Italiaan met kanker berooft 23 banken voor familie

Yordeman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een 53-jarige Italiaan met een terminale vorm van kanker heeft 23 banken beroofd zodat hij zijn familie geld kon nalaten. De man werd maandag opgepakt. Tot die tijd had hij zo'n 115.000 euro buitgemaakt, wat allemaal bestemd was voor zijn vrouw en drie dochters. Dat heeft de politie in Turijn dinsdag bekendgemaakt.

De man ging bij al zijn overvallen op dezelfde manier te werk. Zonder vermomming liep hij naar een loket, en dreigde daar dat hij een bom bij zich had. De bankmedewerker moest dan al het geld uit de kassa overhandigen. Pas bij de 23e overval werkte één van de medewerkers niet mee, en belde in plaats daarvan de politie.

Omdat hij niet vermomd was, kon de politie de man afgelopen maandag op basis van zijn signalement oppakken. De bom die hij bij zich had, bleek slechts te bestaan uit een pakketje met uitstekende draden.

De bankovervaller verklaarde tegen de politie dat hij nog maar kort te leven had, en zijn vrouw en drie kinderen niet met lege handen achter wilde laten. Volgens de politie zal er geen rekening gehouden worden met de terminale ziekte van de overvaller, en zal hij gewoon voor de rechter moeten verschijnen.