Achtergelaten duiker klaagt vereniging aan

XinXin vertaalde, herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Een 46-jarige duiker uit Los Angeles heeft een duikvereniging die hem op zee achterliet aangeklaagd wegens nalatigheid, het veroorzaken van emotionele schade en fraude. Daniel Carlock Jr. dreef vijf uur lang hulpeloos in zee. De man was gescheiden geraakt van zijn duikpartner en toen hij weer aan de oppervlakte kwam waren de boot, de bemanning en zijn duikpartner al vertrokken.

De vereniging zou vervolgens hebben gelogen over de locatie waar hij zich bevond, en valse verklaringen hebben afgelegd in een poging haar nalatigheid te verhullen. Hierdoor werd de reddingsoperatie bemoeilijkt en kwam het leven van de duiker in gevaar. Het liep echter goed af voor de Carlock, omdat hij uiteindelijk door een groep voorbijvarende padvinders werd gevonden.

Zijn advocaat eist een vergoeding van vier miljoen dollar. De duiker zou huidkanker hebben ontwikkeld door de intensieve blootstelling aan de zon die dag. Bovendien zou hij grote emotionele schade hebben opgelopen. Het voorval deed zich voor in de lente. De reden dat Carlock alsnog naar de rechter is gestapt ligt onder meer in het feit dat hij wil voorkomen dat andere duikers hetzelfde zal gebeuren.