Peter R: Maddy in A'dam is onzin

Peter R. de Vries gelooft niet dat caissière Anna Stam de verdwenen peuter Madeleine McCann heeft gezien vorig jaar. Stam deed vorig jaar aangifte bij de politie omdat ze dacht dat Maddy in de feestwinkel was geweest waar ze werkt.

Dat deed ze echter pas vijf weken later nadat ze een maand lang dagelijks was gevoed door de media over de zaak. De Vries: "In elke verdwijningszaak krijg je talloze tips, dat iemand is gezien in Duitsland, Groningen, Zeeland of waar dan ook. Achteraf blijkt de persoon dan al lang dood te zijn en was hij nooit op al die plaatsen. Mensen denken altijd dat ze iemand ergens hebben gezien, bij de zaak Maddy is dat niet anders. Hoewel die mevrouw ongetwijfeld ter goeder trouw is."

De Vries heeft overigens een lucratief aanbod van de Amerikaanse zender ABC afgeslagen. "Na de zaak Joran kreeg ik een aanbod in Amerika verdwijningen te onderzoeken. Of ik kon hun man in Europa worden en dan zaken als die van Maddy gaan doen. Hoewel er veel geld tegenover stond en ik het een grote eer vond, zag ik er toch maar van af."