FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 januari 2005

Timmer toont nieuwe vorm

Met nog een week te gaan lijkt Marianne Timmer haar vorm weer hervonden te hebben. Op de 1000 meter werd ze vandaag derde.

Op de 500 meter leverde Timmer nog een teleurstellende presentatie af. Met de negende plaats was de wereldkampioene van vorig jaar verre van tevreden. De Japanse Tomomi Okazaki wist de 500 meter te winnen.

Op de 1000 meter toonde Timmer echter dat de vorm eraan zit te komen. In haar race verloor ze weliswaar nipt van Kotjoega, maar met 1.15,16 was de tijd goed. Chiara Simionato toonde haar heerschappij op de 1000 meters van dit seizoen nogmaals aan en won de afstand.

Uitslag tweede 500 meter:
1. Tomomi Okazaki (Jap) 37,73
2. Yukari Watanabe (Jap) 37,87
3. Anzjelika Kotjoega (WRu) 37,95
4. Manli Wang (Chi) 38,00
5. Sayuri Yoshii (Jap) 38,01
6. Jenny Wolf (Dui) 38,09
9. Marianne Timmer 38,51

Wereldbekerstand 500 meter:
1. Manli Wang (Chi) 560 pnt
2. Tomomi Okazaki (Jap) 440 "
3. Anzjelika Kotjoega (WRu) 394 "
4. Sayuri Osuga (Jap) 340 "
5. Monique Garbrecht (Dui) 279 "
13. Marianne Timmer 156 "

Uitslag tweede 1000 meter:
1. Chiara Simionato (Ita) 1.14,89
2. Anzjelika Kotjoega (WRu) 1.15,12
3. Marianne Timmer 1.15,16
4. Sabine Völker (Dui) 1.15,58
5. Shannon Rempel (Can) 1.15,94
6. Sayuri Yoshii (Jap) 1.16,02

Wereldbekerstand 1000 meter:
1. Chiara Simionato (Ita) 570 pnt
2. Anzjelika Kotjoega (WRu) 358 "
3. Marianne Timmer 352 "
4. Shannon Rempel (Can) 319 "
5. Sayuri Yoshii (Jap) 301 "

Wennemars sterk op weg naar WK

Erben Wennemars heeft de plaats weten te bemachtigen voor het WK sprint van volgende week. Hij deed dat uiteindelijk met de snelste 1000 meter van dit seizoen.

Op de 500 meter bleven zowel Wennemars als Nijenhuis boven hun tijden van vrijdag. Wennemars eindigde achtste en Nijenhuis zelfs zestiende op de door Cheek gewonnen 500 meter. Daardoor moest Nijenhuis minstens zeventiende van een seconde dan de snelste 1000 meter van Wennemars dit weekend schaatsen.

Dit lukte Nijenhuis niet. Hij was wel sneller dan gisteren, maar bleef bij de tijd van Wennemars van gisteren achter. Wennemars wist in een fantastische 1000 meter de snelste tijd van het seizoen neer te zetten. Naast zijn ticket voor het WK bevestigde hij daarmee ook zijn rol als favoriet.

Uitslag tweede 500 meter:
1. Joey Cheek (VS) 34,81
2. Yuya Oikawa (Jap) 34,83
3. Joji Kato (Jap) 34,89
4. Jeremy Wotherspoon (Can) 34,97
5. Casey Fitzrandolph (VS) 35,01
8. Erben Wennemars 35,12
12. Gerard van Velde 35,32
14. Jacques de Koning 35,41
16. Beorn Nijenhuis 35,51

Wereldbekerstand 500 meter:
1. Jeremy Wotherspoon (Can) 438 pnt
2. Joji Kato (Jap) 372 "
3. Yuya Oikawa (Jap) 311 "
4. Hiroyasu Shimizu (Jap) 284 "
5. Dmitri Lobkov (Rus) 255 "
6. Erben Wennemars 248 "
11. Gerard van Velde 211 "

Uitslag tweede 1000 meter:
1. Erben Wennemars 1.08,26
2. Gerard van Velde 1.08,63
2. Masaaki Kobayashi (Jap) 1.08,63
4. Jan Bos 1.08,67
5. Pekka Koskela (Fin) 1.08,76
6. Beorn Nijenhuis 1.08,81
7. Jeremy Wotherspoon (Can) 1.08,85
8. Joey Cheek (VS) 1.08,87

Wereldbekerstand 1000 meter:
1. Erben Wennemars 458 pnt
2. Beorn Nijenhuis 415 "
3. Gerard van Velde 333 "
4. Jeremy Wotherspoon (Can) 298 "
5. Casey Fitzrandolph (VS) 262 "

Wennemars na skate-off naar WK Sprint

Schaatser Erben Wennemars heeft zich geplaatst voor de wereldkampioenschappen sprint, volgende week in Salt Lake City. Wennemars versloeg in een skate-off tijdens Worldcupwedstrijden in het Canadese Calgary het Nederlandse talent Beorn Nijenhuis. Zowel Nijenhuis als Wennemars waren tijdens het Nederlands kampioenschap ten val gekomen, waardoor een skate-off nodig was.

Wennemars haalde gisteren zowel op de 500 als op de 1000 meter de eerste plaats bij de wedstrijden in de Olympic Oval in Calgary. Nijenhuis kon daar met een tiende en een zevende plek niet aan tippen. Beide rijders kwamen vandaag op de 500 meter niet in de buurt van hun tijd van gisteren, maar wisten zich op de 1000 meter wel te verbeteren. Wennemars won echter op die afstand opnieuw, en claimde zo de laatste plek voor het wk. Bepalend voor de skate-off was een klassement over de snelste tijden op de beide gereden afstanden.

Op het Nederlands kampioenschap plaatsten Gerard van Velde, Jan Bos en Jacques de Koning zich reeds voor het wk van volgende week. Wennemars, de wereldkampioen van 2004, is mede gezien zijn drievoudige Worldcupwinst van dit weekend opnieuw een belangrijke titelkandidaat.

Erben Wennemars
Erben Wennemars was Beorn Nijenhuis te snel af

Eerste dag Corus Tournament


Op de eerste dag van het Corus Chess Tournament, het vroegere Wijk aan Zee-toernooi, waren er vooral veel remises.

De topfavoriet, Viswanathan Anand, speelde remise tegen Alexander Grischuk. De speler uit India had maar 5 minuten nodig om al zijn zetten op het bord te doen, en vond het na 22 zetten met zwart wel voldoende. Ook Vladmir Kramnik had een remise, hij deed dat tegen degene met de laagste rating, Lazaro Bruzon, een Cubaan. Ook de Nederlanders Loek van Wely en Ivan Solokov speelden remise. Zij deden dat tegen Alexander Morozevich en Peter Leko, respectievelijk.

De twee winstpartijen kwamen op naam van Judith Polgar, die haar eerste toernooi speelt in 15 maanden, en de Bulgaar Veselin Topalov. Zij versloegen Peter Svidler en Ruslan Ponomariov. Svidler deed na 26 zetten een foute zet, en kon vier zetten later opgeven tegen Polgar. Topalov had wat meer zetten nodig om te winnen, 64 zetten duurde het om de Rus Ponomariov te verslaan.

In de B-groep won Daniel Stellwagen van Predrag Nikolic. Maar voor de rest ging het niet goed met de Nederlanders, alleen Jan Smeets wist er nog een remise uit te slepen, maar Friso Nijboer en Sipke Ernst verloren beide. En in de C-groep ging het de 11-jarige Parimarjan Negi niet goed af; hij verloor zijn partij, evenals de twee Nederlandse vrouwen; Bianca Muhren en Tea Lanchava.

De stand na de eerste ronde in de A-groep:
1. V. Topalov, J. Polgar met 1 punt.
3. A. Grischuk, N. Short, A. Morozevich, L. Bruzon, I. Sokolov, P. Leko, V. Kramnik, L. van Wely, M. Adams, V. Anand met ½ punt.
13. P. Svidler, R. Ponomariov met 0 punten.

Srilankaanse vrouwen vechten om 'Baby 81'

Een drie à vier maanden oude baby in Sri Lanka die daags na de tsunamiramp werd gevonden en naar een ziekenhuis werd gebracht is de inzet geworden van een strijd tussen negen vrouwen. Allen beweren de moeder van het kind, in het ziekenhuis bekend als 'Baby 81', te zijn. Eén vrouw dreigt zelfmoord te plegen als het kind niet aan haar wordt toegewezen.

Omdat het al tot een handgemeen kwam tussen verschillende vrouwen is de politie gevraagd een onderzoek in te stellen naar de herkomst van het jongetje. Mogelijk zal een DNA-test uitkomst moeten bieden, hoewel een dergelijk onderzoek prijzig is. Dokter K.R. Saseenthirian denkt dat de vrouwen echt geloven dat het kind van hun is. "Ze hebben een kind van die leeftijd verloren en alle baby's die zij bekijken zien er uit als hun baby."

Het jongetje werd door een oude man naar het Kalmunai Base-ziekenhuis in het oosten van Sri Lanka gebracht. Zijn naam dankt hij aan het feit dat hij die dag de 81ste was die werd afgeleverd. Veertig procent van de 31.000 slachtoffers in Sri Lanka zijn kinderen onder de achttien jaar. Ongeveer duizend kinderen verloren beide ouders.

Baby 81 wordt geclaimd door negen moeders
Baby 81 wordt geclaimd door negen moeders

Wat is jouw naam in robottaal?

Je heb tegenwoordig al veel sites waarop je je naam kan checken op afkortingsbetekenis, achtergronden en zelfs wat je in je vorige leven was. Hier is een site die laat zien wat jouw naam voor een cyberrobotafkoring is.

http://www.cyborgname.com/

Als je je naam hebt ingevoerd en een icoontje hebt gekozen, kan je zelfs nog een T-shirt laten drukken met die afkorting erop. Versace mag dus uitkijken.

Ik heb al een paar namen door de zoekmachine gehaald:

J.E.R.R.U.H.: Journeying Electronic Replicant Responsible for Ultimate Harm

F.O.K.: Facsimile Optimized for Killing

R.I.C.K.M.A.N.S.: Robotic Intelligent Calculation and Killing Machine/Artificial Networked Soldier

Misschien zien wij binnenkort onze rickmans in dit shirt en zijn mok koffie drinken vanachter zijn computer, met Tobias in zijn andere hand.

'Muziek downloaden op kosten ander geen probleem'

Icoon Digital nieuwsHet is geen probleem om via het internet muziek te downloaden op kosten van een ander. Dat beweren het tijdschrift Computer Idee en consumentenprogramma Kassa. Na het opgeven van een naam en rekeningnummer krijg je bij bekende downloadsites als MSN Music, Download.nl en Chello direct 30 euro tegoed om aan de slag te gaan.

Controle of het bankrekeningnummer daadwerkelijk bij de gebruiker hoort is er echter niet. Wordt er ten onrechte geld afgeschreven bij iemand dan kan diegene dat terugeisen. De banken erkennen de internetmachtiging niet omdat deze fraudegevoelig is.

Genoemde sites werken met de betaaldienst Firstgate. In eerste instantie erkende het bedrijf aan Kassa dat er gefraudeerd kan worden. Het bedrijf zag echter geen reden om de procedure te veranderen. Later meldde Firstgate dat IP-adressen van gebruikers worden geregistreerd. Naar aanleiding van de uitzending vanavond van Kassa, waar dit mogelijk misbruik aan de orde komt dreigt het bedrijf fraudeurs harder aan te pakken en consequent bij de politie aan te geven.

Sp!ts maakt voor het eerst winst

Het gratis ochtendblad Sp!ts heeft vorig jaar voor het eerst sinds de start in 1999 winst gemaakt. Dat heeft bestuursvoorzitter A. Swartjes van moederbedrijf 'De Telegraaf' vrijdag in zijn nieuwjaarstoespraak gezegd. Hoe hoog de winst is, wil het bedrijf niet zeggen. Gezien de onzekere conjunctuur en instabiele advertentiemarkt deed Swartjes geen uitspraak over het te verwachten resultaat over 2005.

Volgens een woordvoerder van Sp!ts heeft de krant er lang over moeten doen om winst te maken omdat de advertentiemarkt na de lancering instortte.

Pedofiel verwoest moedwillig leven kind (12)

Icoon misdaad nieuws Anderhalf jaar geleden werd het leven van de toen elf-jarige Jeffrey Werring totaal verwoest. Een 43-jarige pedofiel mishandelde de jongen om hem vervolgens zwaar seksueel te misbruiken. In De Telegraaf van vandaag wordt de zaak in een paginagroot artikel uitgelicht. De details zijn schokkend.

Voor het eerst sinds de gruweldaad kijkt de vader van Jeffrey, de 38-jarige Ruud Werring, terug. Het seksuele misbruik van Jeffrey heeft diepe wonden achtergelaten in het gezin. Zo vertelt Ruud: "Mijn zoon is letterlijk gehandicapt geslagen door een gestoorde pedofiel. Nooit meer wordt hij het vrolijke kind dat hij was. Nooit zal hij nog normaal en zelfstandig functioneren. Als ouder kom je niet los van de moedwillige verwoesting van je kind. Ons hele gezin is uit elkaar geslagen. We zijn voor het leven getekend."

Het drama speelde zich af op 1 september 2003. Jeffrey nam na school een sluiproute, om zo eerder thuis te zijn. Ter hoogte van een zandafgraving kwam de 43-jarige René G. te voorschijn en zette een groot vlindermes op de keel van Jeffrey. Deze had in zijn auto staan posten, op zoek naar wat vertier: een kind van zijn gading. "Omdat hij zin had in seks en wat spanning moest afreageren", zo zei de kinderbeul later aan de recherche.

"Ik vind je een knap ventje"
Ik vind jou wel een knap ventje." Het waren de eerste woorden die de pedofiel zei. Vervolgens ging G. een uur lang tekeer op Jeffrey. Na een hoop gegil werd Jeffrey met een voorwerp bewusteloos geslagen.

Ruud Werring: "In de rechtszaal verklaarde G. mijn zoon met een steentje op het hoofd te hebben geslagen. Een steentje, zei hij, terwijl hij met duim en wijsvinger iets van drie centimeter aangaf. Een forensisch specialist heeft de hoofdwonden van Jeffrey onderzocht: de inslagen waren ontstaan door een hard voorwerp, minimaal 25 centimeter groot. Hij heeft op hem ingebeukt met een kei – iets anders kan het niet geweest zijn – en hem daarna achtergelaten om te sterven."

Ruim zes uur na het delict werd Jeffrey gevonden. Zwaar gewond werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar constateerden medici alleen al drie schedelbasisfracturen. Allerlei complicaties in de vorm van infecties, zoals een longontsteking, en heftige koortsen teisterenden het lichaam van de jongen die kunstmatig in coma werd gehouden. Na zes weken was de jongen in staat om met gebaren duidelijk te maken wat er gebeurd was. Praten kon hij toen nog niet, maar het balletje ging rollen.

De gevolgen zijn niet te overzien
Uiteindelijk kreeg de baas van G. argwaan en stapte naar de politie. G. bleek jarenlang op de plaatselijke kinderboerderij te hebben gewerkt en daar te zijn weggestuurd omdat hij zich voortdurend aan jonge jongens vergreep. G. bleek al eerder voor zedendelicten veroordeeld te zijn.

Exact een jaar na dato werd G. veroordeeld. De rechter legde hem vier jaar cel plus tbs op. Voor de vader van Jeffrey is de straf onbegrijpelijk laag. "Je ziet dit iedere keer weer gebeuren in Nederland. Pedofielen die geen strobreed in de weg wordt gelegd omdat ze zogenaamd niet op heterdaad betrapt kunnen worden."

Jeffrey woont tegenwoordig in een revalidatiecentrum. Artsen hebben bij hem vastgesteld dat hij afasie heeft. De jongen lijdt aan blijvende spraakstoornissen. Ook zijn karakter is veranderd. "Ik heb afscheid moeten nemen van de oude Jeffrey en een heel ander kind teruggekregen", zegt zijn vader. Psychisch is de jongen een wrak. "Vorige week vertelde Jeffrey ons op zijn eigen manier dat hij vóór het gebeuren in God geloofde. 'Maar nu niet meer', zei hij toen. 'Waarom zou God mij dit aandoen?'"

Sanou maand geschorst wegens doping

Ousmane Sanou, oud-speler van Sparta en Willem II, is betrapt op het gebruik van een verboden prestatiebevorderend middel.

De in Burkina Faso geboren voetballer, die op dit moment uitkomt voor amateurs van Kozakken Boys, is door de KNVB voorlopig voor dertig dagen geschorst.

Sanou werd na afloop van de wedstrijd tegen DOVO getest op het gebruik van doping en positief bevonden. Zijn schorsing is per 11 januari ingegaan.

Een keer eerder kwam het voor dat een amateurvoetballer betrapt werd bij een dopingcontrole. Mario Mansveld, speler van Tonegido/Haagsche Bluf, werd in 2004 ook betrapt en toen voor zes weken uitgesloten van voetbal.

De ene ramp is de andere niet

Flosse stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

"Een ramp is pas een ramp, als Studio Sport ervoor wordt onderbroken." Zo zag Freek de Jonge het in zijn oudejaarsconference van 1992. Anno 2005 is een ramp pas een ramp, als er collectieve afschuw over wordt uitgesproken. Nabestaanden hebben daartoe de keuze uit enkele opties. Al naar gelang de aard van de ramp, kan gekozen worden voor een witte mars, een stille mars of een herriemars.

Nederlandse mannen niet naar EK handbal

De Nederlandse handbalheren kunnen deelname aan het Europees kampioenschap in 2006 vergeten.

Zaterdag verloor het team van bondscoach Henk Groene het tweede EK-kwalificatieduel in het Poolse Radom van Slowakije dat met 35-21 te sterk was, bij rust stond het 15-10. Vrijdag verloor Nederland de eerste wedstrijd al met 32-25 van Polen.

Oranje speelt zondag de derde en laatste wedstrijd tegen Azerbeidzjan, maar zelfs bij winst zal Nederland niet bij de eerste twee in de groep eindigen. De eerste twee plaatsen zich voor de play-offs later dit jaar.

De Slowaken, groter van stuk en geroutineerder, liepen vlot uit. Het collectief van Groener was niet in staat daar tegenstand tegen te bieden. Topscorer aan Nederlandse zijde was Michiel Lochtenbergh. Hij was goed voor vijf treffers. Mark Schmetz en Tom Schilder maakten beide drie doelpunten.

[update] Vlaams politicus pleegt zelfmoord

Icoon Buitenlands nieuwsDe politie van Antwerpen heeft zaterdagmiddag het dode lichaam van de Vlaamse politicus Ward Beysen gevonden. Beysen, die sinds vrijdag was vermist, werd opgevist uit een vijver bij de Universiteit van Antwerpen. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, hoewel er aanwijzingen zouden zijn voor zelfmoord.

De 63-jarige Beysen was tot 2003 een gezichtsbepalend politicus van de liberale VLD. Hij was onder meer actief in de Antwerpse gemeenteraad, het nationale parlement en het europarlement, en was in de jaren tachtig korte tijd minister in Vlaanderen. Van 1989 tot eind 2000 leidde hij de VLD-Antwerpen. Beysen was de laatste jaren een belangrijke voorstander van samenwerking met het omstreden Vlaams Blok, en pleitte voor een coalitie in Antwerpen tussen de partij van Filip Dewinter en de liberalen.

Na onvrede over het, naar zijn mening, te veel opschuiven naar links van de VLD, richtte hij in 2003 een eigen partij op, het Liberaal Appèl. Deze bleef bij de laatste Belgische verkiezingen echter tot grote teleurstelling van Beysen ver verwijderd van de kiesdrempel van vijf procent. De politicus was recentelijk met het Vlaams Belang in overleg over nauwere samenwerking. Filip Dewinter reageerde verbijsterd op de dood van de politicus. Ook voormalig partijgenoot premier Guy Verhofstadt liet weten geschokt te zijn.

Beysen was vrijdagochtend vertrokken naar een afspraak, maar daar nooit aangekomen. Na de vondst van een jas en de gsm van de politicus op de oever van een vijver werd het water door duikers afgezocht. Het lichaam werd liggend op de buik op een diepte van vier meter aangetroffen.

Update 18:45
Ward Beysen heeft inderdaad zelfmoord gepleegd. Dat is bevestigd door justitie in Antwerpen. Het onderzoek naar de dood van de politicus is volgens een woordvoerder van justitie daarmee afgerond.

Ward Beysen
Ward Beysen (1941 - 2005)

Inzameling voor families Hofstadgroep

Sinds Mohammed B. en enkele leden van de Hofstadgroep vastzitten in de gevangenis, is het inkomen van hun gezinnen weggevallen. Om de vrouwen en kinderen van de moslimextremisten financiëel te ondersteunen zijn enkele moslims een inzamelingsactie begonnen.

De initiatiefnemers van de actie wensen anoniem te blijven. "Verbeeld je jezelf eens in deze problemen", schrijven de initiatiefnemers in hun oproep. "Hoe zal het zijn als er plotseling geen geld meer binnenkomt en je kinderen hebben luiers, eten en drinken nodig en jij kunt ze dat niet geven. Hoe zal het zijn als je niet meer terecht kan bij je ouders en je kinderen lijden honger?"

De bedenker van de actie vindt het niet vreemd om geld in te zamelen voor families van terroristen. "Die jongens kunnen we niet helpen. Dat doen we ook niet. Maar hun vrouwen hebben hulp nodig." De initiatiefnemers verklaren al 'enige' giften ontvangen te hebben, hoeveel is niet bekend.

De Hofstadgroep
In de zogeheten Hofstadgroep zitten volgens justitie vooral jonge moslims uit Noord-Afrikaanse landen. Ook de 18-jarige Samir A., die vastzit voor het voorbereiden van aanslagen in Nederland, behoort daar volgens het OM toe. De van de moord op Theo van Gogh verdachte Mohammed B. had contacten met de verdachten uit de Hofstadgroep, zo is vastgesteld. Voor zover bekend wordt hij nog niet als een lid beschouwd. Het proces tegen Mohammed B. begint op 26 januari. Hij zal de eerste zittingsdag niet aanwezig zijn, zo liet zijn advocaat al eerder weten.

Met dank aan braniac11 en pberends voor het submitten.

Nintendo-games krijgen spraakherkenning

Scansoft, inc., een bekend bedrijf op het gebied van spraakherkennings-software, heeft bekend gemaakt dat het spraakherkenning heeft geïmplementeerd in Mario Party 6 voor de Nintendo GameCube. De spraakherkenning kan gebruikt worden in verschillende minigames.

Zo zul je met de microfoon je racer kunnen commanderen en aanmoedigen en kan je quizzen beantwoorden om extra sterren te krijgen, die uitgegeven kunnen worden aan unlockable extra's. De software zal een breed scala aan stemmen kunnen herkennen, waaronder kinderstemmen.

Blijkbaar heeft Scansoft ook nog plannen voor aankomende games. 'Spraak voegt een nieuwe ervaring toe aan het spelen van games', zegt Alan Schwartz van Scansoft. 'In de toekomst gaan we spraakherkenning dan ook zeker toepassen in andere spellen van Nintendo.'


Je kunt straks Mario vertellen wat hij moet doen.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op Games.FOK!

'Nieuwe details ontvoering Paus door Hitler'

Volgens de Italiaanse krant Avvenire zijn er nieuwe details aan het licht gekomen in verband met een mogelijke ontvoering van de Paus door Adolf Hitler. De krant, die eigendom is van de Italiaanse katholieke bisschoppen, citeert uit documenten die deel uitmaken van een onderzoek naar het verleden van Paus Pius XII. Dat onderzoek dient ter voorbereiding van diens mogelijke heiligverklaring.

Hitler zou de Paus een obstakel op zijn weg naar wereldheerschappij hebben gevonden. Tijdens de oorlog heeft hij daarom één van zijn generaals de opdracht gegeven de katholieke leider te ontvoeren. De generaal in kwestie heeft de opdracht echter geweigerd. Historici hebben al eerder gewezen op het bestaan van de ontvoeringsplannen, maar volgens Avvenire gaat het hier om nieuwe argumenten.

Navigatiesysteem EU mag geen Galileo heten

De Europese Unie moet een nieuwe naam bedenken voor haar satellietnavigatiesysteem. Een rechter in het Duitse München heeft gisteren geoordeeld dat de naam Galileo niet gebruikt mag worden.

Een informatie- en technologiebedrijf onder die naam gevestigd op Barbados had een rechtszaak aangespannen tegen de EU. De rechtbank heeft nu besloten dat de rechten van het bedrijf ouder zijn dan die van de EU.

'Galileo' moet de Europese pendant worden van GPS, dat door de Verenigde Staten is ontworpen. Een dertigtal satellieten wordt de komende jaren in een baan rond de aarde gebracht. Rond 2008 moet het eerste deel van het systeem werkzaam zijn.

Manchester wint bij Liverpool

Fernando Morientes heeft zijn debuut voor Liverpool niet kunnen opsieren met een overwinning, de club verloor thuis met 0-1 van Manchester United.

Ex-Feyenoord doelman Jerzy Dudek was de gebeten hond bij de Reds. De keeper stond verkeerd opgesteld bij een houdbaar schot van Wayne Rooney. Na de goal kreeg Dudek van zijn aanhang een telefoon naar zijn hoofd gesmeten.

Liverpool begn de wedstrijd matig, en kon weinig potten breken. Pas na rust drong de thuisploeg aan en zakte Manchester noodgedwongen terug op de eigen helft. Wes Brown werd in de 65ste minuut met rood van het veld af gestuurd, waarna Liverpool het balbezit om leek te zetten in een doelpunt. Verder dan een gevaarlijk schot van Jamie Carragher in de blessuretijd kwam het echter niet.

Ophef over basketbalbord met tepelpiercing

Ophef in de Rotterdamse wijk Middelland. De reden is een basketbalbord met piercing. Het betreft hier een reclame voor een Rotterdamse piercingstudio. Op het bord staat een grote foto van een vrouwentepel, waaraan de basketbalring de piercing door de tepel voorstelt.

Omwonenden en het nabijgelegen Marnix Gymnasium vinden dat de reclame ongepast is op een kinderspeelplaats. Ook de gemeenteraad heeft zich er inmiddels mee bemoeid. CDA en ChristenUnie/SGP storen zich aan het bord en gaan kijken of de gemeente mogelijkheden heeft om het bord weg te halen.

Het reclamebureau dat verantwoordelijk is wil het bord nog twee weken laten staan en is niet van plan het bord eerder te verwijderen, zolang de Reclame Code Commissie hen niet terugfluit.


Man overleden na mishandeling in Rotterdam

Defix, macmouse en nectarientje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een 38-jarige man is vanmiddag overleden aan de verwondingen die hij opliep doordat hij afgelopen nacht werd mishandeld. Het slachtoffer uit Ridderkerk was samen met een vriend aan het stappen, toen hij door een aantal mannen in elkaar werd geslagen. Dat heeft de politie van Rotterdam laten weten.

Het incident vond rond 03.30 uur plaats op de Lijnbaan in Rotterdam. Het slachtoffer werd meteen opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum, maar overleed later toch aan zijn verwondingen.

Door getuigenverklaringen heeft de politie twee verdachten kunnen aanhouden. Hierbij gaat het om een 20-jarige man uit Den Hoorn en een 21-jarige man uit Den Haag. Het is nog niet duidelijk waardoor de ruzie ontstond.

Mido wil weg bij AS Roma

De Egyptische spits Mido wil weg bij AS Roma. Volgens de zaakwaarnemer van de spits zou Mido aanbiedingen op zak hebben van de Engelse clubs Tottenham Hotspur en Southampton.

Na zijn vertrek uit Amsterdam, heeft het voormalige 'enfant terrible' van Ajax nog geen potten kunnen breken. Zijn verblijf bij de Franse club Olympique Marseille draaide uit op een teleurstelling, en na een jaar stapte hij over naar AS Roma.

Maar de Egyptenaar komt bij de Italiaanse club weinig aan spelen toe en wil verhuizen naar een andere club. Voorlopig zal de wens van de oud-speler van Ajax niet in vervulling gaan omdat AS Roma tot op heden niet bereid is mee te werken aan een transfer.

Sponsor Loterij nieuwe sponsor eredivisie

De Sponsor Loterij wordt de komende drie jaar de nieuwe sponsor van de eredivisie, het bedrijf volgt daarmee Holland Casino op.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Sponsor Loterij per jaar tussen de 5,5 en zes miljoen euro aan de eredivisie zal gaan betalen. Het bedrijf zal geen naamgever worden van de eredivisie, maar krijgt wel media-uitingen op tv en radio.

Vanaf dit seizoen is de loterij ook al voor drie jaar sponsor van het Voetballer van het Jaar-klassement, dat georganiseerd wordt door De Telegraaf en Voetbal International.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!sportsite.

Sponsor Loterij sponsort eredivisie

De Sponsor Loterij wordt de komende drie jaar de nieuwe sponsor van de eredivisie, het bedrijf volgt daarmee Holland Casino op.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Sponsor Loterij per jaar tussen de 5,5 en zes miljoen euro aan de eredivisie zal gaan betalen. Het bedrijf zal geen naamgever worden van de eredivisie, maar krijgt wel media-uitingen op tv en radio.

Vanaf dit seizoen is de loterij ook al voor drie jaar sponsor van het Voetballer van het Jaar-klassement, dat georganiseerd wordt door De Telegraaf en Voetbal International.

Basketbal

Zouden ze hier in deze wijk nu wel goed kunnen basketballen?
Plaatje 1
Plaatje 2

Hier is trouwens al weer ophef over:

quote:
Ophef over basketbalbord met tepelpiercing

In Rotterdamse wijk Middelland is opschudding ontstaan over een reclame voor een piercingstudio. Het gaat om een basketbalbord met piercing.
Op het bord staat een grote foto van een vrouwentepel, waarbij de basketbalring de piercing door de tepel moet voorstellen. Omwonenden en het nabijgelegen Marnix Gymnasium vinden de reclame ongepast op een kinderspeelplaats.

Ook gemeenteraadsleden van CDA en ChristenUnie/SGP storen zich eraan. Zij gaan kijken of de gemeente mogelijkheden heeft om het bord weg te halen. Het reclamebureau Datagold wil het bord nog twee weken laten staan.

NBA matpartij

een tijdje geleden was er een massale knokpartij in de NBA, waarbij een speler genaamd Artest het publiek in rende om een paar fans "onder handen te nemen".

Ik had nog geen gelegenheid om goed videomateriaal te zoeken, en kwam dit per toeval tegen. En ik moet toegeven, juicy stuff!

Verder voor alle mensen die ruzie met hun ouders hebben en Within Temptation echt "keichoed" vinden, hier een linkje voor je volgende paar schoenen...

Voorzitter Palermo : zorgen om toekomst Serie A

Voorzitter Zamparini van Palermo zegt in een interview met La Gazzetta dello Sport dat hij zich zorgen maakt om de toekomst van het Italiaanse voetbal.

Volgens Zamparini hebben AC Milan en Juventus te veel macht in de Serie A. "In feite bepalen AC Milan en Juventus wat er gebeurt. Ze hebben sportief een uitstekend beleid gevoerd maar ze hebben ook politiek de macht binnen het Italiaanse voetbal en dat is niet goed. In feite gijzelen beide clubs de Serie A en wordt het voor alle clubs, met uitzondering van Inter, op deze manier ondenkbaar om ooit nog de scudetto te winnen. Milan, Juve en ook Inter hebben selecties van 25 spelers of meer en al deze spelers verdienen veel meer dan bij de andere clubs kan worden betaald."

"Wij bij Palermo zouden graag Julio Cruz willen kopen van Inter, maar als we hem moeten betalen wat hij bij Inter krijgt voor het bankzitten, verdient hij meteen twee keer zoveel als mijn duurste speler. En dan is Palermo nog een club die iets meer kan investeren. Maar het gat tussen de top 3 en de rest is veel te groot geworden om binnen vijf jaar nog te slechten. Het gat wordt eigenlijk alleen maar groter. Ik kan daarom begrijpen dat er veel meer antipathie gaat ontstaan jegens deze clubs. Daarbij gebeuren er vaak vreemde dingen die meestal in het voordeel uitpakken van Milan en Juventus."

Ook vind hij het niet kunnen dat vooral de topclubs bepalen met wie er wordt onderhandeld over de tv-rechten. " En als deze clubs ook nog de onderhandelingen voor de tv-rechten bepalen en het meeste geld naar zich toe trekken om weer spelers aan te kopen die nooit in actie zullen komen, wordt het een gevecht waar geen einde aan komt. Voor een club als Palermo is het winnen van een landstitel ondenkbaar en toch ben ik als voorzitter zo blind dat ik in een kleine kans geloof dat het toch een keer gaat lukken."

Dode man gevonden na schuurbrand

Defix had ons via de nieuws-submit te melden:

De brandweer van Aalsmeer heeft afgelopen nacht het stoffelijk overschot van een nog onbekende man aangetroffen in een schuur. Het slachtoffer, van rond de vijftig jaar oud, is mogelijk omgekomen bij een brand die in de schuur woedde.

Het vuur ontstond rond 00.45 uur aan de Aalsmeerderweg in Aalsmeer. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Vrouw sterft door botsing op skipiste

Een 34-jarige vrouw uit Kroatië is gistermiddag om het leven gekomen op een piste in de Oostenrijkse skiregio Naßfeld. De vrouw kwam in botsing met haar 38-jarige partner en liep zulke zware verwondingen op dat ze ter plekke overleed. Haar vriend raakte eveneens gewond.

De verwondingen van het slachtoffer waren van zodanige aard dat reanimatie en hulp van een toegesnelde arts niet meer mochten baten. De vriend van de vrouw raakte gewond aan zijn schouder en gezicht. Hij is voor eerste hulp opgenomen, maar zal verder in Kroatië verzorgd worden. Hoe het kwam dat de twee op elkaar botsten is niet duidelijk.

Acht movies Yoshi's Touch & Go

Nintendo heeft een zevental gameplaymovies op haar site gezet, plus een movie met de reclamespot voor Yoshi's Touch & Go. De movies laten perfect zien op welke manier gebruik wordt gemaakt van de touch screen en zijn tussen de twee en drie MB groot.

gameplaymovies:
http://www.nintendo.co.jp/ds/ayij/movie/movie01_1.wmv
http://www.nintendo.co.jp/ds/ayij/movie/movie01_2.wmv
http://www.nintendo.co.jp/ds/ayij/movie/movie02_1.wmv
http://www.nintendo.co.jp/ds/ayij/movie/movie02_2.wmv
http://www.nintendo.co.jp/ds/ayij/movie/movie03.wmv
http://www.nintendo.co.jp/ds/ayij/movie/movie04.wmv
http://www.nintendo.co.jp/ds/ayij/movie/movie05.wmv

reclamemovie:
http://www.nintendo.co.jp/ds/ayij/cm.wmv

De game zal op in februari uitkomen in Japan en in maart in de VS. Over een Europese releasedatum is nog niets bekend.

Politie pakt drie internetfraudeurs op

Defix had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsDe politie in Assen heeft drie personen (38, 19 en 18 jaar oud) opgepakt voor internet- en factuurfraude. De drie verdachten zouden vele duizenden euro's hebben buitgemaakt door via veilingsite Marktplaats.nl toegangskaarten voor concerten en musicals aan te bieden. Klanten stortten geld op een bankrekening maar ontvingen vervolgens niets.

De mannen opereerden vanuit de plaatselijke openbare bibliotheek. Elf benadeelden deden aangifte van de fraude, maar er wordt vermoed dat er veel meer gedupeerden zijn. De oudste van de drie bood eerder onder de naam Smits uit Assen computerspelletjes en gsm's via Marktplaats.nl aan. Destijds werd hiervan echter geen aangifte gedaan. De mannen worden er tevens van verdacht facturen, die ze uit brievenbussen stolen, vervalst te hebben.

Eerste foto's van Titan door Huygens

srblackbird, JahWe en M4stermind hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuws De eerste foto's die de Huygens-sonde heeft genomen tijdens en na zijn landing op Titan, een maan van Saturnus, zijn inmiddels vrijgegeven door de ESA. Op de foto's is de oppervlakte van de maan goed te zien. Er zijn onder andere objecten te zien die lijken op kanalen en zeeën. Het is voor het eerst dat er een landing op zo'n grote afstand geprobeerd en geslaagd is, en het is ook voor het eerst dat er foto's gemaakt konden worden van het oppervlak van Titan.

Huygens heeft zo'n 350 foto's teruggestuurd, wat maar ongeveer de helft van het verwachte aantal is. Dit komt waarschijnlijk door een storing in één van beide communicatiekanalen van de sonde, waardoor maar de helft van de genomen foto's verstuurd is. Toch zijn de wetenschappers erg enthousiast over de gegevens die wel teruggestuurd zijn, omdat de meeste belangrijke gegevens over beide kanalen verstuurd zijn, en dus toch zijn aangekomen.

De foto's die nu zijn vrijgegeven, zijn nog onbewerkt. De verwachting is dat de kwaliteit veel beter wordt na de bewerking. Ook zijn de foto's nog niet volledig geanalyseerd, waardoor het niet zeker is wat er precies op de foto's te zien is.

De onderstaande foto werd genomen tijdens de afdaling van de sonde in de atmosfeer van Titan. Volgens de eerste analyses van de ESA lijken er op onderstaande foto kleine kanaaltjes die naar een zee leiden te zien te zijn. De 'zee' is dan geen zee met water, omdat het daar te koud voor is op Titan, maar is waarschijnlijk gevuld met vloeibare koolwaterstoffen zoals methaan.


Foto: ESA

Op onderstaande foto's is de oppervlakte van Titan van dichtbij te zien. De 'stenen' die te zien zijn kunnen bestaan uit bevroren koolwaterstoffen. Rechts is een eerste ingekleurde versie van de foto te zien.


Foto's: ESA

De ESA heeft ook al een panoramafoto van de oppervlakte vrijgegeven, die tijdens de afdaling door Huygens gemaakt werd.


Klik op de foto voor een grotere versie. Foto: ESA

'Radicale moslims moeten toon matigen'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali moet niet haar toon matigen, maar radicale moslims dienen dit wel te doen. Dat zegt haar geestverwant, de rechtsgeleerde Afshin Ellian in een interview met het Algemeen Dagblad. Ellian hoopt dat de politica zich staande weet te houden, zodra ze aanstaande dinsdag de Tweede Kamer binnenstapt.

Het gaat met Hirsi Ali goed volgens Ellian. Dat baseert hij op zijn laatste telefoongesprek met haar. "In ons laatste telefoongesprek was ze zeer strijdbaar en enthousiast. Het gaat goed met haar. Ze is gelukkig wel wat gewend."

Volgens Ellian heeft de politiek slap en amateuristisch gehandeld na de moord op Theo van Gogh. Zo zouden met name gereformeerden binnen het CDA maar ook een deel van de PvdA de neiging hebben te capituleren voor terreur. Daarover zegt hij in het AD. "Mohammed B. heeft op het lichaam van Van Gogh een brief achtergelaten waarin hij de oorlog verklaart aan onze democratie. Hij wenst ons allemaal dood, niet alleen Ayaan en Theo. Dit was een aanslag op onze vrijheid."

Ellian acht hardere maatregelen nodig
Ook het handelen van minister Piet Hein Donner van Justitie, die na de moord opriep tot het matigen van de toon in het debat over religieuze kwesties, zint hem niet. "Niet Ayaan Hirsi Ali, maar de terroristen moeten hun toon matigen en het land uitgezet worden. Laat de Rotterdamse imam, die homo's uitscheldt en Europeanen varkens noemt, zijn toon eens matigen", zegt Ellian.

De rechtsgeleerde wil dat imams die 'de boel opruien' Nederland worden uitgezet. "En stuur ze niet weg met een enkeltje Roosendaal, maar met een militair vliegtuig naar Syrië, Egypte of Marokko. Daarmee bevrijd je de gematigde moslims van lieden die voor verharding zorgen."

De geluiden van islamofobie in de Nederlandse samenleving herkent Ellian niet. "Wie dat bespottelijke woord verzint, moet zijn hersens laten nakijken. Kritiek op een religie is toch niet verkeerd? Ben je islamofoob als je tegen het hoofddoekje bent? In Iran strijden miljoenen islamitische vrouwen tegen de hoofddoek. Daar is het een symbool van onderdrukking. Ik realiseer me best dat sommige vrouwen een hoofddoek dragen uit vroomheid. Maar ik mag van de overheid verlangen dat haar vertegenwoordigers - rechters, agenten, brandweerlieden - zich neutraal kleden en niet met hoofddoeken, kruisen of keppeltjes rondlopen. Dat is toch geen islamofobie?"

Reini mag weg bij AZ

AZ-speler Juha Reini mag uitkijken naar een andere club.

De Finse verdediger, die erg blessuregevoelig is, komt niet meer voor in de plannen van de Alkmaarse club. In een evaluatiegesprek met de club uit de Alkmaarder Hout kreeg Reini te horen dat AZ zelfs overweegt zijn tot medio 2006 lopende contract te ontbinden als hij geen andere club kan vinden.

Mede door een slijmbeursontsteking kwam de Fin nog niet aan spelen toe bij AZ. Net als bij zijn vorige club, het Belgische Racing Genk, kampt de 29-jarige Reini in Alkmaar erg vaak met blessures, waardoor hij zijn belofte nooit heeft kunnen inlossen.

België haalt 38 miljoen op voor Azië

Skeleton had ons via de nieuws-submit te melden:

Ook onze Zuiderburen hebben hun medeleven getoond met de slachtoffers van de tsunami in Azië. Een grote inzamelingsactie gisteren op radio en televisie bracht ruim 38 miljoen euro op.

Overdag stonden drie radiozenders volledig in het teken van rekeningnummer 1212, goed voor meer dan drie ton. In de avond volgde een televisieuitzending van het publieke TV1 en de commerciële zender VTM. Onder leiding van Bart Peeters en Koen Wauters (Clouseau) werden showelementen, artiesten en informatie over de ramp afgewisseld. Tijdens de TV-show zaten 1700 mensen, waaronder een groot aantal prominenten, in een callcenter om alle giften te noteren.

Om de opbrengst verder op te drijven beloofden de presentatoren halverwege de uitzending om hun haar te millimeteren mocht de teller boven de 37,5 miljoen uitstijgen. Dit bedrag is gehaald en de beide heren hebben ter plekke hun belofte ingelost.

Het eindbedrag is overigens een totaal voor heel België. Gelijktijdig met de Vlaamse TV-actie werd ook in Wallonië een benefietuitzending gemaakt. Daar werkten de publieke RTBF en commerciële RTL-TVI samen.

© VRT Nieuws
De eindstand van de benefietactie in België

'Jackson-slachtoffer' vertelt zijn verhaal

De (inmiddels) 15-jarige jongen die Michael Jackson heeft aangeklaagd wegens seksueel misbruik heeft zijn verhaal verteld aan een grand jury.

Het vermeende slachtoffer vertelde dat de zanger hem met geweld op het bed drukte om hem te molesteren. Ook moest de knul van Jackson alchohol drinken, terwijl artsen hem dat hadden afgeraden. Door kanker mist de jongen een nier. "Maar Michael zei dat ik het moest doen, dat het oké was", aldus de jongen.

Andere beschuldigingen zijn dat Jackson hem wilde leren masturberen. De jongen zegt dat hij de zanger niet intiem heeft aangeraakt. "Hoewel Michael wel wilde dat ik dat deed."

Melville en Jackson Hoewel er een televisieverbod zal zijn in de rechtzaal tijdens het proces heeft een Amerikaans tv-station al een oplossing bedacht om dit probleem te tackelen. Acteurs zullen dagelijks de gang van zaken in de rechtzaal naspelen. Er zijn al acteurs gezocht die op Jackson en rechter Rodney Melville lijken.

In Amerika bepaalt een jury van twaalf mannen en vrouwen of iemand schuldig is, de rechter bepaalt de straf. Het proces begint op 31 januari met het definitief kiezen van deze jury.

Burger King moet reclame rectificeren

okcep had ons via de nieuws-submit te melden:

Fastfoodketen Burger King mag in haar reclame niet meer verwijzen naar clown Ronald McDonald van concurrent McDonald's. Dat heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Amsterdam bepaald. Burger King moet op de eigen website en in de kranten Sp!ts en Metro een rectificatie plaatsen. Dat is vandaag gebeurd.

"Je mag onze Ronald niet zomaar gebruiken voor je eigen reclame. Ronald is van ons", reageerde een woordvoerder van McDonald's Nederland afgelopen week. "Reclame waarin je een concurrent expliciet noemt, is aan strenge regels gebonden. Zo mag een bedrijf niet de goede naam van een concurrent schaden", stelde Prisca Ancion van de Reclame Code Commissie. De rechter oordeelde dat Burger King inderdaad in strijd handelde met de wet over vergelijkende reclame. Daarbij zou het gebruik van de clown van de concurrent kleinerend zijn tegenover McDonald's.

Overigens verwijst Burger King op haar website nog steeds naar het bekendste product van McDonald's. "25% meer vlees dan de Big Mac, nu 25% lager in prijs", wordt er gesteld over de eigen Big King.

Ronald McDonald mag niet meer bij de concurrent eten
Ronald McDonald mag niet meer bij de concurrent eten

Uytdehaage toch in skate-off

Jochem Uytdehaage zal over een week toch meedoen aan de skate-off in Heerenveen, om alsnog een plaats af te dwingen voor de komende wereldbekerwedstrijden. Op deze manier hoopt de Europees kampioen allround zich tevens te kwalificeren voor de WK afstanden, begin maart in Inzell.

Eerder deze week overwoog de Nederlander om af te zien van de skate-off, omdat het zijn voorbereiding op het WK Allround in Moskou mogelijk in de war zou schoppen. Het gevolg was dan dat zijn seizoen begin februari, na het WK, al dan voorbij zou zijn. Samen met coach Gerard Kemkers heeft Uytdehaage nu voor een andere oplossing gekozen.

Aan het begin van het seizoen werd Uytdehaage geplaagd door tegenslagen en blessures. Daardoor miste hij de eerste wereldbekerwedstrijden van het schaatsseizoen en kon hij zich niet eerder kwalificeren voor de WK afstanden.

Schilderijen kleuter brengen $15.000 op

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vierjarige kleuter is een hype onder kunstminnend New York. De schilderijen van wonderkind Marla Omstead, die schildert vanaf haar tweede, brengen inmiddels 15.000 dollar per stuk op. Haar werk is al vergeleken met beroemde 'collega's' Klee en Kadinsky. Een wachtlijst van honderd kunstverzamelaars kijkt uit naar nieuw werk van de vierjarige.

Een galeriehouder noemt de kleuter 'extreem getalenteerd en uniek'. "Het is een normaal kind met een grote gave om uit te drukken wat in haar zit", stelt Anthony Brunelli, die de eerste overzichtstentoonstelling van Marla organiseerde. De oma van de kleuter ziet in het talent de hand van God. "Dat kan niet anders", zei de trotse vrouw tegen een verslaggever. "Je kunt Zijn hand in haar werk zien."

Ondertussen kunnen de meeste professionele kunstenaars alleen maar dromen van de aandacht die Marla krijgt. Kranten, radio- en tv-zenders uit de hele wereld kwamen naar haar woonplaats Binghamton om het fenomeen met eigen ogen te aanschouwen. De vierjarige is echter verlegen en klampt zich liever vast aan het been van papa of mama dan dat ze praat over de 50 schilderijen die ze tot nu toe heeft gemaakt. "In haar werk drukt zij zich spontaan uit", zegt haar moeder. "Ze doet het voor de lol en dat moet vooral zo blijven."

Marla Omstead
Marla is hot onder Amerikaanse kunstverzamelaars

'Bambie' boos over foto's op 'vunzige sites'

Mieke de Boer is niet blij dat de foto's uit haar Playboyshoot massaal op het internet te zien zijn. Nog geen uur nadat het blad met twaalf onthullende foto's van de dartster in de kiosken lag, waren ze al op honderden sites en weblogs te downloaden.

"Ik heb ervoor gekozen om stijlvolle foto’s te laten maken voor een blad dat ik zelf zie als gerenommeerd", jammert De Boer. "Nu duiken die foto’s op bij de meest vunzige websites. Die omgeving vind ik vreselijk. Toen dat gebeurde met Georgina schrok ik ervan. Maar toen waren mijn foto’s al gemaakt."

Mieke Hoofdredacteur Jan Heemskerk denkt dat de diefstal een 'professionele achtergrond' heeft. "Sommige sites gebruiken de foto's om achteloze bezoekers te lokken door hen een inbelprogramma te laten installeren", aldus de hoofdredacteur.

Heemskerk heeft meteen boze, juridische e-mails de deur uit gedaan. Kwade tongen spreken echter van het bewust opkloppen van een hype rond de naakte Mieke de Boer, net zoals gebeurde bij Georgina Verbaan. Hoewel Verbaans foto's overal waren te downloaden, was het blad, mede door de aanhoudende nieuwsstroom rond haar belastingschuld en vermeende borstvergroting, in mum van tijd uitverkocht.

SW Galaxies toegevoegd aan Station Access plan van SOE

Het Station Access plan van Sony Online Entertainment zorgt ervoor dat je voor een bedrag van $21.99 een aantal MMORPG's kan spelen. De spellen die al gespeeld konden worden zijn: EverQuest, EverQuest 2, Planetside, EverQuest Online Adventures, EverQuest voor Macintosh en drie Station Pass games: Cosmic Rift, Infantry en Tanarus. Aan deze lijst is nu ook Star Wars: Galaxies toegevoegd. De spellen zullen nog wel eerst aangeschaft moeten worden, voordat ze gespeeld kunnen worden.

Spraakherkenning in Mario Party 6

Scansoft, inc., een bekend bedrijf op het gebied van spraakherkennings-software, heeft vandaag bekend gemaakt dat het spraakherkenning heeft geïmplementeerd in Mario Party 6 voor de GameCube. De spraakherkenning kan gebruikt worden in verschillende minigames. Zo zul je met de microfoon je racer kunnen commanderen en aanmoedigen en kan je quizzen beantwoorden om extra sterren te krijgen, die uitgegeven kunnen worden aan unlockable extra's. De software zal een breed scala aan stemmen kunnen herkennen, waaronder kinderstemmen. Blijkbaar heeft Scansoft ook nog plannen voor aankomende games:
"[...]
"Speech adds a whole new element to the user experience for games," said Alan Schwartz, vice president, Embedded Speech, SpeechWorks Solutions from ScanSoft. "By making our Speech Games SDK available on the Nintendo GameCube, developers will be able to easily add speech to the user interface for many different genres of games, as evidenced in Mario Party 6. We look forward to working with Nintendo and its developers to offer this exciting new feature in future titles."
[...]"


Rayman DS EU Boxart

Velen zullen hem misschien al in de mail ontvangen hebben, van ubisoft.com. Maar hier is hij, de officiële boxart van Rayman DS:

Zoals jullie misschien al aan de afbeelding zien, ziet het er naar uit dat dit spel, en misschien wel alle (Europese) DS spellen, een kartonnen hoesje krijgen, net zoals de Gameboy-spellen.

Wat Ubisoft ook in dezelfde mail vrijgaf was een reclame voor Rayman DS, en SplinterCell 3, samengevoegd met een nieuwjaarsboodschap voor 2005, deze vind je hier.

Mysterieus screenshot Myst V

We meldden al eerder dat er een nieuwe Mystgame in de maak is, namelijk Myst V: End of Ages, welke uit zal komen op de PC en de Mac, en daar is het eerste screenshot van verschenen:

De game zal het laatste deel zijn in de Myst-serie, waarmee een einde komt aan de vijfdelige serie. Eerdere delen zijn: Myst, Riven, Myst III Exile en Myst IV Revelation, waarbij de laatste twee delen door Ubisoft Montreal ontwikkeld werden. Voor echte Mystfans, die Riven doorgaans als het hoogtepunt in de serie beschouwen en de twee delen erna als slappe aftreksels afdoen, zal het dan ook goed nieuws zijn dat Cyan Worlds het laatste deel zal maken. Inhoudelijk zal de game verder gaan waar het eerste deel eindigde en de speler heeft de uitdaging en verantwoordelijkheid om het oude rijk van de D'ni te herstellen.

"Myst V: End of Ages volgt de Myst-verhaallijn tot in haar conclusie, waarmee een einde komt aan the Ages of Myst," aldus Rand Miller, algemeen directeur van Cyan Worlds en medebedenker van de serie. "Om de cirkel rond te maken hebben we het idee omhelsd van iets ouds en iets nieuws. Het nieuwe in die zin dat we op het gebied van interfacedesign en technologie iets nieuws willen doen en het oude omdat we terug willen gaan naar het principe van de simpele exploratie, wat Myst zo'n magisch gevoel gaf." De game staat gepland voor een release in de herfst van dit jaar.

Platte tv's met stip in 'diefstal top 3'

De platte televisies staan met stip in de 'diefstal top 3'. Dat meldt Het Verbond van Verzekeraars, de overkoepelende organisatie van verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Het stelen van videorecorders is daarentegen helemaal uit en ook laptops worden minder ontvreemd. Platte, gestolen televisies zijn uitermate goed door te verkopen en daardoor een geliefd steelobject.

De politie adviseert bezitters van een plasma- of LCD-televisie om deze goed te verstoppen en alleen te kijken met de gordijnen dicht. Het dievengilde heeft het tegenwoordig gemunt op dergelijke hebbedingetjes en struint de straten af naar de platte televisies.

De platte televisie zie je in steeds meer huishoudens. Ze dalen niet alleen sterk in prijs, ze zijn ook nog eens multifunctioneel. Kun je een 'ouderwetse' televsie alleen maar neerzetten op één plek, een plasmascherm kun je ook kantelen, als schilderij aan de muur hangen of zelfs plat neerleggen of aan het plafond bevestigen.

Vooral in de Noordkop verdwijnen de tv's bij bosjes. De politie Zaanstreek-Waterland ziet het aantal gestolen tv's dan ook sterk stijgen. 'Zowel overdag als 's avonds gaan de dieven op onderzoek uit', zegt woordvoerster Judith van Dijk. 'Als het donker is valt het blauwe licht in de huiskamers natuurlijk helemaal op. Dus je kunt beter dan je gordijnen dicht doen.'

Kristel Verbeke bevalt van toekomstige K3-fan

Kristel Verbeke van K3 heeft zelf voor een nieuwe, toekomstige K3-fan gezorgd: ze beviel vrijdag van een dochtertje, genaamd Nanou. De vader is Gene Thomas, met wie ze in 2003 trouwde.

Hoewel Kristel deel uit maakt van een populaire meidengroep, die schijnbaar nog steeds niet over haar hoogtepunt heen is, besloot de 29-jarige Belgische toch voor het ouderschap te kiezen. Een tijd lang trad de zwartharige schone nog op met Kathleen en Karen, waarbij Kristel met dikke buik op het podium stond. Momenteel is er een rustpauze ingelast en doen de meiden allemaal hun eigen ding. Zo speelt Kathleen de rol van kleine zeemeermin in de gelijknamige musical.

Nanou weegt 3480 gram en is 51 centimeter lang. Zowel moeder als kind maken het goed. Kathleen en Karen hebben aangegeven erg blij te zijn voor Kristel, maar dat ze zelf nog geen kindje willen. De meidengroep komt in de loop van 2005 weer bij elkaar en ze hebben een contract met Studio 100 tot en met 2007.

Liverpool bood 10 miljoen euro op Kuijt

Het Algemeen Dagblad zegt dat het Engelse Liverpool de club is die een paar weken geleden een bod van 10 miljoen euro heeft gedaan op Dirk Kuijt.

Voorzitter Jorien van den Herik van Feyenoord liet vrijdag tijdens de nieuwjaarsspeech doorschemeren dat er in december 'een buitenlandse club' is geweest die op de aanvaller geboden heeft. "Het was een eerste bod, waartegen we bewust nee hebben gezegd", aldus Van den Herik.

Kuijt wist zelf niet dat het om Liverpool ging. Momenteel onderhandelt hij met Feyenoord over het openbreken van zijn huidige contract, dat in de zomer van 2007 afloopt. "Ik vind het belangrijk te horen wat de club sportief kan en wil", aldus de aanvaller. "Daar hangt de keuze die ik straks ga maken sterk vanaf."

Rare klaar met de GBA... Of toch niet?

Met de release van Banjo Pilot deze week in de USA en Mr. Pants de komende maand in de UK is Rare klaar met zijn aangekondigde GBA games. Rare heeft nu vier titels voor de GBA, de bovengenoemde Banjo Pilot en Mr Pants en de al eerder verschenen Banjo Kazooie en Sabre Wulf.

Wat gaat Rare nu doen? Dat weten we niet:

"[...]
So, what now? What's next for Rare on the handheld scene, and what's our dedicated team plugging away at in the background as we speak? Well, far be it from us to keep a secret. What we'll actually be doing is -
[...]"


Dat kan dus van alles betekenen: een nieuw GBA project, een Nintendo DS project, of misschien wel niets.

Eintracht wil uitbreiding Bundesliga

De Duitse voetbalclub Eintracht Frankfurt heeft bij de Duitse voetballiga DFL een officieel verzoek ingediend om de Bundesliga van achttien clubs uit te gaan breiden naar twintig clubs.

Tevens wil Eintracht dat ook de Tweede Bundesliga uit twintig clubs zal gaan bestaan. Volgens de club kunnen met een grotere Bundesliga meer commerciële activiteiten worden ontplooid.

De voetbalclub uit Frankfurt denkt dat er zo meer mogelijkheden voor marketing kunnen worden ontwikkeld en hoopt hierdoor tevens op hogere inkomsten uit tv-rechten. Bovendien zullen de voor het WK 2006 gerenoveerde stadions ook na de mondiale titelstrijd dan meer worden gebruikt.

De plannen zullen op de algemene vergadering in maart worden behandeld. Of de clubs er mee akkoord gaan is twijfelachtig. De FIFA en de UEFA willen juist dat de nationale voetbalcompetities nog maar uit zestien clubs bestaan.

Schaatsdames matig op dreef

De Nederlandse schaatsdames hebben bij de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden sprint in Calgary matig gepresteerd.

Wereldkampioene Marianne Timmer kwam op de 500 meter niet verder dan de negende plaats in een tijd van 38.33, Frouke Oonk eindigde in 39,05 op de achttiende plaats. De winst was er voor de Chinese Manli Wang in een tijd van 37.91.

Op de 1000 meter deed Timmer het ietsjes beter. Haar tijd van 1.16,26 was goed voor de vierde plaats. De Italiaanse Chiara Simionato was de sterkste in een tijd van 1.15,29, voor de Canadese Shannon Rempel en de Wit-Russische Anzjelika Kotjoega. Oonk eindigde als 14e in 1.18,31.

T-Mobile US jaar lang gehackt

Een hacker heeft een jaar lang toegang gehad tot de klantgegevens van de Amerikaanse tak van de Duitse telecomprovider T-Mobile. Het bedrijf ontdekte in juli vorig jaar dat de 21-jarige Nicolas Jacobsen uit Oregon toegang had tot de server. Hierop werd de geheime dienst ingeschakeld. Eind oktober 2004 werd de verdachte al opgepakt, maar tot vandaag werd de zaak stilgehouden.

Jacobsen bekeek persoonsgegevens van 400 abonnees met daarin onder meer sofi-nummers, voicemail pincodes, wachtwoorden voor mobiel internet en via de mobiel verstuurde foto's. Hij heeft geen toegang gehad tot creditcardgegevens. De geheime dienst, die de zaak onder de naam Operation Firewall onderzoekt, kwam Jacobsen op het spoor door een bericht op een online marktplaats die al door de dienst in de gaten werd gehouden. Onder de naam 'Ethics' bood Jacobsen aan allerlei persoonsgegevens boven water te krijgen van T-Mobile-abonnees op basis van het telefoonnummer.

Ook gegevens van beroemdheden stonden tot beschikking van Jacobsen. Zo zou hij onder andere foto's van Demi Moore, Nicole Richie en Paris Hilton in zijn bezit hebben gehad.

T-Mobile bevestigt dat een hacker toegang heeft gehad tot klantgegevens, maar weigert verder commentaar te geven. Ook de geheime dienst wil niet reageren.

Wennemars wint 500 en 1000 meter

Erben Wennemars heeft in Calgary de eerste 500 en 1000 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden. Daarmee heeft hij een grote kans om naar het WK sprint te mogen gaan.

Erben Wennemars en Beorn Nijenhuis hebben naast de wereldbekerwedstrijden ook nog een WK-ticket op het spel staan. Wie zondag na twee keer de 500 meter en twee keer de 1000 meter in totaal het snelst is geweest,mag naar het WK. Erben Wennemars heeft met twee keer winst, tegenover Nijenenhuis die tiende en zevende werd, een grote voorsprong genomen.

Toch blijft Wennemars voorzichtig: "Er is geen enkele reden om uitgelaten te doen.Ik moet Nijenhuis verslaan om naar het WK te mogen en die wedstrijd heb ik nog niet gewonnen."

Uitslag eerste 500 meter:
1. Erben Wennemars 34,84
2. Dmitri Lobkov (Rus) 34,85
3. Gerard van Velde 35,00
4. Tucker Frericks (VS) 35,02
5. Yuya Oikawa (Jap) 35,03
6. Fengton Yu (Chi) 35,08
10. Beorn Nijenhuis 35,19
19. Jacques de Koning 35,76

Uitslag eerste 1000 meter:
1. Erben Wennemars 1.08,50
2. Casey Fitzrandolph (VS) 1.08,73
3. Jan Bos 1.08,99
4. Nick Pearson (VS) 1.09,02
5. Joey Cheek (VS) 1.09,11
6. Gerard van Velde 1.09,16
7. Beorn Nijenhuis 1.09,34
8. Even Wetten (Noo) 1.09,45

Di Canio, wat jammer nou

Toen mijn reisgenoten en ik plaatsnamen in een tribunevak van de thuisploeg, waren beide teams net met de warming-up bezig. Terwijl de hele ploeg zich in het zweet werkte, hield één man zich een beetje afzijdig. Hij deed eens wat trucjes met de bal en spande zich verder niet overmatig in. Nu wist ik het al wel, maar als ik beide ploegen niet had gekend, was het me toen wel duidelijk geworden: dat is de vedette.

Krajicek/Van Gemerden gekwalificeerd

Melle van Gemerden en Michaella Krajicek hebben zich beide geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Australian Open. Voor Elise Tamaela duurde de kwalificatie een ronde te lang, zij verloor.

Van Gemerden speelde opmerkelijk eenvoudig zijn tegenstander van de baan. De Canadees Frank Dancevic werd met tweemaal 6-2 weggezet. Na zeges op Marco Chiudinelli en Filip Prpic is het toernooi voor Van Gemerden eigenlijk al een succes. Wie hij in de eerste ronde zal treffen is niet bekend.

Krajicek speelde een close partij tegen de Russin Galina Voskoboeva, die vooral met een goede eerste service doorkwam. De eerste set ging na een tie-break naar de Nederlandse. In de tweede set werd tweemaal een regenpauze ingelast. Bij 5-6 brak Voskoboeva de service van Krajicek en veroverde de tweede set. Krajicek schakelde vervolgens echter bij en de Russin was gezien (7-6 5-7 6-0).

Elise Tamaela trof met de Amerikaanse Angela Haynes een te sterke opponent. Een breek voorsprong in de eerste set kon ze niet vasthouden. Sterker nog, ze verloor vier spellen op rij en daarmee de eerste set, 4-6. In de tweede set ging het even gelijk op, waarna Haynes, wel gehinderd door regenpauzes, de zege naar zich toe trok.

Met Van Gemerden nemen nu vier Nederlandse mannen deel aan het enkelspel in het hoofdtoernooi. Ook Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Peter Wessels komen in actie. Bij de dames is Krajicek de enige Nederlandse.

Dief truck opgepakt na inslikken tabaksspuug

Een 26-jarige man uit Vancouver (VS) dacht een goede slag te slaan, toen hij er een onbemande truck met lopende motor zag staan. Hij nam plaats achter het stuur, reed weg en nam een teug van een goedje uit een beker. Even later stond hij al stikkend langs de weg het alarmnummer te bellen.

Wat wilde namelijk het geval; de man had tabaksspuug van de eigenaar van de truck zitten verorberen. Na zijn telefoontje kwam er medische hulp opdagen en werd de man opgelapt. Minder fijn voor de Amerikaan was het feit dat hij even later gearresteerd werd.

Politie vindt dode man in busje langs snelweg

TimmyAsd had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een dode man achter het stuur van een bestelbusje aangetroffen. Het busje stond stil op de vluchtstrook langs de snelweg A2 bij Weert. Het gaat om een 29-jarige man van Poolse afkomst die in Limburg verbleef.

In eerste instantie ging de politie uit van zelfdoding, maar na onderzoek wordt een misdrijf niet langer uitgesloten. Het busje waarin de man werd gevonden, betrof een leasebusje uit Den Bosch en botste een paar honderd meter voor de vindplaats twee keer tegen de vangrails. De politie wil verder geen details prijsgeven.

Braziliaan gooit moeder voor de pitbulls

Een 48-jarige Braziliaanse man heeft zijn bejaarde moeder voor de pitbulls gegooid, zo heeft de politie in Brazilië gemeld. De man had ruzie met zijn 88-jarige moeder en besloot haar daarom over het tuinhek, in de tuin van de buren te gooien, alwaar twee pitbulls op haar afsprongen.

De honden gingen zo ernstig tekeer, dat de vrouw het niet overleefde. Ze werd nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar dit was tevergeefs. Ze overleed enkele uren later.

Na zijn daad zou de man spijt hebben gekregen en hebben geprobeerd om zijn moeder te redden. De politie trof de bebloede vrouw aan in de armen van haar zoon, waarna ze naar het ziekenhuis werd gebracht. De man vertelde de politie dat de vrouw zelf over de heg was gesprongen, de politie acht dit echter uitgesloten.

De eigenaar van de honden meldde dat de man een alcoholist is en dat hij regelmatig geld van zijn moeder stal om drank te kunnen kopen. De man is aangeklaagd voor moord.

Vrouw vermoordt ontmaagde dochter (12)

whitty had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse vrouw heeft haar twaalfjarige dochter vermoord nadat zij haar had verteld dat ze ontmaagd was. Tunisia Archie uit Alabama dwong haar dochter Jasmine bleekmiddel te drinken en bleef hierna net zo lang op haar zitten tot ze stierf. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Het negenjarige broertje van het meisje werd gedwongen om toe te kijken. Volgens de politie dreigde ze hem ook te vermoorden als hij een traan zou laten om Jasmine. Archie verklaarde tegenover de politie gestoord te zijn geworden toen haar dochter haar vertelde dat ze ontmaagd was. De vrouw is aangeklaagd wegens moord en kan tot de doodstraf of levenslang worden veroordeeld.

Mohammed B. niet bij eerste dag proces

Theo van Gogh-moordenaar Mohammed B. zal niet aanwezig zijn bij zijn eerste procesdag, die zal plaatsvinden op 26 januari. Dit heeft zijn advocaat Peter Plasman vrijdagavond gezegd.

Het proces, dat zal plaatsvinden in de in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp, zal voor een groot deel gefilmd mogen worden door de NOS. De eerste zitting in de zaak zal nog niet inhoudelijk, maar pro forma behandeld worden. Het Openbaar Ministerie (OM) zal daar hoogstwaarschijnlijk een toelichting geven op de stand van het onderzoek.

Het OM maakte afgelopen donderdag bekend dat de aanklacht tegen B. is uitgebreid. Hij wordt nu ook aangeklaagd voor het belemmeren van het werk van de Staten-Generaal met geweld of bedreiging met geweld. Ook twaalf anderen van de "Hofstadgroep" worden hiervan verdacht, zij zouden plannen hebben om Hirsi Ali te vermoorden.

Mohammed B. kan maximaal een levenslange celstraf krijgen.

Abu Ghraib-cipier Graner schuldig bevonden

Charles Graner is door een militaire jury in Texas schuldig bevonden aan het mishandelen van Iraakse gevangenen in de beruchte Abu Ghraib-gevangenis. De 36-jarige cipier werd op alle tien punten van de aanklacht schuldig bevonden. Hij kan een celstraf krijgen van maximaal veertien en een half jaar.

Graner, afkomstig uit de staat Pennsylvania, kreeg over de hele wereld bekendheid toen er in april vorig jaar foto's uitlekten waarop te zien was hoe Iraakse gevangenen stelselmatig mishandeld en misbruikt werden door Amerikaanse militairen. De foto's verschenen overal in de media en schokten de wereld. Korporaal Graner leek de ergste van allemaal te zijn en kan zeer waarschijnlijk ook de hoogste straf tegemoetzien. In de aanklacht tegen de man stond onder andere dat hij gevangenen heeft geslagen, gedwongen tot masturbatie en naakt op elkaar heeft gestapeld.

In het proces noemde de aanklager Graner een sadist die er genoegen in schept gevangenen te zien lijden. De advocaat van Graner meldde dat de mishandelingen het gevolg waren van de onmenselijk zware druk waaraan hij was blootgesteld. Graner zelf hield zijn lippen op elkaar en keek het hele proces strak voor zich uit. De jury had iets minder dan vijf uur nodig om tot de uitspraak te komen.


Charles Graner op het punt om met zijn vuist in te slaan op geboeide gevangenen

Graner heeft sowieso een niet al te fris verleden. In 1992 al kwam de gevangenis waar hij toen werkte (in Pennsylvania) in opspraak omdat gevangen er werden geslagen, in 1994 maakte hij een mede-cipier ziek door pepperspray in zijn koffie te spuiten en ik 1998 werd hij ervan beschuldigd een scheermesje in het eten van een gevangene te hebben gestopt. Ook privé is het geen lieverdje: in 1997 zou hij zijn vrouw met de dood bedreigd hebben en in 2001 zou hij haar van de trap hebben willen gooien.

In de zaak rond de mishandelingen in de Abu Ghraib-gevangenis werd eerder de 38-jarige sergeant Ivan Frederick veroordeeld tot acht jaar cel. Twee anderen, onder wie Graners vriendin Lynddie England, moeten nog voor de krijgsraad komen. England beviel in de herfst van vorig jaar van een kind van Graner, haar rechtszaak begint aanstaande maandag, 17 januari.


Charles Graner arriveert bij de rechtbank

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.