TV-talentenjachten voor gehandicapten

In navolging van de Mis(s) Verkiezing 2006 en 2007 zendt de TROS in augustus de CAPAWARD 2008 uit. Hierin krijgt ''de man of vrouw die zijn of haar handicap heeft omgezet in een ongekend talent'' de zogenoemde CAPAWARD uitgereikt.

Het programma past in de huidige trend van tv-talentenjachten (zoektocht beste poetsvrouw, Holland's Got Talent, Twinzz). Het nieuwe programma wordt gepresenteerd door Lucille Werner en Jaap Jongbloed, zo meldde de TROS vandaag.

''We hebben ervoor gekozen om dit jaar geen Mis(s) Verkiezing uit te zenden. Maar ik blijf me natuurlijk inzetten voor de imagoverbetering van mensen met een handicap'', legt Werner uit. ''Bij de eerdere verkiezing ging het om dames en schoonheid, terwijl de verhalen achter een handicap ook heel interessant, spannend of stoer kunnen zijn. In CAPAWARD krijgen mensen - mannenén vrouwen - de kans om te laten zien dat zij hun handicap hebben omgezet in een groot talent. Met de CAPAWARD hebben wij een internationale prijs in het leven geroepen, die in ons land wordt geïntroduceerd."

''Heb je een fysieke beperking en ben jij muzikant, danser of entertainer? Of heb je een ander gigantische talent? Dus maak jij gebruik van je handicap? Heb je succes door je handicap? Kun je bijvoorbeeld weergaloos gitaar spelen met je tenen? Of dansen met één been? Geef je dan nu op voor de CAPAWARD 2008 en wie weet win jij als eerste deze felbegeerde award'', zo werft de omroep kandidaten voor de show.