Zoeken naar Fosset gestaakt

Icoon BuitenlandsEr wordt niet meer actief gezocht naar Steve Fossett. Dat heeft de Amerikaanse staat Nevada bekend gemaakt. De 63-jarige miljardair en avonturier Fossett verdween op 3 september tijdens een verkenningsvlucht. Sindsdien is hij spoorloos.

Reddingswerkers hebben twee weken lang grote delen van Nevada afgezocht, zonder resultaat. Deze week werd de zoektocht ook al op een lager pitje gezet. Nevada heeft nu alleen nog een vliegtuig met bemanning klaarstaan voor het geval er nieuws is over Fossett.

Fossett heeft ruim honderd wereldrecords gevestigd in vijf sportieve disciplines. In 2006 vloog hij als eerste met een ultra-light vliegtuigje 42.000 kilometer ver terwijl hij dat jaar ervoor voor het eerst rond de wereld vloog in zo'n vliegtuigje.

Hij was in 2002 de eerste man die erin slaagde om in een luchtballon de wereld rond te varen en in 2004 brak hij het wereldrecord non-stop zeilen met zijn catamaran Cheyenne. Ook de Mount Everest heeft hij bedwongen en slaagde hij erin het kanaal tussen Engeland en Frankrijk over te zwemmen in ongeveer 22 uur.