ING zwaar onderuit op beurs

Het aandeel ING dook vanochtend naar de laagste stand ooit. Het aandeel noteerde even vier euro, een min van ongeveer 13 procent. Op 14 december 1992 stond de koers nog rond de 4,30 euro. Met een koers van vier euro is de beurswaarde van ING nog ongeveer 8,5 miljard euro.

De onzekerheid over financials is op het moment groot. Gevreesd wordt voor bankennationalisaties of nieuwe kapitaalinjecties door overheden wereldwijd. Afgelopen woensdag boekte ING in het vierde kwartaal nog een miljardenverlies, onder meer door forse afschrijvingen op de beleggingen. Ook het schrappen van het dividend doet het aandeel niet veel goeds.

Volgens beursanalist Willem Middelkoop van RTL Z is ING eigenlijk te groot om genationaliseerd te worden door de Nederlandse overheid. ING heeft een balanstotaal van 1.300 miljard, en een eigen vermogen van ongeveer 25 miljard. Het balanstotaal van ING is ongeveer twee keer de totale Nederlandse economie. Middelkoop verwacht dat ING dit weekend weer met minister van Financiën Wouter Bos om tafel moet gaan zitten.

Met dank aan pberends voor de herschreven submit