Nederlandse vrouw is lekker wijf

Ruim de helft van alle Nederlandse vrouwen vindt haar uiterlijk best oké. Een op de vier vrouwen vindt zichzelf zelfs een 'lekker ding'. Dit is gebleken uit een onderzoek van damesblad Grazia onder ruim zeshonderd vrouwen.

De meeste vrouwen hebben er veel voor over om er goed uit te zien. Zo verzorgt negen op de tien vrouwen dagelijks haar gezicht. Bij 43 procent van de vrouwen helpt de liefde mee aan een mooi uiterlijk, terwijl dertig procent van de vrouwen letterlijk een schoonheidsslaapje houdt. Slechts vijf procent denkt dat seks het belangrijkste ingrediënt is voor een mooie kop.

Ondanks dat vrouwen niets te klagen hebben over hun uiterlijk, zijn ze bang om oud te worden. "Het onderzoek laat zien dat vrouwen nu behoorlijk blij zijn met zichzelf, maar tegelijkertijd ook bang zijn om ouder te worden. Als er een tijdmachine zou bestaan waarmee je dat proces stop kon zetten, dan zou 70% van de respondenten graag op die knop willen drukken", beweert Grazia-hoofdredacteur Hilmar Mulder.

Bijna de helft (43%) voelt zich behoorlijk jonger dan dat ze daadwerkelijk zijn. Een kwart doet zich vijf jaar jonger voor, achttien procent zelfs tien jaar. Een op de drie vrouwen wil niet ouder worden dan dertig, terwijl een kwart zelfs niet ouder wil worden dan twintig jaar. Slechts een derde van de vrouwen laat de tand des tijds gewoon zijn werk doen. 


Niks mis met Nederlandse vrouwen!