15 jaar cel voor doden sneeuwbalgooier

doeka en gargamel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Sedar SoaresWegens het doodschieten van de 13-jarige Sedar Soares, precies twee jaar geleden, is gisteren de 29-jarige Gerald H. tot 15 jaar celstraf veroordeeld, de maximale straf voor doodslag. Soares werd pardoes doodgeschoten toen hij vanaf een parkeerdek bij metrostation Slinge sneeuwballen aan het gooien was.

De rechtbank rekende het de verdachte zwaar aan dat hij tijdens de zitting geen enkel medeleven met de familie van Sedar toonde. H. is altijd blijven ontkennen. Het alibi van H. werd door rechtbankpresident mr. S. van Klaveren, gekraakt. De verschillende verklaringen van de Antilliaan komen niet met elkaar overeen en ook de getuigenissen van zijn vriendin, haar zusje en zijn moeder kloppen niet.

H. is een berucht drugscrimineel, met een lange 'staat van dienst'. Getuigen waren zo bang voor H. dat ze pas durfden te getuigen toen hij in april op Schiphol aangehouden was nadat hij probeerde drugs Nederland binnen te smokkelen. De rechtbankpresident zei dat hij H. middels de lange straf zo lang mogelijk van de straat wil houden. H's advocaat heeft al aangekondigd in hoger beroep te gaan.