Logs in VS woest over doodsmijten puppie

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse soldaat die in Irak een puppie in een ravijn te pletter smijt, lijkt momenteel de meest gehate man in de States. Nadat beelden van het puppiesmijten op verschillende weblogs waren te zien, is men jacht gaan maken op de mans identiteit.

Op het filmpje is te zien hoe het hondje onder luid gepiep door de Amerikaan dood wordt gegooid. Volgens verschillende weblogs staat het vrijwel vast dat het om de 22-jarige David Motari gaat. Scherp foto's van hem worden inmiddels door veel Amerikaanse logs geplaatst. Mogelijk is Motari werkzaam voor het huurlingenbedrijf Blackwater Worldwide.

De serieuze krant The Herald houdt overigens een aantal slagen om de arm. Volgens de krant kan niemand zeggen of de 17 seconden tellende film wellicht een hoax is en of het hondje sterft. Anderen opperen dat het beestje wellicht al dood zou zijn. Maar de meeste webloglezers gaan er vanuit dat Motari het hondje daadwerkelijk dood heeft gesmeten. Ook het hoofd van een Amerikaanse dierenkliniek gelooft dat. Volgens hem is het gepiep van het beestje hetzelfde als een pup in nood die bij hem geregeld worden binnengebracht.

Het Amerikaanse leger heeft een onderzoek ingesteld naar de beelden.

Hieronder staat het filmpje (niet op klikken als je geen dierenleed wil zien).


Met dank aan Tokolosh en lindabalieu voor de submit.