Eerste Oostenrijkse sneeuw eist 3 levens

De eerste sneeuwval op lage hoogte van het winterseizoen 2004/2005 heeft in Oostenrijk aan drie mensen het leven gekost. Ook kwamen diverse automobilisten op de natte snelwegen in moeilijkheden. Vooral in het bondsland Salzburg waren de problemen groot, zo moest de zogeheten 'Tauernsnelweg' voor langere tijd afgesloten worden wegens een ongeval.

In de buurt van de plaats St. Pölten in Niederösterreich kwam een vrouw om het leven toen ze in een sneeuwbui in een slip geraakte en tegen een vrachtwagen aanbotste. In hetzelfde bondsland vond een bijrijder de dood toen de vrachtauto waar hij inzat tegen een personenauto knalde en kantelde. De vrachtwagen had geen sneeuwkettingen om de wielen, iets wat op dat moment wel verplicht was. Niet ver van de ongevalsplaats vandaan reed een 44-jarige vrouw tegen een boom. Ze was op slag dood.

Ook in de komende dagen wordt flinke sneeuwval verwacht. Vooral in Oost-Tirol en Karinthië moet men rekening houden met diverse verkeersopstoppingen door de sneeuw.