Ronald de Boer woedend op Quote

Profvoetballer Ronald de Boer is boos op het blad Quote. Via zijn advocaat dreigt hij vanuit Qatar met een verspreidingsverbod van het magazine en een schadevergoeding.

Quote publiceert deze week de lijst 100 Selfmade, een lijst van de honderd rijkste Nederlanders jonger dan veertig, die hun fortuin eigenhandig hebben vergaard. Op de lijst prijken veel BN’ers, onder wie Frans Bauer (nr. 41 met 15 miljoen euro), Sonja Bakker (nr. 62 met 10 miljoen euro) en Jan Smit (nr. 89 met 7 miljoen euro). Op plaats honderd staat Guus Meeuwis met 5 miljoen euro.

De Boer staat op plaats 30. Hij voetbalde volgens Quote een vermogen van 30 miljoen euro bij elkaar. Volgens zijn advocaat klopt er echter niets van de tekst in Quote. De advocaat vindt dat Quote zich ‘volslagen belachelijk’ maakt met de publicatie. "Er is werkelijk niet een zin, die niet minimaal een onjuistheid bevat. Bovendien achten cliënten de toon en woordkeus nodeloos kleinerend en denigrerend”, staat in een boze brief aan Quote. De advocaat van De Boer wil een schadevergoeding vorderen, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan een school voor journalistiek.

In de lijst staan twintig profvoetballers, met Ruud van Nistelrooy als koploper op nummer zes met 48 miljoen euro. Ook de topmodellen doen het goed: Doutzen Kroes en Yfke Sturm bekleden de 63ste en 95ste positie.

De nummer 1 is de 36-jarige David Slager, die in New York en Londen een hedgefonds bestiert. Zijn vermogen bedraagt volgens Quote zeker 300 miljoen euro. Op twee staat AFAB-oprichter Maasbert Schouten. De nummer drie is Reinout Oerlemans met een geschat vermogen van 72 miljoen euro, 8 miljoen minder dan vorig jaar.


Ronald de Boer woedend op Quote  (foto: DAG)