Radio 538 profiteert van Koninginnedag

Radio 538 lijkt profijt te hebben gehad van Koninginnedag. De commerciële hitzender was uitgebreid aanwezig op het Amsterdamse Museumplein en maakte veel reclame rondom de optredens van die dag. Het radiostation was al marktleider en heeft er in de maanden april-mei nog eens 0,6 procent marktaandeel bij gekregen. De zender staat nu op 11,8 procent marktaandeel. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt. Ook 100%NL is populairder geworden. Al bewerend boze tongen dat de onderzochte personen eigenlijk de regionale zender RadioNL bedoelen als ze zeggen dat ze naar 100%NL luisteren.

Overigens bleek onlangs uit een poll op FOK! dat FOK!kers het liefste naar Radio 3FM luisteren.

Radio 2 levert in. De publieke familiezender heeft nu een marktaandeel van 9,9 procent, maar staat daarmee nog wel stevig op de tweede plaats. Radio 3FM en Q-music stijgen allebei en staan nu gezamelijk achter Sky Radio op plaats vier. Een opvallende zakker is Radio 5. De radiozender voor ouderen daalt met 0,3 procent tot een marktaandeel van 2,7 procent.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 9 minuten per dag naar de radio. Dat is zes minuten korter dan in de vorige meetperiode. Aan het luisteronderzoek doen maandelijks ruim 8000 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.