Zeker 19 doden bij vliegerfestival Pakistan

Ronhui had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens een vliegerfestival in de Pakistaanse stad Lahore zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen. Bovendien vielen er nog eens zeker tweehonderd gewonden. Dat hebben lokale media maandag gemeld. Een groot deel van de slachtoffers is kind.

Het festival, waarbij naast honderdduizenden belangstellenden onder andere president Musharraf en premier Aziz aanwezig waren, wordt gehouden om het begin van de lente te vieren. Er komen jaarlijks vele honderdduizenden mensen uit de hele wereld op af.

De doden vielen door allerlei verschillende ongelukken. Er vielen bijvoorbeeld doden door terugkerende kogels na vreugdeschoten in de lucht. Ook vielen er mensen van daken en werden er mensen aangereden terwijl ze vliegers achtervolgden.

Het gebruik van draden van metaal zorgde ook voor veel problemen. Van zeker 25 mensen werd per ongeluk hun keel doorgesneden door zo'n draad, waarbij onder andere een 4-jarige meisje om het leven kwam. Ook werden er verschillende mensen geëlektrocuteerd toen hun vliegers elektriciteitskabels raakten.


Ondanks de vele slachtoffers is het festival een jaarlijks terugkerend spektakel