Pedopartij zoekt steun op straat

Icoon PolitiekLeden van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD) gaan de straat op om steun te vergaren voor hun partij. Vandaag zijn drie leden op een onbekende locatie begonnen met hun campagne. Ondanks de begeleiding van politiemannen, willen ze de locaties niet aan de grote klok hangen.

De pedopartij wil in alle negentien kieskringen dertig handtekeningen ophalen om te kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Mensen die tijdens de campagne hun steun betuigen, worden in een later stadium verzocht om naar het gemeentehuis in hun woonplaats te gaan, en daar hun handtekening te zetten.

Overigens zijn de PNVD-leden allerminst blij met de benaming die de media aan hun partij geven, namelijk pedopartij. Op de weblog van de pedopartij valt het volgende te lezen. "Wij zijn géén 'pedopartij' en vertegenwoordigen niet de pedofielen-gemeenschap van Nederland. Wij behartigen de belangen van PNVD-stemmers, niet enkel die van pedofielen. Ons partijprogramma is veel breder dan alleen de standpunten m.b.t. pedofilie en kinderseksualiteit."

Het partijprogramma is hier te vinden.