Laptops weg na gevangenis hip-hop clip

Icoon OpmerkelijkDe leiding van de CuraÁaose Bon Futuro gevangenis heeft ingegrepen na de hip hop-videoclip die deze week opdook op internet, en die was opgenomen in het complex. In de 'Real Prizon Konjo Clip' wordt in het Papiaments gerapt en op de beelden zijn rappende en dansende gevangenen te zien. Er wordt uitdagend gedanst en drugs gebruikt. Ook zijn verscheidene steekwapens te zien.

De directie heeft voor het onderzoek naar de clip 38 laptops in beslag genomen. Het gebruik van die laptops wordt sinds enkele jaren toegestaan voor onder meer onderwijs. Dit gedoogbeleid zou er toe hebben geleid dat er veel laptops in de instelling in omloop zijn, aldus de Antilliaanse krant Amigoe.

Wegens de videoclip zou zijn besloten op het laptopbeleid terug te komen. Volgens Justitie-minister David Dick kunnen door de laptops gevangenen ''ongecontroleerd met de buitenwacht communiceren. Dat vinden wij geen goed idee. De communicatie naar buiten toe moet onder supervisie plaatsvinden.'' Het onderzoek naar de makers van de videoclip wordt voortgezet.

De actie zou vooralsnog enkel zijn gericht op de laptops. Over een mobiele telefoon, steek- en slagvoorwerpen en een joint die in de clip te zien zijn, worden geen mededelingen gedaan.

Met dank aan koffiekoekje voor de submit.