Voetbal: Uitslag PSV-Liverpool

PSV is er niet in geslaagd om te overwinteren in Europa. De ploeg van Huub Stevens ging in het eigen Philips Stadion onderuit tegen Liverpool. Het werd uiteindelijk 1-3.

Aan de kant van Liverpool mochten een aantal reserves het van het begin proberen. Onder andere Ryan Babel mocht zich proberen te bewijzen. Aan de kant van PSV mochten Bakkal en Amrabat in de basis beginnen na hun goede invalbeurt afgelopen zaterdag tegen Groningen. De wedstrijd kwam echter langzaam op gang. Lang gebeurde er weinig, op een enkele opleving van Babel of Amrabat na. De 1-0 van PSV viel dan ook uit de lucht. Een voorzet belandde bij toeval op de neus van Marcellis die hem op zijn beurt bij toeval voor de voet van de vrijstaande Lazovic legde. PSV leek te gaan rusten met die voorsprong, maar in de blessuretijd dompelde Babel Eindhoven in rouw. Hij kopte een vrije trap richting de lange hoek en Isaksson kon de bal niet genoeg van richting veranderen.

Ook de tweede helft begon matig, maar Liverpool drong iets meer aan. Vooral Keane was de gevaarlijke man bij de mannen van Benitez met een paar goede acties. Maar de 1-2 kwam uiteindelijk van de voet van Riera, die van een meter of 30 geweldig uithaalde en de bal in de kruising mikte. Toen PSV meer risico’s ging nemen lag het achterin helemaal open en Liverpool maakte daar gebruik nadat een counter van Liverpool bij N’Gog terecht kwam die het beheerst afrondde. PSV kon daar nauwelijks iets tegenover zetten en zal zich na de winterstop dus in zijn geheel kunnen richten op de competitie.


Karakteristieken

PSV - Liverpool
36’ Lazovic 1-0
45+2’ Babel 1-1
68’ Riera 1-2
77’ N'Gog 1-3

Toeschouwers: 29.000
Scheidsrechter: Ivanov (Rus)
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Simons, Méndez (PSV), Riera, Arbeloa, Dossena (Liverpool)

Opstellingen

PSV: Isaksson; Culina, Marcellis, Bréchet, Salcido; Méndez (Manco/ 80'), Simons, Bakkal (Nijland/ 83'); Amrabat (Koevermans/ 72'), Lazovic, Dzsudzsák

Liverpool: Cavalyieri; Arbeloa (Darby/ 68'), Carragher (Kelly/ 82'), Agger, Dossena; Babel, Mascherano, N'Gog; Lucas, Riera (Spearing/ 76'), Keane

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!