Gijzeling in Duits ziekenhuis beŽindigd

Icoon MisdaadIn het Duitse Eschweiler, vlak over de grens met Zuid-Limburg, heeft een man vanochtend een vrouw en haar pasgeboren baby gegijzeld. De 32-jarige man is vermoedelijk bewapend.

De dader drong kort na negen uur 's ochtends de kamer van de vrouw binnen. Getuigen geven aan dat de gijzelnemer in het bezit is van een vuurwapen. Het is niet duidelijk wat de relatie tussen de man en de vrouw is.

Het ziekenhuis heeft verscheidene afdelingen ontruimd. Sinds de aanvang van de gijzeling heeft de politie nog geen contact kunnen leggen met de man.

Update 16.41 uur
De baby, die twee dagen geleden werd geboren, is inmiddels vrijgelaten. Het kind is ongedeerd. De gijzelnemer is vermoedelijk de echtgenoot van de vrouw. Zij wordt nog steeds in gijzeling gehouden.

Update 17.03 uur
De gijzeling in het ziekenhuis van Eschweiler is beŽindigd. Na de baby heeft de gijzelnemer nu ook de vrouw vrijgelaten. De dader is gearresteerd.

Over de achtergrond van de gijzeling is nog niets bekend. Het is niet duidelijk of de man de echtgenoot van de vrouw is. Mogelijk gaat het om haar ex-vriend.

Met dank aan aloa voor de submit.