KNMI geeft weeralarm

Het KNMI heeft zaterdagochtend een weeralarm uitgevaardigd. Gisteravond gaf het KNMI al een waarschuwing. Op haar site waarschuwt de meteorologische dienst voor "zeer zware windstoten" waarbij grote schade mogelijk is. Vooral in de kustprovincies kunnen er windstoten voorkomen met een snelheid tot 120 km per uur.

In het noordelijk kustgebied kan enige tijd een zware storm (windkracht 10) woeden. In de andere kustprovincies moet rekening worden gehouden met windkracht 9.

De veren tussen Harlingen en de waddeneilanden Terschelling en Vlieland zijn zaterdag uit de vaart genomen. Op de Waddenzee woedt een storm en varen is onverantwoord, aldus rederij Doeksen. Waarschijnlijk zullen de veren in de loop van de middag weer gaan varen. Ook de Discovery, een van de veerboten van Stena Line, is vanochtend niet uitgevaren naar Harwich vanwege het slechte weer. Op Schiphol leidt de storm vooralsnog niet tot vertragingen omdat de vertrek- en landingsbanen precies in de wind liggen, aldus een woordvoerder.