Iran vreest antimoslimsentimenten Nederland

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken heeft tijdens een persconferentie zijn zorgen uitgesproken over de antimoslimsentimenten in Nederland. Minister Hamid Reza Asefi reageerde hiermee op een officieel protest dat EU-voorzitter Nederland deze week namens de lidstaten indiende bij Iran.

Het officiële protest van de Europese Unie behelst een klacht over de manier waarop onder anderen journalisten, medewerkers van hulporganisaties en leden van religieuze minderheden worden behandeld. Die zou volgens de Europese Unie veel beter kunnen.

In een reactie daarop gaf Asefi aan te verwachten dat Nederland en andere landen binnen de Unie maatregelen zullen treffen om het schenden van rechten van moslims en andere minderheden te voorkomen.

Tijdens de persconferentie haakte Asefi ook nog in op de moord op Theo van Gogh. "In Nederland heeft het verschrikkelijke gedrag van een persoon moslims geprovoceerd", zo zei hij. Volgens hem is de moord het gevolg van radicale maatregelen door tegenstanders van de islam.