Aanhouding in zaak Nicky Verstappen

Icoon PolitieDe politie heeft dinsdagochtend een 36-jarige man uit Landgraaf aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van en moord op de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998. Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld.

De man is vermoedelijk de schrijver van een aantal brieven die het afgelopen jaar zijn gevonden rond het monument op de Brunssumerheide ter nagedachtenis van de jongen uit Heibloem.

De inhoud van de brieven suggereert dat de schrijver mogelijk meer weet over de manier waarop Nicky Verstappen om het leven is gebracht. De politie is dinsdagochtend begonnen de woning van de man te doorzoeken.

Brief
In april vonden twee wandelaarsters vijf dagen na elkaar een brief die verwees naar de moord. De brieven zijn van de hand van dezelfde schrijver, die suggereert dat hij de jongen misbruikt en vermoord heeft. De inhoud van de tweede brief is volgens de politie gelijk aan de eerste, maar met drie regels extra.

Nicky Verstappen verdween in de vroege ochtend van 10 augustus 1998 uit een tent van Jeugdwerk Heibloem op een vakantiekamp op de Brunssummerheide. Die avond werd hij dood gevonden op ongeveer 1200 meter van het kamp aan de rand van een dennenbosje.

Doodsoorzaak
Mede door een serie fouten van de recherche waarbij belangrijk sporenmateriaal verloren ging of niet werd onderzocht, kon de doodsoorzaak nooit met zekerheid worden vastgesteld. De politie gaat er vanuit dat de jongen seksueel is misbruikt.

De dader van de moord is tot nu toe niet opgepakt, hoewel de politie de afgelopen jaren vijf verdachten in het vizier heeft gehad.

Met dank aan snowfalcony voor de submit.