Darts: Uitslagen Lakeside dag 7

Icoon DartsVandaag werden er wederom twee kwartfinales gespeeld op de Lakeside. De enige overgebleven Nederlander in het toernooi, Niels de Ruiter, won in een bloedstollende wedstrijd van Gary Robson, terwijl Phil Nixon landgenoot Martin Atkins opzij schoof.

In de eerste wedstrijd rekende Niels de Ruiter af met Gary Robson. Robson stond na twee sets al meteen met 2-0 voor, maar dankzij een paar goede breaks van de Ruiter werd het al gauw 2-2. Ondanks tweemaal 180 voor de Nederlander in de beslissende leg, was het toch Robson die de vijfde set pakte met een 121 finish. Ook de volgende set pakte hij zonder noemenswaardige problemen. Daarna kwam de Ruiter terug, pakte de zevende en de achtste set, en kwam in de tie-break met 3-2 voor. Dankzij een rake dubbel achttien gaat hij door naar de volgende ronde.

De tweede kwartfinale van de avond ging tussen Phil Nixon en Paul Hanvidge. In het begin ging het gelijk op, totdat Nixon op een 2-1 voorsprong in sets kwam. Hij pakte ook relatief eenvoudig de vierde set en vijfde set, en kwam zo met 4-1 voor. Hierna kwam Hanvidge terug in de wedstrijd, hij won met veel moeite de zesde en zevende set. In de achtste set liet Nixon een hoop kansen liggen, waardoor Hanvidge terug kon komen tot 4-4. In de laatste set kon hij echter geen vuist maken tegen Nixon, die doorgaat naar de halve finale en daar Niels de Ruiter treft.

In het vrouwentoernooi wist Trina Gulliver opnieuw Francis Hoenselaar te verslaan, en zo haar zevende titel binnen te slepen.


Uitslagen van vanavond:
Paul Hanvidge - Phil Nixon (4-5)
Niels de Ruijter - Gary Robson (5-4)
Francis Hoenselaar - Trina Gulliver (1-2)

Voor meer nieuws over Lakeside 2007 kijk je natuurlijk op FOK!sport!