Voetbal: Excelsior promoveert naar Eredivisie

Icoon VoetbalExcelsior heeft voor de derde maal in haar historie de landstitel in de eerste divisie veroverd. De ploeg van Mario Been rekende in eigen huis af met laatste tegenstrever VVV-Venlo (3-1) en komt komend seizoen uit in de Eredivisie.

Voorafgaand aan het duel met VVV kon het nog nauwelijks misgaan voor Excelsior. Het verschil was immers zes punten met nog twee speelronden. De Limburgers kwamen nochtans op voorsprong, via Dirk Jan Derksen, die een knappe aanval afrondde. Nog voor rust maakte Andwélé Slory gelijk. Deze aanvaller was in het tweede bedrijf opnieuw een protagonist: hij versierde een penalty. Damien Hertog zette het buitenkansje om. Vlak voor tijd besliste invaller Johan Voskamp het treffen.

Excelsior speelde voor het laatst in de Eredivisie in het seizoen 2002/2003. Destijds ontliep de equipe directe degradatie, maar viel het doek in de nacompetitie. Mocht Sparta Rotterdam zich handhaven in de Eredivisie, dan spelen er komend seizoen drie clubs uit de havenstad in de hoogste klasse, voor het eerst sinds 1986/1987. Destijds verloor Excelsior van Feyenoord (1-6 en 5-1) en pakte het één punt tegen Sparta (0-2, 2-2). Succescoach Mario Been zal dit allemaal moeten missen: hij tekende een contract bij NEC.

----------------
Meer voetbalnieuws lees je op de FOK!voetbalmanager!