FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 februari 2005

Vragenlijst

Nu krijg ik wel eens spam binnen, net nog 1 van een site voor gratis spullen... je kon er o.a. inlegkruisjes bestellen (vraag me niet waarom ik er op ging kijken) maar daarvoor moest je een vragenlijst invullen, deze wel te verstaan.
ik heb maar is even een screenshot gemaakt en het plaatje op rapidshare gezet...

Wie weet wat er niet klopt krijgt een heus gmail account WHOEI!

(tsja het zijn dure tijden)

'Blessure Robben stimulans voor andere clubs'

De voetblessure van Chelsea-aanvaller Arjen Robben is een enorme stimulans voor de andere Engelse clubs. Dat zegt ex-voetballer Kevin Keegan, tegenwoordig manager van Manchester City. Chelsea kwam zonder Robben gisteren niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de club van Keegan.

"Chelsea met of zonder Robben is een groot verschil. Ik zie hem graag spelen, maar ik was wel blij dat hij er tegen ons niet bij was", zei Keegan na afloop van de wedstrijd. Op basis van de cijfers van dit seizoen blijkt Keegan gelijk te hebben. In negen wedstrijden zonder de Nederlandse aanvaller scoorde Chelsea slechts achtmaal. In de zestien wedstrijden met Robben scoorde de ploeg uit Londen 41 keer. De Groninger scoorde zelf negen keer.

Chelsea staat overigens nog altijd ruim aan de leiding in de Engelse Premier League, met negen punten voorsprong op Manchester United. Robben is echter de komende zes weken uitgeschakeld door een gebroken voet.

Pierce, McGrady spelers van de week

Boston Celtics' Paul Pierce en Houston Rockets' Tracy McGrady zijn uitgeroepen tot spelers van de week voor de Eastern en Western Conference.

Pierce leidde zijn team naar drie overwinningen in vier wedstrijden vorige week. Gemiddeld maakte hij 25 punten met een schotpercentage van 46.8%, 5.8 rebounds, 5 assists en 2.5 steals. Pierce had een triple-double in de 110-89 overwinning op de Nets. De Celtics wonnen van New Jersey, Orlando en Minnesota.

McGrady en de Rockets wonnen alle vier hun wedstrijden vorige week. Gemiddeld maakte McGrady 27.7 punten (40%), zes rebounds, zes assists en 1.75 steals. Hoogtepunt waren zijn 40 punten en 13 rebounds in de 119-113 overwinning op de Timberwolves. De Rockets wonnen verder van Boston, Philadelphia en de Lakers deze week.

Kokmeier verlaat ziekenhuis

Niels Kokmeier heeft vanmiddag hoogstwaarschijnlijk het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam verlaten. De speler werd in december na een grove charge van tegenstander Rachid Bouazouan opgenomen.

Kokmeijer liep in het duel van zijn club Go Ahead met Sparta een dubbele beenbreuk op. Een gat in zijn been werd gedicht en botten weer aan elkaar gezet. Ondertussen zette de speler ook gerechtelijke stappen tegen Bouazouan. De voetbalcarriere van de aanvaller is verleden tijd. Normaal lopen is voor hem zelfs na vijf operaties nog niet mogelijk.

Nadat maandag een laatste onderzoek werd afgenomen, werd het de aanvaller toegestaan naar huis te gaan. Na anderhalve maand ziekenhuis resteert nu thuis revalideren.

Agassi terug in Davis Cup team

Andre Agassi heeft zich weer beschikbaar gesteld voor de Davis Cup. De Amerikaan werd omgepraat door de captain van het Amerikaanse team, Patrick McEnroe.

In 2000 speelde The Las Vegas Kid zijn laatste wedstrijd in de Davis Cup. De afgelopen vijf jaren had hij zich niet meer beschikbaar gesteld omdat hij zich beter wou voorbereiden op de Grand Slams. In maart speelt hij samen met het team in de eerste ronde tegen Kroatië.

Agassi heeft een indrukwekkende 'cariërre' in de Davis Cup. Van zijn 35 partijen won hij er maar liefst 30. Amerika heeft in totaal al 31 keer de Davis Cup gewonnen.

Scans van Pac-Pix

Het Japanse tijdschrift Famitsu heeft een artikel gewijd aan Pac Pix, een DS spel met de bekende gele happer in de hoofdrol. In het spel zal de speler zelf met de stylus een pacman moeten tekenen en hiermee de bekende spookjes opeten. Naast pacmans kunnen er ook bommen getekend worden waardoor gevangen vrienden bevrijd kunnen worden. Bekijk het zelf in de scans.



'Blessure Robben stimulans voor andere clubs'

Arjan Robben - ChelseaDe voetblessure van Chelsea-aanvaller Arjen Robben is een enorme stimulans voor de andere Engelse clubs. Dat zegt ex-voetballer Kevin Keegan, tegenwoordig manager van Manchester City. Chelsea kwam zonder Robben gisteren niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de club van Keegan.

"Chelsea met of zonder Robben is een groot verschil. Ik zie hem graag spelen, maar ik was wel blij dat hij er tegen ons niet bij was", zei Keegan na afloop van de wedstrijd. Op basis van de cijfers van dit seizoen blijkt Keegan gelijk te hebben. In negen wedstrijden zonder de Nederlandse aanvaller scoorde Chelsea slechts acht maal. In de zestien wedstrijden met Robben scoorde de ploeg uit Londen 41 keer. De Groninger scoorde zelf negen keer.

Chelsea staat overigens nog altijd ruim aan de leiding in de Engelse Premier League, met negen punten voorsprong op Manchester United. Robben is echter de komende zes weken uitgeschakeld door een gebroken voet. Het is nog onduidelijk of de Nederlandse bondscoach Van Basten een beroep op de aanvaller kan doen in de WK-kwalificatiewedstrijd op 26 maart tegen Roemenië.

-
Meer sportnieuws vind je op de FOK!Sport!

Wildplasser wil onschuld bewijzen met DNA-onderzoek

Een 28-jarige man uit Heerlen die afgelopen nacht bekeurd werd wegens wildplassen, eist een DNA-onderzoek. De man wil hiermee aantonen dat hij geen wildplasser is en dus niet verantwoordelijk is voor de plas op straat.

Een agent gaf de Heerlenaar zondagnacht een bekeuring, omdat hij tegen een hek en op de stoep had geplast. De man zei echter dat de urine niet van hem afkomstig was. Toen de agent hem toch op de bon wilde slingeren, werd de Heerlenaar kwaad en duwde het bonnenboekje weg. Vervolgens eiste hij een DNA-onderzoek om zo zijn onschuld te bewijzen.

Toen de man de agent ook nog begon te beledigen, was de maat vol. Hij werd aangehouden en kreeg op het politiebureau alsnog een boete wegens wildplassen. Een tweede bekeuring mocht hij in ontvangst nemen wegens het beledigen van de agent.

Buurman schiet kogel door de vloer

kaminawanalaya had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 34-jarige man die aan de Ruysdaelkade in Amsterdam woont, moet afgelopen zaterdag de schrik van zijn leven hebben gekregen toen zijn bovenbuurman ineens een kogel door zijn plafond schoot.

De Amsterdammer zat net rustig voor de tv toen hij ineens en doffe klap hoorde. Toen hij ging kijken, ontdekte hij een gat in zijn plafond en een patroon van een kogel op zijn vloer.

Vanuit de boven gelegen woning hoorde de Amsterdammer stemmen komen, waarop hij direct de politie alarmeerde. Deze kon enige tijd later de 33-jarige bovenbuurman aanhouden. Deze verklaarde op het bureau, dat het vuurwapen per ongeluk afging toen hij het wilde ontladen. De man zit nog in de cel.

Onbekenden gooien fiets van viaduct

oldenzaaltjuh.nl en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Onbekenden hebben afgelopen nacht rond 01.00 uur een fiets van een viaduct gegooid. Twee betrokken automobilisten kwamen met de schrik en wat blikschade vrij. De tweewieler werd vanaf een viaduct over de rondweg van Oldenzaal gegooid.

Een 36-jarige taxichauffeur reed over de rondweg, toen hij ineens een klap hoorde. De man stopte en kwam tot de ontdekking dat iemand een fiets op zijn wagen had gegooid. Een andere automobilist reed eveneens over de fiets heen. Beide auto's liepen schade op.

Van de fiets is nog maar weinig over. De eigenaar van de tweewieler meldde zich kort na het ongeval bij de politie, waar hij aangifte deed van vernieling.

FOK!radio: gehackte BIGweb laat tanden zien

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Mensen met illegale software en games moeten oppassen! Afgelopen week startte BIGweb.nl. Via deze site zullen gebruikers van de illegale spullen worden opgespoord. Althans, dat lijkt zo. Maar wordt de soep ook zo heet gegeten als hij is opgediend? En letten de mensen achter deze site ook op de bewegingen op FOK! van verschillende mensen? Ze werden vrijdag na de lancering van de site namelijk meteen gehackt. Je hoort het vanavond, want de initiatiefnemers gaan vanaf 20:00 uur met ons het gesprek aan.

Daarnaast nam PR-babe Angel afgelopen week afscheid van ons. Dit leek te komen als donderslag bij heldere hemel, maar was dat ook zo? En wie gaat al dat werk nou overnemen? Vanavond hoor je antwoorden op deze vragen want de opvolging zit vanavond bij ons in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Bellen tijdens de uitzending kan live. Voeg ons toe op skype met username Actionradio_utrecht. Vanavond zal de discussie rond B.I.G. web centraal staan.

Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Het is ook weer tijd voor een spelletje. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio en zing mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Anderlecht ontslaat trainer

Het zat er al weken aan te komen: Anderlecht heeft hoofdtrainer Hugo Broos na weken van slecht spel met onmiddelijke ingang op straat gezet. Het teleurstellende gelijkspel tegen AA Gent bleek de spreekwoordelijke druppel.

Het puntverlies tegen Gent houdt vrijwel zeker in dat de Brusselse club niet meer meedoet om het Belgische kampioenschap. Het bestuur van de paars-witten heeft vanwege deze zoveelste tegenslag dit seizoen het hoofd van de trainer op het hakblok gelegd.

Hugo Broos was al sinds 2000 trainer van Anderlecht. Vanwege de slechte resultaten gedurende de laatste competitiewedstrijden werd zijn positie echter steeds zwakker. Het miserabele optreden in de Champions League overleefde hij nog, het afhaken in de titelstrijd was echter teveel van het goede.

Broos had nog een contract bij Anderlecht tot het einde van het volgende seizoen. Na zijn ontslag worden zijn werkzaamheden overgenomen door hulptrainer en Belgisch oud-international Frankie Vercauteren.

Het bestuur van de club benadrukt in een persbericht wel dat niet alleen de trainer verantwoordelijk is voor de slechte resultaten van dit seizoen. 'Met de beslissing willen we geenszins de volledige verantwoordelijkheid bij de trainer leggen. De club heeft deze beslissing genomen na rijp beraad in de hoop de beoogde resultaten te halen.' Kortom, crisis in Brussel.

Robben zes weken aan de kant

Chelsea aanvaller Arjen Robben staat zeker zes weken aan de kant met een gebroken voet. Hij liep de blessure op in de uitwedstrijd tegen de Blackburn Rovers.

De diagnose kon vandaag pas worden vastgesteld omdat de zwelling in de voet de afgelopen week nog te groot was. Daardoor konden er nog geen scans gemaakt worden van de voet. Robben zelf had al direct na de tackle van Aaron Mokoena het vermoeden dat zijn voet gebroken was.

Het is de tweede forse blessure van Robben als Chelsea speler. Aan het begin van het seizoen moest hij ook al een tijd toekijken na een blessure die hij opliep in een oefenwedstrijd met AS Roma. Door de blessure mist Robben zeker de ontmoeting met Barcelona in de Champions League. Het is nog onduidelijk of van Basten een beroep op Robben kan doen in de WK-kwalificatiewedstrijd op 26 maart tegen Roemenië.

Controleur vast na wurggreep zwartrijder

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van Almere heeft zaterdagavond drie kaartjescontroleurs van de bus aangehouden die eerder op de avond een zwartrijder te hard hadden aangepakt. Nadat de drie erachter kwamen dat de passagier van de bus reed zwartreed, greep een van hen de zwartrijder zo stevig in een wurggreep dat het slachtoffer bewusteloos raakte.

Een van de drie kaartjescontroleurs zit momenteel nog vast. Woensdag zal hij voor de rechter-commissaris moeten verschijnen die bepaalt of zijn voorarrest wordt verlengd. Het door de controleur gebruikte geweld was buiten proporties: het stond niet in verhouding tot de overtreding.

Na het incident moest de zwartrijder worden opgenomen in het ziekenhuis. Daarna belandde hij toch nog in de cel omdat hij spullen bij zich had die afkomstig waren van een straatroof. Ook hij zal woensdag voor de rechter-commissaris moeten verschijnen. Busmaatschappij Connexxion wil in verband met het onderzoek nog niet reageren.

Comeback Häkkinen uitgesloten

De F1 wereldkampioen van 1998 en 1999, Mika Häkkinen, sluit een terugkeer in de Formule 1 uit.
Tegen een verslaggever van het Finse tijdschrift 'Iltalehti' zei de Fin dat hij zichzelf te oud vindt om terug te keren op het hoogste platform. "Natuurlijk is het voorbij. Schrijf dat maar op. Ik ben bereid het te ondertekenen", zei Häkkinen. "Ik ben nu 36 jaar. Elke dag worden mijn reacties trager en wordt mijn ogen worden slechter. Dat zijn de wetten van de natuur."

Häkkinen reed in 2001 zijn laatste wedstrijd in het circuit. Voor het DTM-kampioenschap vindt hij zichzelf nog wel goed genoeg, want daarin doet hij in 2005 wel mee.

Adventure Delaware St. John aangekondigd

Delaware St. John is een jonge detective die om onbekende redenen met de doden kan communiceren en in het verleden gebeurde moorden kan zien alsof ze hier en nu plaatsvinden. Developer Big Time Games heeft aangekondigd een hele serie games rond de detective te gaan ontwikkelen. In mei moet het eerste deel klaar zijn: Delaware St. John Volume 1: The Curse of Midnight Manor.

In het spel heeft Delaware St. John de beschikking over een PDA om met zijn assistente Kelly te communiceren. Daarmee kan zij vanuit het kantoor zijn vorderingen volgen. Op een nacht wordt hij wakker omdat stemmen hem om hulp vragen. In een oud gebouw, waarvan men zegt dat het er spookt, moet hij uitzoeken wat er al die jaren geleden werkelijk gebeurd is. Maar iets of iemand probeert hem tegen te houden...



Wolves verliezen vijfde keer op rij

De Minnesota Timberwolves hebben vannacht verloren van de Boston Celtics. In eigen huis werd het 100-103.

Paul Pierce maakte 32 punten voor de Celtics die voor het eerst sinds november weer op 50% winstpartijen staan. Gary Payton speelde ook een belangrijke rol in de overwinning van de Celtics. Payton scoorde 22 punten en gaf zeven assists.

Voor de Timberwolves was het alweer het vijfde verlies op rij. Ook de Wolves staan nu op 50%. "Je kijkt naar beide teams," vertelde Celtics-coach Doc Rivers. "En wij staan op 50% en zijn tevreden, en de Timberwolves staan op 50% en het lijkt alsof de wereld vergaat."

Het is al met al niet het seizoen voor de Timberwolves. Ze hebben dit jaar al net zo veel verloren als het hele vorige seizoen. De MVP van vorig seizoen, Kevin Garnett, scoorde 21 punten en pakte 13 rebounds voor de Wolves. "We werken ons kapot om weer terug te komen op het niveau van vorig seizoen. Het is nooit leuk om te verliezen, en dan ook nog voor je eigen publiek. Er moeten duidelijk zaken veranderen," aldus Garnett.

Houston overleeft comeback Lakers
De Houston Rockets hebben thuis met 103-102 gewonnen van de LA Lakers, al ging het niet makkelijk. Aan het begin van het laatste kwart hadden de Rockets nog een voorsprong van 15 punten, 84-69. Maar de Lakers vochten zich aan de hand van Lamar Odom terug. Odom scoorde 14 van zijn 22 punten in het laatste kwart en de Lakers namen zelfs een voorsprong met nog minder dan twee minuten te spelen, 102-99. Maar toen stopte het bij de Lakers en ze konden de basket niet meer vinden. De Rockets daarentegen wel. Ze maakten de laatste vier punten en wonnen daarmee de wedstrijd.

Yao Ming werd topscorer bij de Rockets met 23 punten. Tracy McGrady maakte 21 punten, met een schotpercentage van maar 33%. Bob Sura was twee assists verwijderd van een triple-double met 19 punten, twaalf rebounds, acht assists.

Overige uitslagen

Toronto Raptors - Dallas Mavericks: 113-122
Philadelphia 76ers - LA Clippers: 106-104

Twee keer bevallen in twee maanden

static en klootmongool hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Roemenië heeft een vrouw vandaag voor de tweede keer in twee maanden tijd een kind gebaard. De 33-jarige Maricica Tescu bracht een zoon ter wereld, nadat ze op 11 december ook al van een jongen was bevallen.

Volgens artsen heeft Tescu twee baarmoeders, wat slechts zeer sporadisch voorkomt. De moeder beschouwt de kinderen, ook al zijn ze 59 dagen na elkaar geboren, als een tweeling.

Beloki wil alles rijden

Waar de meeste ronderenners zich tegenwoordig maar richten op een paar wedstrijden, wil Joseba Beloki het dit jaar anders aanpakken. Hij wil zoveel mogelijk wedstrijden rijden en dus eigenlijk ook gewoon de drie grote rondes rijden.

Na zijn val in de Tour de France van 2003 is Beloki niet meer echt succesvol geweest. Hij wisselde twee keer van ploeg en had te kampen met kleine gezondheidsklachten en de naweeën van zijn zware blessure. Nu hij zit waar hij wil zitten, bij Liberty Seguros, en zich weer fit voelt, wil hij ook maar meteen zoveel mogelijk rijden.

Zelf zegt Beloki erover: "Ik wil mezelf flinke doelstellingen voorschrijven en één daarvan is rijden wat ik rijden kan. Om die reden overweeg ik de mogelijkheid om alle drie de grote rondes te rijden en het hele seizoen door te gaan tot en met het WK, omdat dat in Madrid is."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik compleet hersteld ben van mijn been- en elleboogblessures (opgelopen in de Tour van 2003, red.) en wat ik nu nodig heb is om me weer een renner te voelen en terug te keren op het niveau wat ik had. Mijn doel, vanaf nu tot aan de Tour de France, is om zoveel mogelijk te rijden, om weer vertrouwen te krijgen in mijn mogelijkheden en mijn niveau van voor de val in 2003 te hervinden."

Met die doelstelling reed Beloki vorige week al de Tour de Langkawi, al had hij vooraf aangegeven dat vooral als training te zien. Op weg naar de Giro zal Beloki de Ronde van Murcia, de Tirreno-Adriatico, de Catalaanse week en de Ronde van Romandië rijden. In de Giro d'Italia hoopt hij dan in de laatste twee weken in topvorm te zijn.

Telfort langer door met schaatsploeg

Telfort gaat door met de gelijknamige schaatsploeg. Het telecombedrijf nam vorig jaar de DPA-ploeg over en heeft het contract met de schaatsploeg verlengd tot 2008, met daarnaast een optie voor nog twee jaar.

Momenteel rijden Gretha Smit, Bob de Jong, Ralf van der Rijst en Remco Olde Heuvel voor Team Telfort, en de ploeg zal in de toekomst mogelijk worden uitgebreid.

De trainster van de ploeg, Ingrid Paul, was erg verheugd over de contractverlenging. "Voor ons en het vaderlandse schaatsen is dit een grote stap vooruit. Een stabiele sponsor is voor de ontwikkeling van onze sport essentieel", aldus Paul. Het oude contract liep tot en met de Olympische Winterspelen van Turijn in 2006.

Worm voelt niets aan vishaak

Sportvissers mishandelen geen regenwormen als ze die aan een vishaak spietsen, zo valt te concluderen uit een Noors onderzoek. Als ze worden vastgemaakt aan een vishaakje lijden ze namelijk geen pijn, zo stelden de Noorse wetenschappers vast.

Ongewervelde dieren, waar wormen onder vallen, hebben geen grote hersenen waardoor de pijnsignalen niet worden herkend. Bovendien hebben wormen een onontwikkeld zenuwstelsel. Daarom kruipen ze ook gewoon verder als ze in tweeën worden gesneden, aldus de onderzoekers.


'Niet zielig'

Levend koken
Uit het onderzoek blijkt ook dat kreeften en krabben die in kokend water worden gedompeld, daar niets van voelen. Het gehele onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Noorse regering omdat de overheid de wet voor bescherming van dieren wil aanpassen.

Freire wint ook Trofeo Alcudia

Na twee koersen te hebben gereden, heeft Freire er nu ook twee gewonnen. In de Trofeo Alcudia wist hij opnieuw de sprint te winnen.

In de wielerweek van Mallorca begint de ProTour-ploeg van Rabobank goed. Freire pakt vandaag in de eindsprint zijn tweede overwinning van het seizoen en pakt de leiding in het klassement, van de vijf eendaagse wedstrijden van de wielerweek van Mallorca, stevig in handen.

Vandaag won Freire de sprint voor Galvez, De Fauw en Zabel. Morgen zullen Freire en de Rabobank-ploeg stevig aan de bak moeten, want dan staat de Trofeo Soller op het programma. Die koers is met één col van de tweede en van de eerste categorie en aankomst op de Es Colomer een stuk zwaarder.

Uitslag Trofeo Alcudia:
1. Oscar Freire Spa 3:41:12
2. Isaac Galvez Spa z.t.
3. Dimitri de Fauw Bel z.t.
4. Erik Zabel Dui z.t.
5. Unai Elorriaga Spa z.t.

Jason W. en Ismaïl A. langer in cel

Voor de rechtbank in Rotterdam stonden vandaag tijdens een een pro forma-zitting leden van de zogenoemde Hofstadgroep terecht. Onder hen de twee die in november gearresteerd werden in het Haagse Laakkwartier na een belegering van bijna een dag. Deze twee verdachten Jason W. (19) en Ismaïl A. (22), moeten van de rechter nog zeker 90 dagen vast blijven zitten. In die de tijd kan het Openbaar Ministerie de rechtszaak tegen hen voorbereiden.

Volgens Officier van Justitie Koos Plooy zijn met de arrestaties van de Hofstafdgroep één of meer aanslagen in Nederland verijdeld. Jason W. bijvoorbeeld had ''al heel lang de persoonlijke gedachte om de Tweede-Kamerleden Hirsi Ali en Wilders om het leven te brengen'', zo zei Plooy. Tijdens de zitting maakte de officier bekend dat er nog 3 handgranaten lagen in de woning waar W. en A. werden aangehouden, nadat ze eerder een handgranaat naar de politie hadden gegooid.

De advocaat van Ismaïl A., R. van der Horst, stelde dat de verdenkingen van het OM tegen zijn cliënt, ''zijn doorspekt van xenofobie en angst voor de islam''. De film Submission noemde hij ''een walgelijk document dat zomaar op televisie mag worden vertoond'' en ook stelde hij dat Van Gogh met zijn uitlatingen Mohammed B. ''in het diepst van zijn ziel heeft gekrenkt''. A. was een huisvriend van B. Bovendien heeft het OM geen bewijs tegen zijn cliënt en was het ook niet A. die de handgranaat naar de politie heeft gegooid, zo zei Van der Horst. De rechtbank hoorde de bezwaren aan maar wees ze resoluut van de hand en verlengde het voorarrest.

In totaal staan 12 'Hofstadgroep-leden' terecht. Allen onderhielden nauwe contacten met elkaar en met de de man die vastzit voor de moord op Theo van Gogh, Mohammed B.


Jason W. tijdens zijn arrestatie

PG De Wijkerslooth stapt op

De voorzitter van het college van procureurs-generaal Joan de Wijkerslooth stapt per 1 juni aanstaande op. Hij heeft dan zes jaar lang de hoogste functie binnen het Openbaar Ministerie (OM) bekleed. Vanaf september wordt hij hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Universiteit van Leiden.

De Wijkerslooth droeg onder meer bij "aan de professionalisering van het OM". Zo begeleidde hij de oprichting van de nationale recherche en het landelijk parket. De 'super-PG' nam echter ook omstreden beslissingen. Zo kreeg hij veel kritiek op de wijze waarop de zaak Erik O. naar buiten is gebracht.

Minister Donner van Justitie heeft procureur-generaal H. Brouwer voorgedragen als opvolger van De Wijkerslooth.

Alonso gaat strijd aan met Schumacher

Fernando Alonso wil dit jaar de strijd aangaan met Ferrari. Hij is tevreden met de nieuwe Renault en hoopt Michael Schumacher een achtste wereldkampioenschap te kunnen ontzeggen.

In een interview met het tijdschrift People verklaarde Alonso dat Renault een goede kans maakt Ferrari te kunnen verslaan. "Ons doel is vaker te winnen en met de verbeteringen aan onze auto kunnen we vaker het maximum puntenaantal behalen."

Een van de grootste doelen van Alonso is wereldkampioen te worden voordat Schumacher de Formule 1 verlaat. "Het winnen van de titel terwijl Michael nog rijdt is tien keer belangrijker dan de eerste titel te winnen na het afscheid van Michael."

LPF: speciale gevangenis voor terroristen

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan de LPF ligt moet er een speciale gevangenis komen voor terroristen. De veiligheidsmaatregelen voor die gevangenis moeten strenger zijn om te voorkomen dat een opgesloten terrorist toch door kan gaan met terroristische activiteiten. Ook moet met de isolatie van terroristen voorkomen worden dat er in de gevangenis nieuwe leden geworven worden.

Tweede-Kamerlid Eerdmans zal deze week met het voorstel komen. Hij verwijst daarin onder andere naar rapporten van de AIVD waaruit zou blijken dat de Nederlandse gevangenissen een 'opleidingsinstituut' voor terroristen zijn. "Voorkomen moet worden dat van een tasjesdief een jihadstrijder wordt gemaakt", aldus Eerdmans.

Zeker 19 doden bij vliegerfestival Pakistan

Ronhui had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens een vliegerfestival in de Pakistaanse stad Lahore zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen. Bovendien vielen er nog eens zeker tweehonderd gewonden. Dat hebben lokale media maandag gemeld. Een groot deel van de slachtoffers is kind.

Het festival, waarbij naast honderdduizenden belangstellenden onder andere president Musharraf en premier Aziz aanwezig waren, wordt gehouden om het begin van de lente te vieren. Er komen jaarlijks vele honderdduizenden mensen uit de hele wereld op af.

De doden vielen door allerlei verschillende ongelukken. Er vielen bijvoorbeeld doden door terugkerende kogels na vreugdeschoten in de lucht. Ook vielen er mensen van daken en werden er mensen aangereden terwijl ze vliegers achtervolgden.

Het gebruik van draden van metaal zorgde ook voor veel problemen. Van zeker 25 mensen werd per ongeluk hun keel doorgesneden door zo'n draad, waarbij onder andere een 4-jarige meisje om het leven kwam. Ook werden er verschillende mensen geëlektrocuteerd toen hun vliegers elektriciteitskabels raakten.


Ondanks de vele slachtoffers is het festival een jaarlijks terugkerend spektakel

20 nieuwe vacatures bij Blizzard

Blizzard groeit hard en heeft meer vacatures openstaan dan ooit tevoren.

Ze zoeken een Lead Game Designer, 3D Character Artist, Environmental Technical Artist, Reports and Tools Programmer, Audio Manager, International In-Game Support Lead, Senior Tools Programmer, Public Relations Assistant, Quality Assurance Assistant Manager, Compatibility Assistant Manager, Senior Server Programmer, Network Operations Manager, Senior Graphics Programmer, Web Designer, Game Programmer, Oracle Database Administrator, Account Services Representative, Foreign Language Game Tester, Game Master en een Network Operations Manager.

De World Of Warcraft-game komt binnenkort uit zijn beta-fase, dus dat zou een hoop verklaren, maar wat vooral opvalt is dat de Lead Game Designer ingedeeld wordt in het Blizzard North team, dat verantwoordelijk was voor Diablo 1 en 2.

quote
Blizzard North is looking for an experienced Game Designer to help lead the team that designed Diablo and Diablo II. The ideal candidate would be a talented and motivated individual with great design instincts and strong leadership skills.

Zou er een nieuwe Diablo aankomen?

Game je fit met Maya

Hoe val je nu af? Tanya Jenssen had hiermee een heus probleem.
Ze ontdekte Dance Dance Revolution in 1999 en gamede regelmatig urenlang in arcadehallen op de maat van de muziek. Opeens kwam ze na een tijdje erachter dat ze meer dan 10 kilo afgevallen was en haar kleren wat ruim begonnen te worden.

Nu, vijf jaar later, is Jenssen een fanatiek aanhangster van de videogames geworden. Vooral degene waarmee je behoorlijk wat kilo's verliest. Grote joysticks, virtuele trainers en spellen waarin je actief deelneemt zijn haar wereld geworden. De markt is hierop ingesprongen.

Ontmoet Maya, een virtuele trainster voor je console:

"Hey there, did you know that morning workouts are a great way to jump-start your metabolism? I love the energy of the city. I can still feel it way up here. I remember last time you weren't feeling so hot. How are you feeling today?"

Deze digitale trainer voor je Xbox, PC of PS2 is een meester in aerobics, steps, yoga, Pilates en andere oefeningen. Meer dan 500 verschillende programma's, 4500 schema's en genoeg peptalk om jou aan het trainen te krijgen. De stem komt van celebtrity trainer Yumi Lee, die ook Brad Pitt en Demi Moore trainde.

"Maya is compleet gebaseerd op deze bepaalde doelgroep", sprak Phineas Barnes, co-founder van responDESIGN, de bedenkers van het Yourself!Fitness programma.

De eerste keer dat je Maya aanzet zal ze je om je naam en gewicht vragen. Daarna doe je een paar kleine oefeningen en wordt om je harstlag gevraagd. Samen met haar zet je dan een plan op om tot een goede workout te komen of een compleet schema. Ze kan ook gebruikt worden als hulpmiddel bij het inzetten van andere oefeningen en oefenmethodes zoals gewichtheffen.

Voordat je met je workout begint zal Maya altijd vragen hoe je je voelt en zichzelf daarop aanpassen. "Hoe vaker je Maya gebruikt, hoe beter en persoonlijker het worden. Ze heeft oneindig veel mogelijkheden, zodat geen enkele oefening dezelfde hoeft te zijn". Barnes kwam op het idee toen hij bezig was met een triathlon. "Games zijn verslavend! Hoe krijg ik nu fitness zo verslavend?"

Meer info over de Xbox versie is hier te vinden.

Weer stenen gegooid van viaduct Rijswijk

Icoon Binnenlands nieuws In Rijswijk zijn opnieuw auto's bekogeld met stenen vanaf een viaduct. In januari kwam daardoor in dezelfde plaats nog een 30-jarige automobiliste om het leven. Bij de nieuwe incidenten, die vrijdag en zaterdag plaatsvonden, raakten de voorruiten van tenminste twee auto's beschadigd. Er vielen geen gewonden. Dat heeft de politie maandag laten weten. Over de daders is nog niets bekend.

De stenen werden gegooid van een viaduct boven de A4 tussen Amsterdam en Rijswijk. Het gaat om dezelfde snelweg als waar het dodelijke slachtoffer vorige maand viel, maar wel om een ander viaduct. In de zaak met dodelijke afloop zijn inmiddels vier mensen aangehouden, die onder andere zullen worden beschuldigd van moord.

Brothers in Arms multiplayer maps

Er zijn een aantal screenshots vrij gekomen van de multiplayer maps in Brothers in Arms. Naast deze screenshots is er ook beschrijving bij gegeven en geven ze ook tips voor de Amerikaanse kant of de Duitse kant. De maps hebben namen zoals: A shot in the dark, In the channel, Before the storm, enz. Hieronder volgt een beschrijving van één multiplayer map:

A shot in the dark

Amerikaanse paratroepers zijn op een missie om de Duitse versterkingen tegen te houden bij de la Vire rivier. Hun taak is om de misplaatste explosieven te vinden en om de brug op te blazen. De Duitsers zijn zich bewust van het feit dat dit een strategisch belangrijke brug is en ze zetten zwaar bewapende patrouilles op de weg.


Amerikaanse hint
Je bent op bijna alle fronten in de minderheid; je hebt minder wapens, minder soldaten en de vijand weet waar de explosieven zich bevinden. Het lijkt hopeloos maar je hebt een sniper-rifle. Hou je afstand en schiet de vijand van ver neer. Wanneer de missie begint moet je je gelijk naar de explosieven begeven. Als je eenmaal de explosieven hebt dan moeten de Duitsers zich terug trekken en is het hun beurt om te sniperen. Onthou wel: er zijn twee brugpijlers en je kan winnen door er eentje op te blazen.

Duitse hint
Je troepen zijn op patrouille. Hou ze in beweging. Als je ze stil laat staan dan zijn ze voer voor de Amerikaanse snipers. Verdedig de explosieven zolang je kan, maar zodra de vijand de explosieven heeft verplaats je dan naar de brug.

De rest van de beschrijvingen kun je hier en hier vinden op IGN.

"Wees vooral niet langer origineel!"

Aldus sprak Tim Schafer op de Design, Innovate, Communicate, Entertain (DICE) beurs in Las Vegas. Tim wie?


Tim Schafer

Schafer is de bedenker van onder andere Full Throttle, Grim Fandango en Psychonauts. Toen Schafer nog bij LucasArts werkte was de beslissing genomen dat er absoluut geen Star Wars spellen zouden worden uitgebracht, alleen originele spellen. En zo kwamen de piraten, motormuizen en tijdreizigers tevoorschijn. LucasArts zette zichzelf op de kaart met innovatieve en orignele games.

Toen LucasArts zich echter steeds meer met de Star Wars-hype ging bezighouden ging ook de originaliteit van de games hard achteruit. Men ging steeds meer geld verdienen aan de licenties en bracht veelal hetzelfde uit. Schafer uitte zijn verontrustingen door te vertellen dat de game-industrie hard op weg is een aanhangels van de film-inudstrie te worden.

"They'll become the equivalent of toothbrushes and tee-shirts to marketing executives. If the games industry doesn't create its own original IP, then we're just a tee-shirt sweat shop for the movie industry."

"Alle games zijn vervulde wensen", legde hij uit. In spellen zoals MechWarrios kan de speler coole dingen doen door een armor-suit aan te trekken. Dit is je character. Of het nu een grote robot is, James Bond of één of ander pak, jij wordt er cool door en kan opeens prachtige dingen.

Is creativiteit dan een risico geworden? "There's no such thing as safe," sprak Schafer. Uiteindelijk gaat het toch om de verkoop, maar bedrijven moeten eens wat minder aan risico-analyse doen. Een bedrijf moet zich vooral concentreren om een steengoede game af te leveren.

Gele kaart voor Go Ahead

De licentiecommissie van de KNVB heeft Go Ahead Eagles een gele kaart gegeven. De club kon voor 31 december van het afgelopen jaar niet voldoen aan de gestelde voorwaarden om de liquiditeitspositie te verbeteren.

Bij een tweede gele kaart zal Go Ahead drie punten in mindering worden gebracht. Dat overkwam Fortuna Sittard afgelopen week.

Go Ahead Eagles heeft in oktober 2004 de gemeente Deventer al verzocht de grond in eigendom aan de club over te dragen of de grond in erfpacht uit te geven. Dat is nodig om aandelen uit te kunnen geven. Mede door de gemeenteraadsverkiezingen in november kon de gemeente niet voor eind december uitsluitsel geven, en kon de club niet aan de eis van de licentiecommissie voldoen

Vorige week heeft het college laten weten dat het Go Ahead Eagles het stadion in eigendom wil geven. Daarmee zou de club investeerders kunnen overhalen om aandelen te gaan kopen. Aankomende donderdag zal het voorstel aan de orde komen in de commissievergadering Bestuur en Middelen, waarna de gemeenteraad zich erover moet uitspreken.

Piquet jr. test bij BAR

BAR heeft er een nieuwe testcoureur bij. Nelson Piquet Jr. zal deelnemen aan de officiële FIA tests die deze week gehouden worden. Hij zal alleen de eerste dag (morgen) van het testprogramma meelopen.

Piquet werd vorig jaar kampioen in de Britse F3 in een door hemzelf gefinancierd team. Hij is tevens de zoon van drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet en een Nederlandse moeder. Tevens was hij de jongste winnaar van het Brits F3 kampioenschap en heeft hij in zijn achtjarige loopbaan diverse kampioenschappen gewonnen.

Auw...

Een tijdje geleden maakte ik deze post, deze heeft toen een aardige discussie losgemaakt dus ik ga maar even door.

Als eerste heb ik hier nog een idioot die zijn eigen geslachtsdeel niet meer nodig heeft.

En dan heb je ook nog van de mongolen die hun eigen brandblusser opensnijden waarom? tsja jij mag het me vertellen

Zodra je dat gedaan hebt krijg je dit resultaat.

Nogmaals, duidelijk NSFW

opdatum: Tags bijgewerkt, thnx daeri

Pistolen Paultje overleden

weet_ik_veel, buttman, Sjaak-Banaan, HellRaver en kaminawanalaya hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Pistolen Paultje is overleden. Dat hebben zijn familieleden vanochtend bevestigd. Paultje, echte naam Paul Wilking, is 80 jaar geworden.

Zelf wilde hij zich voordoen als grote crimineel, maar dat was hij niet. Toch staat hij bekend als de ongekroonde koning van de Amsterdamse onderwereld in de jaren '60. Hij handelde in wapens. Velen zagen 'm als een "goede boef", terwijl anderen 'm als levensgevaarlijk beschouwden. Wilking had de reputatie van een Robin Hood. In de jaren '80 zette hij zich in tegen dierenmishandeling.

Zijn naam kwam voort uit de Tweede Wereldoorlog. Hij zat toen in het verzet en had een fascinatie voor pistolen. Twee jaar geleden kwam hij nog in het nieuws doordat hij illegaal schilderijen van Herman Brood verkocht.

Lees meer over Paultje op zijn eigen website.

Geen Halo 2 update op 9 februari

Geen Halo 2 udpates en geen Halo 2.5 of content- download op 9 februari.
Een tijdje geleden maakten we melding van het gerucht. Volgens sommige mensen zou er aan het einde van de aftiteling een datum in beeld komen, en op die datum zou volgens hun een uitbreiding verschijnen voor Halo 2. Want waarom zet je anders een datum in de aftiteling? Bungie heeft na veel wikken en wegen eindelijk in hun weekly updates een verklaring naar buiten gebracht: het 9 februari-verhaal is een hoax.

quote
The whole February 9th thing is bogus. Some kid claimed (in spite of evidence to the contrary) that halo 2's end credits featured Feb. 9th as a mysterious date. They did not in fact contain that date. Somebody simply made it up. Nothing particularly special is going to happen on February 9th

Red Bull toont opdruk 2005

Tijdens een testsessie vandaag op het circuit in Jerez te Spanje heeft het Red Bull F1 team zijn nieuwe opdruk getoond. De bolide met de naam RB1 is klaar voor de eerste race op 6 maart aanstaande in Melbourne.

Na de privé-test vandaag zullen de Red Bull coureurs deelnemen aan de officiele FIA tests op 9, 10 en 11 februari. Zowel eerste coureur David Coulthard als de twee andere coureurs, Christian Klien en Tonio Liuzzi zullen acte de présence geven.

De officiële presentatie van het Red Bull team zal plaatsvinden op 3 maart in Melbourne aan de vooravond van de eerste grand prix van dit seizoen.


Glazer doet nieuw bod op ManU

De Amerikaanse zakenman Malcolm Glazer lijkt vastbesloten om Manchester United op te kopen. Nadat Manchester United in oktober de onderhandelingen stopte, komt hij nu met een nieuw bod.

De zakenman en eigenaar van het American Football-team Tampa Bay Buccaneers is al groot aandeelhouder van de club. Een eigendom van 27,63 procent van de aandelen van Manchester United lijkt hij echter niet genoeg te vinden. Volgens geruchten zou hij nu 1.200 miljoen euro hebben geboden op de Engelse club.

De hoogte van het nieuwe bod is nog niet bevestigd. Een woordvoerder van Manchester United verklaarde wel: "Manchester United kan bevestigen dat het een gedetailleerd voorstel heeft ontvangen, dat afhankelijk van een aantal voorwaarden de basis van een bod op de club kan vormen."

Defensieve zorgen voor Eriksson

De bondscoach van Engeland, Sven-Goran Eriksson, kan voor de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal niet beschikken over John Terry en Wayne Bridge. De beide verdedigers van Chelsea moesten zich maandag geblesseerd afmelden.

De defensieve zorgen van bondscoach Eriksson zijn door het wegvallen van de twee Chelsea-spelers nog verder toegenomen. Al eerder werd bekend dat Eriksson het aankomende woensdag tevens zonder de verdedigers Rio Ferdinand en Sol Campbell moet doen, en zondag meldde Matthew Upson zich af. Voor die laatste is inmiddels Wes Brown van Manchester United als vervanger opgeroepen.

Column: Nederland, muay thai land

Toen in de jaren zeventig in Nederland muay thai, oftewel thaiboksen, werd geïntroduceerd logen de reacties er niet om. De eerste wedstrijden die op TV werden uitgezonden kregen het etiket 'barbaars' opgeplakt. Het wereldje bestond uit 'tuig' en het was een wonder dat er niemand gewond raakte.

Inmiddels zijn we een nieuw millennium begonnen en het is jammer om te moeten constateren dat dit imago nog niet helemaal van de muay thai wereld is afgeschud. Hoewel er langzaam vorderingen worden gemaakt, krijgen de sportmannen in eigen land nog lang niet de waardering die zij verdienen.

In tegenstelling tot landen als Japan en Thailand, waar de mensen als het ware opstaan en weer naar bed gaan met vechtsport, wordt er in Nederland maar weinig ruchtbaarheid gegeven in de media. Om een voorbeeld te geven hoe groot de impact is van muay thai en kickboksen in die landen: jaarlijks is de K-1 World Grand Prix finale tot de nok toe gevuld met 70.000 enthousiaste toeschouwers, terwijl in Europa dit alleen door een paar populaire toplclubs uit de grote voetballanden wordt nagedaan.


Hoewel er aan media-aandacht, bekendheid en imago nog veel verbeterd kan worden, draait de muay thai scene echter op volle toeren. Bijna elk weekend worden wel één of meerdere gala's georganiseerd en is er een grote aanwas van talent. Sinds pioniers als Jan Plas in de zeventiger jaren de sport meenamen vanuit Azië naar Nederland zijn er al vele legendes opgeleid die in de hele wereld volop respect en bekendheid oogstten. Behalve in Nederland dus.

Hoe kan het dan dat de 'scene' zo'n slechte naam heeft? Uiteraard speelt historie een grote rol. Terwijl in de cultuur van Azië vechtsporten al eeuwen worden beoefend en tot nationale sporten zijn verheven, is deze trend in Europa nog maar enkele decennia in ontwikkeling. Het imago was zoals gezegd barbaars, gala's werden maar een beperkt aantal keer per jaar toegestaan of in sommige gemeenten zelfs verboden. Ook de media spelen een rol in de beeldvorming van de vechtsport cultuur. Terwijl Remy Bonjasky bij het winnen van het belangrijkste K-1 toernooi in de sportsectie van de Telegraaf ergens aandacht krijgt tussen de curling en badminton-nieuwsberichten, is het daarentegen voorpagina nieuws wanneer een kickbokser in de gevangenis belandt of als een freefighter doordraait tijdens een gevecht.

Gek genoeg is de muay thai wereld zelf ook schuldig aan het eigen imago. Bij gebrek aan adverteerders zal het misschien moeilijk zijn om te weigeren, maar wat moet het grote publiek wel niet denken als wedstrijden gesponsord worden door sexhuizen als Casa Rosso, de Bananenbar of coffeeshops? Champagne bij de afterparties worden aangeboden door de Hell's Angels, DVD's met materiaal van freefight-gala's worden mede mogelijk gemaakt door 'www.kogelvrijvest.nl'. Ik verzin al deze sponsoren niet zelf. Het is eigenlijk treurig, maar blijkbaar is het nodig.

Gelukkig is er verbetering merkbaar. Met de opkomst van het internet wordt er meer aandacht geschonken aan de sport en ontstaan er vele communities. Op Eurosport zetten integere vechstport-ambassadeurs zoals Fred Royers zich met grote spanning in om meer zendtijd te krijgen voor deze sporten. Deze zendtijd groeit jaarlijks, waardoor er meer aandacht geschonken kan worden aan toernooien zoals K-1, Superleague, maar zelfs ook MMA (Mixed Martial Arts, beter bekend als freefight), wat eigenlijk als nog barbaarser wordt gezien. In landen als Japan is dit echter mateloos populair en ook in Amerika wint het langzaam terrein. Met de oprichting van Eurosport 2 krijgen de vechtsporten waarschijnlijk nog meer zendtijd!

Op deze manier krijgen de vechters steeds meer de aandacht die zij verdienen. Hoewel het grote geld eigenlijk alleen nog maar in landen als Japan te verdienen is met organisaties als K-1, trainen topvechters dagelijks even hard en intensief als andere topsporters. Badr Hari, die momenteel wordt gezien als Nederlands grootste toptalent in het zwaargewicht muay thai, heeft een Spartaans trainingschema en kan met vechten nog maar net zijn brood verdienen. Gelukkig zijn Nederlandse promoters druk bezig met nog meer gala's, toernooien en competities te organiseren op Europese bodem, zodat de sport verder geprofessionaliseerd kan worden en de vechters, voorzien van een vast salaris, zich compleet op de sport kunnen storten.

Dit staat in schril contrast met landen als Japan en Thailand, waar vechten als beroep heel normaal is en de echte toppers verafgood worden en amper over straat kunnen. In de jaren '80 en '90 reisden onder anderen de Nederlanders Ramon Dekkers en Rob Kaman Thailand af om daar de grootste vechters in het hol van de leeuw te verslaan. Door met succes te vechten op basis van de Thaise regels, wat door het gebruik van ook de ellebogen een stuk harder en gevaarlijker is dan Europees thaiboksen, hebben zij Nederland op de internationale kaart gezeten en tot op de dag van vandaag het eeuwige respect verdiend bij de Thaise bevolking. Ook nu nog worden zij door de gehele muay thai wereld als legendes beschouwd. Ramon Dekkers is zelfs in 1993 verkozen tot 'Vechter van het jaar' in Thailand, iets wat eigenlijk ondenkbaar is voor een 'farang' (buitenlander).

Met de opkomst van een uniek concept van master Ishi in Japan begin jaren '90 werd de Hollandse school alleen nog maar beroemder. Ishi bedacht het zogenaamde 'K-1 toernooi', waar vechters van verschillende vechtsporten (kickboksen, muay thai, karate, etcetera) het onder één set regels tegen elkaar konden opnemen in een toernooi van acht man, waar uiteindelijk maar één man de sterkste kon zijn. Op deze manier kon bepaald worden wie nu echt de 'beste vechter' was. Het hoofdtoernooi is inmiddels sinds 1993 twaalf keer gehouden, waarvan negen keer een Nederlander de titel binnensleepte. Vechters als Peter Aerts en Ernesto Hoost hebben zichzelf een legendarische status aangemeten en een nieuwe held is in de verschijning van Remy Bonjasky de laatste jaren opgestaan. De 28-jarige Bonjasky won de laatste twee toernooien op rij en is vastbesloten om de records van Hoost (vier keer winnaar) en Aerts (drie keer winnaar) te evenaren.

Met Bonjasky, die de bijnaam 'The Flying Gentleman' heeft gekregen, is een nieuwe generatie kickboksers opgestaan. De elegante, welbespraakte en charismatische Bonjasky is een uitstekende ambassadeur voor K-1 en vechstport in het algemeen. Hiermee wordt een nieuw tijdperk ingegaan waarin hopelijk het imago in Nederland nog meer verbeterd kan worden totdat de Nederlandse topvechters het respect en waardering krijgen die zij verdienen zoals elke andere topsporter.


Vlr: K-1 veteranen Peter Aerts, Ernesto Hoost en supertalent Remy Bonjasky.

Uwe Boll over Alone in the Dark

De regisseur Uwe Boll, berucht onder filmfans en gamers, spreekt in een interview over zijn laatste film: Alone In The Dark.

Er werd hem onder andere gevraagd of hij geleerd had van zijn fouten. Het antwoord luidde, dat Boll altijd openstaat voor discussies. Hij interesseert zich wel degelijk voor wat de fans roepen, maar zegt dat het erg moeilijk is om een dergelijke film op te starten.

quote
Boll: That's the reason I always check out the reviews and what the people say and I am open for all kinds of discussions. It's not like, that I give a s*** what the fans say, but it's tough. A lot of people who are trashing me, they don't know that it's absolutely not easy to get videogame-based movies made and distributed. That it's not as easy as the people think. The response should be more positive because of this. It's not like there's a long row of people that want to do these kinds of movies.

In de filmversie van Alone In The Dark speelt Christian Slater de hoofdrol. Slater had nog nooit eerder van de game gehoord, al is hij wel een fanatiek gamer. Toen Slater de game eenmaal speelde probeerde hij wat humor in zijn personage te brengen. Het nieuwsgierige trekje van Edward Carnby blijft gehandhaafd.

Op de dvd-versie van de film hoopt Boll een ruime hoeveelheid extra's te leveren. Er zal een commentaar-track zijn, vele making-of's en een uitleg over de CGI in de film.

Zijn website: www.uweboll.com is op moment van schrijven nog gedefaced. "please stop making movies" staat er te lezen.

De rest van het interview is hier te lezen.

M. Schumacher verwacht moeilijk seizoen

Ferrari heeft er voor gekozen om pas in Barcelona de nieuwe wagen (de F2005) te introduceren. De vijfde race gaat dan van start en de eerste vier races zal Ferrari een aangepaste F2004 van vorig seizoen inzetten, de F2004M.

Michael Schumacher: " We moeten niet vergeten dat we met de auto van vorig jaar van start gaan. Op een gegeven moment zit die aan zijn limiet en kunnen we deze auto niet verder ontwikkelen. De andere teams zullen nu wel wat problemen en afstelmoeilijkheden met de nieuwe wagens hebben. Deze teams hebben echter nog genoeg mogelijkheden de wagen verder te ontwikkelen en sneller te maken. Ik denk nog steeds dat we een moeilijke start van het seizoen tegemoet gaan"

Tijdens de tests in Barcelona kon Ferrari goed meekomen met haar concurrenten. De test van vorige week in Valencia was echter niet zo indrukwekkend voor Ferrari.

Teambaas Jordan over line-up

Jordan heeft gereageerd op het commentaar over hun line-up van 2005. Vooral de teambaas van Red Bull Christian Horner liet duidelijk weten wat hij van de beslissing vond. Horner: “Het is een vergissing om twee rookie’s in te zetten. De Formule 1 is iets heel anders als een F3000.”

Het Red Bull team, wat Jaguar heeft overgenomen na een te laag bod op Jordan te hebben gedaan, heeft David Coulthard in dienst genomen. De Schot heeft veel ervaring, alleen Michael Schumacher heeft meer ervaring als F1 rijder.

Collin Kolles teambaas van Jordan zei echter dat, alhoewel ze alleen nog maar testkilometers hebben gereden, zijn twee rijders beter zijn dan veel van de coureurs die nu al in de F1 rijden. Kolles “Dat is het probleem in de Formule 1, men kijkt alleen naar zichzelf en zit met het hoofd in de wolken.”

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 12

En weer een nieuwe ronde van Wat is dit Deeltje 12 alweer.... Suc6 allemaal

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Londen wil alleen bruikbare immigranten

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse regering wil zijn immigratiewetgeving zo aanpassen dat alleen nog asielzoekers worden toegelaten die over vaardigheden beschikken waaraan het land een tekort heeft. Dat heeft premier Tony Blair zondagavond gezegd tegenover BBC radio.

Het voorstel van de Conservatieven om een maximaal aantal immigranten vast te stellen wees Blair af. Hij wil het aantal immigranten kunnen terugbrengen of juist opvoeren al naar gelang de behoefte.

Minister van Binnenlandse Zaken Charles Clarke presenteert maandag de plannen van de regering voor de komende vijf jaar op het gebied van immigratie. Verwacht wordt dat de regels flink zullen worden aangescherpt.

Gelijke monniken, ongelijke kappen

Ik weet niet hoe het u vergaat als u een afspraak heeft met een ambtenaar bij een of andere instantie, maar ik voel me dan altijd bloednerveus. Ik ben bevreesd volstrekt verkeerd begrepen te worden en mijn situatie niet goed uit de doeken te kunnen doen. Het zal niet de eerste en niet de laatste keer zijn dat de ambtenaar in kwestie een verkeerde en voor mij fnuikende beslissing neemt. In mijn geval heb ik vooral te maken met de ambtenaren van de sociale dienst en staat mijn inkomen op het spel, dus er is vrijwel altijd alle reden toe om héél, héél waakzaam te zijn. Want wie bijstand ontvangt in Nederland wordt bij voorbaat behandeld als een crimineel totdat het tegendeel is bewezen, zo heb ik twee keer aan den lijve mogen ondervinden.

Man besteedt 4500 euro aan KitKat-repen

Een man uit Essex, Groot-Brittannië, heeft 3000 pond (zo'n 4500 euro) besteed aan het kopen van circa 27.000 KitKat chocoladerepen, in een poging met deze 'investering' een auto te winnen.

Via internet heeft Nestlé, de fabrikant van KitKat, een wedstrijd uitgeschreven, waarbij aan iedere chocoladewikkel een bepaalde waarde wordt toegekend. Met deze 'waardebonnen' kon worden geboden op een wedstrijd in de vorm van een veiling, waarbij een Peugeot 206 van 18.000 euro was te kopen.

Volgens de man is hij nu de hoogste bieder en daarmee de grootste kanshebber op de auto. Op de vraag wat te doen met de enorme berg chocolade, verklaarde de man dit weg te willen geven aan scholen.

Milan verkleint achterstand op Juventus

AC Milan heeft zondag, met geluk, geprofiteerd van de 0-1 nederlaag die koploper Juventus een dag eerder in de uitwedstrijd tegen Palermo leed. Milan won dankzij een doelpunt in blessuretijd met 2-1 van Lazio en verkleinde daarmee de achterstand in de stand op Juve tot twee punten.

Clarence Seedorf en Jaap Stam begonnen bij Milan in de basis. In de 56e minuut van de wedstrijd speelde Stam een negatieve hoofdrol door een penalty te veroorzaken. De Nederlander protesteerde daar hevig tegen en kreeg van de arbiter een gele kaart. Vanaf elf meter scoorde Massimo Oddo en zette daar Lazio mee op voorsprong.

Lange tijd was Milan zoekende, maar in de 72e minuut van de wedstrijd scoorde Andrei Shevchenko met een schitterende vrije trap van grote afstand de gelijkmaker. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de Milanese club meer dan ze eigenlijk verdiende, Kaká loste in de slotseconden een wanhoopsschot, Peruzzi tikte de bal op de paal en Crespo wist alsnog de zege binnen te slepen.

Carnavalsnacht Breda: vijftien arrestaties

RDJ134 en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Bredase politie heeft in de carnavalsnacht van zaterdag op zondag haar handen vol gehad. Diverse carnavalsvierders waren betrokken of schuldig aan vechtpartijen, mishandelingen en openbare dronkenschap. In totaal werden hiervoor vijftien personen in verzekerde bewaring gesteld. Opvallend volgens de politie: acht arrestanten kwamen van buiten de stad.

Eén man is met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd door iemand met een volle drankfles in het gezicht geslagen.

De politie hield ook twee inwoners van Egmond en Dirkskorn aan, omdat ze opvielen in een opmerkelijke feestuitdossing: zij droegen beiden een originele politiejas. De politie verzocht de mannen eerst nog om de jassen uit te trekken, maar toen die dat weigerden, werden ze alsnog aangehouden. Later mochten zij, zonder jas maar met procesverbaal, weer naar huis.

Ook zijn vier inwoners van Naaldwijk gearresteerd voor openlijke geweldpleging. Zij werden aangehouden nadat zij verschillende voorbijgangers hadden afgetuigd.

Dronken man steelt portofoon op politiebureau

Een dronken man uit Oldebroek, bij Zwolle, is in de nacht van zaterdag op zondag tot twee maal toe gearresteerd. De eerste maal werd hij meegenomen naar het politiebureau voor het feit dat hij met een slok op achter het stuur zat. De tweede maal was omdat hij een portofoon uit het bureau had ontvreemd, tijdens zijn eerste verblijf daar.

De 33-jarige Oldebroeker werd tijdens een controle aangehouden wegens overmatig alcoholgebruik en voor een bloedproef meegenomen naar het politiebureau. Toen hij na alle formaliteiten weer naar huis mocht, wist de man ongemerkt een portofoon mee te nemen. Bij thuiskomst ging de man de portofoon eens 'uittesten'; agenten hoorden hem via het portofoonkanaal allerlei kreten uitslaan. De politie heeft de dronken man daarop thuis met een bezoekje vereerd en hem daarbij opnieuw aangehouden.

FOK! Prijswinnaars week 5

Vorige week maakte je op FOK! kans op het boek 'Bling' van Erica Kennedy. De winnaars zijn:


Taxman
Leujel
woeeiiii
Epsilux
goldhorn


Gefeliciteerd! Het goed antwoord op de vraag "Hoe heet in het boek het hiphoplabel van Lamont Jackson?" was natuurlijk Triple Large Entertainment.

Daarnaast gaven we 3 Total Fitness DVD's weg. De winnaars, die dus fanatiek aan de slag kunnen, zijn:


thiamat
meeuw2000
Opposito


Succes ermee

De dokter achter het fitnessprogramma op deze DVD heet Dr. Orban.

Real loopt in op Barcelona

Atlético Madrid heeft zijn stadsgenoot Real een grote dienst bewezen in Camp Nou.

Door twee doelpunten van Fernando Torres verloor Barcelona, en zag tevens zijn voorsprong in de stand op de Konkinlijke slinken tot vier punten. Twintig minuten voor tijd verzuimde Ronaldinho vanaf elf meter gelijk te maken.

Het was frappant dat juist Torres het vonnis velde over Barça, het talent had deze week nog openlijk met de Catalaanse club geflirt in de Spaanse media. Torres zei toen in een reactie over de vermeende belangstelling voor hem van Real, dat hij, als hij al weg zou gaan, eerder zou kiezen voor de club van Frank Rijkaard.

Het was de eerste thuisnederlaag voor Barcelona en in totaal het derde verlies van de club dit seizoen.

'Pizzarit' kost brandweerman de kop

Een brandweerman in de Australische stad Sydney is geschorst omdat hij de enige brandweerwagen uit zijn kazerne had meegenomen om pizza te gaan halen. Vervolgens reed hij ook nog even de stad door met wat vrienden. Aan een brandmelding die vervolgens gedaan werd, kon geen gehoor worden gegeven. Andere brandweerkorpsen in de omgeving konden wel uitrukken toen de brandmelding binnenkwam.

Er zijn geen gewonden gevallen en de publieke veiligheid zou niet in gevaar zijn geweest. Toch neemt de brandweer in Sydney de zaak zeer hoog op. Er is een onderzoek ingesteld en tot die tijd hoeft de brandweerman niet op zijn werk te verschijnen.

Johan Gielen heeft de grootste

Johan Gielen is wereldkampioen geworden in het kweken van de mooiste karpers. De dj staat aan de top met zijn koi karpers. Afgelopen weekend werd het wereldkampioenschap gehouden in Japan. Gielen werd eerste met een vis van zeventig centimeter.

Gielen is een groot liefhebber van de gekweekte karpers. Japan is de bakermat van deze koi karpers. Gielen won eerder al vele nationale en internationale prijzen, maar nog nooit had hij de beste karper op de wereldkampioenschappen, waar duizenden koi waren ingeschreven door vooral Japanse kwekers en handelaren.

Nederland, muay thai land

Toen in de jaren zeventig in Nederland muay thai, oftewel thaiboksen, werd geïntroduceerd logen de reacties er niet om. De eerste wedstrijden die op TV werden uitgezonden kregen het etiket 'barbaars' opgeplakt. Het wereldje bestond uit 'tuig' en het was een wonder dat er niemand gewond raakte.

Inmiddels zijn we een nieuw millennium begonnen en het is jammer om te moeten constateren dat dit imago nog niet helemaal van de muay thai wereld is afgeschud. Hoewel er langzaam vorderingen worden gemaakt, krijgen de sportmannen in eigen land nog lang niet de waardering die zij verdienen.

In tegenstelling tot landen als Japan en Thailand, waar de mensen als het ware opstaan en weer naar bed gaan met vechtsport, wordt er in Nederland maar weinig ruchtbaarheid gegeven in de media. Om een voorbeeld te geven hoe groot de impact is van muay thai en kickboksen in die landen: jaarlijks is de K-1 World Grand Prix finale tot de nok toe gevuld met 70.000 enthousiaste toeschouwers, terwijl in Europa dit alleen door een paar populaire toplclubs uit de grote voetballanden wordt nagedaan.

Hoewel er aan media-aandacht, bekendheid en imago nog veel verbeterd kan worden, draait de muay thai scene echter op volle toeren. Bijna elk weekend worden wel één of meerdere gala's georganiseerd en is er een grote aanwas van talent. Sinds pioniers als Jan Plas in de zeventiger jaren de sport meenamen vanuit Azië naar Nederland zijn er al vele legendes opgeleid die in de hele wereld volop respect en bekendheid oogstten. Behalve in Nederland dus.

Hoe kan het dan dat de 'scene' zo'n slechte naam heeft? Uiteraard speelt historie een grote rol. Terwijl in de cultuur van Azië vechtsporten al eeuwen worden beoefend en tot nationale sporten zijn verheven, is deze trend in Europa nog maar enkele decennia in ontwikkeling. Het imago was zoals gezegd barbaars, gala's werden maar een beperkt aantal keer per jaar toegestaan of in sommige gemeenten zelfs verboden. Ook de media spelen een rol in de beeldvorming van de vechtsport cultuur. Terwijl Remy Bonjasky bij het winnen van het belangrijkste K-1 toernooi in de sportsectie van de Telegraaf ergens aandacht krijgt tussen de curling en badminton-nieuwsberichten, is het daarentegen voorpagina nieuws wanneer een kickbokser in de gevangenis belandt of als een freefighter doordraait tijdens een gevecht.

Gek genoeg is de muay thai wereld zelf ook schuldig aan het eigen imago. Bij gebrek aan adverteerders zal het misschien moeilijk zijn om te weigeren, maar wat moet het grote publiek wel niet denken als wedstrijden gesponsord worden door sexhuizen als Casa Rosso, de Bananenbar of coffeeshops? Champagne bij de afterparties worden aangeboden door de Hell's Angels, DVD's met materiaal van freefight-gala's worden mede mogelijk gemaakt door 'www.kogelvrijvest.nl'. Ik verzin al deze sponsoren niet zelf. Het is eigenlijk treurig, maar blijkbaar is het nodig.

Gelukkig is er verbetering merkbaar. Met de opkomst van het internet wordt er meer aandacht geschonken aan de sport en ontstaan er vele communities. Op Eurosport zetten integere vechstport-ambassadeurs zoals Fred Royers zich met grote spanning in om meer zendtijd te krijgen voor deze sporten. Deze zendtijd groeit jaarlijks, waardoor er meer aandacht geschonken kan worden aan toernooien zoals K-1, Superleague, maar zelfs ook MMA (Mixed Martial Arts, beter bekend als freefight), wat eigenlijk als nog barbaarser wordt gezien. In landen als Japan is dit echter mateloos populair en ook in Amerika wint het langzaam terrein. Met de oprichting van Eurosport 2 krijgen de vechtsporten waarschijnlijk nog meer zendtijd!

Op deze manier krijgen de vechters steeds meer de aandacht die zij verdienen. Hoewel het grote geld eigenlijk alleen nog maar in landen als Japan te verdienen is met organisaties als K-1, trainen topvechters dagelijks even hard en intensief als andere topsporters. Badr Hari, die momenteel wordt gezien als Nederlands grootste toptalent in het zwaargewicht muay thai, heeft een Spartaans trainingschema en kan met vechten nog maar net zijn brood verdienen. Gelukkig zijn Nederlandse promoters druk bezig met nog meer gala's, toernooien en competities te organiseren op Europese bodem, zodat de sport verder geprofessionaliseerd kan worden en de vechters, voorzien van een vast salaris, zich compleet op de sport kunnen storten.

Dit staat in schril contrast met landen als Japan en Thailand, waar vechten als beroep heel normaal is en de echte toppers verafgood worden en amper over straat kunnen. In de jaren '80 en '90 reisden onder anderen de Nederlanders Ramon Dekkers en Rob Kaman Thailand af om daar de grootste vechters in het hol van de leeuw te verslaan. Door met succes te vechten op basis van de Thaise regels, wat door het gebruik van ook de ellebogen een stuk harder en gevaarlijker is dan Europees thaiboksen, hebben zij Nederland op de internationale kaart gezeten en tot op de dag van vandaag het eeuwige respect verdiend bij de Thaise bevolking. Ook nu nog worden zij door de gehele muay thai wereld als legendes beschouwd. Ramon Dekkers is zelfs in 1993 verkozen tot 'Vechter van het jaar' in Thailand, iets wat eigenlijk ondenkbaar is voor een 'farang' (buitenlander).

Met de opkomst van een uniek concept van master Ishi in Japan begin jaren '90 werd de Hollandse school alleen nog maar beroemder. Ishi bedacht het zogenaamde 'K-1 toernooi', waar vechters van verschillende vechtsporten (kickboksen, muay thai, karate, etcetera) het onder één set regels tegen elkaar konden opnemen in een toernooi van acht man, waar uiteindelijk maar één man de sterkste kon zijn. Op deze manier kon bepaald worden wie nu echt de 'beste vechter' was. Het hoofdtoernooi is inmiddels sinds 1993 twaalf keer gehouden, waarvan negen keer een Nederlander de titel binnensleepte. Vechters als Peter Aerts en Ernesto Hoost hebben zichzelf een legendarische status aangemeten en een nieuwe held is in de verschijning van Remy Bonjasky de laatste jaren opgestaan. De 28-jarige Bonjasky won de laatste twee toernooien op rij en is vastbesloten om de records van Hoost (vier keer winnaar) en Aerts (drie keer winnaar) te evenaren.

Met Bonjasky, die de bijnaam 'The Flying Gentleman' heeft gekregen, is een nieuwe generatie kickboksers opgestaan. De elegante, welbespraakte en charismatische Bonjasky is een uitstekende ambassadeur voor K-1 en vechstport in het algemeen. Hiermee wordt een nieuw tijdperk ingegaan waarin hopelijk het imago in Nederland nog meer verbeterd kan worden totdat de Nederlandse topvechters het respect en waardering krijgen die zij verdienen zoals elke andere topsporter.


Vlr: K-1 veteranen Peter Aerts, Ernesto Hoost en supertalent Remy Bonjasky.

----
Met dank aan sportnieuwsposter Lunatic voor deze column. Uiteraard kan je voor meer sportnieuws terecht op FOK!sport.

Superbowl XXXIX: Uitslag Patriots - Eagles

De Amerikaanse footballcompetitie heeft haar traditionele afsluiter weer achter de rug. SuperBowl XXXIX bracht New England Patriots en Philadelphia Eagles tegenover elkaar in Jacksonville. Patriots won na een duel dat lang spannend bleef.

Vooraf werd Patriots als titelverdediger de meeste kans op de eindzege toegedicht. Ook cijfermatig was de ploeg iets beter dan de concurrent. Op het veld was dat niet direct terug te zien. Patriots begon niet sterk en zag de Eagles in het tweede kwart zelfs een 0-7 voorsprong nemen door een touchdown plus conversie. Nog voor de rust werd het gelijk, wederom werd van dichtbij de eindzone een touchdown plus conversie gescoord.

Patriots zag er in het derde kwart beter uit. Het hield het iniatief en verbleef veelvuldig op de helft van de Eagles. Het was dan ook logisch dat de ploeg een 14-7 voorsprong nam. Eagles kon echter een tandje bijzetten en nog in het derde kwart langszij komen. Patriots werkte die gelijke stand echter pal in het vierde kwart weer weg middels een touchdown en kwam, met 21-14 voor, zo op kampioenskoers. De fieldgoal van kicker Adam Vinatieri bracht een ruimere marge van 10 punten op het bord. De Eagles hadden nog wat laatste adem over, maar niet voldoende. Meest waardevolle speler werd Deion Branch, die met 11 ontvangen passes -een gedeeld SuperBowl record- belangrijk was voor de Patriots.

Patriots prolongeert derhalve de NFL titel succesvol. De ploeg lijkt daarmee hard op weg om het eerste decennium van de 21e eeuw te overheersen, nadat het eerder al de titels van 2002 en 2004 veroverde.


Uitslag SuperBowl XXXIX
New England Patriots - Philadelphia Eagles (24-21)

Scoreverloop:
Eerste kwart:
geen score

Tweede kwart:
TD L.J. Smith, 6 Yd pass from Donovan McNabb (conversion David Akers), 9:55. Drive: 9 plays, 81 yards in 4:36 0-7

TD David Givens, 4 Yd pass from Tom Brady (conversion Adam Vinatieri), 1:10. Drive: 7 plays, 37 yards in 3:15 7-7

Derde kwart:
TD Mike Vrabel, 2 Yd pass from Tom Brady (conversion Adam Vinatieri), 11:04. Drive: 9 plays, 69 yards in 3:56 14-7

TD Brian Westbrook, 10 Yd pass from Donovan McNabb (conversion David Akers), 3:35. Drive: 10 plays, 74 yards in 4:17 14-14

Vierde kwart:
TD Corey Dillon, 2 Yd run (conversion Adam Vinatieri), 13:44. Drive: 9 plays, 66 yards in 4:51 21-14

FG Adam Vinatieri 22 Yd, 8:40. Drive: 8 plays, 43 yards in 3:49 24-14

TD Greg Lewis, 30 Yd pass from Donovan McNabb (conversion David Akers), 1:48. Drive: 13 plays, 79 yards in 3:52 24-21

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!

Uitslag SuperBowl XXXIX

De Amerikaanse footballcompetitie heeft haar traditionele afsluiter weer achter de rug. SuperBowl XXXIX bracht New England Patriots en Philadelphia Eagles tegenover elkaar in Jacksonville. Patriots won na een duel dat lang spannend bleef.

Vooraf werd Patriots als titelverdediger de meeste kans op de eindzege toegedicht. Ook cijfermatig was de ploeg iets beter dan de concurrent. Op het veld was dat niet direct terug te zien. Patriots begon niet sterk en zag de Eagles in het tweede kwart zelfs een 0-7 voorsprong nemen door een touchdown plus conversie. Nog voor de rust werd het gelijk, wederom werd van dichtbij de eindzone een touchdown plus conversie gescoord.

Patriots zag er in het derde kwart beter uit. Het hield het iniatief en verbleef veelvuldig op de helft van de Eagles. Het was dan ook logisch dat de ploeg een 14-7 voorsprong nam. Eagles kon echter een tandje bijzetten en nog in het derde kwart langszij komen. Patriots werkte die gelijke stand echter pal in het vierde kwart weer weg middels een touchdown en kwam, met 21-14 voor, zo op kampioenskoers. De fieldgoal van kicker Adam Vinatieri bracht een ruimere marge van 10 punten op het bord. De Eagles hadden nog wat laatste adem over, maar niet voldoende. Deion Branch werd tot meest waardevolle speler verkozen. Met liefst 11 ontvangen passes -een gedeeld SuperBowl record- was hij belangrijk voor de Patriots.

Patriots prolongeert derhalve de NFL titel succesvol. De ploeg lijkt daarmee hard op weg om het eerste decennium van de 21e eeuw te overheersen, nadat het eerder al de titels van 2002 en 2004 veroverde.


Uitslag SuperBowl XXXIX
New England Patriots - Philadelphia Eagles (24-21)

Scoreverloop:
Eerste kwart:
geen score

Tweede kwart:
TD L.J. Smith, 6 Yd pass from Donovan McNabb (conversion David Akers), 9:55. Drive: 9 plays, 81 yards in 4:36 0-7

TD David Givens, 4 Yd pass from Tom Brady (conversion Adam Vinatieri), 1:10. Drive: 7 plays, 37 yards in 3:15 7-7

Derde kwart:
TD Mike Vrabel, 2 Yd pass from Tom Brady (conversion Adam Vinatieri), 11:04. Drive: 9 plays, 69 yards in 3:56 14-7

TD Brian Westbrook, 10 Yd pass from Donovan McNabb (conversion David Akers), 3:35. Drive: 10 plays, 74 yards in 4:17 14-14

Vierde kwart:
TD Corey Dillon, 2 Yd run (conversion Adam Vinatieri), 13:44. Drive: 9 plays, 66 yards in 4:51 21-14

FG Adam Vinatieri 22 Yd, 8:40. Drive: 8 plays, 43 yards in 3:49 24-14

TD Greg Lewis, 30 Yd pass from Donovan McNabb (conversion David Akers), 1:48. Drive: 13 plays, 79 yards in 3:52 24-21

Liefde soms dodelijk

Emoties die met de liefde gepaard gaan kunnen dodelijk zijn en moeten weer serieus worden genomen door de medische wereld, aldus een onderzoek in het tijdschrift The Psychologist, het officiële tijdschrift van de British Psychological Society.

Shani Davis


De symptomen
Veel huilen, slapeloosheid, concentratieverlies, het obsessief kijken of er een sms'je of e-mailbericht voor je is - als deze symptomen je bekend in de oren klinken dan bestaat er een kans dat de liefde je ziek maakt. In extreme gevallen kan deze ziekte fataal zijn en leiden tot zelfmoord. Alhoewel de woorden "ik word ziek van je" niet de meest romantische boodschap is voor een Valentijnskaart, is het in veel gevallen wel de juiste volgens de groep Britse wetenschappers.

Tot de 18e eeuw werden verschillende psychische aandoeningen zoals depressie en obsessief gedrag die verband hielden met de liefde uiterst serieus benaderd. In de afgelopen twee eeuwen echter wordt dit niet meer als een diagnose gezien. De enige plaats waar de liefde nog wordt vergeleken met gek worden is in de poëtische vorm in songteksten.

Frank Tallis, klinisch psycholoog en schrijver van het artikel zegt: "Een klinisch psycholoog zal geen verwijzing meer aantreffen van de huisarts of psychiater waarin liefdesverdriet als diagnose staat vermeld, het kan echter wel degelijk het onderliggende probleem zijn. Er worden veel mensen verwezen voor hulp die niet kunnen omgaan met de intensiteit van het verliefd zijn, die lijden omdat de liefde onbeantwoord blijft of die uit balans raken als een relatie wordt beëindigd".

Professor Alex Gardner, een klinisch psycholoog in Glasgow, vindt ook dat artsen zich meer bewust moeten zijn van het bestaan van klachten samenhangend met de liefde. "Mensen kunnen sterven aan een gebroken hart. Je komt in een staat van wanhoop en hulpeloosheid en dat gevoel is als een diepe put waar het moeilijk uitkomen is. Het gevoel heerst dat er geen toekomst meer is en je wilt alleen nog maar alleen zijn en dood gaan."

Stressreactie
Gardner zegt dat het effect dat de liefde op sommige mensen heeft kan leiden tot lichamelijke uitputting. Dit zou worden veroorzaakt door een stressreactie waar het slachtoffer niet mee om weet te gaan en in extreme situaties kan dit zelfmoord tot gevolg hebben. Volgens hem komt dit veel meer voor dan we denken en is het niet slechts een "tienerziekte", maar een aandoening die op elke leeftijd kan optreden.

Psychotherapie en eventueel antidepressiva kunnen volgens de onderzoekers worden toegepast om mensen er weer bovenop te helpen.

Cox wint Tour de Langkawi

Ryan Cox (Barloworld) is gisteren eindwinnaar geworden van de ronde van Langkawi. Zijn leidende positie kwam in de slotetappe niet meer in gevaar.

De laatste etappe was wederom een prooi voor Graeme Brown (Ceramiche Panaria). De Australiër was in een criterium over 65 kilomter in Kuala Lumpur de sterkste in de sprint. Zijn ploeggenoot Ruben Bongiorno werd tweede en Oleg Grishkine kwam als derde over de streep. Het was voor Brown alweer de vijfde zege in de Maleisische ronde.

Uitslag tiende etappe
1 Graeme Brown (Aus/Ceramiche Panaria) 1.20.43
2 Guillermo Bongiorno (Arg/Ceramiche Panaria) z.t
3 Oleg Grishkine (Rus/Navigators) z.t
4 David Kopp (Dui/Wiesenhof) z.t
5 Daniele Di Biase (Ita/Colombia Selle Italia) z.t

Eindklassement
1 Ryan Cox (ZAf/Barloworld) 28.57.35
2 Jose Rujano (Ven/Colombia Selle Italia) 0.18
3 Tiaan Kannemeyer (ZAf/Barloworld ) 1.34
4 Cesar Grajales (Col/Navigators) 2.52
5 Tom Danielson (VS/Discovery) 3.01

Lammers derde op Daytona

De Pontiac-Crawford van Jan Lammers is als derde gefinisht in de 24 uurs-race op Daytona Speedway. Lammers en zijn teamgenoten, Andy Wallace en Tony Stewart, reden lange tijd aan de leiding van de wedstrijd.

Het team van Lammers finishte met elf ronden achterstand op de winnaars, maar met maar vier tienden van een seconde achterstand op de nummer twee, de Pontiac-Crawford van Leitzinger, Forbes-Robinson en Johnson.

Lange tijd leek de ploeg van Jan Lammers op de overwinning af te stevenen. 72 ronden reed de wagen aan de leiding, met een maximale voorsprong van twee ronden, maar na 22 uur racen meldde de auto zich met versnellingsbakproblemen in de pits, waar een half uur aan Pontiac gesleuteld moest worden.

Winnaars van de race waren Angelelli, Taylor en Collard in een Pontiac-Riley. Het team van Pruett, Diaz en Briscoe, dat van pole was gestart, kwam op een zevende plaats binnen, op 22 ronden achterstand van de leider.

Kutcarnaval, stik lekker in je eigen kots

In mijn leven heb ik slechts eenmaal carnaval gevierd en dat was eenmaal te veel. Alaaf! Alaaf! Geweldig was dat, echt su-per! NOT! Nou ja, het begint wel leuk. Je ziet namelijk nergens zo’n verzameling randdebielen bij elkaar. Die katholieke hypocriete zuiderlingen mogen na een jaar braaf de kerk te hebben bezocht helemaal uit de band springen. En dat doen ze dan ook. Verkleed in een clownspak lekker vier dagen zuipen, neuken en vreemdgaan tot je er bij neervalt. Schni Schna Schnappi, hahahaha, hedde gij voor mij nog een pilske? Alaaf! Alaaf!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.