DJ wil Mark van Bommel terug in Oranje

Mark van BommelVoetballer Mark van Bommel moet terug in Oranje. Dat vindt Radio Veronica DJ Patrick Kicken, die de actie 'Mark Moet Mee!' is gestart. Van Bommel, die deze zomer van PSV naar Barcelona verhuisde, werd de laatste interlands niet geselecteerd door bondscoach Marco van Basten, die vindt dat de voetballer de juiste wedstrijdmentaliteit mist.

"Nu het Nederlands Elftal zich heeft gekwalificeerd voor het WK in Duitsland wordt het tijd een basisplaats veilig te stellen voor Mark van Bommel. (..) Een voetballer als Van Bommel kunnen we goed gebruiken tegen gevaarlijke ploegen op het WK in Duitsland", zegt Kicken. De DJ geeft overigens toe enigzins bevooroordeeld te zijn, omdat hij vroeger bij de voetballer in de klas heeft gezeten. Van Bommel reageerde positief op de actie: "Alle kleine beetjes helpen. Het doet me deugd dat zoveel voetballiefhebbers aan mij denken."

Om de ondersteuningsactie kracht bij te zetten interviewt Kicken in zijn radioprogramma experts als Hans Kraay, Youri Mulder, Johan Derksen en Toine van Peperstraten, die antwoord zullen geven op de vraag 'Waarom moet Van Bommel mee naar het WK?'. Daarnaast is de radioman een website gestart waarop iedereen zijn mening kan deponeren.