Het slachtoffer raakte bij het ongeluk zwaargewond.

Door het ongeval is het station vanmiddag enige tijd ontruimd geweest, de groots uitgerukte hulpdiensten hadden alle mogelijke ruimte nodig om de man te bevrijden. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, over zijn huidige toestand is niets bekend. Hoe de man onder de metro terecht is gekomen, is ook nog onduidelijk.

Omstreden standbeeld toch in binnenstad Rotterdam

Scootmobiel herschreef het volgende bericht en stopte het in de nieuws-submit waarvoor dank!

SubheaderHet knalrode, 5 meter hoge beeld 'Santaclaus' (een kerstman met een grote buttplug in z'n ene hand) van kunstenaar Paul McCarthy wordt waarschijnlijk op het Rotterdamse Binnenwegplein geplaatst. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van die stad na het onderzoeken van diverse locaties aan de gemeenteraad voorgesteld. Hiermee volgt het college het advies van de commissie Internationale Beelden Collectie (IBC) om 'Santaclaus' in een dynamische, openbare ruimte te zetten. Het Binnenwegplein moet zo een plek worden waar kunst en maatschappij elkaar ontmoeten.

Het beeld past volgens de commissie IBC goed bij de aanblik van het plein, waar onder meer met het grote Pepsi-blik van patatzaak Bram Ladage, de reclameborden van de MediaMarkt en de etalages van boekhandel Donner te vinden zijn. Het kunstwerk dat nu op het plein staat, bestaande uit twee grote, met de wind meedraaiende aluminiumplaten op een standaard, moet volgens de commissie verplaatst worden naar een plek waar het beter tot zijn recht komt.

Het college kan zich goed voorstellen dat 'Santaclaus' weerstand en emoties op zal roepen bij burgers en politici. Dat was in het verleden ook al het geval bij de kunstwerken 'De Verwoeste Stad' van Zadkine, 'Erasmus' van Hendrick de Keijser en 'Sylvette' van Picasso. Het college ziet in de mogelijke bezwaren echter geen aanleiding om het beeld niet te plaatsen. "Het zal op het Binnenwegplein uiteindelijk een niet meer weg te denken plaats innemen in het cultureel erfgoed van Rotterdam", aldus het college.

Ralf Schumacher gaat de sex-industrie in

Kennelijk is de deal die hij met Toyota heeft gesloten niet zo voordelig geweest, Ralf Schumacher is nu reeds aan het bijverdienen. Afgelopen week heeft hij namelijk een deal gesloten met een keten van sex-shops.

Waarschijnlijk toch enigszins jaloers om de deal die zijn broer Michael met Vodafone heeft gesloten, waardoor deze regelmatig op TV te bewonderen is, heeft Ralf er ook maar een baantje bij gezocht. Hij blijkt voor vijftig procent eigenaar te zijn geworden van een bedrijf dat als doelstelling heeft om in 2005 de Sloveense sex-markt te bestormen. De andere vijftig procent schijnt in handen te zijn van Beate Uhse, een Oostenrijks erotiek imperium.

"Ik ben als stille vennoot in het bedrijf gestapt, voor mij is het een investering als alle andere," aldus de Duitser, die zich in een klap de Formule 1 coureur met het grootste libido mag noemen.

Washington Post: "Gamecube niet interessant"

Rond deze tijd komen er allemaal "Holiday Buying Guides" uit. Zo heeft IGN een heel uitgebreide guide om je te helpen met je Kerstaankopen.

Ook de Washington Post, een belangrijke krant in Amerika heeft er eentje. Hierin staat slecht nieuws voor Nintendofans, meneer Pegoraro zegt namelijk het volgende:

"[...]
Most of the time, I've been able to limit my game-platform advice to one question: What games do you -- or the recipient of your gift -- play most often? Find out what console the games play on, and buy that.

This year, things are different. One console, the Nintendo GameCube, is clearly obsolete, with a diminishing supply of new titles. The other two -- PlayStation 2 and Xbox -- are far more competitive.
[...]"


Het complete artikel is hier te lezen.

Villeneuve laat zijn snelle kant zien

Voor de tweede dag was het op het circui van Jerez nat. Desondanks lieten zich weer veel coureurs zich op de baan zijn.

Robert Doornbos reed voor de tweede dag in de voor volgend jaar aangepaste Jordan. Waar hij gisteren met een geheel blanco set-up moest beginnen, kon hij vandaag verder bouwen op zijn werk van gisteren. Doordat de baan flink nat was, was het wel weer moeilijk werken voor Doornbos. Hij kwam uiteindelijk vandaag tot 49 ronden met een snelste tijd van 1:32.211.

Sauber stond verrassend voor de tweede dag op rij vooraan. Jacques Villeneuve liet zich vandaag van zijn goede kant zien en zette de snelste tijd neer. Nick Heidfeld liet zich vandaag goed zien in de Williams. Na de moeilijke dag van gisteren herstelde hij zich vandaag goed met een tweede tijd.

Testtijden 2-12-2004 Jerez:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Jacques Villeneuve Sauber 1:22.061 74
2 Nick Heidfeld Williams 1:22.430 96
3 Vitantonio Liuzzi Red Bull 1:22.631 68
4 Christian Klien Red Bull 1:23.124 35
5 Antonio Pizzonia Williams 1:23.382 48
6 Takuma Sato BAR 1:24.115 44
7 Giancarlo Fisichella Renault 1:24.525 42
8 Alexander Wurz McLaren 1:24.700 48
9 Franck Montagny Renault 1:24.774 41
10 Alan van der Merwe BAR 1:25.446 36
11 Ralf Schumacher Toyota 1:26.200 54
12 Luca Badoer Ferrari 1:27.553 38
13 Marc Gene Ferrari 1:28.929 37
14 Pedro de la Rosa McLaren 1:29.697 23
15 Robert Doornbos Jordan 1:32.211 49
16 James Rossiter BAR 1:33.474 34
17 Enrique Bernoldi BAR 1:33.493 14

Auto van Red Bull bekend in februari

Red Bull kondigde vandaag aan dat de auto waarin ze in 2005 zullen gaan rijden, op 7 februari aan iedereen wordt getoond.

De RB1 is de eerste auto van Red Bull, dat het team van Jaguar in november kocht van Ford. De auto is gebaseerd op de oude Jaguar R5. Ondanks alle perikelen rond het verkopen van Jaguar, ligt het team op schema om de auto op de zevende februari aan het publiek te laten zien. Meer details zullen in januari bekend worden gemaakt.

Ook Perez weg bij Phonak

Ook Santiago Perez kan uitzien naar een nieuwe ploeg. Phonak heeft de renner vorige week laten weten zijn contract niet meer te willen verlengen.

Na zijn succes in de Vuelta wilde Phonak dolgraag zijn contract verlengen. Na de beschuldigingen dat Perez bloeddoping zou hebben gebruikt verdedigde de ploeg de Spanjaard nog. Echter nadat de ProTour-licentie op spel kwam te staan heeft de ploeg de renner laten weten hem toch geen nieuw contract meer aan te bieden.

Perez ondergaat hetzelfde lot als Tyler hamilton en zal nu in zijn eentje zijn onschuld moeten proberen aan te tonen. Hoewel hem is aangeraden niet over zijn dopingzaak te praten, laat hij wel weten nog steeds te wachten op het bewijs dat tegen hem zou spreken. Zodra de UCI definitief de dopingzaak rond heeft zal Perez in ieder geval klaar staan om zichzelf tegen de aanklacht te beschermen.

Hij begrijpt het besluit van phonak wel: "Vorige week vertelden ze mij dat ze hoopten in de ProTour te kunnen komen en vertelden dat tot ik mijn onschuld kan bewijzen er geen plaats voor me is in het team. Tot een bepaald punt kan ik wel begrijpen dat het team Hamilton en mij heeft laten valllen om de rest van het team te redden, want er worden een hoop familie's hierdoor beïnvloed."

EU neemt NAVO-missie Bosnië over

Icoon Buitenlands nieuws De Europese Unie heeft vandaag de vredestaken van de NAVO in Bosnië overgenomen. De formele overdracht gebeurde tijdens een plechtigheid in Sarajevo waar, naast NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer en buitenlandcoördinator van de EU Solana, namens Nederland minister van Defensie Henk Kamp bij aanwezig was. Vanwege de overdacht vertrekken de meeste Amerikaanse troepen nu na negen jaar uit Bosnië.

Eerder vandaag ondertekende minister Kamp al een overeenkomst met de Bosnische minister van Defensie Radovanovic, waarmee een militaire samenwerking tussen ons land en Bosnië werd bekrachtigd. Hierbij gaat het vooral om training en opleiding.

Nederland heeft zo'n 500 militairen in Bosnië. De missie is met 7000 militairen verreweg de grootste Europese missie ooit. Toch heeft de overdracht weinig praktische betekenis, aangezien de meeste soldaten in de regio simpelweg hun badges van SFOR naar EUFOR zullen veranderen.


In de praktijk is de overdracht vooral formeel

Honden bijten veertig schapen dood

Scootmobiel, D-mike-E en neegij hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In een weiland in de Noord-Hollandse plaats Oosterblokker zijn vanochtend vroeg veertig schapen om het leven gekomen door toedoen van twee honden. Een deel van de kudde stierf aan opgelopen bijtwonden, een ander deel werd zo opgejaagd dat ze in de sloot terechtkwam en verdronk.

De eigenaar van de herders ontdekte vanochtend rond zeven uur dat zijn dieren niet meer in hun hokken zaten. Vermoedelijk zijn de beesten gisteravond echter al het weiland binnengekomen. Inmiddels is er met de drie benadeelde schapenhouders gesproken over een financiële afdoening. De honden zullen niet worden afgemaakt. "Ze verhuizen met hun eigenaar binnenkort naar een meer stedelijke omgeving", aldus de politie.

Rankovic terug in selectie Vitesse

Op voorspraak van de spelers is Aleksandar Rankovic weer teruggekeerd in de selectie van Vitesse.

De Serviër was naar het tweede elftal verbannen omdat hij vorige week in de competitiewedstrijd tegen PSV weigerde om op de bank te gaan zitten.

In een gesprek met de spelersgroep van de club uit Arnhem bood Rankovic zijn excuses aan, waarna aanvoerder Richard Knopper namens de groep bij trainer Edward Sturing het verzoek indiende Rankovic per direct terug te halen naar de selectie. Sturing honoreerde het verzoek. "Als de groep dit graag wil, dan heb ik er geen problemen mee," liet hij weten.

Uitvaart Prins Bernhard 11 december

Emzy had ons via de nieuws-submit te melden:

De bijzetting van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft vindt plaats op zaterdag 11 december. De uitvaartdienst van de gisteren overleden prins begint om 12.30 uur en zal live worden uitgezonden op televisie.

De komende dagen blijft de prins opgebaard op Paleis Soestdijk, zodat familie en naasten in alle rust afscheid van hem kunnen nemen. Zondag 5 december wordt de prins overgebracht naar Paleis Noordeinde in Den Haag. Daar kunnen maandag verschillende hoogwaardigheidsbekleders hun medeleven betuigen. Voor het publiek bestaat tot slot de mogelijkheid om van dinsdag tot en met donderdag langs de kist te defileren.

-
Lees hier de necrologie van Prins Bernhard.


Prins Bernhard (29 juni 1911 - 1 december 2004)

Sjeik keurt geweld in Nederland af

Nederlandse moslims moeten niet met geweld reageren op de aanslagen op scholen en moskeeën. Zij behoren de openbare orde te respecteren. Dat heeft de gezaghebbende sjeik Hussein Fadlallah uit Libanon laten weten. Alhoewel de sjeik leider is van de sjiietische moslims in Libanon, worden zijn uitspraken ook in andere landen gerespecteerd.

Persbureau AP (Associated Press), die met het bericht naar buiten kwam, zegt dat de sjeik door een moskee in het noorden van Nederland om een uitspraak was gevraagd over de spanningen in ons land na de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh.

Gizmondo pre-ordercijfers en info

Gizmondo Europe Ltd, de europese tak van het bedrijf Tiger Telematics Inc uit Florida, heeft vandaag de pre-ordercijfers bevestigd die volgden na het uitzenden van de eerste tv-reclames in Europa. Sinds de opening van de nieuwe officiële website www.Gizmondo.com op 29 oktober zijn er al meer dan 560.000 pre-orders binnengekomen.

Niclas Hermansson van Ogilvy Interactive laat weten dat de activiteit op de website blijft stijgen. Er zijn gemiddeld 250.000 unieke sessies per week en soms wel 500.000 hits per dag. In de eerste twee minuten na het uitzenden van de eerste tv-reclame waren er zelfs 40.000 unieke sessies.

"[...]
This is a fantastic affirmation of interest in Gizmondo. We believe that realistically at least a half of these pre-orders will move to retail sales as availability in the stores ramps up in each territory. Nevertheless, these numbers bode extremely well for Gizmondo.
[...]"


Aldus Carl Freer, Managing Director van Gizmondo.

De Gizmondo en de spellen die uitkomen bij de launch staan gepland in het vierde kwart van 2004 voor de UK. De rest van Europa en Noord-Amerika zijn in het eerste kwart van 2005 aan de beurt. Het bedrijf kan nog niet vaststellen hoeveel orders ze maximaal gaan ontvangen voor het apparaat. Wel bekend is dat de nieuwe handheld voor 329 euro over de toonbank zal gaan.

De Gizmondo draait op een Microsoft Windows CE.net platform, bevat een 2,8 inch TFT kleurenscherm, een Samsung ARM9 400Mhz processor en een GoForce 3D 4500 Nvidia grafische accelerator. Met dit apparaat haal je een hoge kwaliteit gaminghandheld in huis die, naast gamen, ook mogelijkheden heeft tot multimedia messaging, afspelen van mp3 en Mpeg 4 filmpjes, digitale camera en een GPRS netwerkverbinding die het mogelijk maakt om zelfs op grotere afstand met elkaar te gamen. Daarnaast zit er ook een GPS in, zodat je altijd kan zien waar je bent, kun je gamen via Bluetooth en accepteert ie MMC card accessoires.





Belgische peuter geëlektrocuteerd

neegij, Scootmobiel en D-mike-E hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Belgische Lanaken, vlak over de grens bij Maastricht, is een peuter geëlektrocuteerd toen hij met zijn moeder een douche wilde nemen. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd het tweejarige jongetje te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Het ongeluk is waarschijnlijk te wijten aan een defecte wasdroger. Hierdoor zou de verwarmingsketel onder stroom hebben gestaan. De electriciteit werd vervolgens door het water naar de douche geleid, waar het kind de fatale stroomstoot kreeg. Op 17 december zou de peuter drie jaar zijn geworden.

Schikkingsvoorstel Feyenoord wegens spreekkoren

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Feyenoord een schikkingsvoorstel voorgelegd van één uitwedstrijd zonder eigen aanhang, voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar en een onvoorwaardelijke boete van 2500 euro.

De club uit de Kuip kreeg het voorstel vanwege de spreekkoren tijdens de uitwedstrijd tegen AZ (4-1) toen scheidsrechter Dick van Egmond en AZ-speler Barry van Galen het doelwit waren van de Rotterdamse aanhang.

Tot 9 december heeft de Rotterdamse club de tijd om te reageren. Als de club dat niet doet, dan wordt de zaak voorgelegd aan de tuchtcommissie.

Verkeersbrigade komt met smoezen top 10

Om hardrijders te confronteren met de smoesjes die ze aan verbalisanten vertellen heeft de verkeersdienst in Northumbria (in het noorden van Groot–Brittannië) een 'lachwekkende smoezen-top 10' samengesteld. Volgens de handhavers van de verkeersregels denken veel automobilisten dat ze met uitgebreide en vooral ongeloofwaardige smoesjes meer kans maken om vrijuit te gaan, dan met de 'gewone excuusverhaaltjes'.

In de Top 10 staan onder meer de zinnen:

- ''Ik moest mijn zieke hamster naar de dierenarts brengen, daarom reed ik zo hard''
- ''Ik reed te hard omdat ik een UFO zag vliegen''
- ''De wind duwde zo hard dat ik de snelheidslimiet overschreed''
- ''Ik had een ernstige aanval van diarree''
- ''Ik moest snel zijn, want mijn huisdier ligt op sterven.''

En één van de mooiste: ''De flitser ging af door het passagiersvliegtuig dat boven mij vloog, niet door mij.''

Commissie van beroep handhaaft boete voor ADO

De commissie van beroep van de KNVB heeft de straf gehandhaaft die eerder door de de tuchtcommissie aan ADO Den Haag is opgelegd voor de kwetsende spreekkoren van de Haagse aanhang in de wedstrijd tegen Ajax op 12 september.

De Haagse club moet een boete van 25.000 euro betalen, en op 30 januari mag de club geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen Ajax.

ADO moet zich erbij neerleggen, want deze straf is onherroepelijk. In het vonnis ligt voor ADO ook nog de dreiging van het spelen van een thuiswedstrijd zonder publiek. Die straf is als voorwaardelijk en heeft een proeftijd van een jaar.

Fikse straf voor inrijden op cafégangers

Een 28-jarige inwoner van Steenwijk is vandaag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot 5 jaar cel. De man reed in augustus van dit jaar in op een groep cafébezoekers waarmee hij ruzie had gehad. Daarbij vielen 14 gewonden. De eis tegen de automobilist was 6 jaar.

De veroordeelde reed indertijd voor de ogen van de politie met hoge snelheid in op een groep van zo'n 30 horecabezoekers, die zich op een stoep bevonden. De officier van justitie vond dat de man zijn auto als 'moordwapen' had ingezet om zijn woede op het publiek te koelen. Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat de man licht verminderd toerekeningsvatbaar is. Tijdens zijn woeste daad was hij onder invloed van alcohol.

Massa slachtoffer bandenoorlog

Felipe Massa heeft voorlopig zijn ambitie om zich bij het team van Ferrari binnen te werken, in de ijskast moeten zetten. Bandeleverancier Michelin heeft een stokje voor de tests van de Braziliaan gestoken.

De oorzaak ligt bij het feit dat Sauber het besluit heeft genomen om niet met Bridgestone verder te gaan als bandenleverancier, maar over te stappen op het Franse rubber van Michelin. Michelin laat namelijk niet toe dat een coureur die bij een van "hun" teams rijdt, gaat testen voor een Bridgestone-team. Dit ondanks de sterke band die Sauber met Ferrari leek te hebben door het feit dat zij met klanten-motoren van het Italiaanse team rijden.

Klaarblijkelijk is Michelin erg bang dat Massa in-side informatie door zou lekken naar de concurentie. Ironisch genoeg heeft Ferrari als gevolg van de ontbinding van het testcontract met Massa, Mark Gené aangenomen om als testcoureur naast Luca Badoer te gaan functioneren. Hiermee doet Bridgestone in een keer precies waar Michelin erg bang voor blijkt te zijn, want als er iemand over informatie beschikt over Michelin-banden dan is dat wel de voormalig testcoureur van Williams.

Tom Hanks krijgt hoofdrol Da Vinci Code

Tom Hanks gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van het populaire boek De Da Vinci Code, geschreven door Dan Brown. Dat is woensdag officieel bekend gemaakt. Er gingen al geruchten dat Hanks de rol zou krijgen en op internet kon er zelfs gewed worden op wie de hoofdrol zou krijgen. Ron Howard, die de regie voor zijn rekening neemt, vroeg de acteur vorige maand al de rol op zich te nemen.

De film gaat over literatuur professor Robert Langdon die op het spoor komt van de Heilige Graal, waar hij onderzoek naar heeft gedaan. Een geheime sekte heeft de Graal eeuwenlang verborgen weten te houden, maar het geheim wordt bijna onthuld. Maar wat is de Heilige Graal eigenlijk. Of wie..?

Het boek is een wereldwijd succes en staat overal bovenaan in de bestseller top 10. De boeken lezen erg makkelijk weg en zijn spannend geschreven. Nu het boek vertaald wordt naar het witte doek is Hanks de enige goede keuze, volgens Ron Howard. 'Hanks is een opwindende acteur om naar te kijken terwijl hij denkt', aldus de regisseur, die ons eerder 'A Beautiful Mind', 'EdTv' en 'How the Grinch Stole Christmas' voorschotelde. De Da Vinci Code komt in het voorjaar van 2006 in de bioscopen.

Let op: als je de inhoud en de plot van het boek wilt bespreken, gebruik dan spoilertags: [spoiler] [ /spoiler]
DaVinci's Het laaste Avondmaal
Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci speelt een belangrijke rol in het verhaal.

Succesvolle testdag voor Heidfeld

Nick Heidfeld heeft zijn eerste testdag in de Williams BMW FW26 succesvol afgerond. De Duitser verklaarde erg tevreden te zijn met zijn debuut voor het team.

Ondanks de moeilijke weersomstandigheden en een natte baan, kreeg Nick het toch voor elkaar om een solide prestatie neer te zetten in de bolide op woensdag en hoopt indruk te blijven maken gedurende de rest van de test. "Het was een goede dag, al lukte het niet om een snelle ronde neer te zetten. Helaas kon ik niet veel rondjes rijden toen de baan op zijn droogst was. Toch ben ik erg tevreden over hoe alles is gegaan," verklaarde Heidfeld.

Nick werkte met name aan de traction control van de interim-FW26 en daarnaast liet het team hem zich voornamelijk richten op het rijden. "De wagen zelf is er makkelijk te rijden en er krachtig," voegde de Duitser toe, "Vandaag was het als of ik een nieuw speeltje had gekregen. Zelfs over de knopjes op het stuur moet ik nog heel veel leren."

Er was verder geen werk gepland op woensdag, maar toch is Heidfeld erg optimistisch over de chassis instellingen en en de samenwerking met de monteurs. "Ik heb er van genoten om met het team samen te werken. Het is een enorm professioneel team. Ik kwam vandaag gewoon tijd te kort want er waren nog zoveel dingen die ik had willen doen," aldus de zevenentwintig-jarige coureur.

Vandaag heeft de officiële testcoureur van Williams, Antonio Pizzonia, zich bij Heidfeld gevoegd voor de derde dag van de test in Jerez.

DVD: het minst erge van 'Niet Schieten!'

Opeens wist ik het weer. Waar kende ik de naam 'Niet Schieten' ook alweer van? Toen de DVD met 'Niet Schieten!, 10', met het beste van tien jaar 'Niet Schieten!' in mijn handen lag begon mijn hersenmassa het zich weer voor de geest te halen. Ongeveer zeven jaar geleden was het in theater 'de Tamboer' in Hoogeveen dat ik deze drie overenthousiaste mannen op het podium zag staan. Zij kwamen, ik zag en ik overwon mijn angst om halverwege een voorstelling de zaal te verlaten. Zelden had ik mensen op het podium gezien die met een zo hoog 'kijk mij nou gek doen' gehalte hun best deden om met hun grollen een zaal te vermaken. Nou, wat een lol had de halfvolle zaal; ik was niet de enige die vroegtijdig naar het café toog om de teleurstelling weg te drinken. Nu krijgt 'Niet Schieten' een herkansing die ze eigenlijk niet verdienen, gezien hun eerdere poging mij te vermaken. Ze hebben, zo zou je van de titel verwachten, een DVD samengesteld met de leukste stukjes uit de afgelopen tien jaar, maar in feite gaat het om een nieuwe voorstelling waarin ze claimen hun 'leukste' stukjes nog een keer op te voeren. Ik ben benieuwd.


FOK! Prijswinnaars week 48

De winnaars van de prijsvragen lieten deze week even op zich wachten. We hebben namelijk de uitslag van de actie waarbij je een boek van U2 kon winnen door je in te schrijven op hun mailinglist nog niet binnen.

Om jullie niet langer in spanning te houden, maken we nu dan maar gewoon de winnaars bekend van de overige prijzen.

De Snowpatrol prijzen gaan naar:


TBC_Mysterio
Wexy
caterpillar


Het goede antwoord: Snowpatrol bestaat uit vier leden.

Dan de winnaars van de U2 cd's:

Chilly_Willy
dancemania
mac-fan


Het goede antwoord was hier: Bono heet in werkelijkheid Paul Hewson.

Gefeliciteerd allemaal, jullie prijzen komen er zo snel mogelijk aan!

update 20.20: Inmiddels is ook de winnaar van het boek bekend.
Van harte gefeliciteerd, Doeke.

Babel terug in selectie Ajax

Ryan Babel is weer teruggekeerd in de selectie van Ajax. De aanvaller, die onlangs zijn Europese debuut maakte bij de Amsterdammers in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus, is hersteld van een lichte knieblessure.

Volgens assistent-trainer Ruud Krol is er nog geen beslissing genomen of Babel aankomende vrijdag in de competitiewedstrjd tegen RKC Waalwijk vanaf de aftrap zal meedoen.

Krol verving tijdens de wekelijkse persconferentie coach Ronald Koeman, die in het buitenland verbleef om eventuele nieuwe spelers voor de club te bekijken. "Iedereen weet dat we nog steeds op zoek zijn naar versterkingen", aldus Krol.

Allochtonenvoorstel FNV weggehoond

Icoon economisch nieuws Het voorstel van de vakcentrale FNV, om bedrijven verplicht allochtonen in dienst te nemen, is bij de werkgevers slecht gevallen. Een woordvoerster van werkgeversorganisatie VNO-NCW zegt "niets te voelen voor een oplossing uit de oude doos." Ook MKB-Nederland ziet geen heil in het voorstel.

Volgens haar leidt het voorstel van de FNV tot een verdere stigmatisering van allochtonen: "Je stigmatiseert een bepaalde groep als zwak, waarmee wordt voorbijgegaan aan allochtonen die het wel goed doen. Wij zien meer in intelligent beleid, zoals ervoor te zorgen dat meer allochtone jongeren met een diploma van school komen."

Uit gegevens van het CBS blijkt dat onder allochtonen 14% werkloos is, terwijl bij autochtonen dit percentage 4% bedraagt. Volgens de FNV is het daarom hoog tijd dat het kabinet een quotumregeling voor allochtonen in een bedrijf invoert. Daarmee haalt de vakcentrale een 15 jaar oud plan uit de kast.

Vice-voorzitter Agnes Jongerius van de vakcentrale FNV vindt dat de tijd is gekomen voor zo'n maatregel. "De hoge werkloosheid onder allochtonen is niet meer te verkopen, nu iedereen zijn mond vol heeft over integratie. Werk is juist hét middel tot integratie. Wij hebben tot nog toe ingezet op de verleidingsstrategie, door werkgevers voor te houden dat het in dienst nemen van allochtonen beter is voor het bedrijf en beter voor de samenleving. Maar het werkt niet."

"Wij zijn heel streng tegen allochtonen''
Volgens Jongerius is Nederland nu heel streng tegen allochtonen: verplichte taallessen, inburgeringscursussen. "Dat heeft onvoldoende gewerkt. Het is nu tijd om ook naar de andere kant streng te worden. De discriminerende houding van bedrijven moet worden aangepakt", aldus de FNV'er.

Ook MKB-Nederland bekritiseert het voorstel van de FNV. "Het doet geen recht aan het bedrijfseconomisch belang van een personeelsbestand, dat ervoor zorgt dat de goede mensen op juiste plaats zitten", aldus een woordvoerder.
_
Halverwege de jaren negentig verplichtte de Wet Bevordering Evenredige Arbeidsdeelname Allochtonen (WBEAA, de latere Wet Samen) bedrijven hun aantallen allochtone personeelsleden op te geven. Bedrijven ontdoken massaal de meldplicht. Per 1 januari dit jaar stierf de wet een stille dood.

Coulthard's hoop op stoeltje krijgt vleugels

Red Bull directeur Dietrich Mateschitz heeft toegegeven dat David Coulthard een grote kans maakt om volgend jaar voor het "nieuwe" team uit te komen.

De Schot die meer races gewonnen heeft dan enig ander actieve Formule 1 coureur (met uitzondering van Michael Schumacher), verloor zijn stoeltje aan Juan Pablo Montoya toen deze een contract tekende bij het team van McLaren.

Hoewel het team van Mateschitz nog geen enkele coureur heeft vastgelegd, maken ook de Oostenrijker Christian Klien en de Italiaan Vitantonio Liuzzi nog steeds een grote kans op een stoeltje. Het probleem voor een van deze heren is echter dat Red Bull het niet denkt te redden met alleen twee jonge honden in het team.

"Wat we nu nodig hebben is ervaring, want het is erg lastig voor ons om met twee rookies te beginnen. Als we kijken naar de coureurs die op dit moment nog beschikbaar zijn is DC degene die helemaal bovenaan de lijst staat, er zijn namelijk slechts twee rijders die ervaring hebben en erg snel zijn. Die twee zijn David Coulthard en Nick Heidfeld." aldus Mateschitz.

"Ik ben van mening dat hij (Coulthard red.) een van de meest prominente karakters binnen de Formule 1 is," vertelde de Oostenrijkse frisdrankgigant tegen Autosport Magazine tijdens een bezoek aan Barcelona tijdens de tests van afgelopen week. "Ik ben er van overtuigd dat het team met hem zal praten en ik ben van mening dat hij er niet alleen goed uit ziet maar ook nog een fantastisch coureur is."

Van Marwijk schorst kritische Ricken

Bert van Marwijk duldt momenteel geen kritiek. De geplaagde trainer van Borussia Dortmund schorste speler Lars Ricken voor de beladen wedstrijd tegen Schalke 04 van aankomende zondag, omdat de 28-jarige middenvelder zich kritisch had uitgelaten over zijn coach. De oud-international kan bovendien uitzien naar een boete.

Ricken verklaarde, afgelopen weekend na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Werder Bremen, voor de camera van de Duitse tv-zender ZDF dat Van Marwijk de ploeg en de club dupeert door hem niet op te stellen. Ricken viel tegen Bremen in de 64ste minuut in en dat was pas zijn derde competitiewedstrijd dit seizoen. Zijn gedrag is volgens de club niet te accepteren. "Wie de club beschadigt, zal dat te merken krijgen", aldus voorzitter Reinhard Rauball.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 3

Suc6 allemaal met de 3e ronde van Wat is dit!!
Deze week 1 dag later gestart namelijk op dinsdag
Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (dinsdag)

Tweede plaatjes (woensdag)

Derde plaatjes (donderdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Button weer tevreden met BAR

Jenson Button heeft in de Britse krant The Guardian verklaard dat hij alleen maar bij BAR weg wilde omdat er onduidelijkheid bestond betreffende Honda's inbreng in de toekomst. Hij is dan ook erg blij met de uitbreiding van het belang van Honda in BAR naar 45%.

De Brit verklaarde: "Het is het beste wat BAR kon overkomen." Ongetwijfeld is hij ook erg blij met het vertrek van David Richards als teambaas na alle aanvaringen van het afgelopen seizoen. Door de uitbreiding van het belang van Honda in BAR moest Richards vroegtijdig op zoek naar een andere baan. Over zijn vertrek had Button het volgende te melden: "Ik denk dat hij een goede teambaas geweest is."

Button beweerde in hetzelfde interview dat hij niet op de hoogte was van Honda's uitbreidingsplannen op het moment dat hij zijn contract bij Williams tekende.

Kerstman onder cameratoezicht gesteld

De kerstman in een winkelcentrum in Wales zal dit jaar worden bespied als hij cadeautjes geeft aan kinderen. Het winkelcentrum heeft besloten en webcam te plaatsen op de plek waar de kerstman de kinderen begroet. Dit om de goede man te beschermen tegen beschuldigingen van ongewenste intimiteiten.

"Een droevig teken van deze tijd, maar het was dit of helemaal geen kerstman", zegt een woordvoerder van het Saint Elli Centre in Llanelli. Volgens de directie is het toezicht nodig, omdat veel ouders ongerust zijn nu er steeds meer berichten over pedofielen in de krant komen. De kinderen die op bezoek gaan bij de kerstman worden eveneens verzocht niet bij hem op schoot te gaan zitten.

Vijfduizend dollar voor diamanten drankje

Wie zin heeft in een duur drankje moet zeker eens naar het Algonuin Hotel in New York gaan. Daar is het nu mogelijk de nieuwe martini-cocktail te bestellen voor vijfduizend dollar. Het ingrediënt dat dit drankje zo bijzonder maakt, is een echte diamant.

Volgens het hotel zijn de overige ingrediënten, de vodka, vermout en olijven, niet veranderd. Alleen het ijsblokje wordt nu vervangen door een diamant. Vooralsnog heeft niemand het dure drankje besteld. Maar manager Melchiorii geeft de hoop niet op. De cocktail zou volgens hem de ideale manier zijn om iemand ten huwelijk te vragen.

Wie het drankje wil nuttigen, moet het wel drie dagen van tevoren bestellen. De prijs is verder afhankelijk van de gewenste diamant.

Snake komt in maart naar Europa

De Europese versie van Metal Gear Solid 3 zal in maart in Europa verschijnen. In de Europese versie zitten een paar extraatjes die niet terug te vinden zijn in de Amerikaanse of Japanse versie.

Extraatjes die je kan verwachten:
Duel Mode: In deze mode is het mogelijk om alleen 'Boss Fights' te doen, welke waarschijnlijk eerst in het normale spel gehaald moeten worden;
Demo Theatre: Hiermee kunnen alle tussenfilmpjes in willekeurige volgorde door de speler bekeken worden.

Er zijn nog andere exclusieve features gepland, maar die zullen naarmate de release dichterbij komt, bekend worden gemaakt.

Oefenduel Ajax tegen Barca

Ajax zal op 14 december uitkomen tegen FC Barcelona in een oefenduel dat wordt gespeeld in Alicante. Het is een mooie ontmoeting tussen Ronald Koeman en Frank Rijkaard die beide speelde in het gouden elftal van 1988.

De ontmoeting is extra speciaal voor beide trainers omdat ze uitkomen tegen hun oude clubs. Koeman speelde onder leiding van Johan Cruijff bij Barcelona. En Rijkaard komt uit tegen de club waarmee hij in 1995 de Champions League won.

Vanuit Amsterdam zal het vliegtuig naar Barcelona vliegen om daar de spelers van de Catalaansche club op te halen. Vervolgens vliegen beide selecties vanuit Barcelona naar Alicante. Het duel vind plaats op 14 december en zal om 21.30 uur beginnen.

Huwelijk duurt negentig minuten

Het huwelijk tussen de 23-jarige Scott McKie en de 40-jarige Victoria Anderson uit Manchester is waarschijnlijk één van de kortste huwelijken ooit. Het geluk duurde om precies te zijn anderhalf uur. De bruidegom staat op dit moment terecht voor geweldpleging op zijn eigen trouwfeest.

Het huwelijksfeest, een aantal maanden geleden, speelde zich af in een pub in Manchester. De kersverse bruidegom dronk er vrolijk op los en begon al snel de bruidsmeisjes en vriendinnen van zijn eigen vrouw te versieren. De bruid pikte dit niet en slingerde een asbak naar het hoofd van haar man.

McKie pakte hierop een kapstok die hij 'als een speer' in de richting van de bar wierp. Twee inmiddels gealarmeerde agenten moesten eveneens de woede van de bruidegom aan den lijve ondervinden. McKie gaf één van hen een kopstoot, de andere agent bokste hij in het gezicht. Even later kon hij overmeesterd worden en werd hij overgebracht naar de gevangenis.

De bruid annuleerde vervolgens meteen de huwelijksreis en vroeg een echtscheiding aan. Al met al duurde het huwelijksgeluk negentig minuten, waarmee het tweetal het korte huwelijk van Britney Spears overtreft. De advocaat van McKie zei in zijn pleidooi voor de rechtbank dat zijn cliënt 'zeer, zeer dronken was'. Het schijnt dat het tweetal elkaar nog maar drie maanden kende.

Acclaim wordt geveild

Mocht je op 6 of 7 december nog in New York komen, dan kun je meedoen aan de faillisementsveiling van softwarehuis Acclaim.

Onder de items zitten het gebouw (waarde ongeveer $9 miljoen), tafels, een collectie footballhelmen, een klok en ongeveer 43.000 videogames.

Dankzij het Slashdot-effect ligt de orignele site van veilinghuis David R. Maltz & Co., Inc. er helaas uit, maar je kunt de Google cache hier vinden. Mirrordot.com heeft helaas geen cache gemaakt van de website.

'Tacchinardi op weg naar Barca'

Juventus middenvelder Alessio Tacchinardi zal FC Barcelona gaan versterken.

De pers van Barcelona meldt dat de Italiaanse international zes maanden zal worden gehuurd van Juventus. Daarbij is een bedrag van 900,000 euro gemoeid. Roberto Bettega van Juventus en Barcelona voorzitter Joan Laporta hebben in het weekend de overeenkomst gemaakt. Barcelona coach Frank Rijkaard wilde Tacchinardi doordat hij Gerard sinds vorige week door een langdurige blessure kwijt zal zijn.

Ferrero niet in Davis Cup-finale

Juan Carlos Ferrero zal niet voor Spanje uitkomen in de finale van de Davis Cup aankomend weekend in Sevilla tegen de Verenigde Staten. Teamcapitain Jordi Arrese geeft de voorkeur aan Rafael Nadal.

Ferrero heeft een slecht jaar achter de rug, waarin hij door blessures en ziekte uit vorm raakte. Begin november trok hij zich daarom in alle rust terug om zich voor te bereiden voor de finale van de Davis Cup. Arrese heeft echter niet genoeg vertrouwen in de tennisser. De nog maar 18-jarige Nadal speelt nu naast het dubbelspel twee maal het enkelspel.

Kalou wil niet naar Auxerre

Gisteren heeft Salomon Kalou een einde gemaakt aan de speculaties over een eventueel vertrek naar het Auxerre van broer Bonaventure. Tegenover Radio Rijnmond noemde Kalou de Franse club te klein en daardoor geen stap vooruit in zijn carrière.

De spits van Feyenoord die gisteren nog twee keer tot scoren kwam in het UEFA Cup duel tegen Schalke 04 denkt voorlopig nog niet aan een vertrek uit De Kuip. "Als ik wegga, dan ga ik naar een échte topclub, zo denk ik er nu over. Maar op dit moment ben ik heel blij bij Feyenoord," aldus de Ivoriaan.

Man parkeert auto voor politieradar

danielluh had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 25-jarige man uit Blerick dacht de ideale parkeerplaats te hebben gevonden, toen hij zijn auto voor een radar van de politie parkeerde. De politie was hier echter niet zo blij mee en gaf de man uiteindelijk een boete.

Doordat de man zijn auto voor de radar had geparkeerd, kon de snelheidscontrole op de Kaldenkerkweg niet doorgaan. Een agent vroeg de man dan ook om zijn auto te verplaatsen. Toen hij dit weigerde en vervolgens ook nog begon te schelden, werd de man aangehouden en kreeg hij een boete.

Groningen in januari 2006 naar Euroborg

FC Groningen zal pas in de winterstop van het seizoen 2005/2006 naar het nieuwe Euroberg-stadion gaan verhuizen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de club al bij de start van het seizoen 2005/2006 in het nieuwe stadion zou gaan spelen, maar de bouw van het stadion heeft vertraging opgelopen, en wordt daarom pas in oktober 2005 opgeleverd.

Omdat Groningen het nieuwe stadion na de oplevering nog moet inrichten met kantoren, horecaruimten en skyboxen speelt de club de eerste helft van komend seizoen nog gewoon in Het Oosterpark. In september liet Groningen-directeur Hans Nijland weten dat het geen optie was om tijdens het lopende seizoen over te gaan.

Levenslang voor moordenaar Lindh

Levenslang, dat is de straf die Mijailo Mijailovic, de moordenaar van de Zweedse minister van buitenlandse zaken Anna Lindh, heeft gekregen. Dat heeft het hooggerechtshof in Stockholm vandaag beslist.

In Zweden betekent levenslang maximaal vijftien jaar. Mikael Nilsson, de advocaat van Mijailovic gaat proberen zijn cliënt te laten overplaatsen naar Servië-Montenegro om daar zijn straf uit te zitten. Dit is het land waar zijn ouders wonen.

De 46-jarige Lindh werd in september 2003 neergestoken in een warenhuis in Stockholm, waarna ze een dag later aan haar verwondingen overleed. In maart 2004 werd Mijailovic al tot levenslang veroordeeld. Een hof van beroep was echter van mening dat hij in een psychiatrische kliniek thuis hoorde. Hierop ging het openbaar ministerie in cassatie.

Cissé ontsnapt aan amputatie

Djibril Cissé die vorige maand zijn been brak op twee plaatsen in de wedstrijd tegen Blackburn zegt dat hij daardoor bijna zijn been kwijt was.

De Liverpool spits werd eerst in het stadion verzorgd aan zijn blessure voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Doordat zijn botten over elkaar zaten werd zijn bloedtoevoer geblokkeerd. De clubarts die zijn twee botten uit elkaar trok zorgde ervoor dat zijn bloed kon blijven stromen.

"Ze gaven me pijnstillers en moesten mijn been met hun handen op zijn plaats trekken," verklaarde Cissé. Als daarmee was gewacht tot in het ziekenhuis, dan was het been waarschijnljk verloren en zou deze geamputeerd moeten worden. Cissé is nog voor onbepaalde tijd uitgeschakeld.

Gesigneerde nietmachines onder de hamer

Icoon Showbiz nieuwsHet Amerikaanse bedrijf Staples veilt nietmachines gesigneerd door een aantal beroemdheden. De opbrengsten zullen naar een goed doel gaan. Beroemdheden als Donald Trump, Bill Gates, Ringo Starr en Cher hebben hun medewerking verleend.

Het goede doel dat de opbrengsten zal ontvangen is persoonlijk door de sterren uitgekozen. "We maken het makkelijk voor iemand een echt uniek kerstcadeau te geven en ondertussen een goed doel te steunen", aldus Shira Goodman, vice-directeur marketing van Staples. Op 16 november opende de online veiling haar deuren, sindsdien hebben meer dan 2600 mensen een bod gedaan. Op het moment is het kantoorhulpstuk gesigneerd door Paris Hilton het meest gewild, hier is inmiddels 765 euro op geboden. De veiling sluit aankomende maandag haar deuren.


De nietmachine gesigneerd door Paris Hilton

Uitzending AZ op Nederland 3

In verband met het overlijden van Prins Bernard wordt vanavond op Nederland 2 geen rechtstreeks verslag gedaan van het UEFA Cup voetbal. Door een aanvullend programma rond de dood van de prins is de wedstrijd van AZ verschoven naar Nederland 3.

De club uit Alkmaar dat uitkomt tegen Glasgow Rangers in de UEFA Cup leek in eerste instantie bijna niet uitgezonden te worden wat leidde tot boze reacties. Vervolgens heeft de NOS bekendgemaakt dat de wedstrijd alsnog wordt uitgezonden op Nederland 3. De uitzending begint om 20.25 uur.

Boek: Fairshopping

Het klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar dit boekwerkje is een leidraad om verantwoord te kunnen winkelen. Het thema van deze gids is 'eerlijkheid'. Eerlijk zijn tegenover jezelf en tegenover de fabrikant van de artikelen die je koopt. Niet omdat bedrijven als Unilever of Sara Lee het nodig hebben, nee, in dit boek krijg je advies waar je moet zijn als je aankopen wilt doen die verantwoord zijn voor het milieu of waarmee je arme boeren in verre landen kunt steunen. Een lange lijst met adressen waar je gezellig samen met je geweten kunt gaan winkelen.


Moszkowicz eist verbod vervolg Submission

Kagar, XtraX, Bloemkool, JosephRoosenbaum en hanskepanske hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Advocaat R. Moszkowicz gaat namens een aantal islamitische cliënten proberen via de rechter een verbod op het vervolg van Submission af te dwingen. Submission, een film van VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali en de vermoorde Theo van Gogh, ging over mishandeling van moslimvrouwen. Hirsi Ali kondigde eerder deze week aan met een vervolg bezig te zijn.

Volgens Hirsi Ali zal Submission II opnieuw ingaan op de manier waarop de islam het individu, en dan met name de vrouw, onderdrukt. Ook zal de film proberen duidelijk te maken dat islamitisch onderwijs volgens haar moet worden afgeschaft.

De cliënten van Moszkowicz willen, behalve een verbod op Submission II, ook dat de rechter Hirsi Ali verbiedt zich kwetsend, grievend of godslasterlijk over de islam uit te laten. Het kortgeding zal waarschijnlijk bij de rechtbank in Den Haag in behandeling worden genomen, omdat dat de laatst bekende woon- en verblijfplaats van Hirsi Ali is. Er is nog geen datum bekend.

Electronic Arts Next-Gen Screenshots

In een interview met 1up heeft Electronic Arts twee screenshots vrijgegeven van hoe hun toekomstige spellen voor de Next-Gen consoles er uit zouden kunnen zien. Het gaat om twee screenshots van een toekomstige versie van Madden en Need for Speed.
"[...]
"Imagine that the characters in a football will be capable of showing real emotion," he said, among other possibilities. "That's what's going to be possible with the next generation of technology."
[...]"




Een toekomstige versie van Madden NFL?


Need for Speed als GT-killer?

Vandenbroeck naar De Graafschap

De Graafschap heeft Sven Vandenbroeck per direct overgenomen van Roda JC. De Belg, die transfervrij mocht vertrekken bij de club uit Kerkrade, tekende een contract bij de club uit Doetinchem tot medio 2006.

Vandenbroeck stond ook in de belangstelling van zijn oude club KV Mechelen, en kwam bij Roda niet meer aan spelen toe. Dit seizen kwam de Belg tot nu toe maar één maal in actie. In de vier jaar dat hij in Kerkrade speelde was hij geenn vaste waarde. De Limburgers lieten vorige maand dan ook weten dat zijn aflopende contract niet zou worden verlengd.

Vandenbroeck liet wel een clausule in zijn contract opnemen. Als De Graafschap dit seizoen degradeert, mag hij medio 2005 weer transfervrij weg.

Ferguson wil onderzoek naar Van Persie

Manager Alex Ferguson van Manchester United hoopt dat de Engelse voetbalbond een onderzoek gaat instellen naar Robin van Persie.

De aanvaller van Arsenal probeerde, woensdag in de kwartinale van de Carling Cup op Old Trafford (1-0) tegen United, een elleboog uit te delen aan tegenstander Kieran Richardson. Na een kort opstootje werden beide spelers door de arbiter met een gele kaart bestraft.

"Hij had geluk", aldus Ferguson. "De situatie explodeerde even door het gedrag van Van Persie vlak na rust. Ik denk dat de FA hier naar moet kijken. Hij deelde een elleboog uit."

De Nederlander verloor zijn zelfcontrole vlak na de rust, toen hij een mislukte tackle inzette op Richardson en het duel verloor. Overigens raakte hij Richardson niet met zijn elleboog, maar raakte bijna wel een teamgenoot.

Jani test voor Red Bull F1

Christian Klien en Vitantonio Liuzzi krijgen vrijdag gezelschap van de Zwitserse coureur Neel Jani. Hij maakt deel uit van het Red Bull driver evaluation programme waar ook voormalig Jaguar coureur Christian Klien toe behoort.

Jani testte in het verleden bij Sauber in het 2003 en 2004 seizoen en nam deel aan de Formule Renault V6 Eurocup waar hij vierde eindigde.

Red Bull F1 test deze week drie dagen op het circuit van Jerez met drie coureurs. Christian Klien test de 2004-gespecificeerde R5 (auto voor volgend jaar met oude onderdelen en setup) terwijl Liuzzi in de nieuwe R5C bolide test. Het is nog onbekend in welke versie Jani zal gaan testen.


Neel Jani in zijn Sauber testperiode

Gullit geeft Feyenoord compliment

Na de gewonnen UEFA cup wedstrijd tegen Schalke '04, was Feyenoord trainer Ruud Gullit complimenteus over zijn ploeg.

Hij roemde de instelling van de Rotterdammers en de manier waarp ze speelden tegen de Duitsers. "Dit is een overwinning voor de ploeg. Ze hebben heel hard gewerkt en zich als team goed hersteld van een wat mindere periode. We kunnen nu weer met een gerust hart vooruit kijken."

Feyenoord begon slecht aan de wedstrijd, en uit een standaard situatie maakte Hanke al na zeven minuten de 0-1. "Ik was zo kwaad, je wordt er haast moedeloos van. Maar gelukkig gebeurden er ook andere dingen in het duel."

Na de vroege achterstand greep de Rotterdamse trainer in, en wisselde linksback Mtiliga voor middenvelder On. "Daardoor gingen we met drie verdedigers spelen. Misschien riskant, maar we kregen daardoor wel meer grip op het middenveld. Vooral Goor, Ghaly en Ono speelden een zeer goede wedstrijd," aldus Gullit.

Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door twee doelpunten van Kalou. "Hij is een fantastische speler. Een ruwe diamant. De manier waarop hij de ruimtes bespeelt en hij hoe hij langs tegenstanders glipt is echt ongelofelijk. Maar deze overwinning is vooral een verdienste van het hele elftal. We hebben er hard voor geknokt. De einduitslag had zelfs nog wat hoger uit kunnen vallen als we enkele grote kansen in de tweede helft hadden benut."

Vrouw honkballer dreigt met overspel bij bedrog

Anna Benson, een voormalig fotomodel en stripper, is al enige tijd getrouwd met Kris Benson, een honkballer die in de VS bekendheid geniet als werper van de New York Mets. En blijkbaar hebben die een huwelijk dat nogal heftig is. Zo dreigde de vrouw recent 'het bed met al z'n teammaten te delen' indien Kris haar zou bedriegen door vreemd te gaan.

Anna deed de uitspraken in een radio-interview met de bekende radio-host Howard Stern: "Ik zei hem, bedrieg me zoveel je wilt. Maar als ik je betrap, duik ik het bed in met je gehele team. Spelers, trainers, coaches, iedereen komt aan de beurt."

Stern rook de sensatie van deze uitspraak en vroeg daarop: "Iedereen? Zelfs coaches? Wat betreft, eh... bijvoorbeeld de 'bat boys'?" Anna bezwoer: "Iederéén krijgt een beurt. Ik zal hem dan meer vernederen dan hij zich ooit zou kunnen voorstellen."

Anna Benson - FHM, 12-2004
Recent werd Anna Benson nog door FHM uitgeroepen tot 'Baseball's Hottest Wife.

Cornflakesreclame drijft bibliotheek tot waanzin

Een bibliotheek in het Britse Newbury, in het graafschap Berkshire, werd de laatste tijd overstelpt met vragen naar dieetboeken die nergens bleken te vinden. Keer op keer kwamen er mensen die verzochten om boeken met titels als 'Eet taart zoveel je kan' en 'Raak je dikke billen kwijt terwijl je zit'. Later breidde deze verzoeken zich uit met verzoeken om boeken als 'Schat, mijn billen zijn gekrompen', 'Het wespetaille-dieet' en 'Gulzig en toch galant'. De bibliothecarissen stonden voor een raadsel, aangezien de titels door meerdere bezoekers, ogenschijnlijk onafhankelijk van elkaar, werden aangevraagd.

Ten slotte vonden de medewerkers van de bibliotheek een antwoord op dit probleem in een tijdschrift. Daarin waren advertenties opgenomen voor cornflakes, waarin lezers de vraag werd gesteld: "Leeft u op een dieet van valse beloftes?", waarop er vervolgens een lijstje met titels van nep-dieetboeken werd opgesomd.

Een woordvoerder van Kelloggs, het bedrijf achter de reclames, reageerde verbaasd: "Lieve help, dit vinden wij hoogst ongelukkig. Het leek ons wel duidelijk dat deze advertenties een parodie moesten zijn en het is spijtig dat zoveel mensen hierin hun energie hebben gestoken, zoekend naar deze 'boeken'."

Utrecht definitief uitgeschakeld in UEFA cup

Zonder zelf te spelen, is FC Utrecht uitgeschakeld in de UEFA cup.

Na drie verliespartijen tegen respectievelijk Zaragoza, Dnjepr en Club Brugge was de kans al minimaal om een ronde door te komen. Aangezien Zaragoza woensdag met 2-1 won van Dnjepr en Austria Wien en Club Brugge gelijkspeelden, kan FC Utrecht ze niet meer achterhalen.

In Groep C blijft de spanning echter wel. Dnjepr is al uitgespeeld maar al wel geplaatst. Met negen punten uit vier duels zal men in ieder geval tweede eindigen. Op dit moment staat Zaragoza op deze plaats met zes punten uit drie duels. Zaragoza moet het laatste pouleduel uit naar Club Brugge dat vier punten heeft. Ook Austria Wien heeft vier punten. De Oostenrijkers ontmoeten op donderdag 16 december Utrecht in de Galgenwaard.

Pos.ClubAPV-T
1Dnjepropetrovsk +497-5
2Real Zaragoza364-2
3Club Brugge344-4
4Austria Wien 342-2
5FC Utrecht 301-5

Duitsers dragen verkeerde condoommaat

Wetenschapper Jan Vinzenz Krause heeft gisteren op Wereld Aids dag laten weten dat Duitsers vaak een verkeerde maat condoom dragen. Mannen zijn niet op de hoogte van de lengte van hun penis en kopen daarom maar wat of gaan automatisch voor 'extra large'.

De onderzoeker vindt het onbegrijpelijk. "Mensen meten hun voeten op wanneer ze schoenen gaan kopen. Waarom zou je dan je penis niet meten?" Zeker in Westerse landen, waar maten doorgaans op de pakjes condooms vermeld staan, is meten niet overbodig. Hoe passender het condoom, des te beter de sekspartners immers zijn beschermd.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder 2500 mannen, wees ook uit dat de gemiddelde Duitse penis in erectie 14,7 centimeter lang is. De meeste deelnemers gaven aan dat ze een lengte van twaalf tot vijftien centimeter schatten.

Aangezien de studie alleen in Duitsland uitgevoerd werd, is niet bekend hoe het zit met de lengte-kennis van Nederlandse mannen.

Spyro: A Hero's Tail

Spyro is ondertussen een bekende naam in de gameswereld geworden en regelmatig komt er een nieuw spel uit waarin dit jonge paarse draakje de hoofdrol speelt. Het vorige consolespel met Spyro in de hoofdrol (Spyro: Enter the Dragonfly) viel erg tegen. Zal dit nieuwe Spyro spel het niveau halen van de oude Spyro-spellen voor de PlayStation 1? Lees het in deze review.

Consoles in 2004 en hun nieuwe generatie

In een marktonderzoek over de staat van de consolemarkt stelt onderzoeksbureau In-stat dat de markt in de 'back end' van de huidige videogamescyclus blijft zitten met afnemende afzetten. De 'back end' is een situatie waarin software en hardware tegen verlaagde prijzen wordt aangeboden om de afnemende afzetten tegen te gaan. Men probeert hierbij de 'casual', prijs-georiënteerde klanten aan de console te krijgen om zodoende de totale verkopen op peil te houden.

Sony domineert nog steeds de markt met haar PS2, waarvan er per januari 2004 70 miljoen verscheept waren. Nintendo's GameCube heeft degelijk gepresteerd over het afgelopen jaar, met wereldwijde prijsverlagingen in het vierde kwartaal van 2003, waardoor er aanzienlijk meer GameCubes verkocht zijn dan daarvoor. Microsoft's Xbox is in een strijd verwikkeld met de GameCube om de tweede plaats en de eerstgenoemde heeft goed gepresteerd in de VS en doet het steeds beter in Europa.

Het rapport stelt dat Microsoft met haar "Xbox 2" als eerste van de nieuwe generatie consoles de markt zal betreden in het vierde kwartaal van 2005. Daarbij wordt verwacht dat Sony Microsoft niet veel voorsprong zal gunnen en de verwachting is dat de "Playstation 3" midden 2006 uitgebracht zal worden. Tenslotte verwacht men dat Nintendo haar "GameCube 2" vóór, dan wel tegelijkertijd met Sony's PS3 uit zal brengen, aangezien Nintendo Sony beschouwt als haar voornaamste concurrent.

Tenslotte biedt het rapport ons een mogelijke blik in de toekomst door de verwachting uit te spreken dat Sony tot aan 2008 de meeste next generation consoles zal verschepen. De reden die hiervoor gegeven wordt is dat Sony de 'track record' ervoor bezit en natuurlijk omdat het bewezen heeft marketing tot in de puntjes te beheersen. Wel verwacht men dat Nintendo en Microsoft van hun fouten geleerd hebben, waardoor de voorsprong van Sony in de volgende generatie relatief minder groot zal zijn dan hij nu is.

GameCube vs Nintendo DS vs Nintendo 64

Er is de laatste tijd een hoop te doen over de graphics van de Nintendo DS en er wordt vaak gezegd dat de DS geen mooie graphics zou hebben. Dit is echter niet waar, de DS kan zeker mooie dingen laten zien. Als 'bewijs' hebben we voor jullie twee vergelijkingsbeelden.

Eentje vergelijkt Metroid Prime (GameCube) met Metroid Prime: Hunters (Nintendo DS) en de ander vergelijkt Mario 64 (N64) met Mario 64 DS (NDS).

Superrrrrrrr Army War

Atlus heeft een nieuwe game voor de GBA aangekondigd: Super Army War. Deze game zal een actievolle oorlogsgame zijn en in februari 2005 verkrijgbaar zijn.

"[...]
War has erupted and the President has issued the order: engage the enemy! America needs a pilot brave enough to fly across enemy lines, strike the enemy at its heart, and defend our advancing ground troops. Do you have what it takes?
[...]"


Super Army War Key Features:

Bestuur twee verschillende voertuigen, de helikopter of het gevechtsvliegtuig.
Real-time creëren en managen van je grondtroepen.
Gebruik geheime wapens als de V2 raket.
16 missies met verschillende soorten terrein.
Het spel maakt gebruik van een passwoord systeem.

De screenshots vind je op de screenshotpagina.

Doom 3 mogelijk in maart op de Xbox

Doom 3 is een tijdje geleden op de PC uitgekomen. Toen werd er gezegd dat de Xbox-versie nog dit jaar zou verschijnen. Dit is helaas niet gelukt, maar het Amerikaanse blad Official Xbox Magazine weet te vertellen dat de Xbox-versie van Doom 3 in februari in de VS zal verschijnen. Volgens CD Contact Data (de uitgever in de Benelux) wordt de Doom 3 hier in maart 2005 verwacht. Beide data zijn nog niet officieel bekend gemaakt, maar de geruchten zijn wel hardnekkig.

PC-screenshot van Doom 3

Hideo Kojima werkt niet mee aan MGS 4

In een interview aan de website 1UP heeft Hideo Kojima bekend gemaakt dat hij zelf niet het vierde deel in de Metal Gear Solid serie zal gaan maken. Kojima is de bedenker en 'regisseur' van de eerste drie delen van de serie. Het vierde deel zal hij overlaten aan zijn leerlingen.

MGS 4 I'll leave it up to my young boys. In the meantime I'd like to start working on something totally new on a new console and we're also thinking of a new Boktai.

In hetzelfde interview maakte hij ook bekend dat hij aan nieuw project zal gaan werken op een nieuw spelsysteem. Op welk systeem dat dan zal zijn weet hij nog niet. Wel zal hij waarschijnlijk gaan werken aan een nieuw Boktai spel voor op de Nintendo DS.

Pas op: de bron kan spoilers bevatten over MGS3

Politiek droevig over dood markante prins

Minister-president Jan-Peter Balkenende heeft vanavond in een toespraak voor radio en televisie de overleden prins Bernhard herdacht. De premier roemde de grote betekenis van Bernhard in en direct na de oorlog, en herinnerde aan zijn inzet voor het bedrijfsleven en de natuur.

"Een mens om van te houden", memoreerde Balkenende prins Bernhard. Op 18 november was de premier nog op paleis Soestdijk geweest, voor een persoonlijke ontmoeting met de prins. "Dat gesprek heeft grote indruk op mij gemaakt", meende de minister-president, die in zijn toespraak ook de moeilijke periode rond de Lockheed-affaire aanhaalde.

Prins Bernhard
Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried
Pieter, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, Noble
Seigneur en Graaf van Schwalenberg en Sternberg

'Flair en charme'
Tweede-Kamervoorzitter Frans Weisglas onderbrak om 21:30 uur een vergadering van het parlement, en gaf in een korte toespraak blijk van medeleven met koningin Beatrix en de overige leden van de koninklijke familie. Minister Thom de Graaf (D66), tijdens het debat aanwezig in de Kamer, noemt Bernhard een 'vrije geest'. CDA-voorman Maxime Verhagen prijst de warme en betrokken band die de prins na de oorlog onderhield met de veteranen uit de oorlog. Een woordvoerder van de VVD-fractie memoreert Bernhard 'als een man die zijn flair en charme heeft ingezet op veel terreinen'.

'Iets ondeugends, charmants'
PvdA-leider Wouter Bos was op een bijeenkomst van zijn partij in Amsterdam. Daar had de aanwezige burgemeester Job Cohen het droeve nieuws verteld en opgeroepen tot een minuut stilte. Bos noemt Bernhard 'iemand met vele gezichten'. "Hij was door velen geliefd en gewaardeerd, maar ook voor sommigen omstreden. (..) Hij had iets ondeugends, charmants", aldus Bos. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema bestempelt de prins als een 'symbool van hoop tijdens de Duitse bezetting'. SP-leider Jan Marijnissen spreekt over Bernhard als een pleitbezorger voor cultuur, natuur en sport, maar memoreert ook de Lockheed-affaire en een vermeend lidmaatschap van de NSDAP.

'Toegewijd pater familias'
Het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders noemt de overleden prins 'een heel karaktervolle man die veel voor ons land heeft betekent'. De LPF spreekt over een legende, die zich jaren inzette voor de belangen van Nederland, de natuur en bedreigde diersoorten. De SGP laat weten te bidden dat de Koninklijke familie 'in deze moeilijke en verdrietige omstandigheden hulp mogen verwachten van de Koning der koningen, wiens Rijk geen einde kent'. De ChristenUnie ziet Bernhard als iemand die 'op allerlei fronten vocht voor de vrijheid van het land dat zijn tweede vaderland was'. D66 noemt Bernhard 'toegewijd pater familias'. "Hij was een man van uitersten: tegelijk een fervent jager en een beschermer van de natuur", aldus een woordvoerder.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.