Factor Giel trekt weinig kijkers

Ondanks een intensieve mediacampagne van de VARA! in tv-gidsen, dagbladen, op FOK!, in tv-spotjes en op 3FM, is het nieuwe tv-programma van Giel Beelen gisteren zeer matig bekeken. Slechts 260.000 kijkers namen gisteravond rond de klok van tienen de moeite om de capriolen van Giel op Nederland 3 te bekijken.

In Factor Giel ondergaat Beelen extreme experimenten. Zo laat hij zich onder meer martelen, knock-out slaan door proflegende Don Diego Poeder, levend begraven, in een auto onder water zinken, doet hij aan comazuipen en brengt hij een dag door in een koelcel om uit te zoeken hoe onderkoeling voelt.

In de Volkskrant zei Beelen daar gisteren over vooral het martelen ''heftig'' te hebben gevonden.  ''Dat wilde ik naar aanleiding van Guantanamo Bay. Twee gemaskerde mannen trokken een zak over mijn hoofd. Ze bonden mijn handen en voeten te strak aan elkaar en ik werd hardhandig de trappen afgesleurd. Vervolgens ben ik urenlang gemarteld. Je kent het wel: ze hielden mijn hoofd nét te lang onder water, lieten me met blote voeten op het ijs staan, hielden mijn ogen open en schenen er met stroboscopen in, en lieten keiharde terreurklanken op me los. Dat had al de hele dag geduurd, en toen zag ik ineens een soort elektrische stoel. Ik dacht: nee, nee, gaan ze me schokken geven? Toen werd ik helemaal gek.''

Volgens Beelen wordt hij een ''rijker mens'' van de extreme uitdagingen. ''Ik ben nieuwsgierig, wil altijd dingen uitproberen. En dan willen ze het nog uitzenden ook. Het is natuurlijk lachen: zie die Giel eens lijden. Maar de kijker leert er ook van.''  De kijker lijkt vooralsnog echter niet echt massaal te zitten wachten op 'het lijden' van Giel.

Link: uitzending Factor Giel van gisteren.