Natgereden fietser deelt rake klappen uit

Een 65-jarige Utrechtse fietser die gisteren nat werd nadat een auto door een plas reed heeft de bestuurder op onvriendelijke wijze laten weten dat hij het hier niet mee eens was. Hij deelde een kopstoot uit en gaf de 46-jarige man enkele rake klappen. De man is aangehouden voor mishandeling, meldt de Utrechtse politie.

Iets voor vijf uur reed de automobilist op het Smaragdplein in Utrecht door een grote plas, waarbij veel water opspatte. De fietser maakte op dat moment zijn fiets vast en kreeg een behoorlijke hoeveelheid water over zich heen. Dat pikte de krasse knar niet, en toen hij zag dat de auto verderop parkeerde, liep hij eropaf en begon tikken uit te delen. De vrouw van het slachtoffer kon de twee vechtende Utrechters uit elkaar halen, maar toen had haar echtgenoot al letsel aan zijn gezicht opgelopen.

De automobilist heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hierbij verklaarde hij dat de plas zo groot was, dat hij deze onmogelijk kon ontwijken. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.