Hoogoplopende ruzie ouders Maddie en rechercheur

De Portugese ex-politie-inspecteur Gonçalo Amaral dient een aanklacht in tegen de ouders van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann. De aanklacht die de McCanns zaterdag tegen hem hadden aangekondigd, staat bol van "smaad, lasterlijke uitlatingen en onwaarheden", zei Amaral zondag tegen de Portugese televisiezender TV1.

Amaral deed onderzoek naar de verdwijning van de toen 3-jarige Madeleine vanuit een hotel in een Portugees vakantieoord in mei 2007. Onder zijn leiding beschouwde de politie Madeleine's ouders een tijdlang als verdachten in de zaak. Na ongeveer een half jaar werd Amaral van de zaak afgehaald.

Nu wil hij zijn ervaringen naar buiten brengen in een boek en een tv-documentaire, tot woede van de McCanns. "Wij nemen juridische maatregelen tegen Amaral voor zijn totaal ongefundeerde en zeer lasterlijke beweringen, dat Madeleine niet alleen dood is, maar dat wij, haar ouders, op een of andere manier betrokken zouden zijn geweest bij het verbergen van haar lichaam", liet het echtpaar zaterdag in een verklaring weten.


Hoogoplopende ruzie ouders Maddie en rechercheur  (foto: DAG)