Tijdslot tegen internetverslaving

Icoon InternetGoed nieuws voor ouders wiens kinderen te veel tijd doorbrengen op het internet: er is een tijdslot gepresenteerd om het internetgebruik te beteugelen.

Uit een onderzoek van Mijn Kind Online blijkt dat drie op de vier kinderen, in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, moeite hebben om te stoppen met het surfen op het web. Veel ouders vrezen dat hun kroost verslaafd raakt aan het gebruik van internet en dat hun kinderen achter raken op school.

Met een simpel programma kunnen ouders het aantal uren dat kinderen toegang hebben tot internet instellen. Ook kan er onderscheid worden gemaakt tussen verschillende internetactiviteiten, zodat het kind nog wel op internet kan voor het maken van huiswerk. Mijn Kind Online heeft het programma, met de name Timeslot, ontwikkeld in samenwerking met KPN en Ouders Online.

Uit het onderzoek onder 450 tieners blijkt dat vooral jongens moeite hebben om hun computergebruik te beperken. Tevens blijkt dat tieners gemiddeld twee uur per dag internetten normaal vinden. Slechts ťťn op de drie jongeren krijgt van de ouders opgelegd hoeveel tijd ze achter de computer door mogen brengen. TimeSlot is gratis te downloaden via de website van KPN, maar het is de vraag hoe lang het duurt voordat het programma gekraakt is. Eerder deze maand werd in AustraliŽ namelijk een duur internetfilter gekraakt door een tiener.