Wit-Rusland wint Songfestival, zusjes 11e

Icoon MuziekWit-Rusland heeft dit jaar het Junior Songfestival gewonnen. De Nederlandse zusjes Lisa, Amy en Shelley kwamen niet verder dan de elfde plaats met hun liedje ‘Adem in, adem uit’. Vooraf werd ons land nog getipt als grote favoriet, maar de meisjes konden de verwachtingen niet waar maken. In totaal kregen ze 35 punten, waaronder 10 van buurland België.

Het liedje van de zusjes uit Fijnaart –waar ook Frans Bauer woont- ging over het klimaat. De strijd om de eerste plek was zeer spannend. Lange tijd leek Armenië er met de buit vandoor te gaan, maar op het laatste moment won toch Wit-Rusland met slechts een puntje verschil.

De 11-jarige Aliaksei Zhyhalkovich zong het nummer S Druz’yami wat betekent: ‘Met vrienden’. Alle deelnemertjes waren tussen de tien en vijftien jaar oud en hebben hun songs zelf geschreven. In totaal deden zeventien landen mee en de meeste deelnemers kwamen uit Oost-Europa. Veel landen gaven de buurlanden punten. Kim-Lian van der Meij en Sipke-Jan Bousema prestenteerden het programma waaraan in totaal zeventien Europese landen deelnamen.