Rowling onthult toekomst Potter-personages

Icoon Showbizz Dit artikel bevat informatie over het laatste boek, en over de toekomst van de hoofdpersonen uit de populaire Harry Potter reeks!

Nu het laatste boek van Harry Potter is verschenen, vond J.K. Rowling het tijd worden om bekend te maken hoe het verder met de hoofdpersonages uit de populaire reeks gaat. Gisteren beantwoordde de schrijfster vragen van trouwe lezers via het internet. In totaal hadden de fans zo’n 120 duizend vragen ingediend.

Rowling vertelt dat de wereld een vrolijkere plaats is geworden nadat Harry Potter de kwaadaardige tovenaar Voldemort verslagen had. Dit blijkt overigens ook uit de epiloog van ‘Harry Potter and The Deathly Hallows’ het zevende en laatste boek uit de reeks.

Harry krijgt samen met Ginny (het zusje van Ron Wemel) drie kinderen, James, Albus en Lily. Ron trouwt met Hermelien Griffel, zij krijgen twee kinderen: Rose en Hugo. Gezien het feit dat de Nederlandse vertaling nog niet uit is, is niet bekend hoe de Nederlandse namen van de kinderen zullen zijn. Deze epiloog werd gisteren door Rowling aangevuld met de informatie dat na de val van Voldemort het ministerie van Toverkunst door Romeo Wolkenveldt geleid word en dat Harry het hoofd van de Schouwers wordt. Schouwers sporen de Duistere Tovenaars op.

Ginny speelt in een professioneel Zwerkbalteam, maar na de geboorte van haar kinderen gaat ze als Zwerkbalcorrespondente voor de krant de Ochtenprofeet werken. Ron Wemel gaat bij zijn broer George in diens grappenwinkel werken en Hermelien gaat bij het Departement voor de Regulatie en Controle van Magische Dieren bij het Ministerie van Toverkunst werken om haar strijd voor de emancipatie van onderdrukte wezens, zoals huiselven, voort te zetten.

Dat al deze informatie ooit op papier zal verschijnen lijkt onwaarschijnlijk, Rowling heeft altijd aangegeven het bij zeven delen te willen laten. Na een petitie van haar fans benadrukte de schrijfster kortgeleden nog eens dat zij ‘nooit nooit’ zegt.

Met dank aan Fresco voor de submit.