Examenleerlingen gefouilleerd na afgaan mobiel

Icoon ExamenOp het Copernicus, onderdeel van het Atlas College, in Hoorn heeft vandaag een opmerkelijk gebeuren plaatsgevonden. Nadat tijdens de examens een telefoon was afgegaan, en niemand toegaf de schuldige te zijn, besloten de leraren namelijk om alle leerlingen na afloop van het examen te fouilleren. Iedereen die vervolgens een telefoon of mp3-speler bij zich bleek te hebben, kreeg een 1 voor zijn of haar examen. Het maakte hierbij niet uit of de apparaten uit of aan stonden.

Momenteel zijn er geen kluisjes beschikbaar voor de havo-leerlingen op de school, waardoor aardig wat leerlingen een mobiel of mp3-speler bij zich droegen. In totaal zijn zeker vijf personen betrapt, hetgeen hen een 1 voor hun havo-examen aardrijkskunde of vmbo-examen Frans opleverde. Vele anderen zouden onder deze straf uit zijn gekomen door hun apparatuur op de gekste plekken te verstoppen.

Inmiddels is al contact opgenomen met het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren), zo meldden enkele leerlingen van de school aan FOK!. Het LAKS heeft beloofd contact te zullen opnemen met het Copernicus.

--
Meer examennieuws en aanverwanten op Examen.fok!