Super Bowl komt naar Londen

Londen zal de eerste stad buiten Amerika zijn die de finale van het Amerikaanse Football-seizoen, de Super Bowl, zal mogen houden. De afgelopen twee jaar was de Engelse hoofdstad al toneel voor enkele reguliere competitiewedstrijden.

De bazen van de National Football League hebben aan de Engelse hoofdstad te kennen gegeven dat de Super Bowl in 2014, 2015 of 2017 er zal plaatsvinden. In 2016 bestaat de NFL vijftig jaar, daarom zal de finale dan zeker niet gehouden worden in Londen.

De afgelopen jaren heeft de NFL geprobeerd de in Amerika mateloos populaire sport ook buiten de landsgrenzen populair te maken. De meest bekende poging daartoe, de NFL Europe, was een flop. Alleen in Duitsland sloeg de sport enigszins aan en in de laatste jaren van de Europese competitie kwamen vijf van de zes teams uit Duitsland.

Londen heeft echter de afgelopen twee jaar laten zien dat er wel degelijk een basis voor de sport is in Europa. De circa 90.000 kaarten die voor beide wedstrijden beschikbaar waren werden allemaal verkocht.

De Super Bowl is het grootste ééndaagse sportevenement ter wereld. Volgens schattingen zou Londen ongeveer 350 miljoen euro aan het evenement kunnen verdienen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.