FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 8 januari 2005

Man verkracht meisje (9) tien keer

Icoon misdaad nieuws Een 29-jarige man uit Hardenberg is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar (acht maanden voorwaardelijk), wegens het vele malen verkrachten van een pas negen jaar oud meisje. De man beging zijn delicten gedurende een tijdspanne van ruim een jaar.

Volgens de rechter heeft de man zich aan seksueel misbruik schuldig gemaakt. Zelf beweert hij dat het meisje zijn vriendin was, met wie hij een echte relatie onderhield. De opgelegde straf is flink lager dan de eis van de officier van justitie. Die pleitte voor dertig maanden gevangenisstraf, waarvan tien voorwaardelijk.

De man en het meisje liepen niet alleen hand in hand over straat, maar hadden ook regelmatig seks. Ook de moeder van het meisje wist hiervan, maar hield zich afzijdig door enkel het gebruik van condooms te benadrukken. Uiteindelijk hadden de twee zeker tien keer gemeenschap, alle keren gebeurde dit onveilig.

"Ze ziet er veel ouder uit dan negen of tien jaar. Ik was verliefd op haar en zij op mij. We hielden van elkaar", zo verklaarde de man zijn daden. Volgens deskundigen is de man een typisch geval van een gelegenheidspedofiel.

Volgens de man gebeurde alles uit vrije wil. Ze zou het zelf gewild hebben, zo zei hij in de rechtbank. Het meisje bleek ook op zevenjarige leeftijd al seksueel misbruikt te zijn, door een vriend van haar moeder. Ook toen wist haar moeder al wat er gaande was.

Smell my finger!

"Hoe zou jij het vinden als ze foto's van je blote lul op internet zetten."

Dat is een hele goeie. Hoe zou JIJ het vinden als men foto's van je blote lul of kut op internet zouden zetten? Je zou het vast niet leuk vinden. Tenzij je natuurlijk exhibitionistische trekje hebt.

Maargoed, voor de mensen die geen zin hebben om foto's van hun piemie's of muisjes op internet terug te zien, hier een simpele cursus om dit te voorkomen.

Stap 1: Denk nooit dat je met een klein geil meisje chat die daadwerkelijk geil word als jij je trots voor de webcam toont.

Nog vragen?

Met dank aan nietzman voor de submit

Mirror voor de files:
het eerste bestand
het tweede bestand

Slachtoffers gezinsdrama Zoetermeer gestikt

radiating en Scuderia_Mark hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De twee kinderen van zes en drie jaar oud die donderdag dood werden aangetroffen in een woning in Zoetermeer blijken door verstikking om het leven te zijn gebracht. Hun 38-jarige moeder pleegde diezelfde avond zelfmoord door voor een trein te springen.

Volgens de politie was er sprake van een gebroken gezinssituatie. De familie woonde nog maar kort in hun bovenwoning aan de Kikkersloot. Buren wisten weinig over het gezin te vertellen. De politie heeft om die reden dan ook geen grootschalig buurtonderzoek gehouden.

De moeder heeft een afscheidsbrief achtergelaten, maar het is niet bekend gemaakt wat de inhoud van die brief was.

[update] Man schiet buurman dood

Icoon Binnenlands nieuws In de wijk Westerpark in Amsterdam zijn zaterdagochtend een vader en dochter zwaargewond geraakt bij een schietpartij. Dat heeft een politiewoordvoerder zaterdag laten weten. De dader van de schietpartij is vermoedelijk een 37-jarige buurman van de twee.

De 39-jarige vader en 19-jarige dochter liepen over straat in Westerpark toen ze beschoten werden. Ze zijn beiden met ernstige verwondingen in hun maagstreek naar het ziekenhuis gebracht. Kort daarna meldde een buurman van de twee zich bij de politie als schuldige. Volgens politiewoordvoerder Vrooland gaat het om een geŽscaleerde burenruzie.

Update 20.50 uur
De politie heeft laten weten dat de vader, naar later bleek 44 jaar oud, in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Zijn dochter verkeert in stabiele toestand.

---
Met dank aan RDJ134 voor de update.

Slachtoffer Waalse gasramp na 5,5 maand thuis

Eťn van de personen die op 30 juli gewond raakte bij de gasramp in het Waalse Gellingen is vandaag uit het ziekenhuis ontslagen. De 23-jarige Wesley Depla uit Izegem was vijfenhalve maand geleden met zijn vader aan het werk op het bedrijventerrein waar de ontploffing plaatsvond en liep zware brandwonden op. Zijn 51-jarige vader overleed op 3 september aan zijn brandwonden.

Wesley lag lange tijd in coma en onderging verscheidene operaties, maar is nu aan de beterende hand. Voor hem volgt echter nog een lange revalidatie. Zo moet hij opnieuw leren lopen, schrijven en eten. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis miste Wesley niet alleen de begrafenis van zijn vader, maar ook de geboorte van zijn eerste kindje op 31 december.

Bij de gasramp vielen 24 doden en raakten 132 mensen gewond.

Britse prinsen helpen AziŽ

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De twee Britse prinsen William en Harry hebben vrijdag hun steentje bijgedragen aan de hulp voor de slachtoffers van de zeebeving in AziŽ. In een pakhuis van het Rode Kruis in Bristol staken ze de handen uit de mouwen door mee te helpen met het inpakken van noodhulp voor de Malediven.

"We waren beiden zeer geschokt", aldus William, de oudste zoon van kroonprins Charles. Hij vertelde dat hij en zijn jongere broer tot tranen werden geroerd door beelden van de moeilijkheden waar kinderen mee kampten die door de tsunami wees waren geworden.

De twee leden van het koninklijk huis hielpen mee met het inpakken van dozen maar ook met het verplaatsen ervan en het naar buiten rijden van pallets met hulpgoederen. "We zijn niet vrijgesteld van hetgeen alle anderen doen. We wilden gewoon de handen uit de mouwen steken. We wilden niet achterblijven", aldus prins Harry.

Ongewenste decembercadeaus massaal op internet

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Ongewenste sinterklaas- en kerstcadeaus worden massaal te koop aangeboden op internet. Veilingsite eBay en verkoopsite Marktplaats melden dat het aanbod flink is gestegen in de eerste dagen van het nieuwe jaar. "Bijna iedereen krijgt wel cadeautjes die ze of al hebben of eigenlijk niet willen hebben", verklaart Egbert van Keulen, manager bij eBay. "Daarnaast is de kans dat je per ongeluk het cadeau aan dezelfde persoon teruggeeft miniem wanneer je je product online aanbiedt."

Het aanbod in de rubriek sieraden en horloges is verdrievoudigd. Ook in de categorie speelgoed groeit met name de aangeboden hoeveelheid Playmobil, Lego en modelauto's aanzienlijk.

Sony kan vraag naar PSP's niet aan

Icoon Games nieuwsHet is al langere tijd bekend dat er een groot tekort aan PSP's (PlayStation Portable) heerst en de beschikbare apparaten worden vaak tegen woekerprijzen verkocht. Sony is echter niet in staat de produktie zodanig op te schroeven dat er genoeg PSP's geproduceerd worden om aan de vraag te voldoen. Volgens Ken Kutaragi van Sony komt dit omdat de GPU van de PSP zo complex is (er wordt gewerkt met een nauwkeurigheid van 90 nanometer) dat de produktie van dit onderdeel de algehele produktie vertraagt.

PSP In Nederland worden de PSP's in maart verwacht. Of ze dan ook voor iedereen verkrijgbaar zijn moet worden afgewacht. Het is in Japan nog steeds onmogelijk om een PSP te kopen zonder reservering. Het trage GPU-produktieproces kan een negatieve invloed hebben op de release in het westen. Sony wil voor april drie miljoen PSP's uitgeleverd hebben. Als Sony al niet in Japan aan de vraag kan voldoen, dan is het nog maar de vraag hoe ze het aan willen gaan pakken als de handheld wereldwijd verkocht gaat worden.

Dit is niet de eerste keer dat een complexe chip een vlot produktieproces van een Sony-produkt verhindert. De PlayStation 2 had soortgelijke problemen bij de launch. Sony verontschuldigt zich voor het tekort aan PSP's op hun website.
_
Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op games.fok.nl!

Uitslagen halve finales Lakeside

Raymond van Barneveld heeft de finale van de Lakeside World Professional Darts Championships 2005 bereikt. Hij versloeg de Engelsman Darryl Fitton met vijf sets tegen drie. "Barney" treft in de finale een andere Engelsman; Martin Adams versloeg Simon Whitlock eenvoudig met 5-0.

Van Barneveld begon zeer sterk en won de eerste drie sets. De spelers gingen de pauze echter in met een stand van 3-1, doordat Fitton de vierde set won. Na de pauze ging Barney verder waar hij mee bezig was en won hij de vijfde set. Hij leek door te gaan stoten, maar "The Dazzler" Fitton bracht de spanning terug door twee sets op rij te winnen. Maar in de laatste set was het toch gedaan met de Madness-fan, waardoor Barney, die het toernooi al drie keer won, voor de vijfde keer in de finale staat.

De andere halve finale was een stuk minder spannend. De AustraliŽr Whitlock was geen schim van zichzelf in zijn eerdere wedstrijden en had weinig in te brengen tegen Adams. De als zevende geplaatste "Wolfie" had geen enkele moeite met Whitlock en gunde hem slechts twee legs.

De finale wordt morgenavond gespeeld. SBS 6 brengt vanaf 18:25 een verslag.

Darts: Uitslagen halve finales Lakeside

Raymond van Barneveld heeft de finale van de Lakeside World Professional Darts Championships 2005 bereikt. Hij versloeg de Engelsman Darryl Fitton met vijf sets tegen drie. "Barney" treft in de finale een andere Engelsman; Martin Adams versloeg Simon Whitlock eenvoudig met 5-0.

Van Barneveld begon zeer sterk en won de eerste drie sets. De spelers gingen de pauze echter in met een stand van 3-1, doordat Fitton een sterke vierde set speelde en deze won met 3-0. Na de pauze ging Barney verder waar hij in de eerste sets mee bezig was en won hij de vijfde set, eveneens met 3-0. Hij leek door te gaan stoten, maar "The Dazzler" Fitton bracht de spanning terug door twee sets op rij te winnen. In de laatste set was het echter toch gedaan met de Madness-fan, waardoor Barney, die het toernooi al drie keer won, voor de vijfde keer in de finale staat.

De andere halve finale was een stuk minder spannend. De AustraliŽr Whitlock was geen schim van zichzelf in zijn eerdere wedstrijden en had weinig in te brengen tegen Adams. De als zevende geplaatste "Wolfie" had geen enkele moeite met Whitlock en gunde hem slechts twee legs.

De finale wordt morgenavond gespeeld. SBS 6 brengt vanaf 18:25 een verslag.

Kijk voor meer sportnieuws op Sport.fok.nl!

Oldham stunt tegen Manchester City

Manchester City is in derde ronde van de FA cup verrassend uitgeschakeld door de twee divisies lager spelende Oldham Athletic. Man of the Match was Scott Vernon die het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren.

De andere club uit Manchester, United, moet op herhaling tegen Exeter City. Een veredelde jeugdploeg van United kwam tegen Exeter, dat vier niveaus lager speelt, niet verder dan 0-0.

Chelsea en Tottenham Hotspur wonnen wel hun wedstrijden in de derde ronde. Chelsea won met 3-1 van Scunthorpe, waarin exPSV-er Kezman de eerste goal van de Blues voor zijn rekening nam. De Spurs waren te sterk voor Brighton, het werd 2-1. De finalist van vorig jaar, Millwall, werd uitgeschakeld, De club ging met 2-0 onderuit bij Wolverhampton Wanderers.

8 Nederlandse sekstoeristen opgepakt in 2004

Mattt had ons via de nieuws-submit te melden:

In 2004 zijn acht Nederlanders opggepakt voor seksueel misbruik van minderjarigen in het buitenland. De pedoseksuelen werden gepakt in IndonesiŽ, Sri Lanka, Cambodja, Vietnam, Gambia en BraziliŽ. Dit maakte het ECPAT vrijdag bekend. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting.

Voor twee verdachten kwam het in 2004 tot een veroordeling. Dat is veel, want in de periode 1996 tot 2001 kwam het tot maar zes veroordelingen in totaal. Volgens het EPTAC heeft deze toename te maken met de aanpassing van de Nederlandse wetgeving. Nederlanders kunnen nu tegenwoordig in Nederland worden berecht voor seks met een minderjarige. Ook als dit in het betreffende land niet strafbaar is.

In 2004 kreeg een seksslachtoffer bovendien een schadevergoeding toegekend. Het EPTAC hoopt dat door de veroordelingen seksueel misbruik van minderjarigen nůg beter kan worden aangepakt.

 sekstoerisme
Kinderen en tieners aan het werk in een toeristenbar in Bangkok, Thailand. Foto: Transworld.

Belg beschuldigt paus van diefstal

Een 35-jarige Luikenaar verwijt paus Johannes Paulus II schilderijen van hem te hebben gehouden. Reden genoeg voor de man om tegen de paus een klacht in te dienen wegens diefstal en heling.

Volgens de Luikenaar was het de bedoeling dat de paus de schilderijen zou signeren en wijden. Vervolgens wilde hij ze weer terug zodat hij ze bij opbod kon verkopen. Met deze actie hoopte hij zo'n 25 miljoen euro op te strijken. Het verdiende geld wilde hij voor een deel gebruiken om daklozen en vrienden mee te helpen. Het restant zou hij besteden aan het veiligstellen van de toekomst van zijn zoon.

Toen de man zijn schilderijen maar niet terug kreeg, ging hij over tot het versturen van honderden faxen richting het Vaticaan. Daarnaast had hij verscheidene malen telefonisch contact. Volgens het Vaticaan was er echter nooit wat toegezegd. Men vroeg hem de paus verder met rust te laten.

De druppel die de emmer deed overlopen was het moment waarop de Luikenaar per brief te horen kreeg dat cadeaus aan de Paus niet worden teruggegeven. Hij besloot aangifte te doen.

Peter R. de Vries uitgevallen in Dakar Rally

Icoon Sport nieuwsPeter R. de Vries is definitief uitgevallen in de Dakar Rally. Nadat de rallywagen van de misdaadjournalist en teamgenoot Evert Kroon donderdag en vrijdag anderhalve dag vaststond in de woestijn van MauretaniŽ, raakte de auto van de twee in de afgelopen nacht in een ravijn.

Navigator De Vries en chauffeur Kroon deden een poging startplaats Tidjikha van de etappe van zaterdag te halen, nadat ze in de loop van vrijdag met behulp van een assistentiewagen nieuwe brandstof hadden gekregen. De beide rallyrijders bleven ongedeerd, maar konden de route niet vervolgen. Ze werden door een helikopter van de organisatie opgepikt.

Peter R. de Vries in de Dakar Rally
Peter R. de Vries kan samen met teamgenoot Evert Kroon terug naar huis

Bedreigde agent lost waarschuwingsschoten

Defix had ons via de nieuws-submit te melden:

In Emmeloord heeft een politieagent zaterdag twee waarschuwingsschoten gelost toen hij en zijn collega's door een groep van veertig horecagangers werd bedreigd. Bij schermutselingen tussen de politie en de horecagangers raakten drie agenten en twee ruziezoekers gewond. Volgens een politiewoordvoerster zijn er minstens drie personen opgepakt en verwacht wordt dat dit aantal in de loop van de dag nog zal oplopen.

De politie werd in de vroege uurtjes bericht over een vechtpartij in het centrum van Emmeloord. Nadat de ruzie in het cafť was gesust, liep het buiten opnieuw uit de hand. De agenten grepen nogmaals in en de vrede leek weergekeerd. Dit veranderde toen er een tweede groep horecagangers op kwam dagen die de politiemannen begonnen te bedreigen.

Ondanks de inzet van een hond om de menigte uiteen te drijven, raakten de agenten in het nauw. Na de waarschuwingsschoten trok de groep vechtersbazen zich terug. De politie probeert uit te zoeken wie er voor de massale vechtpartijen en de mishandeling van de drie agenten verantwoordelijk zijn.

Xbox 2 in november?

Op de pagina van CNN Money staat een interessant artikel voor de mensen die met smart op de Xbox 2 zitten te wachten. Volgens het artikel moet de Xbox 2 in november van dit jaar uitkomen in Noord Amerika en de verwachte prijs zou dan $300 voor de basis versie zijn. De luxere uitvoering zou tussen de $350 en $400 moeten zitten.
"[...]
"We think Microsoft will price its next generation system at or above $300 for the base model," wrote Gikas. "We also think there will be a model that includes accessories or network devices that could price as high as $350-$400/system."
[...]"


Voor het complete artikel klik dan hier.

CD: Ying Yang Twins - My Brother and Me

YEEEEEAAAAAAAAAAAH!!!! Sinds het nummer van Usher zijn we allemaal bekend met Lil Jon zijn “crunk” muziek en de daarbij horende kreten. Deze stroming komt uit het zuiden van de VS en is op dit moment dť populairste stroming binnen het hiphop-genre aldaar. Je kunt geen club binnen stappen of er wordt wel een plaatje opgezet met een Lil Jon beat. Kaine en D-Roc uit Atlanta, ook wel bekend als de Ying Yang Twins, zijn grote sterren binnen deze stroming. Na hits als Whistle While You Twurk, Ying Yang In This Thang en natuurlijk hun bijdrage op Lil Jons Get Low (hier bekend door Need For Speed Underground) komen ze nu met hun vierde album; My Brother & Me. Zou deze cd + dvd bomvol staan met de party-songs overgoten met een grote dosis humor waarmee ze zo groot zijn geworden, of slaan ze met dit album een andere weg in? Ontdek het in het vervolg van de review…


Regering Bush koopt TV-presentator om

Joost-mag-het-weten en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Om de steun te krijgen van zwarte families voor een nieuwe schoolwet heeft het Amerikaanse ministerie van onderwijs Armstrong Williams (45), ťťn van de meest prominente zwarte presentatoren, $240.000 (183.500 euro) betaald om de wet in zijn programma aan te moedigen. Williams zou regelmatig over de campagne moeten berichten, een interview met de onderwijssecretaris moeten afnemen en andere zwarte journalisten aanmoedigen hetzelfde te doen.

Williams geeft regelmatig politiek commentaar op CNN en andere netwerken en in zijn eigen radioprogramma. Naast zijn televisieprogramma 'The Right Side' heeft Williams de nieuwe wet ook aangemoedigd in columns van verschillende kranten en op CNN. "Hij heeft niet aangegeven dat hij een betaalde spreker was", aldus CNN-woordvoerder Matthew Furman. "Dat had hij wel moeten doen."

De campagne 'No child left behind' was opgezet om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren door de prestaties van docenten te verbeteren en nieuwe taal- en rekentesten door te voeren. Ook moet de wet achterstanden van arme ten opzichte van rijke studenten tegengaan. "Ik kan me voorstellen dat mensen het niet ethisch vinden", verklaarde Williams. "Maar ik wilde het doen omdat het iets is waar ik in geloof."

De Graafschap test Claeys

Dagblad De Gelderlander meldt dat de Belgische verdediger Geoffrey Claeys momenteel op proef is bij De Graafschap. De 30-jarige Belg zal met de club uit Doetinchem mee op trainingskamp gaan.

Tussen 1996 en 1998 speelde Claeys voor Feyenoord, maar brak echter nooit deinitief door. Ook kwam hij tien maal uit voor het Belgisch nationale team. Claeys komt momenteel uit voor het in financiŽle moeilijkheden verkerende Belgische Excelsior Moeskroen. De verdediger mag daar waarschijnlijk transfervrij vertrekken.

NS: 'Zonder vervoersbewijs meteen boete'

lucprevoo stuurde ons via de nieuws-submit dit door hem herschreven bericht:

De Nederlandse Spoorwegen nemen drastische maatregelen tegen het zwartrijden. Maar ook de gewone reiziger kan de dupe worden. Wie binnenkort zonder kaartje in de trein zit, moet er alsnog een kopen en meteen 35 euro boete betalen. Tevens moet dit direct worden betaald, uitstel van betaling is niet meer mogelijk.

Volgens de NS was het oude boetebeleid niet effectief, teveel mensen namen het risico om toch zwart te rijden. De boete was slechts de administratiekosten. Gevolg van deze maatregel is dat je bij een gesloten loket ťn een kapotte automaat tůch een boete moet betalen. Reizigers die met geldige reden zonder kaartje in de trein zitten, kunnen wel achteraf een deel van hun geld terugvragen.

Reizigersorganisatie Rover is boos: "In de bus kan je ook een duurder kaartje kopen. Dat is nu in de trein ook nog mogelijk, dus het beleid van de NS is al in lijn met de rest van het openbaar vervoer", zo verklaart een woordvoerder. Rover is van mening dat de conducteur vaker langskomen en dat de identiteit van zwartrijders beter gecontroleerd moet worden. "Zo voorkomen de NS dat er achteraf niet wordt betaald", aldus Rover.

EK allround : uitslag 3000 meter vrouwen

Anni Friesinger heeft de 3000 meter op haar naam geschreven, en daarmee haar derde afstandszege dit EK.

De Duitse was in een tijd van 04.08,72 de snelste. Ireen Wust reed met een tijd van 04.08,84 net geen nieuw wereldrecord bij de junioren, maar die tijd was wel goed voor de tweede plaats. Moniek Kleinsman zorgde voor nog meer oranje op het podium door als derde te eindigen.

In het algemeen klassement, met morgen alleen nog de afsluitende 5000 meter te rijden, gaat Friesinger riant aan de leiding en kan haar het kampioenschap nog amper ontgaan.

Uitslag 3000 meter vrouwen :

1. Anni Friesinger (Dui) 04.08,72
2. Ireen Wust 04.08,88
3. Moniek Kleinsman 04.08,94
4. Renate Groenewold 04.09,35
5. Frederique Ancone 04.09,53
6. Claudia Pechstein (Dui) 04.09,83
7. Daniella Anschutz (Dui) 04.10,49
8. Svetlana Vysokova (Rus) 04.13,61

Aangifte discriminatie om dode big

Knor knorEen islamitische bewoner van de Aart de Gelderstraat in Veenendaal heeft aangifte gedaan bij de politie van discriminatie en belediging omdat een onverlaat donderdag een dood biggetje in zijn achtertuin heeft gegooid. De man deed de aangifte vanwege zijn geloof zegt de politie: ''Voor moslims is een varken onrein en wordt deze actie gezien als een belediging.''

Agenten hebben een buurtonderzoek verricht, maar konden geen sporen ontdekken die naar een dader wezen. Daarom zoekt de politie nu getuigen.

Mieke de Boer geeft zich bloot in Playboy

One-hundred-and-eightyyyyyyyy!!! Dartster Mieke de Boer is vanaf donderdag naakt te zien in de Playboy, zo meldt babessite Mokkels.nl. Mokkels heeft nŠ de gelekte cover van Georgina Verbaan en het nieuws dat Valerie Zwikker zou poseren alweer een Playboy-primeur.

De dartster, met de toepasselijke bijnaam 'Bambie', breekt met haar ongetwijfeld sexy reportage overigens haar belofte die ze vorig jaar in 'Sportweek' gaf. Daarin zei ze: 'Alleen in Sportweek geef ik me bloot.' In die campagne liet ze haar blote billen zien. Uiteraard zal ze in het blad met 'alles dat mannen boeit' nůg meer laten zien.

Fans van Valerie Zwikker moeten overigens nog even wachten. Mede door de media-aandacht rond Georgina's reportage zijn de onderhandelingen tussen uitgever Sanoma en Silvascreen, het management van Zwikker, even in de ijskast gezet. Beide partijen meldden wel dat uitstel zeker geen afstel betekent.

 (c) Sportweek
Mieke de Boer geeft zich nu ook bloot in de Playboy. (foto: Sportweek)

'Tolken AIVD beslissen over weggooien taps'

Icoon Binnenlands nieuws De tolken van de AIVD mogen zelf beslissen welke telefoontaps van radicale moslims worden weggegooid. Omdat de AIVD veel te weinig vertalers heeft, kunnen namelijk lang niet alle gesprekken vertaald worden. Driekwart van de afgeluisterde telefoongesprekken zou onvertaald in de prullenbak verdwijnen. Dat blijkt uit verklaringen van de 34-jarige Outman Ben A. die in het bezit van de Volkskrant zijn gekomen.

Ben A. werd in september aangehouden voor het lekken van staatsgeheimen naar onder andere de Hofstadgroep, waartoe ook Mohammed B. behoorde. Uit zijn strafdossier blijkt dat hij ook verdacht wordt van het achterhouden van informatie door belangrijke afgeluisterde gesprekken niet te vertalen. Volgens Ben A. mocht hij zijn werk zonder richtlijnen doen, en mocht hij zelf beslissen welke gesprekken er wel of niet belangrijk waren.

Hij werkte sinds 1 oktober 2003 op de afdeling Centrum Islamitisch Terrorisme (CIT) van de AIVD. Hij werd, tegen de regels in, maar ťťn keer gescreend voordat hij werd aangenomen. Er waren weliswaar twijfels over zijn achtergrond, maar hij werd toch aangenomen omdat de AIVD een groot tekort aan Arabische tolken had.

Vis voor 555 actie wordt duur betaald

lucprevoo en scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zaterdagochtend hebben dieven geld gestolen uit een collectebus waarvan de opbrengst bestemd was voor Giro 555. De collectebus stond in een viswinkel in Asten, waar klanten de afgelopen dagen al een flink bedrag in hadden gestort.

'Het is gewoon zielig dat het zo moet gaan in Nederland, zegt eigenaar Jos Faro. 'Probeer je een goede actie op te zetten en dan overkomt je zoiets.' De dieven stalen het geld toen de winkel gesloten was en verschaften zich toegang met een koevoet.

Faro hoopt op de gulheid van de schenker voor giro 555 om zo snel mogelijk weer geld in te zamelen. 'Misschien dat de mensen nu wat extra's in de bus willen gooien, aldus de visverkoper.

Klimatologische ramp dreigt in Rusland

Sessy had ons -vertaald en wel!- via de nieuws-submit het volgende te melden:

De aanhoudend herfstachtige weersverschijnselen en relatief hoge temperaturen die het grootste deel van het weer in Europa deze winter beheersen, dreigt in Rusland uit te draaien op een klimatologische ramp.

Zo worden in Kaliningrad al voor de derde keer deze maand de schepen opgeroepen om in havens te schuilen in verband met een zeer sterke storm, die nu ook West Europa teistert. Verwacht wordt dat de storm veel schade aan zal richten. In St. Petersburg dreigt een overstroming door de overvloedige regenval. Afgelopen nacht steeg het water met 166 centimeter. Als het water nog 4 centimeter verder stijgt, zal de stad overstromen.

Normaal gesproken vriest en sneeuwt het hevig in Moskou rond deze tijd. Nu is het er rond deze tijd van het jaar nog nooit zo warm geweest. Het is er op dit moment +4 graad Celsius. In 1932 was het er ooit +3,7 graden rond deze tijd en in 1992 was het met +5,6 graden een absolute record voor de maand januari. Meteorologen voorspellen dat dit record echter nog deze maand zal worden gebroken, aangezien het volgens de weersvooruitzichten alleen maar warmer gaat worden.

Een te zachte winter betekent voor Moskou op termijn ook een ecologische ramp. Als er te weinig smeltwater is, zal er in de zomer te weinig water zijn om in de eigen drinkwaterbehoefte te voorzien. Dat leidt weer tot een te lage waterstand, waardoor vele vissen de volgende winter zullen sterven, omdat de ondiepe meren tot op de bodem bevriezen. Bovendien ontstaat er zo een grote kans op hevige bos- en veenbranden.

Timberlake op de knieŽn voor Diaz

lucprevoo stuurde ons via de nieuws-submit dit herschreven bericht. Ook Scuderia_Mark submitte het:

Nieuwjaarsdag 2005 zal voor Cameron Diaz en Justin Timberlake een dag zijn om nooit te vergeten, ze zijn namelijk verloofd. De 23-jarige Justin is op nieuwjaarsdag op de knieŽn gegaan voor de negen jaar oudere Cameron. Toen ze de dag erna in Los Angeles naar een restaurant gingen liet ze trots aan iedereen haar verlovingsring zien.

Of Timberlake en Diaz elkaar vaak thuis zullen aantreffen moet worden afgewacht. Beiden hebben een drukke carriŤre. Diaz is een veelgevraagd filmactrice en scoorde in 2004 weer met Shrek 2 en Timberlake, exvriend van Britney Spears, is een succesvol solo-artiest. In Shrek 2 werd overigens nog subtiel verwezen naar hun relatie. Prinses Fiona (stem van Diaz) had op haar slaapkamertje een poster hangen van Prince Justin.

Wanneer de tortelduifjes elkaar het ja-woord gaan geven is nog niet bekend.

 Lovebirds Justin en Cameron

Sony krijgt produktie PSP niet opgeschroefd

Het is al langere tijd bekend dat er een groot tekort aan PSP's heerst en de beschikbare apparaten worden vaak tegen woekerprijzen verkocht. Sony is echter niet in staat de produktie zodanig op te schroeven dat er genoeg PSP's geproduceerd worden om aan de vraag te voldoen. Volgens Ken Kutaragi van Sony komt dit omdat de GPU van de PSP zo complex is (er wordt gewerkt met een nauwkeurigheid van 90 nanometer) dat de produktie van dit onderdeel de algehele produktie vertraagt.

Het is nog steeds onmogelijk om een PSP te kopen in Japan zonder reservering. Het trage GPU-produktieproces kan een negatieve invloed hebben op de release in het westen, die voor maart gepland staat. Sony wil voor april drie miljoen PSP's uitgeleverd hebben. Als Sony al niet in Japan aan de vraag kan voldoen, dan is het nog maar de vraag hoe ze het aan willen gaan pakken als de handheld wereldwijd verkocht gaat worden.

Dit is niet de eerste keer dat een complexe chip een vlot produktieproces van een Sony-produkt verhindert. De PlayStation 2 had soortgelijke problemen bij de launch. Sony verontschuldigt zich voor het tekort aan PSP's op hun website.

CD/DVD: Axis Of Justice Concert Series Volume 1

Het is een mooi rijtje namen: Tom Morello, Brad Wilk (beiden Rage Against the Machine), Serj Tankian (System Of A Down), Flea (Red Hot Chili peppers) en Maynard James Keenan (Tool/A Perfect Circle). Het zijn slechts een aantal van de muzikanten die te horen zijn op het eerste deel van Axis Of Justice, waarop een allstarformatie zich op muzikale wijze inzet voor mensenrechten over de hele wereld.

Wetenschappers maken recente foto Elvis

Alhoewel Elvis al in 1977 is overleden hebben wetenschappers van de St. Andrews University met behulp van een computerprogramma berekend hoe hij er nu uit zou zien.

Volgens professor David Perrett, die meegeholpen heeft om een recente foto van Elvis te genereren, is het haar van The King onveranderd gelaten. "Zoals zoveel bekendheden zou Elvis er wellicht voor gekozen hebben om nephaar te nemen en het te kleuren."


Elvis in 2005?
De 70-jarige Elvis


Miljoenen fans over de hele wereld, verenigd in meer dan 500 actieve fanclubs, vieren vandaag de 70ste verjaardag van Elvis Presley. Elvis Aaron Presley werd op 8 januari 1935 geboren in Tupelo (Mississippi).

EK allround : uitslag 1500 meter mannen

De derde afstand bij de mannen op het EK allround, de 1500 meter, is gewonnen door Jochem Uytdehaage.

Het werd een geheel Nederlands podium, want achter Uytdehaage, die een tijd reed van 1.47,45 werden Tuitert en Verheijen respectievelijk tweede en derde. Het Nederlandse feest werd compleet door Sven Kramer, die naar de vierde plaats schaatste.

In het algemeen klassement gaat Mark Tuitert na drie afstanden aan de leiding, op de voet gevolgd door Uytdehaage, op slechts achthonderste van een seconde. Zondag zal de afsluitende 10.000 meter worden gereden.

uitslag 1500 meter mannen :

1.Jochem Uytdehaage 1.47.45
2.Mark Tuitert 1.47.60
3.Carl Verheijen 1.48,20
4.Sven Kramer 1.48,23
5.Eskil Ervik (Noo) 1.48,25
6.Enrico Fabris (Ita) 1.48,53
7.Jevgeni Lalenkov (Rus) 1.48,78
8.Ivan Skobrev (Rus) 1.49,19

Toyota TF105 gelanceerd

Vandaag is de nieuwe Toyota bolide voor het volgende seizoen gepresenteerd in Barcelona. Dit vond plaats in het historische treinstation Estaciůn de FranÁa. Zoals op de foto’s te zien is lijkt de bolide qua opdruk erg veel op die van vorig jaar.

De wagen is ontwikkeld door Mike Gascoyne (onder meer werkzaam geweest bij McLaren, Tyrell, Ferrari, Sauber, Jordan en Benetton-Renault) en Luca Marmorini die voor zijn vertrek naar Toyota in 1999 de Ferrari motor ontwikkelde. De coureurs die volgend seizoen in de wagen mogen rijden zijn Jarno Trulli en Ralf Schumacher ondersteund door derde/reserve coureur Olivier Panis en testcoureur Ricardo Zonta.

Hieronder een kleine impressie, meer foto's zijn te vinden in de bronlink bovenin dit bericht.

Franse priester klaagt over klokgelui

Hoewel hij in zijn hele leven flink wat klokken heeft horen luiden, heeft een Franse priester er nu genoeg van. In het dorpje Clessť wil hij van zijn welverdiende rust genieten en daar passen kerkklokken die hem uit zijn slaap houden niet bij. De man heeft dan ook een proces aangespannen tegen de gemeente.

De uit Parijs afkomstige priester brengt al twintig jaar zijn vakantie door in het dorp, en wel in de oude pastorie die direct naast de kerk ligt. Het klokgelui kan hij echter niet meer verteren. Bij de gemeenteraad diende hij een klacht in en eiste dat tussen 22.00 en 7.00 uur en om 11.30 uur de klokken niet meer zouden luiden. De gemeente vond echter dat het gelui belangrijk was voor het dorpsleven.

De priester hing de zaak daarna aan de grote klok en stapte naar de rechtbank van Dijon. Voor het gerecht eiste hij een schadevergoeding van 60.000 euro, de helft aan wat het dorpje jaarlijks aan belastingopbrengsten binnenkrijgt. De uitspraak van de rechter is nog niet bekend.

Italiaanse vulkaan Etna actief

De vulkaan Etna op het Italiaanse eiland SiciliŽ is weer actief geworden. Na een jaar rust stoot de 3300 meter hoge berg weer vuur en as uit. Ook vloeit er lava uit een opening op 2600 meter hoogte. Volgens de autoriteiten bestaat er echter geen gevaar voor omwonenden.

De Etna is de grootste en actiefste vulkaan van Europa. De laatste grote uitbarsting vond plaats in 2001. Toen stroomde wekenlang lava de berg af. Er vielen geen dodelijke slachtoffers.

Foto: De Etna in 2001.

Kijk hier naar een live webcam.

Ajax wil af van predikaat Jodenclub

Ajax wil haar supporters oproepen om tijdens wedstrijden te stoppen met het roepen van ´joden, joden´.

Op verzoek van de Amsterdamse club is er voor de jaarwisseling gesproken over dit onderwerp, om zo antisemitistische reacties van de tegenpartij tegen te gaan.

"De kans dat het lukt is minder dan vijftig procent. Dat wil niet zeggen dat je het niet moet proberen. Het is nu aan de supporters om daadwerkelijk dit initiatief een succes te maken, en zo een betere sfeer in het stadion te creŽren", aldus oud-bestuurslid Uri Coronel zaterdag in Het Parool.

AziŽ-slachtoffer na 11 dagen levend gevonden

Een 70-jarige man is elf dagen na de zeebeving in AziŽ levend onder de puinhopen van zijn huis vandaan gehaald. Het slachtoffer, woonachtig in de Indonesische provincie Atjeh, was ernstig verzwakt toen reddingswerkers hem donderdag aantroffen.

"De aarde beefde en de wanden van mijn huis stortten in", zo vertelde Muhammad Zaini. "Als de muur niet op mij gevallen was, was ik waarschijnlijk door het water meegesleept. Sindsdien kan ik me niets meer herinneren, ik weet niet hoe ik het overleefd heb. Ik kon alleen het water drinken dat rondom mij aanwezig was, aangezien ik me niet bewegen kon."

Ascari KZ1

Nederland heeft er een nieuwe supercar bij!

Na de Spyker in zijn driehonderd verschillende varianten, en het ondergeschoven kindje de Donkervoort (eigenlijk een Lotus 7, als ik eerlijk ben), is er nu na lang wachten de Ascari KZ1!!! je ziet hem hieronder overigens naast de Spyker staan...

TopGear heeft er een item over, en ook Autoweek heeft er het ťťn en ander over te melden.

Klaas Zwart heeft het merk Ascari destijds overgenomen van Lee Noble, die ondertussen zijn eigen "autootjes" maakt in Engeland, terwijl Klaas door is gegaan met de het verder ontwikkelen van de KZ1; zijn heuse, eigen supersportwagen.

Het is sterk de vraag of Klaas ooit de kosten terug zal zien die hij in het merk heeft gestoken, aan de andere kant zal het hem niet echt interesseren; de man is erg rijk, en daarnaast is hij een racefanaat pur sang. Zijn dochter doet het met ťťn van de Coronel broertjes en hij zelf heeft een compleet circuit met luxe resort laten bouwen in Zuid Spanje. Het is dus een soort jongensdroom die hij leeft; je eigen wagen tekenen en vervolgens in productie laten gaan. Zijn circuit heeft hij overigens ook zelf ontworpen.

Voordat je overigens kotsend achterover slaat van zoveel decadentie; de man is self-made; hij heeft zijn geld verdient als oprichter van het bedrijf Petroline wat hij verkocht met griezelig veel winst.

Tja, what can I say? Koning...

Jongen gewond na hanggliderexperiment

Icoon Binnenlands nieuwsExperimenteren met een hangglider is bij zware storm niet echt aan te raden. Een 17-jarige jongeman uit Duitsland dacht waarschijnlijk de harde wind wel aan te kunnen. Een misrekening, de wind trok hem plotseling de lucht in, waarna de jongen van acht meter hoogte naar beneden viel.

De jongen was aan het experimenteren op het Erkemederstrand bij Zeewolde in Flevoland, toen hij de controle over het scherm verloor. Hij is met been- en rugletstel naar een ziekenhuis in Utrecht overgebracht.

EK allround : uitslag 1500 meter vrouwen

De eerste afstand op de tweede dag van het EK allround schaatsen in Heerenveen, de 1500 voor vrouwen is gewonnen door Anni Friesinger

In een tijd van 1.57,39 was ze een seconde sneller dan de nummer twee, haar landgenote Anschutz. Ireen Wust legde beslag op de derde plaats in een tijd van 1.58,86.

Na twee afstanden gaat de Duitse ook ruim aan de leiding in het algemeen klassement, voor Anschutz. De Italiaanse Mayr staat derde en beste Nederlandse is Wust op een vierde plaats.

uitslag 1500 meter vrouwen :

1. Anni Friesinger (Dui) 1.57,39
2. Daniella Anschutz (Dui) 1.58.42
3. Ireen Wust 1.58,86
4. Frederique Ancone 1,59,18
5. Claudia Pechstein (Dui) 1.59,66
6. Olga Tarasova (Rus) 1.59,75
7. Nicola Mayr (Ita) 1.59,89
8. Katarzyna Wojcicka (Pol) 1.59,91
9. Renate Groenewold 1.59.99
10.Moniek Kleinsman 2.00.46

Peiling: PvdA vooruit, Wilders levert in

Icoon politiek binnenland nieuwsDe eerste Politieke Barometer van het nieuwe jaar laat weinig verschuivingen zien in vergelijking met de laatste van het afgelopen jaar. De PvdA stijgt twee zetels en is daarmee de grootste winnaar. De LPF lijkt voorlopig over haar dieptepunt heen, en stijgt van twee naar drie zetels.

Ook D66 stijgt weer eens een zetel, en komt op vijf. Nog altijd een zetel minder in vergelijking met de laatste verkiezingen. Geert Wilders, deze week door de Edmund Burke Stichting van zijn kompaan Bart Jan Spruijt uitgeroepen tot conservatief van het jaar 2004, moet een gebrek aan media-aandacht in de laatste weken waarschijnlijk bekopen, en zakt van dertien naar elf zetels. De ChristenUnie weet de waardering voor voorman Andrť Rouvoet niet om te zetten in winst, en levert in vergelijking met de laatste peiling zelfs een zetel in.

De regeringspartijen CDA, VVD en D66 staan gezamenlijk op 61 zetels. Zelfs met steun van de LPF en Groep-Wilders zouden ze niet op een meerderheid uitkomen. Een linkse coalitie, zoals onlangs nog bepleit door SP-leider Jan Marijnissen, levert ook geen meerderheid op. PvdA, GroenLinks en de SP komen samen uit op 69 zetels.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
24-12-2004
Peiling
7-1-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64421,53321,433
PvdA27,34230,34732,049
VVD17,92814,82315,123
SP6,397,4117,711
LPF5,781,522,43
GroenLinks5,186,3105,89
D664,163,243,75
ChristenUnie2,133,252,64
SGP1,621,921,82
PvdD0,400,200,30
Groep Wilders---8,7137,111
Overige partijen0,901,000,10

Vermist Haarlems meisje (10) in Spanje

krekelkweker en Bas028 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe 10-jarige Viviane Melick Marquise uit Haarlem, die sinds eind november werd vermist, is opgedoken in Spanje. Dat is bekendgemaakt door de politie Kennemerland. De Spaanse politie heeft vrijdag de vader van het meisje bij een controle aangehouden. Viviane was op dat moment bij hem.

De ouders van het meisje leven gescheiden, maar hadden een omgangsregeling. Viviane kwam op maandag 22 november niet thuis nadat ze met vriendinnen was wezen winkelen. Later werd bekend dat de vader het kind mogelijk had opgepikt en meegenomen. De vermissing zorgde aanvankelijk voor veel onrust in Haarlem.

De vader wordt momenteel vastgehouden door de Spaanse justitie. Hij viel op doordat hij zich bij de controle verzette. Viviane staat onder toezicht van de kinderbescherming in Spanje. De Nederlandse autoriteiten proberen haar zo snel mogelijk terug naar Haarlem te halen.

'Tsunami kwam door atoomproeven'

Er gaan geruchten dat de vloedgolf van tweede kerstdag niet is veroorzaakt door een aardbeving, maar door een atoomproef van India. Dat schreef een Egyptisch tijdschrift afgelopen week. "Israelische en Amerikaanse nucleaire experts hebben ook deelgenomen", zo schrijft het weekblad.

Geologen in onder andere Engeland en Turkije hebben volgens het blad sinds 1992 al verschillende keren gewaarschuwd dat het niet slim is om atoomproeven te houden in de Indische Oceaan. Zij noemen die regio 'The Fire Belt' omdat hij op een breuklijn ligt, zo schrijft Al-Osboa', de schrijver van het artikel.

"Israel en India blijven atoomproeven doen in de Indische Oceaan. De Verenigde Staten besloten onlangs ook om dit soort testen in de Australische woestijn te doen. Deze ligt ook in 'The Fire Belt'", zo staat in het magazine te lezen. "Vorig jaar nog hebben de Arabische en Islamitische staten de VS gevraagd te stoppen met de nucleaire activiteiten in die regio. Hetzelfde gold voor India en IsraŽl."

Toch zegt Al-Osboa' dat het zeer wel mogelijk is dat een tsunami wordt veroorzaakt door een aardbeving. "Maar ondanks dat er niet bewezen is dat dit zo was, weet ik gewoon dat er een IsraŽlisch-Indisch geheim nucleair experiment is gedaan dat de aardbeving en de vloedgolf heeft veroorzaakt."

Uiteraard is niet bevestigd door officiŽle bronnen of dit verhaal ook klopt.

---
Met dank aan Generaal_Foutje en yohan.nl voor de submit.

Eindhovense jeugd dreigt zelf in te grijpen

In een Eindhovense wijk zijn Turkse jongeren de overlast van Marokkaanse leeftijdgenoten zo zat dat ze hebben gedreigd zelf wel de boel schoon te zullen vegen als de politie niet ingrijpt. Het gaat om jongeren van Turkse komaf uit Woensel-Zuid, en Marokkaanse jongeren die in Vaartbroek, Gestel en Stratum wonen en variŽren in de leeftijd tussen de 15 en 20 jaar.

De overlast voor buurtbewoners en winkeliers is groot en bestaat onder meer uit scheurende bromscooters over het trottoir, het achterlaten van rotzooi op straat, het rondhangen in de bel- en internetwinkel ťn het dealen vanuit een telefooncel op de hoek met de Hoeimakerstraat. Daar worden drugstransacties uitgevoerd en via een telefonische bestelling ook afgeleverd. De 'overlast' voor de jongeren van Turkse komaf bestaat er uit dat de politie de laatste tijd al veel strenger controleert, en zij daardoor ook allerlei boetes oplopen voor bijvoorbeeld verkeersovertredingen.

De Turkse jeugd heeft de politie inmiddels laten weten dat ze de Marokkaanse jongeren liever kwijt dan rijk is: ''die komen niet uit onze wijk, zij zijn degenen die de boel verzieken, niet wij. En als jullie niet optreden, dan lossen wij het probleem zelf wel op.'' De politie heeft daarom een speciaal projectteam in het leven geroepen in strijd tegen de groep jeugdige overlastgevers, die zou bestaan uit zo'n 20 jongeren die vooral rondom de Van Thienenlaan actief zijn.

Brad en Jennifer gaan scheiden

-stephen- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsHet beroemde Hollywoodkoppel Brad Pitt en Jennifer Aniston gaat scheiden. Dat heeft het paar vrijdag bekend gemaakt. Pitt en Aniston waren 4,5 jaar getrouwd en sinds 1998 samen. De afgelopen maanden gingen er al hardnekkige geruchten dat het showbizzhuwelijk op springen stond.

"We willen bekendmaken dat na zeven jaar samen te zijn geweest we besloten hebben formeel te gaan scheiden", maakten de 41-jarige Pitt en de 35-jarige Aniston bekend in een interview met People Magazine. Het paar ontmoette elkaar in 1998 tijdens een etentje. In juli 2000 gaven de twee elkaar het jawoord tijdens een door vele beroemdheden bezochte ceremonie in Malibu.

Brad en Jennifer gaan uit elkaar
Brad en Jennifer willen niet meer samen verder

Henin niet naar Australian Open

Nadat haar landgenote Kim Clijsters zich al eerder afmeldde, heeft ook titelverdedigster Justine Henin gezegd dat ze niet mee zal doen aan het Australian Open in Melbourne.

De Belgische heeft last van een blessure aan haar rechterknie, en zal enkele weken rust moeten houden.

"Het is een grote teleurstelling voor mij omdat ik blij was terug te zijn na een moeilijk jaar", aldus de Belgische, die vorig jaar als gevolg van een virusinfectie slechts zeven toernooien speelde.

Nys wil als mountainbiker naar Peking

De Belgische veldrijder Sven Nys hoopt zich als mountainbiker te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van Peking in 2008.

In de krant Het Nieuwsblad zegt Nys dat hij hier ook al met bondscoach Rudy De Bie over gesproken te hebben. "Ik ben al 29, het moet nķ gebeuren. Maar eerst wil ik een regenboogtrui als crosser in mijn kast hangen hebben."

De veldrijder is echter niet van plan om afscheid te nemen van het veldrijden. "Ik wil geen volledig mountainbikeseizoen rijden en in de winter de cross laten vallen. Maar ik kan wel enkele wedstrijden uitpikken om een Olympisch ticket af te dwingen", aldus de Belgische renner van de Rabobank-ploeg.

KNMI geeft weeralarm

Het KNMI heeft zaterdagochtend een weeralarm uitgevaardigd. Gisteravond gaf het KNMI al een waarschuwing. Op haar site waarschuwt de meteorologische dienst voor "zeer zware windstoten" waarbij grote schade mogelijk is. Vooral in de kustprovincies kunnen er windstoten voorkomen met een snelheid tot 120 km per uur.

In het noordelijk kustgebied kan enige tijd een zware storm (windkracht 10) woeden. In de andere kustprovincies moet rekening worden gehouden met windkracht 9.

De veren tussen Harlingen en de waddeneilanden Terschelling en Vlieland zijn zaterdag uit de vaart genomen. Op de Waddenzee woedt een storm en varen is onverantwoord, aldus rederij Doeksen. Waarschijnlijk zullen de veren in de loop van de middag weer gaan varen. Ook de Discovery, een van de veerboten van Stena Line, is vanochtend niet uitgevaren naar Harwich vanwege het slechte weer. Op Schiphol leidt de storm vooralsnog niet tot vertragingen omdat de vertrek- en landingsbanen precies in de wind liggen, aldus een woordvoerder.

Slowakije wint Hopman Cup

Voor de tweede keer in de geschiedenis heeft Slowakije de Hopman Cup gewonnen.

In de finale wonnen de Slowaken, die vrijdag nog Nederland versloegen, ArgentiniŽ met 3-0. Daniela Hantuchova opende de finale met een 1-6, 6-4, 6-4 zege op Gisela Dulko. Dominik Hrbaty was met 6-4, 6-1 te sterk voor Guillermo Coria. ArgentiniŽ trok zich daarna terug voor het dubbel.

In 1998 won Slowakije ook al de Hopman Cup, het toernooi voor gemengde landenteams. Toen versloegen Karina Habsudova en Karol Kucera Frankrijk in de finale.

Man zit met pink vast in doucheputje

De brandweer Kerkrade moest eergisteren voor een bijzonder geval uitrukken. Een 24-jarige inwoner van die plaats zat namelijk met zijn pink klem in het doucheputje en kreeg zijn vinger er niet meer uit.

De man wilde een potlood pakken dat in de afvoer lag, maar bleef daarbij met zijn pink vastzitten in de gaatjes van het doucheputje. Gelukkig voor hem was zijn zoontje in de woning aanwezig en kon hij zijn vader de telefoon aanreiken. De gealarmeerde brandweer moest een paar tegels wegslaan aan de zijkant van de douchecabine om bij de afvoer te kunnen komen. Nadat deze losgemaakt was kon het rooster van het putje opengeknipt worden en de Kerkradenaar bevrijd worden.

Naast een pijnlijke vinger hield de man niets aan het voorval over. De reparatie van de douche gaat echter flink wat kosten.

Radicalisering moslimjeugd 'kleine tsunami'

Icoon Binnenlands nieuws De radicalisering van moslimjongeren is voor vele Marokkaanse ouders een groot probleem waar ze geen oplossing voor weten aan te dragen. Steeds vaker voeren hun kinderen een religieus schrikbewind, terwijl de ouders de andere kant opkijken. Een confrontatie zou veel beter zijn.

Dat stelt Mohammed Ajouaou, moslimtheoloog verbonden aan welzijnsorganisatie Prisma. Volgens hem is het radicaliseringsproces van de kinderen een 'tsunami die door de Marokkaanse gemeenschap spoelt.' Daarmee onderschrijft Ajouaou de analyses van de AIVD. "De machteloosheid is zo groot. Ouders weten niet wat ze moeten doen."

Steeds vaker begint het proces met opdringen van een religiueze levensstijl. Dit gebeurt doorgaans door een zoon, maar dochters nemen een steeds groter aandeel in. De zoon komt de huiskamer binnen en heeft commentaar op de gordijnen die open zijn. Dan kunnen vreemde mannen de vrouwen zien zitten, dat kan niet. Van de islam moeten vrouwen beschermd worden, zeggen ze.

Ajouaou beschrijft het proces verder: "Dan wordt druk uitgeoefend op moeder en zusters om een hoofddoek te gaan dragen. De televisie moet uit, want daarop is muziek te horen en dat is niet islamitisch. In de volgende fase worden vrouwen van de mannen gescheiden zodra er bezoek komt."

Ouders van radicaliserende kinderen zien de ontwikkelingen met lede ogen toe. Alles wordt door een morele zeef gehaald. De kinderen gaan heftiger bidden, laten baarden staan, dragen alleen nog maar traditionele allesbedekkende islamitische kledij. Vaak komt het gezin in een maatschappelijk isolement terecht, omdat meer gematigde moslims niets meer met hen te maken willen hebben. Dit vergroot de problematiek.

Volgens Ajouaou en ook Abderrahim Kajouane, sociaal cultureel werker bij de Haagse welzijnsorganisatie MCI, dragen ook moskeeŽn en imams bij aan dit radicaliseringsproces. Het MCI bezit bijvoorbeeld een lijst met moskeeŽn die 'gevaarlijk' zijn en welke imams met hun radicale opvattingen de maatschappij ondermijnen.

Daarover zeggen ze: "Dat zijn geen Marokkaanse imams. Ze komen uit Saudi-ArabiŽ, SyriŽ, Iran, Egypte. Die imams blijven binnen de grenzen van de wet. Juridisch is het moeilijk te bewijzen dat ze ondermijnend bezig zijn. De AIVD moet ze scherp in de gaten houden. Maar wat moeten we als Marokkaanse gemeenschap? Marokko en TunesiŽ treden keihard op tegen radicalen. Radicale moskeeŽn worden gesloten. In TunesiŽ worden radicalen met lange baarden door de douane gedwongen hun baarden af te scheren. Maar dat helpt ook niet, keihard optreden leidt slechts tot ontploffingen."

Tijdens bijeenkomsten ligt Ajouaou vaak onder vuur. Hij wordt uitgemaakt voor alles en nog wat, dat hij geen moslim is, de profeet beledigt. Hij stuit echter ook geregeld op ex-radicalen. Jongeren die 'religieus verzadigd' zijn geraakt en zich uiteindelijk weer matigen, omdat de maatschappelijke consequenties voor hen ondraaglijk worden. "We moeten er voor waken het radicalisme als definitief eindstation te zien", zegt hij.

'Wilders moet toon over moslims matigen'

Bas028 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Kamerlid voor de LPF, Joost Eerdmans, zou graag met onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders willen samenwerken om een nieuwe politieke partij op te richten. Dit wil hij enkel op de voorwaarde dat Wilders zijn toon over moslims matigt. Eerdmans zegt dit in een interview, vandaag verschenen in de Volkskrant.

Eerdmans vertelt in het interview: "Ik heb tegen Wilders gezegd: onderschat niet wat jij in handen hebt. Misschien wel het verschil tussen rust in het land en escalatie. Maar eerlijk gezegd: ik snap niet wat voor nut het heeft om te zeggen dat Mohammed een pedofiel is, Allah een fascist en alle moslims geitenneukers."

Het gevaar volgens Eerdmans is dat je als politicus een hele groep in het harnas jaagt. "Dan kun je wel stijgen in de opiniepeilingen, maar je drijfveer moet ook zijn dat je je boodschap niet op een rots plant."

Wat Eerdmans betreft zou de nieuw op te richten partij dan ook geen anti-islam partij worden, maar eentje met een bredere beweging, waarin veiligheid en bestuurlijke vernieuwing belangrijke thema's zijn. "Ik werk heel sterk toe naar iets dat breder is dan de Groep Wilders. Met meer mensen. Bijvoorbeeld ook de aanvoerders van Leefbaar Rotterdam, Marco Pastors en Ronald SŲrensen, erbij. En dan samen iets neerzetten, liefst niet te ver voor de verkiezingen. Een lijst met namen, een goed verhaal, een harde campagne."
_
FOK! had in 2003 een interview met Eerdmans. Dat kan je hier lezen.

Gullit is een waardeloze trainer

Afgelopen zomer liep iedereen in en rond de Kuip met een grote glimlach op het gelaat. Feyenoord had een vernieuwde ploeg en een nieuwe trainer. Die trainer had al meteen verklaard dat een club als Feyenoord altijd om de titel mee moet spelen en dat dus ook het doel voor dit seizoen moest zijn. Dit ging er in als zoete koek bij de fans, die het de vorige trainer Bert van Marwijk vooral kwalijk namen dat hij er nooit in slaagde tot het einde serieus mee te strijden om de landstitel. De gewonnen UEFA Cup vergoedde dat maar nauwelijks. Bovendien verklaarde de nieuwe coach ook nog te pas en te onpas dat hij zo verguld was bij zijn favoriete club te mogen gaan werken, wat zelfs leidde tot een reclamespotje waarin hij fluitend elke hindernis op zijn pad overwon. Ruud Gullit was de apostel van de hoop, bij een club die daar naar snakte.

[update] Darts: Uitslagen Lakeside (07/01)

Andrť Brantjes is er niet in geslaagd om de halve finale van de Lakeside World Professional Darts Championships 2005 te bereiken. Simon Whitlock was een flinke maat te groot en versloeg de Nederlander met vijf sets tegen ťťn. Brantjes had in de vorige ronde voor een grote verrassing gezorgd door Mervyn King uit te schakelen.

Vooral in de eerste vier sets kwam Brantjes echter geen moment in de vorm die hij in de wedstrijd tegen King ten toon had gespreid. De AustraliŽr Whitlock won maar liefst tien legs op rij en kon heel makkelijk uitlopen naar 4-0. Na de pauze ging Brantjes beter gooien en leek het zowaar nog een wedstrijd te worden. Hij won de vijfde set, maar moest in de spannende zesde set uiteindelijk toch het onderspit delven. In deze set gooide Brantjes zijn eerste en enige 180'er van de wedstrijd.

Update 05:39
Whitlock treft in de halve finale de als zevende geplaatste Engelsman Martin Adams. Hij versloeg zijn landgenoot Ted Hankey (2) met 5-3.

Remkes reageert met brief op website

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Na alle commotie rond zijn handelen in Thailand na de tsunami heeft minister Remkes gereageerd middels een brief op de website van zijn ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij schrijft hier: "Ook politici hebben zo af en toe behoefte aan enig privť-leven waar niet iedereen zich direct mee heeft te bemoeien, mits zij maar tijdig hun verantwoordelijkheden nemen als dat nodig is. En dat heb ik gedaan". Met deze brief hoopt hij een einde te maken aan de stroom van kritiek toen hij zijn vakantie in Thailand niet onderbrak om de getroffen gebieden te bezoeken.

Volgens Remkes kon hij beter niet de gebieden bezoeken omdat hij dan alleen maar hulpverleners voor de voeten zou lopen. "Voor een goed begrip: als er in Nederland een ramp plaatsvindt, kan een snel bezoek vanuit de regering aan de ramplocatie goed zijn om steun en troost te bieden", aldus Remkes. "Maar zelfs dŠn moet voorkomen worden dat zogenaamde 'Haagse hotemetoten' de echte autoriteiten en hulpverleners ter plekke in de weg lopen."

In het gastenboek op de website van het ministerie zijn de meningen over Remkes' optreden verdeeld. Zo delen twee bezoekers in het Engels mee zich te schamen voor hun Nederlandse nationaliteit. Een andere verontwaardigde Nederlander schrijft: "Voor de meeste onder ons bent u ongetwijfeld zo langzamerhand een hufter zonder normen en waarden." Andere bezoekers daarentegen tonen begrip voor de situatie van Remkes. "Niets van aantrekken", schrijft ťťn en een ander: "Ik ben blij dat u zich niet meteen gek heeft laten maken door mogelijke reacties van 'de publieke opinie'."

De storm rond Remkes barstte in alle volheid los nadat de Kamerfracties van de PvdA en Remkes' eigen partij de VVD vraagtekens zetten bij (het gebrek aan) optreden van Remkes. Maurice de Hond zegt dat uit een door hem gehouden peiling blijkt dat de helft van de Nederlandse bevolking Remkes liever ziet gaan dan komen.

Game Over?

Het afgelopen jaar heeft veel opgeleverd op het gebied van videogames. Met name was dit het jaar van de sequels, waarbij bijna elke release gekenmerkt werd door een nummertje achter de titel. Een vervolg op een spel is meestal een goed teken; dit betekent dat het origineel zo'n succes is geweest, dat men kan voortborduren op de oorspronkelijke "bouwplannen." Met een beproefd concept kan men zich dus concentreren op het uitbouwen en uitbreiden van een vervolg.
Tevens was dit het jaar waarin het grote publiek videogames als entertainmentmedium ontdekte. Dit had onder andere tot gevolg dat er meer geld in marketingbudgetten werd gestoken en meer werd gedaan om in te springen op de vraag van de gemiddelde consument, meestal in de vorm van filmlicenties. Een ander gevolg van deze trend is dat veel uitgevers zich begonnen te richten op spelconcepten die zich al bewezen hadden, aangezien creatieve risico's ook financiŽle risico's tot gevolg konden hebben. Het resultaat was een jaar waarin weinig nieuws onder de zon was.
Op een gegeven moment kun je je echter afvragen of het nu allemaal wel zin heeft. De grens lijkt bereikt. Elk mogelijk concept lijkt bedacht, en indien bewezen, helemaal uitgekauwd. Op welk gebied valt er nog een slag te slaan op videogame gebied?

Gladbach meldt zich officieel voor Sonck

Algemeen directeur Van Eijden bevestigde al eerder contact te hebben gehad met Borussia Monchengladbach, maar volgens NOS teletekst heeft de Duitse club zich nu officieel gemeld bij Ajax.

Het bericht is in lijn met uitspraken van de nieuwe aanwinst van trainer Dick Advocaat. Bernd Thijs liet in Het Nieuwsblad optekenen te verwachten dat Sonck naar Duitsland komt. "Uit wat ik hier opvang, concludeer ik dat het er goed uitziet, dat hij komt. Dat zou geweldig zijn. Ik speel heel graag met hem samen, al van bij Genk."

Ajax gaf eerder aan dat Sonck de club mag verlaten. De club heeft momenteel weer voldoende stootkracht in de voorhoede. Daarbij past Sonck niet in het plaatje van trainer Ronald Koeman. Sonck kwam dit seizoen in 9 competitiewedstrijden aan spelen toe.

Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.