Tientallen voetbalsupporters opgepakt in Arnhem

In een café in Arnhem zijn vrijdagavond 65 personen aangehouden op verdenking van geweldpleging. Supporters van voetbalclub SC Cambuur uit Leeuwarden dreigden op de vuist te gaan met supporters van Vitesse. Een agent en een supporter van Cambuur raakten gewond. De agent werd geraakt door een rondvliegende asbak. Onder meer ruiten van het café sneuvelden.

Een groep supporters van Cambuur streek rond 19.30 uur neer op de Arnhemse Korenmarkt. Ze waren in Maastricht weggestuurd, waar hun club het opnam tegen MVV. De rechter bepaalde woensdag dat het duel zonder publiek gespeeld moest worden, wegens misdragingen van supporters van MVV. Op de terugweg naar het noorden besloten ze een stop te maken in de Gelderse hoofdstad.

De Arnhemse politie kreeg bijstand uit de districten Rivierenland en West-Veluwe Vallei en de regio's Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Zuid om de Cambuur-supporters onder controle te krijgen. De politie besloot alle 65 bezoekers van de zaak aan te houden. Rond 22.15 keerde de rust terug op de Korenmarkt, meldt de politie. Alle verdachten zullen verhoord worden.

 

Cambuur - Arnhem

 

 Foto: Rudy Peters