Twitteraars haken massaal af

Hoewel de microblogdienst Twitter een onstuimige groei doormaakt, is de lol voor veel gebruikers er snel af. Volgens Amerikaans onderzoek wordt van zestig procent van de nieuwe gebruikers in de Verenigde Staten na een maand al niets meer vernomen op zijn of haar Twitterblog.

De vele celebreties die aanhaken bij de Twitter-hype (Ashton Kutcher, Oprah Winfrey en in Nederland onze eigen Maxime Verhagen) geven de site een flinke boost, concludeert onderzoeksbureau Nielsen Online Research. Maar uiteindelijk is dat niet genoeg als de meeste gebruikers zo snel afhaken.

Het is dus maar de vraag of Twitter zo invloedrijk wordt als sommige internetgoeroes voorspiegelen. Volgens onderzoeker David Martin van Nielsen is op deze manier de rek er snel uit.

Andere sociale netwerken die écht groot werden, zoals MySpace en Facebook, kenden in hun begindagen een twee maal zo grote terugkeer van bezoekers. Nu dus even afwachten hoe lang Oprah, die half april haar eerste Tweet verzond, het volhoudt.

FOK!nieuws is nog wel steeds actief op Twitter, evenals FOK!games en FOK!sport. Voor meer informatie over Twitter kijk je uiteraard in het Twitter-topic op het forum.


Twitteraars haken massaal af  (foto: DAG)