Bizarre doelpunten in bekerduel Jong Ajax

Icoon Sport nieuwsBij het bekerduel Jong Ajax tegen Cambuur Leeuwarden vielen dinsdagavond twee unieke doelpunten. Met nog twintig minuten te spelen en de stand 2-0 op het bord voor Jong Ajax speelde Cambuur de bal over de zijlijn om een blessurebehandeling voor een Ajax-speler mogelijk te maken.

Nadat het spel weer was hervat wilde Ajax-voetballer Jan Vertonghen zoals gebruikelijk de bal terugspelen naar de Cambuur-defensie. Tot eigen verbazing schoot de Belgische middenvelder de bal vanaf de middenlijn op schitterende wijze in de kruising van het doel van Cambuur. Keeper Van der Vlag van de Friezen stond te ver uit zijn doel om een doelpunt te voorkomen. De scheidsrechter kon niets anders dan het doelpunt toekennen.

"Ik heb aan iedereen mijn excuses aangeboden, ook aan de keeper", verklaarde Vertonghen verbouwereerd. "Ik wilde de bal hard wegschieten om een beetje tijd te winnen, want we stonden voor." Direct na het doelpunt kreeg hij boze spelers van Cambuur in zijn nek, die opzet vermoedden. Trainer John van den Brom besloot vervolgens dat Cambuur na de aftrap een vrije doortocht mocht krijgen naar het Ajax-doel. "Het kon niet wat er gebeurde, dus dan moet je hen een goal terug geven. Het was een cadeautje dat eigenlijk niet mag. Het verschil was weer twee doelpunten en dan kun je verder voetballen", aldus Van den Brom. Thijs Houwing kon uit de 'aanval' probleemloos de 3-1 intikken, wat ook de eindstand werd.

-
Overige uitslagen in de 2e ronde van de Gatorade Cup.