Britney Spears opent MTV Awards

Britney Spears opent zondag de MTV Video Music Awards. Dat heeft de muziekzender gisteren bevestigd. De mededeling komt als een verrassing, omdat de manager van de zangeres eerder liet weten dat Spears niet naar het jaarlijkse prijzenfestival zou komen.

De 26-jarige popster heeft zin in de show. "MTV speelt al lange tijd een belangrijke rol in mijn carrière", zegt ze in een verklaring. "Hoe kan ik er dan niet bij zijn tijdens de 25e editie van de VMA's? Ik heb heel veel zin om de show te openen, mijn fans te begroeten en genomineerd te zijn." Britney is genomineerd voor drie awards, onder meer voor beste vrouwelijke artiest.

Wat de zangeres precies dit jaar gaat doen, is nog onduidelijk. Volgens de directeur van de muziekzender is het geen optreden, maar iets 'leuks en onverwachts'.

De awardshow vindt zondag plaats in de Paramount Studio's in Hollywood. Onder anderen Rihanna, Kid Rock en Lil Wayne geven acte de présence. Het is nog onduidelijk of ook popicoon Michael Jackson de show opluistert. "We hebben met hem gesproken, maar ik weet nog niet of het ook echt gaat gebeuren", vertelt de MTV-directeur.

Vorig jaar opende Britney ook al het prijzengala. Toen veroorzaakte het optreden nogal wat opschudding. Geen krant of televisieprogramma liet het optreden onbesproken. De zangeres werd alom te dik bevonden voor de krappe bikini waarin ze op het podium verscheen. Ook zou ze lomp hebben gedanst en vergat ze regelmatig te playbacken op haar single 'Gimme more'.