Wilders: werkloze buitenlanders het land uit

Buitenlanders die werkloos zijn en geen Nederlands paspoort hebben, moeten het land uit. Dat is een van de maatregelen waarmee de Partij voor de Vrijheid (PVV) de ''islamisering'' van Nederland wil tegengaan.

Fractievoorzitter Geert Wilders presenteerde zijn plan vanmiddag tijdens de algemene beschouwingen. ''Ben je geen Nederlander en werkloos, dan moet je je biezen pakken. Het is werken of vertrekken'', zei Wilders.

De PVV pleit ook voor een totale immigratiestop voor mensen uit moslimlanden. Verder zou de pardonregeling voor een oude groep asielzoekers moeten worden teruggedraaid, mogen er geen nieuwe moskeeŰn meer bij komen, moet de boerka worden verboden en moet iedere vreemdeling na ÚÚn gepleegd misdrijf worden uitgezet.

Wilders stelde ook voor de dubbele nationaliteit te verbieden. Niemand mag volgens de PVV-leider meer de Nederlandse nationaliteit krijgen zolang hij nog een ander paspoort heeft. Daarbij maakt het niet uit of het mogelijk is om afstand te doen van de nationaliteit van het andere land.

''De islam is het grootste probleem in Nederland'', zei Wilders. Volgens hem doet het kabinet niets om de ''massa-immigratie en islamisering'' te stoppen.