Stel trouwt na geboorte tiende kind

De Britse Rachael Savory kon er niet meer onderuit. Na het leven te hebben geschonken aan tien kinderen in slechts twaalf jaar tijd, werd het wel eens tijd om in het huwelijksbootje te stappen. Vandaag was het dan eindelijk de dag dat ze Jay Wong haar jawoord gaf.

Veertien jaar geleden al was het stel verloofd. Telkens als er een bruiloft werd gepland, kwam er echter weer een zwangerschap tussendoor. Aangezien Rachael niet met een dikke buik voor het altaar wilde staan, werd de datum telkens vooruitgeschoven.

De zes dochters en vier zonen van het kersverse echtpaar, in leeftijd variërend van 22 maanden tot veertien jaar, mochten vandaag bruidmeisjes en -jonkers zijn. "Het was zeer emotioneel en iedereen was ontroerd toen de kinderen binnenkwamen", aldus mevrouw Wong.

De 35-jarige Rachael ontmoette de 37-jarige Wong in een casino waar zij als croupier de kost verdiende. Al snel kregen ze een relatie die na ruim een jaar werd bezegeld met de geboorte van de tweeling Jasmine en Olivia.

Het huwelijk, dat al voor juni 1996 was gepland, is vandaag dan eindelijk gesloten. Dit keer kon een elfde kind geen roet in het eten gooien. Meneer Wong is namelijk twee jaar geleden gesteriliseerd.