Gebedsdienst in VS loopt uit op bloedbad

Roel_Jewel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen gebedsdienst in de Amerikaanse stad Brookfield in de staat Wisconsin is uitgelopen op een bloedbad. Een 44-jarige man opende plotseling het vuur, en doodde zeven personen. Vervolgens pleegde hij zelfmoord. De politie tast in het duister over de motieven van de man, die geen afscheidsbrief naliet.

De dienst van de evangelische Living Church of God werd gehouden in het plaatselijke Sheraton Hotel. In de ruimte waren ruim vijftig personen aanwezig, toen schutter Terry Ratzmann binnenliep en om zich heen begon te schieten. Vier aanwezigen werden direct gedood, drie bezweken in het ziekenhuis aan hun verwondingen. Onder de doden waren twee jongens van 15 en 17 jaar oud, en een man van 72. Nog vier personen liggen in kritieke toestand op de intensive care.

Ratzmann zou mogelijk persoonlijke problemen hebben en onlangs zijn baan zijn kwijtgeraakt. Het is niet duidelijk of hij het op specifieke personen gemunt had. Ratzmann, die geregeld de diensten van de Living Church of God bijwoonde, zou twee weken geleden ontdaan zijn weggelopen bij een dienst.