Schilderijen kleuter brengen $15.000 op

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vierjarige kleuter is een hype onder kunstminnend New York. De schilderijen van wonderkind Marla Omstead, die schildert vanaf haar tweede, brengen inmiddels 15.000 dollar per stuk op. Haar werk is al vergeleken met beroemde 'collega's' Klee en Kadinsky. Een wachtlijst van honderd kunstverzamelaars kijkt uit naar nieuw werk van de vierjarige.

Een galeriehouder noemt de kleuter 'extreem getalenteerd en uniek'. "Het is een normaal kind met een grote gave om uit te drukken wat in haar zit", stelt Anthony Brunelli, die de eerste overzichtstentoonstelling van Marla organiseerde. De oma van de kleuter ziet in het talent de hand van God. "Dat kan niet anders", zei de trotse vrouw tegen een verslaggever. "Je kunt Zijn hand in haar werk zien."

Ondertussen kunnen de meeste professionele kunstenaars alleen maar dromen van de aandacht die Marla krijgt. Kranten, radio- en tv-zenders uit de hele wereld kwamen naar haar woonplaats Binghamton om het fenomeen met eigen ogen te aanschouwen. De vierjarige is echter verlegen en klampt zich liever vast aan het been van papa of mama dan dat ze praat over de 50 schilderijen die ze tot nu toe heeft gemaakt. "In haar werk drukt zij zich spontaan uit", zegt haar moeder. "Ze doet het voor de lol en dat moet vooral zo blijven."

Marla Omstead
Marla is hot onder Amerikaanse kunstverzamelaars